17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

PRÁVO: Protistátní centrum (3)

Jak je známo, když dochází pára, tedy argumenty, je nutno přikládat pod kotel. Argumenty Ištvánovi docházejí, tak se "přikládá", jak to jde. Jen za několik posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 23.5.2014 13:32

Re: Na okraj diskuse

Pane Vlku, je zbytečné, abychom se přetlačovali a ukazovali svaly. Já jsem sobě ani jiným nikdy nepotřeboval dokazovat, že stojím na druhé straně barikády. Všeobecně se to vědělo. Nicméně, chcete-li nějaká drobná škádlení bolševiků, tedy aktivní činnost ve farnosti a náboženská výchova dětí, trojí odmítnutí nabídky vstupu do KSČ, za což následovaly sankce, jako zabavení bytu + ztráta peněz do něj vložených, zákaz studia, zákaz platového a služebního postupu, jakož i služebních cest do zahraničí, pokud jsem potřeboval něco podepsat, tedy jsem to podepsal i s paní. Nejvíce si považujeme Navrátilovu petici. Manželka je ještě záslužnější, nemohla totiž ani na střední, neb měla kohosi, kdo před bolševikem utekl již 19.2. 48 a komu bolševik nedovolil ani vrátit se zemřít domů. Ale to jsou jenom takové drobečky. Charta? Rozčilení bolševiků, kteří přišli o rudou knížku, že na ně nezbyly funkce a prebendy mně nikdy nepřipadalo dostatečně věrohodné.

M. Vondráček 23.5.2014 11:58

CHÁPETE VŮBEC ....

Já to chápu pane Gabriel , ale obávám se , že Vy jste nepochopil to chtěl pan Vlk sdělit. Jestli nechcete nebo nemůžete , to si neodvažuji soudit.

PS.: A patrně automaticky Vám uniklo oslovení soudruhu v závěru příspěvku. Dovoluji si upozornit , že takto se lidé neoslovují bezmála 20 let.

J. Slanina 23.5.2014 12:36

Re: CHÁPETE VŮBEC ....

Ale oslovují, pane Vondráčku, oslovují. Zkuste si zajít na třídu Politických vězňů (ta ironie). Je ovšem faktem, že tam se "lidé" nevyskytují, pouze swině.

P. Gabriel st. 23.5.2014 13:33

Re: CHÁPETE VŮBEC ....

děkuji za součinnost

P. Gabriel st. 23.5.2014 13:42

Re: CHÁPETE VŮBEC ....

Chápu, velmi dobře chápu. Takové filipiky nejsou totiž nic nového pod sluncem. V podobném stylu se psalo již za 1.RČS. A vůbec ne s cílem demokracii pomoci a posílit ji. Byť to psali pánové v nejdražších oblecích a autech, s drahými vilami různě po Praze, ale s rudou knížkou v kapse.

P. Gabriel st. 23.5.2014 9:36

Stojí za to se dál pozastavit u některých formolací:

s. Vlk píše:

"1. Není úkolem tohoto článku soudit, zda jsou Nečas, Nagyová, Rittiga a další zločinci. To není ani mým úkolem.... 2. Jenže nezapomínejme, že nejen za Velké francouzské revoluce byly za podobné nesmyslné "zločiny" popraveny tisíce lidí, ale i u nás v padesátých letech jich dostaly "špagát" desítky. "

Větou č. 1 s. Vlk cosi deklaruje, aby to okamžitě a bezprostředně následující větou i dalším textem naprosto popřel a postavil na hlavu. Jako by měl úkolem vést mediální kampaň ve prospěch obviněných. Prokurátor Ištván jistě nevzbuzuje u každého sympatie, ani metody jeho práce, kterými se předvedl již v kauze Čunek. Nicméně, že je smečka Nečas + ová - druhá a spol týmem pěkných výlupků zneužívající pravo i nepravomoci k osobním cílům, není očividně pochyb. Zasahovali-li do obsazování vysokých státních pozic, což nepochybně zasahovali, ovlivňovali a poškozovali tím chod státních institucí, což má charakter sabotáže. Nechť se tedy řádně vyšetří kdo, co, jak a proč činil a nechť na to má policie klid a nechť se nevedou hysterické kampaně, jakou zde předvádí nejen s. Vlk.

Ještě pozoruhodnější je druhá věta. Od kdy, s. Vlku, bolševikům vadí že za VFR byli zabíjeni nevinní lidé pro smyšlená a nesmyslná obvinění, jenom pro to, aby krvaví hrdlořezové v čele odvedli pozornost od toho, že nejsou schopni dát to co slibovali a čím zfanatizovali davy?! Copak, jak nám bylo v semestrech DMDH vtloukáno, to nebyla revoluční pozdvižení zubožených mas, které stihly spravedlivou odplatou vykořisťovatelské darmožrouty a předobraz skutečné bolševické revoluce? Copak to nebyly stejné hazloviny, které páchal Beria či Jagodin, či Reicin, či Slánský... Nebo třídně rozlišujete kdo byl a kdo nebyl oprávněn vraždit a kritéria posuzování měníte, jak se vám to, samozřejmě z přísně třídního hlediska, aktuálně hodí do rudého krámu?

V. Kun 23.5.2014 16:26

Re: Stojí za to se dál pozastavit u některých formolací:

Soudruh V. Vlk st se velice mýlí, když uvádí  "desítky dostali špagát"!

 Skutečnost je, že jich byli STOVKY co dostali trest smrti a navíc kolik jich bylo zastřeleno na hranicích !!

K. Frauknecht 23.5.2014 9:01

Dobrý.

No, snad většina národa přemýšlí a těch zakomplexovaných, co "maj jasno ve fšem", bude jen pár :-)).

Tak šup, do práce! Dneska nebo zejtra můžeme udělat první krůček k udušení toho státně-prokurátorskýho molocha :-))).

Š. Hašek 23.5.2014 21:33

Re: Dobrý.

Jsem taky optimista, jako Vy.

Teď de vo to, jestli třicetikorunáči tam dostanou Khméra/budovartele prof. Kellera.

Já myslím, že jo, Ale nebudem házet flintu do žita.

P. Maleček 23.5.2014 8:54

Zlatá zlodějská totalita - smutně vyje Vlk

Takže už je nad nebe jasné, že s jinak ctihodným p. Vlkem cloumá syndrom ze zatčení a věznění jeho otce. Tato v dětství prožitá traumata jako by celý život spí a projeví se až v ve vysokém věku, kdy už slábne imunita i ta psychická. A pak běsy ovládnou hlavu a projeví se oslepující nenávistí ke všemu co byť jen připomíná děsivý zážitek z dětství.

Jinak nelze vysvětlit jak zkresleně p. Vlk vnímá realitu dneška, kdy vlivné politicko finanční mafie zásadním způsobem zneužívají správu obcí, krajů i státu. Včetně parlamentu, státních podniků, policie, státních zastupitelství a soudů. To nejen za mizení cca 150 miliard ročně z veřejných rozpočtů, ale i za ničení pracovních a osobních životů a kriminálního napadání těch, kdo se tomuto rozkladu veřejné správy brání.

Jsou to povětšinou obyčejní lidé bez vlivu a moci a ti p. Vlka nezajímají. Naopak s láskou vzpomíná na staré dobré komunistické časy kdy až na pár disidentů všichni drželi hubu a krok. Za to ho k vzteku rozčiluje, když jsou aspoň sem tam zatýkáni a vyšetřováni ti ze současných mocenských struktur, jako byl jeho otec. A tak pod vlivem svého syndromu zuřivě útočí na ty, kdo si dovolily na ty mocí zbožštěné sáhnout.

Pan Vlk vůbec nevnímá současnou realitu, kdy se konečně aspoň část policie, státních zástupců a soudců snaží tomu v Česku už téměř zlegalizovanému rozkrádání státu zabránit. Samozřejmě za zuřivého odporu těch, kterým to sype. I těm z řad státní správy a politiky. Pan Vlk nevidí až směšnou snahu parlamentu zamezit schválení zákonů, které efektivně omezí rozkrádání veřejného sektoru, např. zveřejňování smluv, rozšíření kompetencí NKU a ty účinné naopak zimpotentnit - viz zákon o veřejných zakázkách.

Pan Vlk má pravdu v jediném. Blíží se čas zvratu. Buď se vrátíme do časů totalitní moci, dnes místo komouši praktikované oligarchy, kdy osudem občana bude držet hubu a krok. Nebo bude od totalitních smradů očištěna demokracie, o což se snaží ti páně Vlkem nenávidění "prokurátoři". Co berete vy? Já to druhé.

P. Gabriel st. 23.5.2014 9:37

Re: Zlatá zlodějská totalita - smutně vyje Vlk

HOWGH!

J. Slanina 23.5.2014 10:21

Re: Zlatá zlodějská totalita - smutně vyje Vlk

Tobě, ty rudý ksindle, vůbec nevadí jak pan Vlk vnímá "realitu" dneška, ale především ti vadí jak realisticky popisuje tu dobu, kdy jste vy bolševici si uzurpovali moc i nad počtem slepic na dvoře každého vesnického stavení.

V. Němec 23.5.2014 16:54

Re: Zlatá zlodějská totalita - smutně vyje Vlk

Na bláboly Malečků jsem již dávno přestal reagovat protože čím víc se z hovnem maže tím víc smrdí.

Š. Hašek 23.5.2014 21:39

Re: Zlatá zlodějská totalita - smutně vyje Vlk

Pane Malečku,

s Váma toho cloumá víc.

Pokud tloustnoucí, jadranský, chalupářský, domácí presšunka, autonárod jásá s Ištvanem, jest to docela v p-deli, řekl bych.

A pan Vlk to říká jen trošku podrobněji. Já na to nemám takový školy.

P. Krešňák 23.5.2014 7:37

Vážený pane Vlku,....

..počkal jsem si na konec Vašeho mini seriálu abych se vyjádřil, tak tedy naprosto přesné, trefné a pravdivé. Není co dodat. Snad jen to, že nevěřím v nějaká spiknutí a myslím si, že je většina těchto dějů řízena pouze hloupostí a nedostatkem intelektu hybatelů těchto procesů. Krešňák

E. Vašátko 23.5.2014 6:52

Mě jenom není jasné,

když se do redakcí dostal kompletní spis paní Nagyové, jak je možné, že alespoň některá z redakcí nedala policii podnět k vyšetřování. Vždyť to je evidentní trestný čin někoho z policie nebo ze státního zastupitelství, tak k čemu vlastně dozorové orgány (kromě šikanování a vymýšlení nejrůznějších procesů) vlastně jsou? Jsem zvědav, jestli to skutečně některá postižená redakce udělá nebo zda jsou redaktoři až tak prodejní, že to berou jako skvělý materiál pro další oblbování svých čtenářů.

B. Michal 23.5.2014 8:21

Re: Mě jenom není jasné,

A kdo by to asi tak vyšetřoval? Snad plukovník Šlachta pod dozorem státního zástupce Ištvána? Copak budou vyšetřovat sami sebe? A někdo jiný si to doopravdy vyšetřovat netroufne, protože by se mohl snadno stát sám vyšetřovaným.

J. Kanioková 23.5.2014 0:56

Souhlas s článkem,

autor ještě zapomněl připomenout kauzu Čunek, to byla taky "parádní kampaň"..

Listina základních práv a svobod č. 2/1993 Sb.

čl. 10 - Každý má právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest, dobrá pověst a chráněno jeho jméno. Každý má právo na ochranu před neoprávněným zasahováním do soukromého a rodinného života. Každý má právo na ochranu před neoprávněným shromažďováním, ZVEŘEJŇOVÁNÍM nebo jiným zneužíváním údajů o své osobě.

čl. 13 - Nikdo nesmí porušit listovní tajemství ani tajemství jiných písemností a záznamů, ať již uchovávaných v soukromí, nebo zasílaných poštou anebo jiným způsobem, s výjimkou případů a způsobem, které stanoví ZÁKON. Stejně se zaručuje tajemství zpráv podávaných telefonem, telegrafem nebo jiným podobným zařízením.

Měla jsem zato, že v právním státě se má vina prokázat až v rámci řádného, ničím neovlivněného soudního procesu. Nikoliv v novinách. Možná jsem v tomto naivní, ale stále to takto stojí v naší ústavě. Prokáže-li se jejich vina, NECHŤ dostanou adekvátní trest. Do rozsudku dle platné legislativy mají být všichni považováni za nevinné. To jsou NAŠE ZÁKONY.

J. Dvořák 23.5.2014 8:12

Re: Souhlas s článkem,

Bohužel mám za to že právo a svoboda u nás platí pouze pro ty kteří si to mohou zaplatit !

J. Kanioková 23.5.2014 11:28

Nevím, nejspíš jsou i takové případy,

ale v tomto případě mám, bohužel, pocit, že tady jde spíš o mizerné sebevědomí Ištvánů, kteří se rozhodli, že ohromí svět. A za tímto cílem používají i nefér křivácké prostředky, jen aby prokázali, že oni měli a mají pravdu.

Nehájím Nečase ani Nagyovou, neznám je. Ale dobře poznávám ty podrazácké prvky "boje" proti nim. Takové lidi jsem v životě "potkala", a znám jejich způsoby. Jsou pro dosažení svého cíle ochotni překročit všechny meze.