29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

PRÁVO: Vyhlídky obžalovaného AB

Po sedmi letech trestního řízení „kauza Čapí hnízdo“ dospěla k obžalobě proti Andreji Babišovi a jeho „spolupachatelce“ Janě Nagyové (dříve Mayerové) podané u Městského soudu v Praze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 4.4.2022 15:31

Pokud AB posuzujete z hlediska jakési morálky, pak může mít Váš pohled jistou relevanci, ale pouze subjektivní. Zda došlo ke spáchání trestného činu, je věcí soudu a ten má svá pravidla, jinak byste se také mohla octnout v sovětském soudnictví a to byste si doufám nepřála. Myslím, že další debata na toto téma je celkem zbytečná. Je to mlácení prázdné slámy.

J. Vorlický 4.4.2022 8:55

Další ukázka, jak nesmyslné, nespravedlivé trestní řízení v ČR je. Vzhledem k tomu, že za celých 30 let české demokracie se - pokud vím - nic nezměnilo, dovozuji, že udržování tohoto obludného systému je záměr, záměr SZ. Kdyby postupy byly normální (normální z mého hlediska) SZ by v mnoha případech nebylo schopno trestní řízení ani zahájit.

Než policie a SZ smí na někoho ukázat prstem, osočit jej a zahájit s ním - tedy proti němu - trestní řízení, musí přece vědět, že věc vyšetřila a že k tomu má důvody, které obstojí před soudem. Pak ukáže prstem a soud rozhoduje o dalším. Nesmysly, jako SZ představa o patřičném trestu, nejsou naštěstí pro soud závazné. To ještě!! SZ má prokázat skutek, a ne jaký trest za ještě neprokázaný.

Jako v mnoha jiných případech je to tu postavené na hlavu. SZ osočí, zahájí trestní řízení a začne ,,přemýšlet" 7, 10 let a hledat, jak to vše zdůvodnit. Když už si nikdo nic nepamatuje, a složka má 20, 50 tisíc stran, a oběť českého trestního řízení je tak vyšťavená, že by se možná přiznala k v Sarajevu vraždě, zasedne ,,soud".

Ruku nahoru, kdo si myslí, že toto je aspoň trochu normální. srdečně

J. Pejšek 4.4.2022 9:08

Bohužel je to pravda.

K. Gaman 4.4.2022 1:54

"V našich poměrech nezbývá než připustit možnost ojedinělého selhání justice, jež vyústí v odsouzení nevinného," píšete pane Jemelíku. Přitom vy sám jste popsal X případů nejen ojedinělého, ale přímo cíleného selhání naší justice. Ta tedy rozhodně není naší chloubou!

J. Nevrkla 4.4.2022 8:12

R^

V. Pavelka 4.4.2022 13:04

Je to odrazem zájmů Bruselu , Všichni nepohodlní politici v EU , byli kriminalizováni, za pomoci domácích málo úspěšných , rektálních alpinistů , Co si užil takový Berlusconi , Salviny a naposled Kurz , který to svinstvo "demokratů" , raději opustil , nebot jeho vina na úrovni , špatně vyžehlených kalhot , přefukovaná medialními poskoky , byla hnusem který jen potvrzuje ubohost a perverzi diktátorů Bruselu a opozice ! To už není demokracie !!EU!;-(:-(!!

J. Jurax 4.4.2022 20:10

Ano.

Je otázkou, jak četná je ta ojedinělost a zda je pak namístě onen jev nazývat ojedinělým ... :-)