3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

PRÁVO: Protistátní centrum (3)

Jak je známo, když dochází pára, tedy argumenty, je nutno přikládat pod kotel. Argumenty Ištvánovi docházejí, tak se "přikládá", jak to jde. Jen za několik posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 25.5.2014 18:37

Sláva, KONEC!

Sláva, už je konec! I kydž to slovo KONEC na konci Vlkova traktátu poavžuji za lživé. Pan Vlk to dlouho nevydrží. Zdá se, že jeho posláním a ctižádostí je lít na všechno, co se mu nelíbí vědra špíny. Píše o přikládání pod kotel. Nepřikládá masivně pod kotel on sám? Nesnaží se ovlivňovat a manipulovat lidi?

Nebyl Slánský tím, kdo zlikvidoval generála Píku a dr. Horákovou?

Čím jsou pro pana Vlka jeho označením do jednoho pytle naházení ištvanovci a šlachtovci, není rozhodně věcí pany Vlka, aby čtenářům svých pamfletů vnukal. Dělali to komunisté a pan Vlk by se od toho měl distancovat.

Nejodporněší na panu Vlkovi je to, že na jedné straně chrabře brání zloděje a hlásá, že nikdo nemá žádné důkazy. Na druhé starně se naváží např. do pana Randáka, ale přes Vlkovy názory, podle jednoho z jeho vlastních názorů vlak nejede! Jak je možné, že má pan Vlk na každého jiný metr? Na lidi, kteří mu konvenují, má milimetr, na ty druhé kilometr. Panu Vlkovi vůbec nevadí, že pan Randák byl soudem obvinění úřadu vlády pravomocně zporštěn. Opakovaně tvrdí, že předposraný žalobce měl pravdu, soud, nesoud, panu Vlkovi najednou soudy visí u zadku. Zkrátka když se mu jejich rozhodnutí nelíbí, jsou pravděpodobně podjaté a nepodstatné. Kým se asi nechal zmanipulovat? Do kterého pytle podle pana Vlka patří státní zástupce, který vypracoval žalobu na pana Randáka? Doufám ,že ho pan Vlk nebude chtít přihodit do pytle k ištvanovcům. Proč se panu Vlkovi líbí rozhodnutí NS v případě trafikantů a proč se mu nelíbí rozhodnutí soudu v případě pana Randáka?

M. Prokop 23.5.2014 21:32

:-P

"Přirovnat by se to dalo jedině k tomu, jak se "tajemně" kdysi objevovaly tajné spisy Mečiarovi na stole, když byl předsedou vlády Slovenska."

Co "Baštův kufřík"? Ani nemusíme chodit do zalitavského Orientu.

Š. Hašek 23.5.2014 21:50

Re: :-P

Dobrá připomínka.

Jest to furt stejný. Ačkoliv chudák a zoufalec Bašta tehdá jistě ani netušil, že bude mít takové "kabrňácké" následovníky.

Š. Hašek 23.5.2014 21:28

Fakt dobrý, a fakt beze srandy. Dobrý článek.

A jak podotkl kolega Frauknecht, dnes do 22 hodin a zítra dopolodne má každý možnost to  o milimetr "posunout" někam jinam.

Co jest to platné pane Vlku. Ale pište dále. A pilně.

J. Josífko 23.5.2014 21:13

k dané situaci

Pokud se v příspěvcích objevují úvahy okolo Ištvána, Nagyové atd., moje přesvědčení : jsme úplně mimo právo, často i mimo zdravý rozum.

Je úplně jedno, čtete-li celý den bulvár nebo díváte-li se na televizi. S reálem to nemá už nic společného. Je mi naprosto lhostejné, zda se kauza jmenuje Nagyová nebo jinak. Jak daleko je to od směšnosti ? A jak to může dopadnout ? Jsou dvě jasné cesty, jak z toho ven : diktatura nebo něco jako komunizmus / nepravděpodobné /. Oboje katastrofální.Pak to nejpravděpodobnější : oligarchie, vláda těch, kteří se zmocnili pytlů s penězi. Žádná ochrana osobnosti ze zákona,

bezmoc politických stran, naprostá lhostejnost všech, kteří mají nějaké prachy a slušně si žijí.

Ukrajinský prezident nedávno řekl : nemáme peníze, všechno moji předchůdci rozkradli.

U nás je to ještě jednodušší : když pátráte, co se stalo s některými položkami kuponové privatizace / např. KOTVA, ATRIUM a j./ , zjistíte na interentu : majetek byl rozkraden,trestný čin stihán ale amnestován.Totéž u řady dotací z EU. Fajn.

M. Prokop 23.5.2014 21:35

Re: k dané situaci

Probíhá-li někde velký a nutný majetkový přesun (privatizace byla zcela nezbytná, jinak by zmizelo vše), je to zcela k neuhlídání. Je jedno, zda je nezbytná privatizace kuponová nebo jiná.

M. Prokop 23.5.2014 21:37

Re: k dané situaci

Ovšem dotace z EU (naše peníze oklikou přes Brusel) nezbytné nejsou. To je zlo zcela postradatelné. Stačí tam žádné peníze neposílat a také žádné nechtít.

Š. Hašek 23.5.2014 21:59

Re: k dané situaci

Ale pane Prokope!

Nejdříve by bylo nutno zrušit ministerstvo čerpačů vo socanů (tzv. místní rozvoj). ve všech zemích EU. Pak by bylo třeba vypráskat celou tu bandu, která operuje s dotačním fondem. Pak by bylo třeba vypráskat několik desítek milionů "lidu" z Evropy, kteří fakt věří že v chytré kanceláři se peníze množí jako kvasinky pod mikroskopem/ žabinec na rybníce. A že vobyčejná půjčka, nebo dohromady dané prachy nejsou zločinem.

Jak řekl Václav Klaus, nic z výše uvedeného nelze, prostě nelze zastavit vlak chycením za kliku u dveří. Ale aspoň nebýt v hlubokém předklonu a neškemrat.

.

M. Prokop 23.5.2014 22:28

Re: k dané situaci

Já vím, ale pořád je to reálnější, než privatizovat ten bordel po komunistech beze ztrát (neprivatizovat by znamenalo nechat to rozkrást vše).

M. Klas 23.5.2014 19:37

Ištván a spol je "BlacBox"

Chová-li se něco nebo někdo nečitelně,zkoumá se to jako "černá bedna"(výraz z teorie systémů) o které nic nevíme a to je Ištván a spol. Něco bedna říká(bojujeme pro Ritigovi a Janouškovi a spol.) něco jiného dělá(spadla vláda, a změnil se režim).Pak se musíme ptát,komu to posloužilo a dozvíme se tak,kdo ovládá "BlackBox".No a" Cui bono?"

Stěžejní je tedy otázka:Proč musela padnout vláda?=kabelky Jany N. jsou blábol,zločinný sex Petra N a Jany N také,Ritig a Janoušek čistí jak lilie=realita,zločinné spiknutí a sabotáž se tedy nekonají....

1.Temelín- výběrové řízení na dostavbu-asi by pravděpodobně nevyhrál Westingahause z USA(možná se ale "vytočili" prý i přátelé z Ruska...)2.nové volby,kde dominuje"antipolitika"= Ano,Okamura nad "politikou" ODS,TOP09,ČSSD3.Zeman se pokusil o to být "Charles de Gaulle" v české variantě a mohlo to i vyjít,ale nevyšlo(to už je ale jiný příběh)

V. Němec 23.5.2014 16:48

Snad.

Doufám že má pan Vlk s těmi soudci pravdu a že to vydrží. pod čarou: je příznačné jak sebestředná novinářská lůza sebe sama označuje za hlídače demokracie, ve skutečnosti vždy pomáhala demokracii bourat.

J. Sixta 23.5.2014 14:42

Plíživá kontrarevoluce ?

Dnes jsem se dozvěděl, že komunální politici jsou instruováni, aby hlasování o majetkových (nebo jakýchkoliv žalovatelných záležitostech) bylo anonymní s tím, že se vždy jeden dobrovolník zdrží, aby byla znemožněna identifikace hlasujících při další Ištvánově akci.

Takže obavy autora tohoto článku jsou na místě.

P. Krasny 23.5.2014 13:50

Hlavní problém je v tom

že pan Vlk trpí nevyléčitelným spisovatelským průjmem.

V. Kun 23.5.2014 16:21

Re: Hlavní problém je v tom

A navíc je to  Rudý průjem"!

M. Vondráček 23.5.2014 16:31

:-)

Můžete mi poslat odkaz na něco, co jste napsal Vy ?? Pro srovnání ....

M. Krátký 23.5.2014 21:09

Re: Hlavní problém je v tom

se vám divím člověče, že to čtete, když nejste schopen to pochopit, to máte za trest ???

J. Matuška 23.5.2014 13:25

Aby se v tom prase vyznalo.

Vlasta Parkanová čelí sice OBVINĚNÍ, ale doposud nebyl vydán pravomocný rozsudek a VYŠETŘOVÁNÍ této kauzy není stále u konce.

Solidní deníky, z kterých se stane bulvár - bojkotovat. Snižování počtu výtisků a zvyšování remitendy snad donutí "svobodné" redakce ke změně. Informace i se zpětnou vazbou, existují od založení internetového deníku 23. dubna 1996 - manipulace a vymývání mozků je přece jenom ztíženo. Bunga bunga!

L. Severa 23.5.2014 13:49

Re: Aby se v tom prase vyznalo.

"Solidní deníky, z kterých se stane bulvár - bojkotovat". Pane Matuško, máte pravdu, jenže bohužel určitě přes 50% občanů bulváru holduje.

J. Kulheim 23.5.2014 12:27

John Stuart Mill.

"Jediným způsobem, jakým se lidstvo může ochránit před porušováním svobody ze strany jiných členů společnosti, je sebeobrana ... Jedinou právoplatnou možností použití násilí vůči kterémukoliv členovi civilizované společnosti je případ, kdy je nutné zabránit poškození práv jiných členů společnosti."

Pro pravicově smýšlejícího člověka je svoboda na nejvyšší příčce žebříčku životních hodnot. Svoboda je v první řadě odpovědnost sám za sebe svou rodinu, ale také respektování svobody ostatních spoluobčanů. Někteří lidé rádi o svobodě mluví, ale myslí hlavně na tu „svoji“ svobodu. Svobodu určovat co je dobré, co by si měli jejich spoluobčané myslet, kdo je vinen a případně, kdo by měl jít do kriminálu. Rittig patří do kriminálu, protože si to pan Svoboda J. myslí.

Slušně vychovaný člověk, nebude psát o někom, že je např. zloděj, když o něm nic neví. Myslet si může, co chce, ale pokud o tom začne „svobodně“ psát, tak by měl počítat s tím, že se dotčený začne svobodně bránit.

Někteří naši spoluobčané trpí pocitem, že jsou to právě oni, kdo je povolaný k tomu, jak zlepšit a kultivovat politické prostředí v této republice. Na takové lidi je potřeba dávat pozor. Jejich nutkání konat dobro za každou cenu může vést k nedozírným následkům. Takoví nositelé "dobra" o které nikdo nestojí, jsou nebezpeční sami sobě i svému okolí.

M. Rastislav 23.5.2014 11:10

Lidé bděte

Po Urválkovi a dalších čestných soudruzích z řad bývalé StB, kteří manipulovali s veřejností při monstrprocesech v 50letech, nastupují noví bojovníci - další křišťálově čistí: Ištván, Šlachta, a dle článku prý i Bradáčová. Inu poznat opravdové manipulátory je velmi těžké, proto Lidé bděte, nerad bych se vrátil do 50let.

J. Kanioková 23.5.2014 11:28

Ano, souhlas..

.

P. Gabriel st. 23.5.2014 9:46

Na okraj diskuse

Především je pozoruhodné, že s. Vlkovi nedochází a nechce si přiznat, že kdyby za doby, která je mu evidentně bližší než náš nedokonalý dnešek, zplodil takový traktát proti způsobu vyšetřování, metodám vyšetřování a formulaci obvinění, jaký zplodil a zveřejnil zde, nejen by neměl kde jej zveřejnit, ale především jeho existence by byla dostatečným podkladem, aby dle platných bolševických zákonů, jejichž přijetí podporovali všichni naši bolševici, byl popliván, ostouzen, vláčen v médiích a následně souzen, odsouzen a zabit. Zatím co zde jeho svobodně zveřejněný traktát bereme jako námět k vážné diskusi. CHÁPETE VŮBEC TEN PROPASTNÝ ROZDÍL VE PROSPĚCH TÉTO DLE VÁS ŠPATNÉ DOBY s. VLKU?

J. Slanina 23.5.2014 10:12

Re: Na okraj diskuse

Ano, propastný rozdíl mezi dobami tu samozřejmě je. ZATÍM. Pan Vlk jenom upozorňuje na to, jak pomalu, "plíživě" se to sune těm dobám dřívějším.

Dopadne to nejspíš tak , že třeba do obecních voleb v Horní Dolní neseženete jediného kandidáta, protože se všichni případní zájemci o službu obci budou bát, kdy a kde se najde nějaký Ištván, který jim i do kurníku pošle zakuklence, protože rozhodli sami za sebe o opravě chodníku za 50 tisíc.

P. Gabriel st. 23.5.2014 12:44

Re: Na okraj diskuse

Pane Slanino, sune-li se to někam, tady k tomu, že dříve nedotknutelným politikům je možné se podívat na zoubek, vyšetřovat je, monitorovat, vyslýchat, soudit a odsoudit... A to je přece dobře, nebo ne? Je to poměrně nezávislý justiční mechanismus, konečně po více než 20. letech nepodléhající usnesení politických výborů, partajním předsedům, mající jakési samočistící mechanismy... Vlkovo skuhrání a přirovnávání k politickým monstrprocesům nadiktovaným z Moskvy a horlivě připraveným našimi bolšány je zcela mimomísné!

J. Slanina 23.5.2014 13:15

Re: Na okraj diskuse

Opravdu si představujete, že je produktivní vyšetřovat, monitorovat, vyslýchat, soudit a odsoudit podobné marginálie jaké jsem dal v odkazech? (Jelikož to zde bere jenom 5 odstavců, jsou jenom čtyři, ale ujišťuji vás, že jich najdete na gůglu neurekom.) Je to většinou jenom záležitost buď závisti rádoby "politických" protivníků v oné Horní Dolní nebo primitivismu policajtů, kteří si podobnými kauzami léčí své komplexy. A když se podobný jedinec dostane na post Ištvána, no pak se holt dějí takovéhle zhovadilosti. Když je zde navíc ještě i politická objednávka, pak se nemůžeme dočkat ničeho jiného. Je ale také docela zajímavé, že když to smrdí tou politickou objednávkou, vždy se k tomu nějak připlete právě Ištván. Je snad jediným kompetentním státním zástupcem v ČR? http://www.novinky.cz/domaci/323970-starosta-lipna-zidek-je-nevinen-rozhodl-soud.html

http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-brno/zpravy/238976-soud-zprostil-starostu-troskotovic-ordose-vsech-obvineni/

http://www.ceska-justice.cz/2014/03/kauza-ostravice-starosta-odmitl-dohodu-se-statnim-zastupcem-necha-se-odsoudit/

http://www.ostrava-online.cz/zpravy/zacal-soud-se-starostou-a-radnimi-hnojniku

P. Gabriel st. 23.5.2014 13:39

Re: Na okraj diskuse

Pane Slanino, demokracie je systém, ve kterém politika a výkon politických funkcí má být službou a aby byla, nad tím bdí justice, jako represivní složka. Jakékoliv porušování zákona má být šetřeno, vyšetřeno, souzeno a odsouzeno. To je základní požadavek udržitelnosti demokracie. Jakmile se začne přehlížet zprvu malé pak stále narůstající zneužívání demokratického systémům k osobním a skupinovým cílům, je to začátek konce. A filipiky kolem, moudré či nemoudré, jsou zbytečné.

J. Slanina 23.5.2014 14:16

Re: Na okraj diskuse

A jakmile se stane justice, policie či jiná represívní složka nástrojem šikany občanů, dopracujeme se kam?

V. Vlk 23.5.2014 18:23

Re: Na okraj diskuse

Tak jsem se právě dočetl v odborném článku ,  a napadlo mne po čtení příspěvků jinak neznámého diskutéra zn. „Petr Gabriel st. „ zda to  není nějak jinak. Ty jeho  příspěvky . Prý je dnes velkou módou,aby různé vlivové skupiny organizovaly "rozhořčené a pravdu hledající" přispěvatele do diskuzí,  což jsou ovšem  docela obyčejní placení agenti,kteří dokáží  diskutovat na netu hodny  a hodiny a "ničit autory nevhodných příspěvků" . No, nějak se nám objevují takovýhle přispívatelé i na NP, tak čert ví,jestli tady také nějaké nemáme.

J. Kanioková 23.5.2014 11:38

Karel Čapek:

Dvanáctero figur zápasu perem čili Příručka psané polemiky -

6. Imago je figura šestá. Záleží v tom, že se místo odpůrce, jaký skutečně je, podvrhne jakýsi světu nepodobný hastroš, načež se tento hastroš polemicky vyvrací Například polemizuje se s něčím, co potíraný odpůrce nikdy neměl na mysli a nikdy v tom smyslu neřekl, dokazuje se mu, že je pitomec a že se mýlí, na jakýchsi tezích, které jsou opravdu pitomé a mylné,

ale nejsou jeho.

http://www.rodina.cz/nazor16495766.htm

V. Vlk 23.5.2014 11:43

Re: Na okraj diskuse

Vážený pane Gabrieli, pozvedl jsem hlas. Za protest proti volbám v roce 1970 jsem  skončil v Ruzyni (nikoli na letišti). Pak jsem podepsal CH 77. A po listopadu 89 jsem žádnou funkci nechtěl. A co vy, můžete laskavě sdělit? Znáte heslo: "podle sebe soudím tebe? "