26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pf 24.9.2007 1:37

a ostatne nazory TH

zamestnance Hradu maji asi tolik vahy jako zavisleho  na nikotinu na regulaci koureni ve verejnych prostorach...

Jeste by sem moh neco poucneho napsat Jakl!

šakal 24.9.2007 1:45

...Polib si p r d e l, Metoději!

;-P ;-D

pf 24.9.2007 2:11

Re: ...Polib si p r d e l, Metoději!

kdysi elegantni glosator,  ted zda se na konci cesty. Alkohol, moc silna trava, nebo prilis bileho prasku do nozder? Nikdy neni pozde na pobyt na detox farme!

Fafa 24.9.2007 5:01

To PF:

ovsem v pripadnem REFERENDU o zakazu koureni by hlas zavisleho platil stejne jako hlas nekuraka. Takze asi i Kocourovy nazory jsou legitimni a mozne by to chtelo trochu vic argumentace nez pracoviste autora. 

kocour hradní 24.9.2007 16:32

Re: To PF:

Díky, kocour sice je zaměstnancem Hradu, ale není Hrad a mluví výhradně sám za sebe (na rozdíl od jiných, kteří jsou placeni za rozeštvávání debat zde), a nechce se dočkat obvinění, že mluví za celý Hrad. Takže proto.

:-) 24.9.2007 7:17

Re: a ostatne nazory TH

vida - pf - kdysi dobrý glosátor, diskutér, dnes jen poštěkávač, který se nezmůže na víc než "prásknutí" zaměstnání autora. Přemíra alkoholu, prášku, trávy? Nebo  zloby? Zlomili mu košťátko....

pf 24.9.2007 10:47

ctenari maji pravo vedet

ze autor je Klausovym podrizenym.

Stachanov 24.9.2007 1:35

neodvolatelná kasta soudců

ještě to propojit s kámošama, co učí právo na vysokých školách, a kruh se uzavřel. Kamoši přijmou, koho je potřeba, absolventa musí prezident jmenovat a odvolat ho mohou jen oni, nebo v případě Brožové asi jen smrt. A hlavně vysoké platy, aby náhodou nebyli v podezření se nechat uplatit. Každopádně, kdo vlastně může Brožovou odvolat? Asi jen ta smrt že? Co takhle to udělat ta, že by šéfové soudů byli jmenováni na určité období a pak by bylo nutné je jmenovat zase?

Petr Kohout 24.9.2007 7:31

Re: neodvolatelná kasta soudců

být soudci, nikdy bych neříkal, že funkce předsedy soudu je doživotní. Za Stalinovy vlády byla také funkce předsedy soudu zpravidla doživotní, ovšem soudruh Stalin tuto zásadu pojímal poněkud odlišně, než si naši soudci představují - k odvolání z funkce obvykle způsopbovalo smrt postižené osoby.

pf 24.9.2007 1:32

je absurdni aby predseda Nejvyssiho soudu

neumusel byt pridelen k NS rozhodnutim ministra spravedlnosti, tak jako jim musi byt pridelen jeho radovy soudce. Totez predseda.

Samozrejme NS uzavrel prezidentovi jednu ulicku, kterou mohl ovlivnovat dle sve okamzite libovule NS dodavanim svych mistopredsedu a obejit pritom ministra spravedlnosti.

US je tu od toho aby interpretoval ustavu.  Od toho  dne je text ustavy takto interpretovan. Nic vic, nic min.

Pro klausofily je to samozrejme den veskrze cerny. Ale nemeli by byt smutni, protoze profesorovo vystoupeni v OSN a diskuse a Al Gorem budou dny zarive bilymi.

tris 24.9.2007 1:48

Re: je absurdni aby predseda Nejvyssiho soudu

pf, dneska je na psu jeste jeden ckanek na stejne tema s konkretnimi citacemi. Nezda se vam interpretace US ponekud...protiustavni?

 Nebo se stotoznujete s tim, ze kdyz je tan psano "jmenuje z rad soudcu", tak to neznamena "z rad soudcu", protoze si to pan prezident vysvetluje jsko "z rad soudcu"?

Ladislav N. 24.9.2007 2:03

Re: Re: je absurdni aby predseda Nejvyssiho soudu

No jasně, to je stejné, jako byste chtěl na vysokou školu rovnou ze základní.... ;-P Bureš je obzvláště znám svou angažovaností v politice. Ideální vzorek pro kandidaturu na místopředsedu NS. ;-P

pf 24.9.2007 2:15

mozna, ze az nebude prezidentem VK

a bude jim nekdo mene vkusny (pro vas mineno) bude nemoznost obejiti ministra spravedlnosti pro vas vice pritazliva. Wio knows what Lord has for us in store?

mne pripada jako nelogicke ze rpedseda by nemusel byt navrzen a schvalen ministrem spravedlnosti jako jeho podrizeni. Ustava evidentne potrebovala tento ,dle meho soudu, logicky dodatek.

tris 24.9.2007 9:20

Re: mozna, ze az nebude prezidentem VK

pf, co to je za argumenty? Otazka znela, zda ustavni soud interpretoval zakony a ustavu podle toho, co v nich je napsane, nebo je ignoroval. Co to ma spolecneho s tim, zda ta ktera situace pro me bude vice ci mene pritazliva? Copak ma ustavni soud pravomoc vymyslet nove zakony a dodatky??

Ladislav N. 24.9.2007 10:19

Re: Re: mozna, ze az nebude prezidentem VK

Ústavní soud může provést výklad zákona, může jej označit za rozporný s Ústavou a dokonce jej může i zrušit. ;-)

lerak 24.9.2007 6:12

Re: je absurdni aby predseda Nejvyssiho soudu

Jasný zákon, že jedna jedna jsou dvě není zapotřebí interpetovat. Právníci se rekrutují z řad středoškoláků co měli obvykle potíže s počty. Podle tohoto to tak s naším soudnictvím vypadá.

Ladislav N. 24.9.2007 1:22

Nejsem právník ani znalec práva, ale...

...autor ("kocour") je znám coby skalní zastánce Klausových stanovisek za každých okolností, jak už mnohokrát zde předvedl. Kdybych se (hypoteticky) chtěl coby autor vyjadřovat či napadat rozhodnutí Ústavního soudu, považoval bych za samozřejmost přiložit odkaz na jeho plné znění a odůvodnění, aby si čtenář - laik mohl alespoň přečíst, CO PŘESNĚ autor kritizuje. Odkaz na stanovisko Brožové i plný text rozhodnutí ÚS chybí, což považuji za elementární nedostatek jakéhokoli kritického článku, který  mám brát vážně.

Klausově "psí smečce" takový text nepochybně stačí, aby byli předsedkyně NS Brožová i ÚS dehonestováni nesmyslnými primitivními výpady Klausových fanoušků. Autor může být spokojen... Rv

kritik 24.9.2007 10:06

Re: Nejsem právník ani znalec práva, ale...

Zrovna L.N. potřebuje k tomu, aby do něčeho kafral, nějaké odkazy .....

šakal 24.9.2007 1:04

...Autorovi díky!...

...A právnímu státu sbohem ;-P  :-/

šakal pitaval

JC 24.9.2007 0:48

Vypadá to, že absurdista Venda Pravdaláska

vládne této zemi dál. Prostřednictvím nikdy a nikým neodvolatelných soudců-svých přátel,  které dosadil do nejvyšších funkcí v justici.

Honza 24.9.2007 0:29

Co jiného lze čekat

od instituce, která se sice tváří jako nevyšší instance práva a spravedlnosti, ale jeho personální obsazení hovoří jasně, že je jen trafikou pro různé zasloužilé (a vysloužilé) soudruhy a soudružky.

Ladislav N. 24.9.2007 1:04

Re: ...trafikou pro různé zasloužilé (a vysloužilé) soudruhy a soudružky...

Kolik jich tam jmenoval či chtěl jmenovat Václav Klaus coby prezident ČR? Předsedou Rychetským počínaje. A to nepočítám osoby poněkud "exotické", jako Klára Samková - Veselá.... ;-P

šakal 24.9.2007 1:05

...Rychetský byl PROTI,...

...trotle ;-P :-/

Ladislav N. 24.9.2007 1:08

Re: ...Rychetský byl PROTI,...

Tím se stal "zasloužilý soudruh" ještě zasloužilejším? ;-)

šakal 24.9.2007 1:11

...To vy nemůžete posoudit, mrťafo...

;-P ;-D

Pavel 24.9.2007 8:56

Re: ...To vy nemůžete posoudit, mrťafo...

Ale až poté, co mu několik desítek kandidátů odmítl parlament a ÚS se stal neusnášeníschopným, takže Klausovi nezbylo nic jiného, než najmenovat soudce, kteří projdou parlamentem, tehdy ovládaným klikou KSČSSD.

Ladislav N. 24.9.2007 9:17

Re: ...až poté, co mu několik desítek kandidátů odmítl parlament...

Ale Klaus se jmenováním soudců ÚS velmi otálel a byl za to i oprávněně kritizován. Že navrhoval kandidáty jako Veselá-Samková, je věc druhá. Soudný člověk by takové kandidáty vůbec nedoporučil. A že těch odmítnutých bylo "několik desítek"? Vážně? ;-P

jiří s 24.9.2007 14:10

Re: Re: ...To vy nemůžete posoudit, mrťafo...

Ústavní soudce schvaluje výlučně Senát, kde má pravice dlouhodobě převahu, dokonce od posledních voleb má ODS sama o sobě většinu (pro volbu ÚS pozdě).

Naproti tomu Sněmovna výlučně rozhoduje o rozpočtu nebo volbě různých rad, volbě finančního arbitra a jeho zástupce a sama volí i ombudsmana a jeho zástupce (na návrh prezidenta nebo Senátu).

jiří s 24.9.2007 2:27

Re: Re: ...trafikou pro různé zasloužilé (a vysloužilé) soudruhy a soudružky...

Z 15 současných soudců ÚS jich Václav Klaus jmenoval 12.

Ladislav N. :-))) 24.9.2007 3:15

Re: Z 15 současných soudců ÚS jich Václav Klaus jmenoval 12.

 ;-DR^ ...!!