29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Skřivan 23.3.2011 0:04

Nic proti autorovi,

ale v tomto je novinářská obec velmi podivná. Jelikož byly některé věci zabaveny protiprávně a musely být na příkaz státního zástupce vráceny a zásah byl shledán jako nepřiměřený (státním zástupcem i povolujícím soudcem), tak nemohl být v souladu se zákonem. Jelikož se jednalo o případ, jehož nepřímým účastníkem je ministr, je ministr v přímém a vážném podezření ze zneužití své pravomoci. Proč novinářská obec nepožaduje, aby ihned podal demisi ?! V tom přece není nic osobního a ani nespravedlivého. Post ministra není právo, ale výsada. Proč má mít výsadu ten, pod jehož vedením podřízení prokazatelně a těžce selhali ? To počkáme, až těmi nabitými flintami přestanou jen zastrašovat a někoho zastřelí ?!

F. Eliáš 22.3.2011 18:41

Na jakou demokracii?

Nazývá snad někdo naši veřejnoprávní televizi demokracií? Jen málo věcí je u nás tak mizivě demokratické, jako žurnalistika. Naši žurnalisté si denně schlazují žáhu na nevinných obětech, vytvářejí lživé fámy a šidí prostinké posluchače, diváky a čtenáře. Žasnu nad tím, kolik lidí si ještě kupuje vaše noviny

J. Urban 22.3.2011 21:46

Re: Na jakou demokracii?

Nemluvte zrovna jen o žurnalistice (ač připouštím, že právě tam si lze koupit cokoiv), když celý náš stát je jen demokratura a kleptokracie.

P. Skřivan 23.3.2011 0:12

Re: Na jakou demokracii?

Pokud byste měl pravdu, tak by to zveřejňování nikomu nevadilo. Lhaní novinářů totiž ještě nikdy a nikoho z mocných neohrozilo. Pokud vypustí pravdu, to už je horší ... . Chápu ale, že pravidelný a horlivý konzument propagandy tak široké obzory nemá ... . :-)

D. Nowodny 22.3.2011 17:27

Předchazejici diskutující

.Zdá se, ze postrádáte dktaturu a totalitni vladu pendreku ! Jen tak dál, jděte se školit

k Rasputinovi a do Běloruska !

J. Krásenský 22.3.2011 18:47

Re: Předchazejici diskutující

Z čeho tak soudíte?

D. Nowodny 22.3.2011 23:24

Re: Předchazejici diskutující

Tak si to porovnejte a také jak se michaji jablka s brambory. Chcete tedy aby "armada"  či policie měla absolutni moc nad občany tohoto statu ? Proto jsem psal, že takovýým lidem by zřejmě nejlépe vyhovoval styl Lukašenka a Putina. Či nějaka  vojenska  "junta " ?

J. Krásenský 23.3.2011 6:13

Re: Předchazejici diskutující

Kde jsem něco takového psal? Nedomýšlejte si, co ostatní ani nemají na mysli! "Chcete tedy aby "armada"  či policie měla absolutni moc nad občany tohoto statu ?" Ne!

J. Krásenský 22.3.2011 17:03

Pane Hvížďalo,

útokem na demokracii jsou nepravdivé zprávy, zprávy ve kterých je víc osobních dojmů než skutečnosti a media, ve kterých si prostor pro vlastní obhajobu musíte zaplatit jako inzerci, ale pomluvy o vás tisknou zadarmo. Kšeft je kšeft a nikoli statečný boj za ideály. Proto v době internetu ztrácí media (mimo bulváru) posluchače a čtenáře, kteří prahnou po komentátory nepřežvýkaných informacích. Mediím a novinářům chybí pokora, sebereflexe, vize nezištné služby pravdě. Stříká z ní narcisizmus, ješitnost, pýcha a opojení mocí. Novináři ani media už dlouho nejsou garantem svobody a demokracie, protože sama media a novináři dusí svobodný projev a pokřivují pohled na skutečnost.

M. Šejna 22.3.2011 12:02

pane Schwarzi

píšete o něčem jiném, než autor. Akce vojenské policie byla tak stupidní a politicky nebezpečná, že v každé normální zemi by to stálo místo nejen vedení vojenské policie, ale i ministra obrany.

Pokud jde o samotnou Č.televizi, tak tam měl být proveden vojenský zásah v roce 2000 při "televizní bolševické revoluci". Tehdy měli vojáci televizi obsadit, vzbouřené zaměstnance zatknout a pokud by kladli odpor, tak je rovnou postřílet. Oni totiž udělali v podstatě bolševický převrat, takže vojenský zásah by byl tehdy oprávněný.

Letos ale redaktoři ČT nic protizákonného neudělali. Jen odmítli vydat vojákům jeden dokument.

J. Schwarz 22.3.2011 18:36

Re: pane Schwarzi

Máte pravdu, ale na nápravu není nikdy pozdě! Když  zaváhali v r. 2000, mohli to napravit, i když omylem, letos.

F. Eliáš 22.3.2011 18:43

Re: pane Schwarzi

Však policie nic žurnalistům neudělala. Kdyby aspoň některého z nich ukáznila pendrekem, ale policisté nic.

P. Skřivan 23.3.2011 0:07

Re: pane Schwarzi

Kromě zabavení věcí v rozporu s povolením, tj. pošlapání jejich základních ústavních práv a zcela bezdůvodného ohrožování slušných lidí nabitými zbraněmi, vlastně neudělali vůbec nic. ... a co by měli ještě udělat, aby někomu, jako jste Vy došlo, že o něco jde ?! Někoho zastřelit ?!

J. Schwarz 22.3.2011 8:13

Vojenská policie

mne osobně zklamala. Doufal  jsem, že zatknou Janečka i s celým tím hnízdem veřejnoprávních gangsterů, ale oni jen hledali jakýsi papír. Škoda. Kdyby byly zrušeny "televizní poplatky", dostala by každá rodina zpátky o co přijde zvýšením DPH.

 

P. Skřivan 23.3.2011 0:18

Re: Vojenská policie

Škoda, že je zjevně nad Vaše chápání, že základní problém spočívá v tom, že nejlepším kandidátem na ředitele ČT je dle Rady ČT, volené politickými stranami, bývalý horlivý komunista. Tedy člověk, jehož základní devizou je poslouchání příkazů, pokud možno bez přemýšlení a neřkuli odmlouvání.