28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

PRÁVO: U Moravce o Babišovi

Veřejné mínění o trestně stíhaných významných osobnostech ovlivňují klišé stojící na polopravdách a lžích, vytvářená a šířená novináři i politiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Klíma 11.1.2018 9:05

Názor odborníka. Díky za něj.

P. Čech 10.1.2018 16:50

Jak to vidím já.

Jestli je pravdou, že existuje podezření, že se Babiš dopustil podvodu, proč tedy má být vyšetřován z dotačního podvodu? Jsou to dva různé paragrafy, dokonce ze dvou různých zákonů. Celá tato t.zv. kauza zdá se být uměle vytvořenou. Je třeba dvojího. Za prvé vydat Babiše a Faltýnka k vyšetřování. Za druhé tlačit na vyšetřovatele, aby velmi rychle zmíněné buď obvinili a nebo vyšetřování zrušili pro nedostatek důkazů. Jde o to, že za velmi dlouhou dobu, po kterou se vyšetřovatelé věcí zabývají, měli by již dávno mít v rukou důkazního materiálu dost. Zdá se, že zde opět má pravdu prezident. Pokud není kdokoliv odsouzen soudem, je třeba na něj pohlížet jako na nevinného. Nějaké kecy o presumpci viny u politiků nejsou ničím jiným než porušením našeho ústavního pořádku, konkrétně Listiny základních práv a svobod.

L. Novák 10.1.2018 16:07

Přečtěte si, co odhalil OLAF o Čapím hnízdě

Rodinné vazby, porušování zákonů a účelový prodej akcií. Přečtěte si, co odhalil OLAF o Čapím hnízdě

Aktuálně.cz

http://jdem.cz/drrya4

P. Čech 10.1.2018 16:54

Re: Přečtěte si, co odhalil OLAF o Čapím hnízdě

Zprávu OLAFu jsem nečetl a tedy mám jeden dotaz. Je v této zprávě někde uvedeno konkrétně jméno Babiš? Pakliže ne, není o čem hovořit. Pod žádostí o dotaci musí být někdo konkrétní podepsán. Ptám se, je to Babiš? Pokud ne, není o čem jednat.

L. Novák 10.1.2018 18:27

Re: Přečtěte si, co odhalil OLAF o Čapím hnízdě

Tak si ji přečtěte a nekecejte bez informací o věci. ;-)

P. Čech 10.1.2018 17:01

Re: Přečtěte si, co odhalil OLAF o Čapím hnízdě

To, co zde uvádíte není nic jiného než nějaké tvrzení novináře, Ondřeje Housky. Nic více a nic méně. Aby si kdokoliv mohl utvořit vlastní názor na věc, musí být zpráva OLAFu přeložena a zveřejněna, aby si ji kdokoliv mohl přečíst. Pokud tomu tak nebude, jde jen o kecy a žvásty, ničim nepodložené.

L. Novák 10.1.2018 19:14

Re: Přečtěte si, co odhalil OLAF o Čapím hnízdě

Když vám nestačí citace ze zprávy, tak jste jenom agitátor.

Čapí hnízdo zaplatí daňoví poplatníci

OLAF své vyšetřování uzavřel 18. prosince 2017. Podle něj Česko nemá nárok, aby dotaci ve výši zhruba 42 milionů korun dostalo proplacenou z evropských fondů. Čapí hnízdo tak musí zaplatit čeští daňoví poplatníci.

Č. Berka 10.1.2018 15:34

Nejsem ekonom, osobně mi přijde nesmyslné

že, malý/střední podnik získá dotaci na projekt za půl miliardy- takovou investici si přeci nemůže malý/střední podnik ekonomicky dovolit...možná tak pan Šťáva na zpracování krevní plasmy, ale ne na kongresové středisko, které bude spoustu let v červených číslech.

Proč je zpráva OLAFu v angličtině, když všechny výpovědi a dokumenty byly asi v češtině a možná slovenštině- OLAF, který Čapí hnízdo "vyšetřoval" jsou podle toho, co jsem četl tři úředníci- Jeden Litevec a dva Slováci...

Jak se asi OSOBNĚ obohatila Babišova rodina, když po pěti letech převáděla z OSOBNÍHO vlastnictví Čapí hnízdo na FIREMNÍ...

L. Novák 10.1.2018 19:15

Re: Nejsem ekonom, osobně mi přijde nesmyslné

Tak tedy znovu:

Čapí hnízdo zaplatí daňoví poplatníci

OLAF své vyšetřování uzavřel 18. prosince 2017. Podle něj Česko nemá nárok, aby dotaci ve výši zhruba 42 milionů korun dostalo proplacenou z evropských fondů. Čapí hnízdo tak musí zaplatit čeští daňoví poplatníci.

M. Hoblík 10.1.2018 15:09

Babiš je bez viny!

Jako Kájínek. Je zoufalé, že Zeman ve snaze dokonat pomstu na ČSSD je ochoten prosazovat zloděje do funkce předsedy vlády. A že je Babiš ochoten pro premiérskou funkci udělat kotrmelec nám už dokázal.

P. Papež 10.1.2018 14:28

Viděl

Viděl jsem debatu, stejné lidi, ale opačný pocit než autor Jemelík. Faltýnek mlel stále své nekonkrétní řeči, Šimečka dobře argumentoval a Bělobrádek na to, co předváděl ve vládě, byl docela dobrý.

J. Chaloupka 10.1.2018 13:34

Všem, co argumentují, aby Babiš prošel

očistnou fází soudu, doporučuji případ např. Jourové, která část roku strávila dokonce ve vazbě a dnes je eurokomisařskou. Nebo např. Parkanové, to by Babiš s Faltýnkem pohodlně stihli minimálně dvě volební období a ještě odešli v pohodě do důchodu, než by "naše spravedlnost" rozhodla. Pokud vím, tak Parkanová ani dosud nestojí před soudem. A jak Kalousek v parlamentu kňučel, aby jí parlament nevydával. A jestli Babiš věnoval několik let úsilí (a peněz) vytvořit hnutí, tak neodejde z jeho vedení, ani za nic.

A. Nový 10.1.2018 14:03

Re: Všem, co argumentují, aby Babiš prošel

Jourová měla "kliku", že v její věci zemřel korunní svědek. Proto bylo soudní stíhání zastaveno. Do Brusele se dostala místo Teličky kvůli tomu, že vyrobila na ministerstvu pro místní rozvoj další průsšvih. Za nehorázné peníze zadala reklamní šot jedné spřátelené televizi. Proto byla preventivně vykopnuta do Brusele.

T. Kočí 10.1.2018 11:42

Jednoduchá otázka

Proč by neměl těch 42 mega zaplatit příjemce dotací?

J. Plíva 10.1.2018 10:49

Viníkem je nikoli Babiš, ale EU

Babiš zažlutil zemi řepkou. Prostě využil nařízení EU o biopalivech. Babiš upravil své firmy tak, aby splnily podmínky EU pro udělení dotací To udělaly i církve a další firmy. Prostě využily možnosti EU dotací.

Tady bych Babiše nevinil. Mně na něm vadí EET a jak se vymlouvá na "narovnání podnikatelského prostředí". Přijde čas, že voliči pochopí, co je vlastně EET. Babišovi EET zlomí vaz.

Š. Hašek 10.1.2018 12:17

Re: Viníkem je nikoli Babiš, ale EU

Sedí to.

Připomínám, že Kalouse a televizáky též dožralo, že si Andrej dovolil využít i korunové dluhopisy, které Kalous vymyslel.

Teď to fakt vypadá, že dotace, dluhopisy, všelijaké investiční pobídky, neziskovky, úlevy, ..... , kotlíky, ......... (sumárně takřka vše darování peněz) byly vždy určeny jen pro "zvané", jenom ne pro Babiše. Všechno zjištěno bdělými investigativci ausgerechnet v průběhu volební kampaně 2017, to je náhodička. Docela prostoduché. Taky, co čekat.

Nejsem volič ANO.

P. Čech 10.1.2018 17:05

Re: Viníkem je nikoli Babiš, ale EU

Politickým stranám jde o jedno. Vnutit lidem tvrzení, že Babiš podal Sněhurce otrávené jablko tak, aby tomu uvěřili. Naši lidé ovšem nejsou hloupí a tak se konání předsedů politických stran a STANu nesetká a nesetkává s předpokládanou odezvou. Viz volby.

L. Novák 10.1.2018 19:17

Agitátorovi Čechovi

Čapí hnízdo zaplatí daňoví poplatníci

OLAF své vyšetřování uzavřel 18. prosince 2017. Podle něj Česko nemá nárok, aby dotaci ve výši zhruba 42 milionů korun dostalo proplacenou z evropských fondů. Čapí hnízdo tak musí zaplatit čeští daňoví poplatníci.

A. Alda 10.1.2018 10:01

Ve starém Římě byl právní institut "odvolání k lidu".

U nás to de iure upraveno není.

Ale přesto je nepochybné, že i když po rozhodnutí sněmovny o vydání Babiše k trestnímu stíhání lid ve volbách rozhodl o obnovení jeho poslanecké imunity a o jeho vítězství ve volbách ve všech volebních okrescích, rozhodl tím lid i o jeho nevině v kause vylákání peněz z Evropské unie (do níž platíme mnohonásobně více, než kolik z ní Babiš údajně vylákal). Všechna moc pochází z lidu, i moc soudní. Proto ani soudy nemohou rozhodnout proti Babišovi, ospravedlnil-li ho již sám lid.

L. Písařík 10.1.2018 10:11

Re: Ve starém Římě byl právní institut "odvolání k lidu".

Pane Aldo, pomohu si vousatým vtipem.

Utíká zajíc z Československa do NSR a potká německého zajíce a ten se ptá: Odkud běžíš zajíčku?

Z Československa, právě tam vyšel zákon o povinné kastraci býků.

Ale ty přece nejsi býk.

To nejsem, ale nedovedeš si představit, co tam se už stalo přehmatů.

I. Mertl 10.1.2018 10:19

Re: Ve starém Římě byl právní institut "odvolání k lidu".

Nepovídejte, pane Aldo!

P. Rudolf 10.1.2018 9:14

Nevím proč to dělá

ale autor se dopouští stejné chyby, jako ti, co už vidí Babiše za katrem. Nikdo z nás nevidí do trestního spisu a hlavně nikdo neví, jak se bude Babiš u soudu bránit. A právo je věc sakra komplikovaná a ani advokát vám na začátku pře neřekne, jak to celé skutečně dopadne.

Š. Hašek 10.1.2018 12:20

Re: Nevím proč to dělá

Přání otcem myšlenky.

Modlí se k OLAFu, a nemají ani úřední překlad. Když to někdo připomene, tak třeba pí Němcová dostala psotníček.

M. Valenta 10.1.2018 8:59

Pan Jemelík jakom obvykle nezklamal,

vždy na té "správné" straně.

Babiš vytáhl podvodně 50 mega z evropských fondů (což se místním Jánošíkům může i zamlouvat) a má za to nést následky. Česká justice je ovšem natolik specifická, že se výsledek dá celkem lehce predikovat.

P. Zinga 10.1.2018 9:17

Re: Pan Jemelík jakom obvykle nezklamal,

Ani Vy jste nezklamal, pane Valento.

Co takhle si zjistit, jak kníže vylákal dotace na rybníky?

E. Pawlica 10.1.2018 9:25

Re: Pan Jemelík jakom obvykle nezklamal,

Nezklamu ani já - co kdybyste, pane Zingo, ke knížecímu vylákání dotací na rybníky raději zjistil podrobnosti vy sám a o svých podložených zjištěních informoval zdejší čtenáře hned poté, co podáte podnět k řádnému prošetření příslušnými orgány? Místo vašeho planého odvádění pozornosti od od podstaty diskutovaného článku?

M. Valenta 10.1.2018 9:29

Re: Pan Jemelík jakom obvykle nezklamal,

Vaše logika je úsměvná. Když on tak proč ne já.

(O těch rybnících píšou na Vlasteneckých novinách a to je dost málo)

L. Písařík 10.1.2018 10:16

Re: Pan Jemelík jakom obvykle nezklamal,

Jak kníže vylákal dotaci? Dopustil se nemorálnosti, že požádal o dotaci na vyčistění rybníků.

Klidně je mohl vypustit a nechat nasuchu.

A dotace by byly ušetřeny.

Nejni to tresný čin, žádat o dotace, když se naskýtá lacinější řešení?

Uvažuji stejně, jako vyšetřovatel policie.

F. Kusák 10.1.2018 10:20

Re: Pan Jemelík jakom obvykle nezklamal,

Máme zastupitelskou demokracii, máme. Tak nechme na sněmovně, ať rozhodne. Koneckonců, mají k tomu nástroje a informace, kterými běžný občan nedisponuje. A pokud se kauza dostane k soudu, pak soud vynese rozsudek. Otázka je kdy. A tady lze jen spekulovat. No a vyjdeme-li z podobných kauz, pak se ten spor potáhne roky a vše to vyšumí. Novináři budou mít o čem psát, politici na koho útočit a svět bude zase v pořádku, asi jako ten reklamní slogan. A o to přeci jde. Že se jedná o velkou přetahovanou o moc, o vliv tzv. systémových stran (tedy hrozně zavádějící označení) a hlavně o lobby, které s nimi mává, a že o občana tady vůbec nejde a je používán pouze jako užitečný idiot, to dochází jen někomu. Hra na pravdu a lásku se nekoná. Snad jen, že některé státy fungují lépe než jiné. V čem to asi bude?

L. Písařík 10.1.2018 7:40

Dobrá úvaha

Líbí se mi,všemi deseti pro. Okopávání Babiše se stalo uzusem. Proč ? Klepou se někomu kolena? Je třeba vidět toho, kdo řve a kdo ho platí. Babiš - vydržet.