3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

PRÁVO: Protistátní centrum

Každý z nás má občas pocit déjà vu, tedy již dříve viděného. Přepadlo mne to v okamžiku, kdy jsem se dočetl v MfD, že protimafiánský útvar ÚOOZ již od roku utajeně prověřuje případ kolem Jany Nagyové jako "podezření ze sabotáže".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 21.5.2014 15:37

Re: ano,

Pane Matoušku, hloupě se ptáte, komu je pan Ištvan podřízen.

Zeptejte se také sám sebe, komu bya podřízena Nagyová, že ji museli vyvléci policisti.

Zeptejte se také zároveň, proč úřad vlády žaloval pana Randáka, když musel vědět, že soud prohraje? To je podle vás důkaz o tom, že jsme právním státem, když úřad vlády má takové právní vědomí?

J. Svoboda 21.5.2014 15:28

Re: Chce se mi zvracet

Pane Kulheime, že se někomu něco chce, neznamená to, že to udělá. Nakonec stačí, že se vyzvracel pan Vlk za vašeho přispění.

T. Kohout 21.5.2014 15:27

Petr + Jana: byl to Mazarin či kdo (Berija??)

Jak vidno, vždy někdo něco nějak organizuje. Třeba např známý kardinál Mazarin. Prosím, kdo vlastně dal kdysi Petra a Janu dohromady? Tam bychom poznali, kdo tu vlastně vládne. Nějaký organizér v pozadí.

Podobně: kdo vymyslel "mrtvého studenta"??

J. Svoboda 21.5.2014 15:26

Re: Autor napsal článek od srdce a míří k srdci čtenářů.

Pane za to, že u Vás mají emoce, jako u pana Vlka navrch, je vaší soukromou věcí a budete se se s tím muset vypořádat sami. Já nechápu za co panu Vlkovi děkujete, když se snaží svými vzteklými a primitivními články společnost štvát a rozdělovat. Komunistům se to opravdu dařilo přes 40 let. Dělá to pan Vlk jinak?

Je jistě příznačné, že jako kanónenfutr Vám slouží prof. Jelínek, který je jinak mezi právníky v menšině. Také si myslíte, že od JUDr. Zemana a jeho lidí by bylo nejlepší, hodit flintu do žita, protože by se mohlo ukázat, že léta chráněná a opečovávaná mafie je momentálně pro policii a justici nedobytná?

J. Kulheim 21.5.2014 15:24

Re: Chce se mi zvracet

Pane Svobodo, klidně se vyzvracejte ještě jednou.

J. Svoboda 21.5.2014 15:16

Re: Autor zapomněl zmínit se o TNP

Pane Vlku, myslím si, že v mnoha případech byste se měl sám sebe ptát "kapišto?". Určitě by Vám vyšla záporná odpověď, ale aspoň by to mohl být začátek Vaší duševní nápravy. Kde dnes Slánský zasedal, a kde nezasedal, je irelevantní.

J. Svoboda 21.5.2014 15:12

Re: Ani jsem to celé nečetl pane Vlku!

Pane Vlku, co jiného děláte Vy? Dnes už možná nezavítráte dvěře a nezatemňujete. Možná ty vaše nenávistné slátaniny píšete v klidu a u otevřeného okna. Mocně mi to připomíná snahy soudruha Gottwalda, všem, kteří nejdou s námi, zakroutit krkem, jak se to naučil v Moskvě.

J. Svoboda 21.5.2014 15:05

Chce se mi zvracet

Chce se mi zvracet, ale nikoliv z toho, co pan Vlk kritizuje, ale z toho, co napsal a jak to píše. Připadá mi to také jako déja vu, protože podobné hlpoupé a primitvní články jsou od pana Vlka téměř na denním pořádku. Jeho článek je dokladem toho, že kdo chce psa bít, hůl si najde. Od pana Vlka je pritmitivní a pokleslé, že hledá hůl hluboko na přelomu čtyřicátých a padesátých let. Jako velmi sprosté vidím jeho vyhrožování pana Vlka, že "tvrdá pěst" spravedlnosti správně dopadá na hlavy sabotérů a zločinců, že by mohlo dojít také na ně.

Je pro mě velmi podezřelé, že Pan Vlk nepíše o kauze Opencard, kde jsou žalováni a souzení úředníci, kteří za nic nemohou a (ne)odpovědní politici jsou mimo a vysmívají se! Nepíše ani nic o zlodějinách v ROP severozápad. Proč? Jedná se podle něho o obyčejnější lidi, kteří si to na rozdíl od těch rovnějších Vlkových zaslouží? Soudruhu Vlkovi snad ještě nedošlo, že válka o ovládnutí země se vede a povede neustále, ať s tím pan Vlk souhlasí, nebo nikoliv.

Pokud se týká Nadačního fondu pana Janečka a Rekoknstrukce státu, zdá se, že se pan Vlk rozhodl, že když není ničeho takového schopen, bude aspoň škodit. To, že NFPK postupuje proti zlodějům typu Dvořáka, Rittiga a dalších asi Vlkových oblíbenců, se panu Vlkovi moc nelíbí. Odpovědní lidé NFPK děkují, Vlci je zatracují. No nejsou to komunisti?

Když se proslýchá, že do redakcí novin dorazil kompletní spis kauzy Nagyová, měl by se pan Vlk raději, než pliváním jedovatých slin všude kolem sebe věnovat objasnění, kdo to vynáší. Zda to náhodou není umožněno těmi rovnějšími, kteří vytvořili, nebo schválili příslušné na míru šité zákony.

V. Vlk 21.5.2014 14:48

Re: ano,

A zdravím naši nezlomnou diskutérku s jenině správným německým názorem . Co kdybyste se podle toho řídila sama ? Tuhle jste někomu dosti vulgárně nadávalo, milá dámo.

V. Vlk 21.5.2014 14:45

Re: Autor zapomněl zmínit se o TNP

No ale v těch místních radách Slánský nezasedal, To oni ti mírumilovní občané sami. Kapišto?

V. Vlk 21.5.2014 14:43

Re: Ani jsem to celé nečetl pane Vlku!

Utkvělá představa, že všichni členové strany připravovali procesy a byli jedna banda, je bohužel více než zkreslující . No a taktika zavřít se doma a čekat ,jak to dopadne je také taktika. Ostatně, kdybyste se o věc jen trochu zajímal,tak byste věděl, že v poměru k počtu osob byli předváleční členové KSČ ,kdy za členství nebyla žádná doměna, po roce  1948 vězněni 2x více než jiní občané ČSR. A nejhůžř na tom byli odbojáři, komunističí i "demokratičtí". Stalin je nechal zavřít skoro všechny.  Tak zavřete dveře,  a zatěmněte.Třeba nepřijdou.

J. Vyhnalík 21.5.2014 14:40

Re: Turčin horší Turka..

Nějaké argumenty k věci by nebyly?

J. Svoboda 21.5.2014 14:38

Re: Turčin horší Turka..

A kdo ty podmínky vatvářel, nebo pomáhal vytvářet? Obávám se, že to byli lidé podobní těm, kteří nalétají Vlkovým žvástům.

J. Vyhnalík 21.5.2014 14:29

Re: Turčin horší Turka..

Když panu Vlkovi sebrali otce a udělali z něho a celé jeho rodiny občany druhé kategorie, tak mu bylo devět let.

V. Kusý 21.5.2014 14:14

Re: Turčin horší Turka..

Jistě, ale já jsem nedělal nic jiného ! Když dva říkají totéž, není to, s ohledem na třídní pohled totéž? On nevyrůstal v podmínkách a prostředí ?Nebo jak mám Vašim slovům rozumět ?

R. Houška 21.5.2014 14:07

Re: Druhá tvář

Pane Vlku, možná že jsem přílišný idealista, ale tím, že jinde se taky krade, nehodlám ospravedlňovat zlodějny u nás. Argumenty typu, že v Americe zase bijí černochy, jsou na úrovni Vasila Bilaka a Jana Fojtíka, a od vás bych očekával trochu jinou úroveň. K téPlzni snad jen tolik, proboha, jak můžete srovnávat nějaké americké nebo francouzské eseróčko, rozdávající tituly za peníze s tím, že tady to provozovala "prestižní" STÁTNÍ univerzita! To opravdu nevidíte ten rozdíl?! Ani to, že Kindl rozséval své rychlo-JUDry po městských úřadech, státních zastupitelstvích, ministerstvech, parlamentu a policii po celém státě, vás neznepokojuje? Jaký dostali úkol za to, že vystudovali, aniž věděli, kde ta škola leží a kdo jsou jejich profesoři? A ta potřeba "vzdělání" pro určité profese? Normálně by byla OK, kdyby se po určitou dobu přihlíželo i k profesní dlouholeté kvalifikaci, ale u nás šlo opět o kšeft. Jak jinak si vysvětlit, že ty souhromé školy vlastnili lidé, jako taxikář Harangozo nebo Větrovec? A odposlechy? Ano, dokonce vím  s jistotou, že jsem odposloucháván. Podle Adama B. Bartoše a Amnesta Klausoviče, patřím totiž k věčným petentům. Ale s tím halt nic nenadělám. Za Husáka a Kojzara jsem byl zase ztroskotanec a zaprodanec.

P. Gabriel st. 21.5.2014 14:05

Re: Autor zapomněl zmínit se o TNP

Ano! A často to bylo na základě usnesení místního lidového tribunálu, kde se s místními bolševiky na NV sesedli místní ožralci a místní zbabělci, že ten či onen je nepřítel lidově demokratického zřízení a odsuzuje, se ke ztrátě občanských práv na X let, k degradaci z vojenských hodností, zákazu studia, k propadnutí majetku, k přesídlení s celou rodinou (á 25 kg /osobu) a k pobytu v převýchovném zařízení na X let... Ani slzička za nějakým Slánským! Čím kdo zachází...

P. Gabriel st. 21.5.2014 13:59

Ani jsem to celé nečetl pane Vlku!

U nás to, díky Bohu nikdy nedošlo až do stavu, že by si pro Tátu přišli. My jsme jenom po řadu let měli doma strach, že by mohli a tak se večer zatemnilo, pozamykalo a zásadně se nikomu neotevíralo. Co by mohlo následovat kdyby..., to jsme měli denně k dispozici, jako tichou poštu, co se v noci událo z vůle KSČ a péčí STB v jednom z nejhorších kriminálů v republice, který stál cca 100 m od našeho. A snad bych ještě dodal, že my jsme nebyli ta bolševická krvelačná banda, která všechny ty hrůzy v čele se s. Slánským, s. Gottwaldem a s dalšími připravovala těm ostatním a která pak Slánského a spol. svrhla do toho žentouru hrůzy, aby ukázala nekompromisní boj a bdělost třídním nepřátelům! My jsme byli ti druzí, kterým to Slánský připravoval a dával sežrat plnou lžící. A díky Bohu, dodnes jsme. Ani slzička, pane Vlku!

S. Netzer 21.5.2014 13:55

Re: ano,

Karel Janyška, známý též jako kajan a proslavený svou neexistující kompozitivní teorií, reaguje na tykání okřídleným slovem "netykat, hovado ... Dzp."

V. Vlk 21.5.2014 13:41

Re: ano,

Matoušku Matoušku.  A co Hitler hned vedle, Dolfuss v Rakousku, junta v Řecku, Mečiar  na Slovensku, zloděj Mitterrand ve Francii, atd adt. No a co takový Obama v USA? Matoušku, ty jsi  osoba  poněkd zapšklá a jaksi nesoudná.

J. Ráž 21.5.2014 13:40

Autor zapomněl zmínit se o TNP

Zřízení nepřátelské, či jen nepohodlné osoby byly také umísťovány (intermovány) na neurčitou dobu do Táborů nucených prací. Do nich se umísťovali lidé na základě rozhodnutí komisí zřízených OV KSČ (nikoliv soudů!) a proti rozhodnutí komise nebyl možný opravný prostředek.

Je zvláštní, že o "pétepácích" se hodně mluví,o muklech z Jáchymova také, ale o lidech, pro které si v noci, jako pro mého tatu, přijeli StBáci a bez vysvětlení ho odvezli neznámo kam ( matka se az po mnoha urgencích za dva měsíce dověděla, ze byl umístěn do TNP) se nemluví.

TNP byly kopie německých koncentráku, kam byli nepohodlní umísťováni na základě libovůle nacistů stejně jako do TNP z libovůle komunistů.

R. Houška 21.5.2014 13:39

Re: Tak jak na to koukám, podle autora i podle mnohých

Kontrolní otázka: Bylo to, co je zachyceno na odposleších, těmi lidmi vysloveno? To jediné by nás mělo zajímat. Jestliže bylo, pak ti lidé patří za mříže, neb vedle Ústavy, porušovali co se dalo, zneužívali své funkce, nebo se nechali prachsprostě koupit od lidí, o které by si slušný politik neopřel ani kolo.

J. Vyhnalík 21.5.2014 13:36

Re: Turčin horší Turka..

Na domovní důvěrnice nejsem odborník. Na rozdíl od jiných.

S. Netzer 21.5.2014 13:30

Re: Turčin horší Turka..

Hahaha.

V článku, zvaném "Jablko od stromu, strom od jablka" autor kádruje jako nějaká domovní důvěrnice.

V. Kun 21.5.2014 13:27

Re: Druhá tvář

Nikoliv druhou tvář a skutečnou tvář soudruha otce, že spadl do jámy který sám kopal druhým!

Raději  vypište vašeho úlohu tatíčka bolševíka od 1945 do doby než ho požrala vlastní revoluce. Vypište jak terorizoval Pražany v uniformě Lidových milic při únorové puči a pomáhal nahánět desetitisíce poctivých lidi do žalářů a nikoliv ronit krokodílý slzy nad bolševíky, mající ruce od krve.

Vy - odkojený komunistickým mlékem nemáte morální  nárok kritizovat demokracii, i když dělá chyby!!

S. Netzer 21.5.2014 13:20

Re: Druhá tvář

Je to odporné pokrytectví, když se autor v souvislosti s kauzou Nagyová ohání citáty z bible a Nečasovými dětmi a rodinou. Na svou rodinu a děti měl katolík Nečas myslet předtím, než vzplál vášní k té provinční Mesalině. :-/

S. Netzer 21.5.2014 13:16

Jen tak na okraj, Vy amoralisto!

Když v USA a ve Francii existují údajně školy, "které tituly rovnou prodávají" (čirý výmysl - tituly prodávají specializovaní obchodníci, kteří kšeftují s cizokrajnými tituly z exotických zemí), tak je prodej titulů z plzenské univerzity naprosto v pořádku, nebo co jste tím chtěl říct? Poukazování na cizí nešvary má ospravedlnit nešvary domácí? Co je to za morálku?

J. Matuška 21.5.2014 13:12

Autor napsal článek od srdce a míří k srdci čtenářů.

Není možné v mém rozpoložení, kdy emoce mají navrch, napsat souvislý, delší příspěvek. Chci jenom poděkovat všem, kteří se podílejí na vydávání Neviditelného psa a autorovi článku. Díky Internetu není možné dělat z lidí užitečné idioty na dlouho. Komunistům se to dařilo déle jak 40 let.

Remitenda tištěným deníkům bude právem přibývat, čtenářů ubývat.

Mrzí mě, že to co se děje, je zřejmě se souhlasem NSZ JUDr. Zemana. Jeho jmenovec, náš prezident, tím, že si VSZ JUDr. Ištvana pozval na Hrad, dal jenom zelenou "právu", které nejprve zatýká a potom dává pracně dohromady paragraf na vymyšlený trestný čin. /Viz, co k tomu říká prof. Jiří Jelínek-vedoucí katedry trestního práva./

J. Vyhnalík 21.5.2014 12:19

Re: Turčin horší Turka..

Václav Vlk nehodnotil rodiče, ale podmínky a prostředí ve kterých ti, o kterých psal, vyrůstali.

V. Kusý 21.5.2014 12:06

Re: Druhá tvář

Na tohle se nedá odpovědět jinak nežli: "To je argument jak kráva!".Vždycky jsem si myslel, že bychom jako národ měli světu dokázat, že nejsme ta banda zlodějů a lokajů, za jakou nás někteří (a občas právem) považují, že bychom měli ukázat to lepší co v nás je. Teď vidím, že se nemusíme vůbec snažit, dyť voni nejsou vo nic lepší.Argument ne čtvrté, ale desáté cenové skupiny.Klidně můj synu zůstaň blbem, ostatní jsou na tom ještě hůř, tohle jste vštěpovali Vy a vaši obhájci svým dětem? Pak nemá tahle republika být na blití.