26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

PRÁVO: Protistátní centrum (2)

Žijeme v mediálním světě. Vědečtěji a světově řečeno: v globální mediální vesnici, v kterou se proměnil svět. Aspoň podle kanadského filozofa McLuhana. Mají to mít na svědomí elektronická média. Nic proti tomu, internet nás o tom stále více přesvědčuje, ale McLuhanův pohled byl poněkud zkreslený.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 22.5.2014 17:41

Re: Soudce Vlk

Pane Franku, je velmi dobře, že jste se odkopal. Nebudu Vám věšet na nos, jaké hovado jste Vy. Nenávist čiší z Vlkových článků, ketré jsou naprosto zbytečné. Dnes prakticky zopakoval s obměnou to co napsal včera, jen proto, že se vzteky zajíká stejně jako Vy.

Chci Vám připomenout, že kdybytse ještě přidal na "slušnosti", vyrovnal byste se těm nejhorším komunistům. LIdem, kteří mají vaše chování rozhodně nejde o všeobecné dobro, ale o to za každou cenu adorovat to nejhorší, s čím se mohli setkat.

Jako ten nejhorší dobytek jsem se nikdy nechoval. Komu však jinému, než skalnímu komunistovi může tak jako Vám ublížit něčí názor?

J. Slanina 22.5.2014 19:01

Re: Soudce Vlk

Pane Franku, pod toto se vám podepíši.

J. Svoboda 23.5.2014 0:00

Re: Soudce Vlk

Zkuste to možná, že to i svedete.

J. Jurax 22.5.2014 22:03

Re: Soudce Vlk

No, nevím. Právně je Rittig jistě čistá neviňoučká a vonná lilie, neboť nebyl odsouzen nezávislým soudem. Ale to byl Al Capone svého času taky.

Přesto ale mohu být přesvědčen, že někdo - třeba Rittig - je pacholek a patří do kameňa. A že tam dosud není je dáno tím, že za a) je šikovný a za b) že má vysoké krytí. A že právě proto v tom kameňu neskončí.

Mimochodem - už sebrali Janouškovi řidičák? Ať to bylo jak chtělo, že řídil ožralý nikdo nepopíral.

J. Anděl 22.5.2014 11:42

přesné

Pane Vlku toto je myslím dost trefné shrnutí uvedených dějů. Nemohu s vámi než souhlasit. Sám jsem si všiml řady těch jevů především na internetových zpravodajských serverech. Při popisu tohoto opravdu nejde o míru skutečné viny, což mi připadá, že jste srozumitelně napsal, leč někteří přispívající stejně řeší zrovna to.

L. Severa 22.5.2014 11:41

Dnešní Mladá fronta

věnuje případu Nagyové téměř tři strany a článek ředitele tohoto deníku "Póza pantáty". Některé další příspěvky budí dajem, že tyto noviny někdo ovládá ve svůj prospěch. Quo vadis ČR ?

I. Schlägel 22.5.2014 12:12

Re: Dnešní Mladá fronta

Pokud je pravda pouze 10 % z uveřejněného, je to pr..ser, pane. Jinak nic proti konspiračním teoriím, jsou poutavé a vcelku zábavné.

Š. Hašek 22.5.2014 17:27

Re: Dnešní Mladá fronta

Pane Schlägele,

Vy budete rád platit svými penězi novinářský škvár, kde jen 10 procent je pravda?

Přeji Vám příjemný "pohyb" mezi "fakty " tohoto světa, kde se můžete spolehnout na 10 procent. Já mám raději prameny s asi tak 95 procenty. "Závidím Vám" Vaši jednoduchost.

J. Jurax 22.5.2014 22:17

Re: Dnešní Mladá fronta

Problém je ve dvou věcech.

ad 1) Nevíte a obvykle nemůžete vědět, zda ty prameny, které máte rád, mají v určitém případě pravdu v deseti nebo pětadevadesáti procentech. Můžete samozřejmě složitě ověřovat konkrétní případ a dobrat se dostatečné pravděpodobnosti, že nekecají. Ale jistota furt chybí.

ad 2) Pan Schlägel napsal - cituji - "Pokud je pravda pouze 10 % z uveřejněného, je to pr..ser, pane". POKUD !!! Nenapsal, že pravda JE deset procent, nýbrž že i pouhých deset procent z napsaného na průser postačí.

V. Vlk 22.5.2014 17:47

Re: Dnešní Mladá fronta

Přestanou být zábavné,až někdo řeknbe do odposlechu ,že ten Schlägel, "znáš, ho ne?!? " no jak píše tam do toho, tak přes něj jdou ty prachy. a jste v piheli pane.

J. Jurax 22.5.2014 22:18

Re: Dnešní Mladá fronta

Myslíte?

J. Kraus 22.5.2014 10:59

Velcí reformátoři

(manipulátoři) minulosti měli vždy nějaký ideál, kterému sami věřili – sloužili mu. Kdo chce zapalovat, musí sám hořet. Případná nenávist k odpůrcům, bořitelům toho ideálu, byla jen průvodní jev a nebyla nezbytná (Napoleon). Samotná negace není konstruktivní. Kdyby Hitler s Goebbelsem nepostavili před Němce velký ideál, nehnuli by se z místa. Podobně Marx, Lenin nebo Gottwald s ideálem sociální spravedlnosti – na čirou nenávist k bohatým by nachytali málokoho. Zecyničtění přicházelo až později. Dnes, pokud se nějaká nosná myšlenka objeví (zelení), okamžitě se jí chopí oportunisté a původní idealisty rychle vymetou. V západním světě je dnes nějaký konstruktivní ideál těžko k nalezení. I ta spojená Evropa s armádami nezaměstnaných na jihu, rozvráceným a vystěhovaným průmyslem, jejíž život nebo smrt závisí na každodenním pohybu desetitisíců kamionů  – myslí to ti vůdcové ještě vážně, je to už cynismus a osobní profit nebo snad něco, co dějiny ještě nezaznamenaly, řízená destrukce? Tomu by odpovídaly i v článku popsané mechanismy dějů u nás. Vše je čirá destrukce, ideál není ani naznačen. Vše je živeno nenávistí, těžko si představit jásající davy, oslavující nějaké zdivočelé státní úředníky jako své spasitele. Poměry jsou takové, že prvotní manipulátoři v pozadí mají jistě těch miliard dost. Chtějí být vidět, stát se králi a knížaty? To by šlo zařídit i jednodušeji. „Krásný nový svět“ s jejich podporou? Ty konspirační teorie, ty jsou tak lákavé. Ale jako vždy, spočiňme raději v náručí Pavědy. Ta říká, že koho chtějí bohové zahubit, tomu odeberou intuici.

V. Venc 22.5.2014 10:45

Výborná osvěta

Ovšemže musí iritovat čtenáře, kteří si učinili svou jedině správnou a promyšlenou představu, jak a co vlastně bylo i jak je dnes, tedy nejen se Slánským, ale i s mnohými protikorupčními aktivitami, kauzami, skupinovými zájmy..., a autora kritizují.

Správné argumenty nevidí, nehledají a ani je nepotřebují!

J. Svoboda 22.5.2014 13:19

Re: Výborná osvěta

Hlavně pane Venci, si dejte s panem Vlkem pozor sami na sebe, abyste ty argumenty viděli všechny a nevybírali si jen ty Vám konvenující.

J. Jurax 22.5.2014 22:22

Re: Výborná osvěta

Správné argumenty nevidí, nehledají a ani je nepotřebují! Inu to je nesporně trestuhodné.

Akorát - které argumenty jsou ty jedině správné, jež jest vidět, hledat a potřebovat?

P. Gabriel st. 22.5.2014 10:14

Nelžete si do kapsy s. Vlku!

Ve svém druhém traktátu píšete:

"Dnes můžeme považovat za hlavní mediální sílu vysílání televize jako takové a z hlediska vytváření pogromistických názorů obyvatel státu (stačí si přečíst diskuzi pod prvním článkem, z mnoha čtenářů tam vyvěrá naočkovaná nenávist, zatajené pudy a vnitřní zloba) jsou prvními v řadě ČT1, ČT24 a Nova a z tištěných medií hlavně Mladá fronta Dnes a Blesk."

Nevím, kdo a jak, z těch, kteří zde píší, nevím, kde berete tu neomalenou jistotu, že odpor vůči komunismu a jeho ideologii i praxi vyvěrá z naočkované nenávisti... Především, protože jsem byl komunistickým režimem nucen velmi podrobně studovat teoretické základy komunistické ideologie studoval jsem je velmi podrobně. Jistě i vy si vzpomenete, že absolutním základem této ideologie je NENÁVIST! Třídní nenávist fakticky proti všem a ne na základě jejich zločinných skutků, ale na základě jejich postavení. Nenávist proti inteligenci, úředníku, fabrikantovi i statkáři, rolníku i živnostníku a vlastně i proti proletářům, většinou lumpenproletářům nad kterými musí strana bdít. A ve straně nenávist vůči všem, kteří projeví sebenepatrnější odlišnost názoru doleva i "doprava". A prostředky? násilí, teror (rudý jak se píše), vraždy, okrádání, lži a falešná propaganda, vše namířeno vůči lidem, kteří se zhola ničeho nedopustili, nic zlého nikomu neudělali... Čili očkování nenávisti je vaše bolševická specialita a odbornost a vůči ostatním, ponechte na hlavě! Za sebe mohu říci, že píšu na základě osobních zkušeností svých, svých rodičů a prarodičů i širší rodiny i své paní a jejích rodičů a prarodičů. Pokračování

P. Gabriel st. 22.5.2014 10:14

Re: Nelžete si do kapsy s. Vlku!

Pokračování:

Ano, v těch zkušenostech jsou i komunisté, před jejichž férovostí a osobní statečností klekám, ale byly to nepatrné, ojedinělé kapičky v moři hnusu, zla a bezpáteřné prospěchářské zbabělosti. Ne nadarmo v našich kruzích byl termín bolševíík tou nejsprostší nadávkou. Je dobře, že sdělovací prostředky připomínají alespoň některé hlavní hajzloviny režimu těm, kteří neměli to "štěstí zakusit si "slasti" bolševizmu v první řadě, nebo přímo na scéně. Připomínají, že ještě i za Husáka končili lidé v kriminálech, umírali ve vězení, na hranicích i třeba v bytě, aniž se "našel" viník. To není očkování nenávisti, to je upomínka a varování na cosi, co ani jiné, než zlé být nemůže a stále to, přes populististické, notně děravé mimikry hrozí. Pro bolševiky je jediná reálně přípustná cesta v demokratické společnosti: poznání a uznání viny, upřímná lítost, napravení způsobených škod, vyznání vin a hluboké pokání.

J. Slanina 22.5.2014 10:36

Re: Nelžete si do kapsy s. Vlku!

Pane Gabrieli, píšete: "Pro bolševiky je jediná reálně přípustná cesta v demokratické společnosti: poznání a uznání viny, upřímná lítost, napravení způsobených škod, vyznání vin a hluboké pokání."

Vy už jste nějakého takového bolševika poznal či třeba jenom o něm slyšel?

P. Gabriel st. 22.5.2014 14:07

Re: Nelžete si do kapsy s. Vlku!

Jsou i vzácné endemity. Nicméně, bohužel, pro většinu je to jenom opomíjená možnost. PROTO BACHA NA NĚ!

R. Houška 22.5.2014 9:46

Pane Vlku st., obávám se, že původním hybatelem kauzy

Nagyová - Nečas, je toliko jedno přebujelé ego prodavačky, která si, stejně jako vámi zmíněná sněmovní bufetářka, blahé paměti, začala myslet, že její strom poroste do nebe, a jistá, ponášená část těla pana Nečase. Jak ukazují odposlechy, fungoval na písknutí...V naší zvrácené společnosti, kterou pan Nečas pomáhal významnou měrou vybudovat, kdy nám střídavě, prostřednictvím bílých koní, vládnou estébáci s veksláky nebo estébáci se světskými, by bylo zázrakem, kdyby takovouto smeč některá ze zmíněných vlivových skupin promáchla.

P. Gabriel st. 22.5.2014 10:22

Re: Pane Vlku st., obávám se, že původním hybatelem kauzy

Jak jsem psal, měl jsem možnost se s paní Nagyovou několikrát setkat i pracovně, dávno před tím, kdy překročila práh Strakovky. Musím říci, že je vzdělaná a jazykově dobře vybavená, ale naprosto bezskrupulózní pragmatička, kterou zajímá jenom cíl a jeho dosažení... A ten dojem byl kolektivní.

V. Vlk 22.5.2014 10:28

Re: Pane Vlku st., obávám se, že původním hybatelem kauzy

Na margo Vašeho příspěvku : Protože ,jak dnes z oficielních statistik  vyplývá, jsme někde mezi 22 a 27  státem s nejbohatšími a nejlépe si stojícími obyvateli, pokud by to zde řídili estébáci, veksláci a bílí koně, mohlo by si obyvatelstvo 170 států co na tom jsou hůř než my, olíznout prsty,kdyby jim tam vámi jmenovaní vládli. Protože ti jejich evidentně vládnou hůř.

R. Houška 22.5.2014 11:43

Re: Pane Vlku st., obávám se, že původním hybatelem kauzy

Asi takto pane Vlku, ČSÚ mi neustále tvrdí, že nemáme prakticky žádnou inflaci, že potraviny jsou u nás levnější než v Německu, a já mám na jedné straně z pekla štěstí, že v tom Marktredwitz vždycky nakoupím levněji a kvalitněji než v Čechách, a na druhé straně pech, že za materiál, který musím nakupovat v zahraničí, platím každý rok o 2-3% víc. Pak Kellner potřebuje trochu vydělat, brnkne Singerovi, a ten odstřelí korunu, a ze 2% je rázem 7%. Jen ta inflace je stále stejná, skoro nulová. Tak si tak říkám, čím to může být, že by měli stejnou taktiku jako za bolšána, a zlevňovali lokomotivy. Každý, kdo kdy slyšel o nějakém spotřebním koši, a jen trochu ví, jak je v ČR strukturován, vám potvrdí, že ta nízká inflace je blábol, zcela v intencích Churchillova přístupu ke statistice. A i kdybych připustil vaší interpretaci skutečnosti o 22-27 nejbohatším státu na světě, pak to nic nemění na tom, že bez Klausů, Nagyových, Rittigů, Janoušků a Kellnerů, jsme mohli být v první desítce.

P. Gabriel st. 22.5.2014 9:31

Ad centrum 1

Na vaši nechytrou reakci na moji poznámku s. Vlku, jsem si dovolil dát následující odpověď. A abyste to nepřehlédnul, reprodukuji ji ještě zde:

Vážený pane Vlku! V mém textu nikde nenajdete jakékoliv tvrzení, že všichni členové strany ((KSČ) neb byly i jiné strany) připravovali procesy. Ale když jste naťuknul toto smradlavé vejce, realita je taková, že všichni členové strany svým členstvím, svými příspěvky, svým chováním a jednáním na veřejnosti,ve straně, hlasováním na schůzích tento zločinný a krvavý teror schvalovali a podporovali! Mnozí se účastnili osobně na represích ke kterým mnohde patřilo i loupení, znásilňování a vraždění a to ne jen po únoru 48 ale často již od r. 45! To, že mnozí, kteří se "učili v SSSR jak těm druhým zakroutit krk", následně o ten krk přišli, je zákonitým důsledkem toho s čím a jak zacházeli a co připravovali jiným. Zmiňujete s lítostí a empatií Slánského, měl osobní podíl na justiční vraždě generála Píky, ve spolupráci s Reicinem. Monstrproces s nimi byl svého druhu Boží soud.

Dále plácáte cosi o zavření se doma a čekání, jak to dopadne. I to jste si vymyslel (spíše vylhal!)! Nic takového, vzdor hmatatelnému strachu nebylo. A s těmi vězněnými předválečnými komunisty, NO NENECHTE SE VYSMÁT SOUDRUHU! To musíte do svých statistik zahrnout i ty, kteří byli vězněni bez soudu, ty, které bolševické agitky poslaly do TNP, PTP... Také si připočtěte ty, kteří zemřeli hrdlořezům, jako Lojza Grebeníček pod rukama a nejsou v bolševických statistikách. O těch odbojářích, to máte výjímečně pravdu. Ale celkově?

P. Gabriel st. 22.5.2014 9:32

Re: Ad centrum 1

Pokrač.:

Odtemněte, otevřete dveře a pusťe do svých bolševických izolacionistických temnot světlo reality! A přestaňte skuhrat, že jste za svůj bolševizmus utrpěl bebí! Bylo to tak, jakoby si malá hloupá děcka hrála s ohněm či sekerou, zapálila stoh, nebo si usekla kus prstu! Nebyla žádní vina médií, ani izolovaných zlých jedinců! Byl konkrétní od samého počátku již v idejích nebezpečný a zločinný systém, který řídili a realizovali konkrétní lidé bez zábran a morálky a ty podporoval dav konkrétních funkcionářů, členů, příživníků a vlezdordelů, kteří věděli co podporují a tyli z toho! A s nějakou Nagyovou to nemá nic společného, byť, že je to darebačka bez zábran vím léta před tím, než přišla na Strakovku. Udělala-li co nezákonného a zřejmě ano, nechť se to vyšetří a soudí.

J. Slanina 22.5.2014 10:15

Re: Ad centrum 1

Správně. Udělala-li kobyla cosi nezákonného a zřejmě ano, nechť se to vyšetří a soudí. Jenom tak trochu nechápu, proč se při tom musel málem zbourat úřad vlády.

I. Schlägel 22.5.2014 12:18

Re: Ad centrum 1

Proto že celý úřad vlády mlžil, chránil a opečovával tuto tvrdě pracující státní úřednici za aktivní účasti nemalé části bezpečnostních složek, kmotrů a podobné havěti. To vše doprovázené hlubokými úklonami většiny politiků a kvalitními dárky jako odměnou za možnost komunikovat s předsedou vlády. Vítejte kdesi na Kavkaze.

J. Svoboda 22.5.2014 13:31

Re: Ad centrum 1

Pane Slanino, před takovými jako Vy, kteří mají názor, že spapali všechnu moudrost světa, se právě chci obrnit. Měli, Vy chytráku, policajti uctivě počkat, až se to roznese a většina se toho skartuje a zamete pod koberec? Takových, jako Vy a pan Vlk, kteří vědí jak na policejní práci, ale bohužel se jim do ní nechce, je tady víc, než je třeba, protože nejsou k ničemu.

V. Venc 22.5.2014 10:59

Ad Gabriel/Vlk

Vážený, když sleduji Vaše argumentování ke článkům p. Vlka, tak získávám dojem, že jste určen nebo přímo předurčen k vypouštění těch správných, morálních odsudků a poučení.

Pane Gabrieli, bohužel, není tomu tak a ani tomu tak být nemůže. Víte je to stejné jako kdybyste chtěl na základě svého čichového nástroje vyhodnotit, co a jak čuchá Váš pes. Ono to opravdu nejde!

P. Gabriel st. 23.5.2014 9:05

Re: Ad Gabriel/Vlk

Pane Venci, váš poněkud zmatený textík nedává patrný smysl, nicméně, měl-li jste na mysli to, že stanovisko zažraného bolševika nemůže být totožné se stanoviskem toho, na koho dopadaly bolševické represe, máte naprostou pravdu, jen je třeba dodat, že jsou-li rozhodujícími atributy lidské společnosti svoboda jedince, rovnost a právo všech občanů, což verbálně hlásají i bolševici, ale v praxi to naprosto popírají skutky o kterých je řeč a jejich podporou, jsou jednoznačně morální i právní hodnoty na straně pěch perzekvovaných a trestní odpovědnost plně na bolševicích, aniž by to kdokoliv musel "vypouštět", jak píšete. Kdo to nevidí a neuvědomuje si to, je buď zaslepený a nechytrý, nebo společensky nebezpečný darebák!