13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

PRÁVO: U Moravce o Babišovi

Veřejné mínění o trestně stíhaných významných osobnostech ovlivňují klišé stojící na polopravdách a lžích, vytvářená a šířená novináři i politiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Pawlica 10.1.2018 9:35

Re: Dobrá úvaha

Slíbil vám místo dvorného písaře?

L. Písařík 10.1.2018 10:02

Re: Dobrá úvaha

Ne, pouze nádvorního, ale musel jsem odmítnout, jsem důchodce s penzí k neutahání.

O. Slejsarová 10.1.2018 6:58

Tak o věci nic neví, přesto usuzuje..bože

J. Frankl 10.1.2018 6:46

Jemelíku!

Citace z Aktuálně.cz:Před třemi lety hnutí ANO slavnostně představilo etický kodex. Řešilo v něm i situace, kdy se straníci dostanou do hledáčku policie. "Reprezentant, proti němuž je zahájeno trestní stíhání, neprodleně rezignuje na volený mandát, na svou funkci v Hnutí a na členství v Hnutí," stálo v něm.

Když to hrozilo Babišovi a spol. se náhle kodex změnil,že toto platí až po podání obžaloby!

To jsou zvraty!

J. Karlík 10.1.2018 7:32

Re: Jemelíku!

Trestní stíhání a účelové trestní stíhání je sakra rozdíl. Viz Čunek, dr. Svoboda a pod.

E. Pawlica 10.1.2018 9:27

Re: Jemelíku!

Trestní stíhání je trestním stíháním stejně jako je pařez pařezem a vůl volem.

S. Sedlák 10.1.2018 4:31

Tedy Jemelíku, vy perlíte.

Jistě bude z hlediska trestně-právního dostat Babiše do tepláků stejně, jako to bylo u Čunka nebo Ratha.

Je ovšem nesporné, že v politice nemá ani jeden z nich, co dělat. Šmejd jako šmejd.

Rath má smůlu, že ho chytli s rukou v nočníku a to se špatně vysvětluje. Tento jedinec však po léta dělal nejrůznější lumpárny za které měl dostat dávno přes prsty a každý, kdo chce to bez potíží najde.

Čunka zachránilo jen to, že Topolánkova vláda se třepala na hraně pádu a lidovci drželi Čunka stejně, jako ANO dnes Babiše. Ta justiční ekvilibristika se nám šeredně vrátila. Není náhodou, že Babiš nachází takové porozumění právě u Čunka.

Babiš je pochopitelně to nejhorší a není to jen o čapáku. Je to o lumpárnách od počátku jeho podnikání, zlodějnách, podvodech, evidentní korupci při budování chobotnice, která v posledních letech roste téměř exponenciálně. Aféry s dluhopisy nebo čapákem jsou nejlépe zmapované a to, že se konečně začalo řešit, co dělá je nutno přijmout s povděkem. Je naprosto liché plácat něco o 10 let starém případě, když dotčený kličkuje, oddaluje, lže v přímém přenosu minimálně dva roky. S dluhopisy jím vedené ministerstvo dělalo dlouho mrtvého brouka a tuto lumpárnu ještě dělal už ve funkci ministra. Politika musí být o etice a jinak, než postupně se do ní nedostane. S Babišem jedeme opačným směrem.

J. Schwarz 10.1.2018 8:55

Re: Tedy Jemelíku, vy perlíte.

Tak zrovna ten Čunkův případ je exemplárním příkladem účelového obvinění na politickou objednávku.

E. Pawlica 10.1.2018 9:34

Re: Tedy Jemelíku, vy perlíte.

Tisícům lidí, zaměstnaným "u Babiše" je zcela fuk, u koho jsou na výplatní listině, jestli u firmy, založené a vypiplané neznámým podnikatelem, nebo u stejné firmy, nepřátelsky převzaté Babišovým podnikem nebo stejně nepřátelsky zakleknuté státními orgány a poté převzaté jiným Babišovým dotatčním podnikem. Neurážejte Baťu tím, že jej srážíte do Babišovy podnikatelské žumpy; Baťa vybudoval své impérium od verpánku bez haléře dotací, Babiš by bez dotací neměl ani na ocílku k nabroušení nožů nepřátelsky zlikvidovanému a pak převzatému řezníkovi.

J. Chaloupka 10.1.2018 13:40

Vždy, když vidím nějakou sokolovnu nebu

školu, prostě veřejnou stavbu z přelomu 19. a 20. století si říkám, jak to ti naši předkové dokázali bez dotací?

P. Zinga 10.1.2018 9:24

Re: Tedy Jemelíku, vy perlíte.

Pane Sedláku, ideologicky horlíte. Co kdybyste se pustil do Kelera?

Mimochodem: Babiš - na rozdíl od jiných českých miliardářů zaměstnává tisíce lidí, kteří vytvářejí hmatatelné hodnoty. V Čechách i v Německu. Investuje, a to i do sociální oblasti: na vlastní oči jsem v Priesnitz viděl 2 nové moderní školky, zřízené Babišem.

Samozřejmě, že je Babiš dravec. Jako byli Baťa či Nehera.

Poznámka: nevolil jsem ho.

Š. Hašek 10.1.2018 0:38

Tak sakra!

Co dělali ti všichni - Kalousek, Sobotka, Bělobrádek, policie, Šlachta, dozorOLAF....... těch deset let??

Zoufalec redaktor v TV dneska ani netušil, že taky musí být nějaký autorizovaný překlad toho lejstra s kouzelným jménem OLAF. A ten nemá nikdo z těch kafralů.

Mimochodem, já byl v činné službě asi pětkrát formálně obviněn, musí se to, samozřejmě mně pak napsali, že jako to překlasifikovali. Skoro mi ti ouřadové sprostě tykali. Nejsem ovšem politik, netáhlo se to deset let. Jen sleduji dnešní cvrkot.

Nejsem volič ANO.

S. Sedlák 10.1.2018 4:45

Re: Tak sakra!

Co by měli dělat??

Co dělal ten, který to měl v popisu práce? Kdo měl bojovat s organizovaným zločinem? Aha. Ten honil kabelky a kryl Babišovy lumpárny, pokud se na zakleknutí protivníků sám nepodílel tak, jak to dělal dovntř Policie, když se domákl, že po jeho lidech někdo jde.

K zjištění toho, co popisuje Olaf není třeba žádného autorizovaného překladu, protože podle všech úniků zpráva víceméně potvrzuje známá fakta. Známé je to, že Babiš nepracuje s počítači a má na vše papírky a složky. Ví se, že rozhoduje i nejmenší detaily. Figuruje v úvěrové smlouvě od banky. Zažádali o dotaci určenou pro malé a střední firmy a lhali.

Pokud jste byl 5x formálně obviněn!!! tak netvrďte, že jste se nepohyboval na hraně. Nedivím se, že děláte hloupého a stojíte názorově tam, kde stojíte.

L. Písařík 10.1.2018 7:45

Re: Tak sakra!

Sedláku, vypadá to, že si pletete Radeckého s Hradcem Králové. Pokuste se lépe, za použití šedá kůry mozkové, pokud nějaká ještě zbyla. Rozsudky nechejte soudům, komentáře promyslit, hlavně ten, že nepotřebujete žádný překlad ke zprávě OLAF, vypracoval jste se na úroveň Němcové. Ta si taky zvykla, že je neomylná.

S. Sedlák 10.1.2018 7:54

Re: Tak sakra!

Nejúsměvněji na mě působí komentáře, kdy se nějaká žížala, které nestačí 150x dostat nějaký údaj, který je ve shodě s jinými podobnými údaji, aby jedinec začal používat šedou kůru mozkovou a potřebují to dostat po 151.

Ani Mára ze zprávy Olaf nedostane to, že Babiš není zloděj a podvodník. A překládat to může na 300x.

V. Pavelka 10.1.2018 8:11

Re: Tak sakra!

No, Jestliže to bylo Babišových dětí jako majitelů a investorů ,jsou malí a střední, to že tata jim dal peníze a nápad v zákoně o podmínkách není , podle logiky kritiků by banky jako věřitelé i jiných ůčastníků jiných projektů dotací byli v podobně jako Babiš stíhaní policií . A Olaf jen doporučil vrácení částky, to je jediný neutrální pokyn ktereho se mohl dopustit aby nebyl trestně stíhaný , a i tak Babišovi právníci správně podali žalobu . p.s.morálně volní pocity třeba největšího křiklouna Kalouska v ekonomických projektech " nepostavil ani boudu pro psa " je evidentně politický .

Š. Hašek 10.1.2018 12:09

Re: Tak sakra!

Pane Sedláku,

nejde o Babiše. Jen jste si k tomu asi v rozčilení připojil, že" ten, kdo je formálně obviněn se pohybuje minimálně na hraně". Asi jako minimálně sprostý podezřelý. Jako satira dobré, v životě hajzlovina od systému, abych chápal i ty policajty.

Nebudu zde mluvit o svém životě/službě, jen se zamyslete - věci jsou složitější. A měl byste vědět, že když vyšetřovatel "neví, není si jist"- a věc se wirklich stala, tak zkrátka obešle/označí všechny zúčastněné, tak to chodí. A rázem jste třeba i jen tři dny obviněn. Buďte rád, že máte klídek a nic Vám žádný Ištvan nemúže hodit na krk.

Nejsem právník, není podstatou mojí odpovědi, mám čisté svědomí. Jen jsem si zkrátka celou pracovní dobu vždy "zahrával" s nedbalostním trestním činem. Zjistěte si to, "vo co jde".