21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

PRÁVO: Válková může být ombudsmankou

Helena Válková, profesorka kriminologie a někdejší ministryně spravedlnosti dle mnohých neochvějně kráčela k vrcholu kariéry, funkci veřejného ochránce práv. Tento stav, odvozený od nominace Válkové prezidentem republiky, trval přesně do chvíle, kdy se minulý týden v médiích objevil článek s názvem „Válková se v KSČ podílela na šikaně disidentů. S mužem, který poslal na smrt Horákovou“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Svoboda 14.1.2020 9:41

Tvrzení soudružky Válkové, že nevěděla co je s. Urválek za darebáka je možné posoudit 1. buď je úplně blbá nebo 2. je to lživá karieristická sv.ňa. Nechť platí jedno nebo druhé, či obojí hodnocení, tak v žádném případě by se stát ombudsmankou stát neměla !!!

P. Staronový 14.1.2020 9:38

Válková byla věrnou členkou KSČ, dnes tvrdí, že nevěděla kdo byl a co dělal Urválek a dnes je Svědkyní Bureše.

Jestli vám to připadá jako kvalifikaci na ombudsmáňu nebo zmocněnkyni pro lidská práva, tak mně ne.

Nic víc v tom není.

A Valachová je příliš spjata s ČSSD, než aby byla nestrannou ombudsmáňou. Když už ten úřad máme (o jeho přínosnosti mám určité pochybnosti), tak by ombudsman měl být někdo typově jako Motejl nebo Varvařovský. Rozhodně ne jako Šabatová, se svými cikánskými provokacemi nebo Křeček se svou nájemnickou mánií.

P. Flener 14.1.2020 9:25

Za všechno může první polistopadová politická reprezentace !!! Tehdy to šlo, aby parlament přijal zákon, podle kterého nesmí žádný člen KSČ zastávat žádnou veřejnou placenou funkci. Seděli tam ale takoví ubožáci, kteří přijali bezzubou a prázdnou proklamaci o protiprávnosti komunistického režimu, která k ničemu není !!!!!!!

Měli jsme v prvních polistopadových politicích jen lemply, kteří ničemu nerozuměli. Politika není o právech, ale o mocenských prostředcích a o síle, jen to platí.

P. Adámek 14.1.2020 9:07

Konečně jeden věcný článek proti té mediální hysterii. Děkuji.

I. Mertl 14.1.2020 9:05

Milý autore, dnes se paní Válková jistě může stát ombudsmankou, ba opět i ministryní spravedlnosti, nebo generální ředitelkou ČEZ. I čímkoli jiným. Záleží jen na vůli Andreje Babiše, jak bude futrovat státní orgány svými věrnými. Co se týče samotné paní, ta, kdyby se narodila řekněme o dvacet let dříve, mohla dotyčnému Urválkovi dělat u těch procesů asistentku, má na to nesporně charakter. A právě takové služebné charaktery náš Mesiáš potřebuje, ne? Zkuste se také přihlásit, autore.

P. Kubáč 14.1.2020 8:55

Myslím, že kdo usedne v ombudmanovské funkci je zcela lhostejné, protože horší než současná situace už téměř není možná.

V. Zadák 14.1.2020 8:50

Pane autore, s neobolševiky nehnete. Ti jsou "pevní ve víře".

J. Svoboda 14.1.2020 8:43

To se pletete. Problém je, že o sobě komunistka Válková tvrdila, že byla apolitická vědkyně a zároveň do roku 89 nevěděla, kdo je její spoluautor Urválek. Problém je tedy v tom, že se zamotává do vlastních lží.

Pěkný den.

M. Valenta 14.1.2020 8:42

Co je na tom věcného omlouvat karierní komunistku bez špetky studu?

J. Svoboda 14.1.2020 8:39

Spoluautor "vědecké" práce se vám do těch vašich blábolů kapku nevejde.

Pěkný den.

J. Svoboda 14.1.2020 8:35

Blbý a co s tou komunistickou kariéristkou Válkovou, teda?

Pěkný den.

M. Valenta 14.1.2020 8:32

Podobné názory jako má autor jsou jednou z příčin, proč se téhle Republice stále nedaří ze sebe setřást dědictví komunizmu a do funkce ochránkyně lidských práv se v klidu hlásí Válková.

J. Svoboda 14.1.2020 8:31

Vážený autore, vaše snaha dělat si legraci ze čtenářů není hezká.

Snažíte se dokázat, že mladá komunistka Válková byla apolitická a jako vědecká pracovnice nevěděla, kdo je Urválek, jak zprvu tvrdila. A že by tu apolitičnost potvrdil podpisem zrovna prokurátor Urválek, to je taky pěkná blbost.

Pěkný den.

R. Meišner 14.1.2020 8:21

drahej holoubku--do zločinecké organizace vstoupil i gen. Petr Pavel----a meinstream nám ho teď bude cpát za příštího prezidenta,, co vy na to? 8-o

S. Novák 14.1.2020 8:20

:-).......napsal jste to výborně, je to podle odezvy jak kdybyste ukázal býkovi červený hadr!

Dalo by se předpokládat, že Vaši oponenti byli buď disidenti, a nebo jiným způsobem kolaborovali s režimem. A nebo......tahali kačera a nosili plínky, ale jsou chytří.Válková má smůlu, že je členkou ANO! To musí zlomit vaz každému. R^R^R^!!

R. Meišner 14.1.2020 8:18

...a co že kluci nevytáhli ten článek ještě předtím, než se Válková stala ministryní spravedlnosti? to jim nevadilo? ---zajímavé....zajímavé....8-o

J. Vavrochová 14.1.2020 8:18

Konečně věcný přístup!R^

J. Vavrochová 14.1.2020 8:13

Tak to bylo, je a bude. :-/ Také se pečlivě prověřuje, kdo v dané obci současně bydlel a zájmová osoba ho mohla někdy potkat. Pokud zájmová osoba využívala hromadnou dopravu, prověřují se i všichni potenciální spolucestující a především řidiči, strojvůdci a průvodčí, neb ti tam byli vždycky. Pokud zájmová osoba občas navštívila veřejné WC, je nutno zvážit a prozkoumat, zda toto zařízení nebylo používáno mimo obvyklý způsob i jako mrtvá schránka a hajzlosoba náhodou nebyla řídícím pracovníkem. Mají to ti výzkumníci opravdu těžké. :-(

Z. Ukolébavka 14.1.2020 8:10

Opatření ve smyslu ochranného dohledu je běžná věc. Chodili na něj političtí i chmatáci. A pokud ne, tak mařili úřední rozhodnutí a mazali zpět do lochu. Dnes to nedělá policie, ale Probační a mediční služba. Dlužno dodat, že neefektivně. Z celého je nabíledni, že když by U+V napsali návod na otevírání sardinek, tak by to nyní byl identický poprask. Na každou samici vepře se vaří voda, a toto nenažranou Válkovou dohnalo; v 70 letech již měla hýčkat vnoučata. Díky své motejlii po ní bude flusáno.

M. Varadinková 14.1.2020 8:07

Souhlasím s autorem. Bohužel, jsou tu novodobí Urválkové i novodobé náchodské tkadleny.

I. Krahula 14.1.2020 7:27

Drahej idiote, idiote, idiote, idiote.

B. Michal 14.1.2020 7:24

Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. (Hanlonova břitva)

I když na tohle přistoupíme, pro úřad ombudsmana ji to zcela diskvalifikuje.

J. Bruner 14.1.2020 7:11

ombudsman je (měl by být) člověk, který jde podle práva i když to je pošlapáváno. Je toho schopen člověk "kam vítr, tam plᚍ"?

M. Němec 14.1.2020 6:55

Drahej holoubku, nejpodstatnější přece je ( a to přiznává i Válková ), že za nejhnusnější doby normalizace vstoupila do zločinné organizace jménem KSČ a pokud by nenastal rok 1989, byla by tam dodnes.

To KSČ řídila procesy v padesátých letech, holoubku, to KSČ řídila StB a ne naopak, holoubku, to KSČ schvalovala ochranný dohled nad disisdenty, holoubku, to KSČ zařizovala devastaci veřejného života, ono udávání, ono doporučování či nedoporučování mladých lidí na studia, cenu vepřového i kariérní postup schopných lidí, holoubku.

Válková je bezskrupulózní kariéristka a o ombudsmance si může nechat jen zdát - i Eman z Kolína a Bureš od ní dali pracky pryč.

V. Mokrý 14.1.2020 6:26

Jen by to mělo fungovat včas a vždy u každého. Což se nedělo a neděje, bohužel.

T. Kohout 14.1.2020 6:24

Každý, kdo jde do funkce, musí počítat s tím, že mu prokádrují spolužáky od jeslí, sousedy z baráku, bloku i čtvrti, milenky/milence, hospody kam chodil a co řekl po 5. a pak po 10. pivu, co kdy napsal atd. Takže síto je husté. Dřív to dělaly uliční výbory a domovní důvěrníci, nyní na to máme profi ústavy.

T. Kohout 14.1.2020 6:19

Také jako problém vidím, že nikdo nerozebírá o čem ten článek je, ale kdo ho spolupodepsal. Takhle se vytváří veřejné mínění, nejde po meritu věci, ale po heslech, kterých se chytí dav.

R. John 14.1.2020 6:15

Tak to funguje od věku věkův... bohužel...naděje je, že né vždy a u všech.. ale znáš to, příležitost dělá zloděje... u některých... a každý má na výběr... vždy a všude... krom extrémních případů... ale to není potom výběr.. to je již čiré zoufalství...

V. Mokrý 14.1.2020 6:12

Otázkou proto je - proč se ten článek objevil až nyní a ne už v r.2010 ?

D. Stirsky 14.1.2020 6:03

Z hlediska vyššího principu mravního Válková nemůže býti ombudsmankou. Je bývalou komunistkou a komunisté a lidská práva, toť stejné jako - abych nepoužil módních příměrů nacistických - jako Kdyby docent Skála blahé paměti účinkoval v reklamě na Fernet Stock nebo jako kdyby se Zeman stal předsedou syndikátu českých novinářů.