4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Vrchní polygloti

Kauza MUS (Mostecká uhelná společnost) vyšetřovaná ve Švýcarsku a zkoumaná na Vrchním státním zastupitelství v Praze je kromě záhady s nepřipojením k trestnímu stíhání vedenému švýcarskými orgány spojena i s další záhadou - překladatelskou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 16.3.2012 23:16

Tento stát neplní své funkce.

Kromě jedné - výběrčího daní. Má ovšem funkci, kterou by mít neměl - funkci zloděje. Nebo - jako v tomto případě - přinejmenším spolupachatele zlodějny. Stát ovšem tvoří konkretní instituce a na těch konkretních institucích sedí konkretní lidé, námi placení. Z principielního hlediska není velký rozdíl mezí třeba Somálskem a ČR. Nadvládě civilizovaných národů v různých etapách naší historie můžeme být vděční za to, že to tu jako v Somálsku (zatím) nevypadá.

L. David 15.3.2012 14:44

Lidé na vrchním státním zastupitelství jsou i zadarmo drazí.

Z. Rychlý 15.3.2012 11:59

Nepochybuji o tom,

že manažeři MUS neoprávněně nakládali s cizím majetkem a měli by za to pykat. Ale když si položím otázku, čí jsou ty peníze ve Švýcarsku a hlavně komu chybí, pak odpověď na tuto otázku už tak jednoduchá není. MUS totiž tyhle peníze nechybí a státu už vůbec ne.

Aby nakonec majitel účtů neřekl: blokovali jste mi moje peníze na účtech a nic jste mi nedokázali, tak zaplaťte i mastné penále - peníze mám od nějakého strýce Vuka, či Klika.

I já se domnívám, že jsou to mafiánské peníze na úplatky, ale jaký je jejich zdroj se neví a hlavně těžko se to prokáže. Takže s tím přihlašováním opatrně. Přihlásit se k mafiánským penězům jen proto, protože mafián se k nim možná nebude hlásit může být kontraproduktivní.

V. Kusý 15.3.2012 9:16

A proto mám radost, že je pan Rampula

 zpátky na svém místě.Nyní vím, že je svět opět v pořádku, o spravedlnosti (raději) nemluvě!

J. Boleslav 15.3.2012 16:54

Re: A proto mám radost, že je pan Rampula

Je to šikulka, ba vlastně šibal, jak říkal kdysi Jyrka neblahé paměti.

S. Moc 15.3.2012 9:12

blbost

No já bych se spíše klonil k tomu, že moc dobře věděli o co jde a nepřihlásili se aby nezavařili těm, kteří ten tunel původně udělali. Teď to raději budou hrát na neznalost jazyků... a , pokud je má úvaha správná, jistě to nedělají zadarmo!  Pokud ano, pak by se jednalo o zvlášť tupé trubce, ale tupí se v Česku k lizu nedostanou...

K. Kužel 15.3.2012 6:11

Mám silné podezření,...

že pan Hulík trefil hřebíček na hlavičku.

J. Boleslav 15.3.2012 16:52

Re: Mám silné podezření,...

Do hlavičky je třeba konečně trefit hlavně Rampulu. Jak vidno, zatím se chlapec drží.