17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

PRÁVO: Smyčka se utahuje. Ale jaká a kolem koho?

Sobotní Lidové noviny měly na titulní stránce shora uvedený titul „Smyčka se utahuje“ i s třemi fotografiemi „obviněných“. Uvnitř pak byl text pana Kamberského s ještě drsnějším titulkem „Mordor v obklíčení“. Tak to je tedy síla. Zvláště, je-li vše uvedeno na titulní straně jako „Kauza LN“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vyhnalík 29.9.2014 1:11

Kdo platí Karla Randáka?

To je otázka, na kterou by měla odpovědět policie a SZ, jenže ne ÚOOZ a současné SZ. Karel Randák se svojí soukromou tajnou službou zrekrutoval a připravil hlavního svědka v kauze Oleo Chemical, ale i v dalších "kauzách" týkajících se Ivo Rittiga, jeho špionážní akce stála i u kořenů akce proti Petrovi Nečasovi, zajistil Topolánkovy fotografie z dovolené v Toskánsku atd. atd.

Náklady za jeho soukromou agenturu odhaduji na desítky milionů. Kdo to platí?

O. Slavík 29.9.2014 7:25

Re: Kdo platí Karla Randáka?

Obama? Neé ? Že by to byl Zdeněk Svěrák ? Taky ne ? Tož pak zbývá už jen Vladimir Vladimirovič !!!

E. Sevrát 29.9.2014 7:33

Re: Kdo platí Karla Randáka?

Komunista Zdeněk Svěrák se již "napravil" .

M. Moravcová 29.9.2014 9:21

Re: Kdo platí Karla Randáka?

To je otázka, kterou si taky delší dobu pokládám. Randák s Láskou stojí za všemi kauzami už od odchodu Randáka z BIS. Kdo ho vodí ? Stbácká a komouišská klika kolem Babiše a  Zemana ???.

J. Svoboda 29.9.2014 14:12

Kdo platí Karla Randáka?

Řekl bych, co je komu, kromě finančního úřadu z hlediska daní do toho? Ovšem, pokud se něco z toho zakládá na pravdě.

Ty špionážní akce by bylo záhodno konkretizovat. Kde jsou kořeny akce proti Nečasovi? Nejsou náhodou kořeny v tom 42 milionovém dluhu ODS? Nešlápl náhodou fotografiemi z Toskánska pan Randák, pokud se v tom angažoval, na kuří oko i vám? Co bylo špatného na tom, že se veřejnost dověděla tak říkajíc na plnou hubu, jak to asi je? Také si myslíte, že obyčejným lidem do toho nic není?

Myslíte, že panu Randákovi tečou rukama větší peníze, než Rittigovi a Janouškovi? Na koho si myslíte, že veřejnost více doplácí? Na Randáka, Rittiga, nebo Janouška? Opradu si myslíte, že pan Rittig škodí společnosti, na rozdíl od Janouška a Rittiga?

Nevím, o jaké soukromé agentuře píšete, ale určitě by si pan Randák za ty vaše "desítky milionů" těžko koupil luxusní nemovitost v Praze, luxusní nemovitost v Monaku a soukromé letadlo a další movité i nemovité věci.

J. Vyhnalík 29.9.2014 14:20

Re: Kdo platí Karla Randáka?

Tyto "kauzy" končí i přes velkou snahu zainteresovaných policistů a SZ v autu. Žádné závažné porušení zákona nebylo nikomu prokázáno, pouze došlo k překreslení politické mapy ČR a o státních penězích rozhoduje StBák a kmotr v jedné osobě.

J. Svoboda 29.9.2014 14:42

Re: Kdo platí Karla Randáka?

Je třeba si klást otázku, čím to je. Není to náhodou také tím, že dosavadní vlády nedaly vyrůst finančním - a vlastně žádným - odborníkům v rámci policie? A dělaly vše proti tomu? Zločinci mají k dispozici "nejkvalitnější" lidi, kteří jsou vždy před policií?

Doneslo se vám už, že dnes ODS civí s otevřenými ústy na 42 milionový dluh? Že současný předseda místo aby honil ty, kteří mají ty peníze za nehty, prosí zbylé členy, aby přispěli na uhrazení dluhu? Ještě vám nedochází, že tyto skutečnosti přispěly k překreslení politické mapy víc, než jste schopen a ochoten připustit?

Také byste si mohl připustit, že kdyby tzv. "pravice" neúřadovala tak, jak úřadovala, ten StBák a kmotr by si ani neškrtl? Ten StBák jen uchopil příležitost, kterou mu celá naše politická elita nechtě vtiskla do rukou. Je to jako s Amerikou, kdy USA na středním východě často bojují proti organizacím, které si vypiplaly. A zbytečně umírající vojáky opožděně nazývají hrdiny.

J. Vyhnalík 29.9.2014 15:43

Re: Kdo platí Karla Randáka?

Motáte páté přes deváté.

Vyšetřování zločinů musí být záležitostí policie a SZ a zejména justice. U soukromých výzvědných služeb je vždy nutné se ptát Cui bono. IMHO jsme svědkem prolínání práce zahraničních agentur a domácích oligarchů a jejich snah o ovládnutí české politiky.

42 miliónový dluh nevznikl rozkradením, ale je důsledkem politického propadu ODS a s tím souvisejícím propadem příjmů.

Ovládnutí politiky oligarchy je důsledkem ořezání demokracie a nefunkčností systému prosazeným průkopníkem nepolitické politiky Václavem Havlem. Ve své bohorovnosti a nevzdělanosti nebyl schopen pochopit, jaké škody působí. Bohužel média a veřejný prostor ovládli lidé, kteří tyto chyby obdivují a dále prohlubují.

J. Svoboda 29.9.2014 17:12

Re: Kdo platí Karla Randáka?

Podle vás motám páté přes deváté, ale já si toho nejsem vědom. Byl bych velmi rád, kdybychom měli tak dobré tajné služby, jež by nám řekly (a netutlaly by): pan Randák a jeho "soukromá výzvědná služba" jsou financovány z toho a toho zdroje za to a za to. Jsem přesvědčen, že by výsledek mohl prospět jak panu Randákovi, tak nám všem, včetně vás.

To vy jste do toho zamotal přepisování politické mapy. Myslím, že jedním ze začátků přepisování bylo to, že soudruh Langer, protože mu pan Randák nepasoval pod fousy, nepřišel na to, že s Randákem by bylo lepší spolupracovat, než ho sprostě hodit přes palubu jen proto, že se ho začal bát. S Randáky je podle ODS třeba řádně zamést, Drobily je třeba chránit za každou cenu. Randák se sice s ODS moc nekamarádil (s kým se ale kamarádil?), ale spolupracovat se s ním asi dalo lépe, než např. s dnešním panem Langem. I tady je dobré hledat, ptáme-li se, jak došlo k propadu a následně dluhu ODS. 

Jakým postupem přesně vznikl dluh ODS není ani tak podstatné. Podstatné je to, že jak sám píšete, vznikl propadem ODS. Podstatné je také to, že ODS prokazatelně o dluhu ví nejméně půl roku a někteří špičkoví funkcionáři ODS se o něm (podle jejich slov) dozvídají až teď. Doufám, že se neodvážíte tvrdit, že propad ODS zavinili zlí komunisté a socani (ani jedněm nefandím). Svůj propad si samozřejmě ODS zavinila sama; kdo asi jiný?

Snad nečiníte rozdíly mezi politickými a nepolitickými oligarchy? Myslíte, že Klaus je schopen pochopit, jaké škody způsobili političtí oligarchové, z nichž některé obšťastnil abolicí? Jistě, že je. Jen je třeba rozlišovat, komu škodí a komu to nevadí.

Politika Václava Hava se mi spíše nelíbila. Musím ale napsat, že někdy lidé bez titulů jsou mnohem vzdělanější, než někteří sběratelé titulů, honosící se šesti, sedmi tituly. Myslím, že na média a veřejný prostor měl Klaus minimálně stejný vliv, jako Havel. Proto je vožení se po Havlovi zpozdilé a primitivní.

F. Navrátil 29.9.2014 17:38

Re: Kdo platí Karla Randáka?

Pane Vyhnalík po přečtení vašeho příspěvku jsem se jenom utvrdil, že volební právo by měli mít pouze ti, které neživí stát, ale platí daně. Potom by bylo fajn, kdyby volební právo bylo nejen od určitého věku, ale i od určitého IQ. Váš názor mně udělal radost a potěšil.

J. Jílek 29.9.2014 0:53

na Kamberského prdu jste si přihřál prd vlastní

škoda, zdevastoval jste správnou věc

O. Slavík 29.9.2014 7:22

Re: na Kamberského prdu jste si přihřál prd vlastní

Stručné, ale naprosto přesné zhodnocení !!!

J. Jílek 29.9.2014 9:58

Re: na Kamberského prdu jste si přihřál prd vlastní

dík, čuldo....máš pravdu :-))))