2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

PRÁVO: Válková, Urválek, vrah

Pokud jde o společný článek prokurátora JUDr. Josefa Urválka a JUDr. Heleny Válkové, článek vypracovala Helena Válková a Josef Urválek se pod něj pouze podepsal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 30.1.2020 11:12

Pan Adámek poukázal na SSSR, postupy Německa v Polsku ...... to snad se může.

Opravdu dělník dostal najíst, Žid skončil v plynu.

Snad budu pochopen.

J. Krásenský 30.1.2020 17:21

Á pán je rasista. Židé byli také obyvatelé protektorátu, spouobčané našich předků. A co se týče dělníků - tedy prostého obyvatelstva, víte jaké byly tresty za utajenou porážku vepře, domácí stloukání másla, nemluvě o poslechu zahraničního rozhlasu?Komu se za protektodátu fakt moc nedělo byli Dánové, Norové a Francouzi.

P. Hatina 30.1.2020 2:38

Naprostý souhlas. Ono ještě jinak řečeno, pan Urválek, v padesátých letech to obávaný komunistický žalobce, o třicet let později, když spolupracoval s paní Válkovou byl už jen odepsaný a zapomenutý aparátčík, jenž skutečně neměl s praktikami STB té dekády nic společného...

M. Krátký 30.1.2020 1:23

Tvrzení soudružky Ur-Válkové, že nevěděla nic o Urválkovi,protože se narodila až ( cca ) 1951 je totální nesmysl - stejně jako bych já tvrdil, že nevím nic o Janu Žižkovi, protože jsem se narodil o 550 let později !!!!!!

T. Kohout 30.1.2020 10:48

Je otázka, co o tom Žižkovi víte. Každý den se objevují "nové skutečnosti". Dříve hrdina, nyní loupeživý rytíř. (Vlastně "ostuda národa" dle nejnovějších výzkumů. Ještě je třeba trochu zapracovat a přitlačit a zbourat tu jeho sochu nad Prahou...)

S. Sedlák 30.1.2020 0:22

Co to tady zase melete?

Jediné, co se té servilní osobě stane je to, zda bude či nebude veřejnou ochránkyní práv. To, že je pro tu funkci naprosto nevhodná, je zřejmé dávno a ten Urválek byl jen poslední kapka. Omlouvají ji především ti, kterým se zamlouvá její funkce veřejné ochránkyně Babiše. A naopak, ale nejen.

P. Hatina 30.1.2020 2:56

No, z morálního hlediska by se o tom dalo diskutovat - ovšem netřeba, protože ta zásadní chyba, je v mylném popisu funkce ombudsmana. Protože to není veřejný ochránce práv ve všem, ale pouze veřejný ochránce práv proti zvůli státních úřadů.

A když si toto uvědomíme, potom dojdeme k pozoruhodnému zjištění, že právě toto řadě liberálů může (nejen) na paní Válkové vadit .

Jen bych tedy - upozornil, ".. proti zvůli státních úřadů", nikoliv zvůli politiků. Tedy něco co se nedá vyřvávat na náměstích, leč pouze trpělivou precizní nudnou a taky někdy zbytečnou právničtinou a úředničtinou. Kterou navíc ty úřady mohou naprosto ignorovat. Kdybych to sugestivně přehnal, tu funkci by mohl dělat (pokud by ještě byl živ), i ten Urválek po dalších 30 letech (po řádné "ideové " převýchově) a výsledky by byly asi tak podobné ;-D

J. Vavrochová 30.1.2020 9:37

Máte pravdu, účel úřadu ombudsmana je ochrana před zvůlí úřadů a nikoliv aktivistická činnost neziskovkářského typu. Proto nikdy neměla tuto funkci zastávat aktivistka s trockistickými názory, ale vždy spíše suchopárný, věcný a pracovitý člověk s dobrým právnickým vzděláním; komu by asi vadil?