22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

PRÁVO: Prokurátorská a policejní zvůle

V době, kdy stát dává soukromým firmám "investiční pobídky" a Ústecký kraj ve spolupráci se státem prodávají firmě NEXEN pozemky na výstavbu pneumatikárny za jedno euro, jsou za stejné jednání obžalováváni starostové i celá zastupitelstva.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Martin 12.6.2014 14:55

Re: pane Jirso

Pane Kulheim divím se že můžete na komoušského blbečka Šejnu vůbec reagovat.

O. Prochazka 12.6.2014 14:28

Re: Nepochopil.

Tak to je váš problém a vašich "my".

P. Dvořák 12.6.2014 14:05

Re: Velmi dobrá otázka:

Já jsem nevymyslel: "O peníze jde až v první řadě."

P. Dvořák 12.6.2014 14:04

Re: Nepochopil.

Pro ty bystřejší jsem tam nedopsal : 25 let.

Ti méně bystří by to beztak nepochopili, i kdybych to tam napsal.

J. Kulheim 12.6.2014 13:59

Re: pane Jirso

"Vláda se svrhla sama tím, že Nečas podal demisi. Nečasovi tuto demisi nenařidil žádný policajt,...?

Pane Šejno, pouštíte se konstrukcí a spekulací, jako co by, kdyby. Přitom nevíte o nic víc, než všichni občané ČR. Psa jste to tady už mnohokrát. Neví nic víc, než uvedly sdělovací prostředky. Pokud víte víc, tak to napište a uveďte zdroj.

Myslím si, že policejně právnickou masáž, nebylo možné, v daném okamžiku, ustát. Zlato, peníze, x zakuklenců, noční razie, kabelky, atd. Útok na ty nejnižší pudy nemyslících lidí.

Napsal jsem v té době příspěvek do diskuse na NP, že si nedovedu představit spojitost mezi poslanci, Nečasem, Rittigem a vojenským zpravodajstvím. Obvinění poslanců na první pohled naprosto nesmyslné. Pan Ištvan dělá konstrukce a zavíra lidi do kriminálu. Neumí nic dokázat, jenom odposlouchávat. Jestli bylo primární odposlouchávání premiéra nebo Rittiga, je na víře každého z nás. Kriminalizovat politická rozhodnutí, je nehoráznost. Jak se ukázalo kauzy byly rozdělené, takže se dá předpokládat, že mezi nimi není spojitost žádná. Atd. Některé zavřeli do vyšetřovací vazby a domnívali se, že po čase "změknou". Tak to bylo v padesátých letech.

Najdou se lidé, kterým je všechno jasné a takovému postupu tleskají. Přitom je velmi jednoduché, aby se kdokoliv do takového soukolí dostal.

O. Prochazka 12.6.2014 13:55

Re: Velmi dobrá otázka:

No vždyť právě to policisté a prokurátoři dělají a pan Jirsa píše, že se to na peníze přepočítávat nemůže. četl jste to vůbec?

O. Prochazka 12.6.2014 13:53

Re: Tak to by jim fakt hodilo!

Luboš je matěj, který jde a kupuje si boty od vietnamců, co se mu hned rozsypou, ale jedná ekonomicky:-)) ježišmarjáá, vy tu blbost hrajete, nebo vážně nechápete ten článek?

O. Prochazka 12.6.2014 13:52

Re: Když obec prodá někomu pozemky levněji,...

Je to socka.

O. Prochazka 12.6.2014 13:51

Re: pane Jirso

Že mne u socanského demagoga Šejny nepřekvapuje to lhaní?

Grémium žádnou demisi Nečasovi nenařídilo. Ta vaše poslední věta je tak idiotská, že snad větší pakárnu nikdo nevymyslí.

V. Kusý 12.6.2014 12:57

Navrhuji zrušit všechny zákony a pak bude jisté,

že budou vyloučeny všechny přehmaty.

J. Krejčí 12.6.2014 12:17

Autor nemá zcela pravdu

Pan autor neuvádí detaily případů. Komunální scéna a její rozhodnutí jsou často velmi nepřehledná a ovlivněna různými zájmy napojených skupin (podnikatelů), jde tak i konkrétní rozhodnutí o konkrétních majetcích.

Autor je politik. Co takhle navrhnout řešení? Indemnitu pro zastupitele obcí? To by ale do 5 let mohla být řada obcí rozkradena. Nebo zpřesnění oné procedury zdůvodnění ceny nižší než obvyklé u majetku, s kterým se disponuje? Třeba zpřesnění formy projednání tohoto zdůvodnění, požadavků na jeho veřejnost? To by ale mnoha obecním činovníkům nemuselo vyhovovat, tak jako jim nevyhovuje např. navrhovaný zákon upravující zveřejňování smluv.

Faktem je, že např.pozemky může obec rozprodat za třeba 1 Kč za m2, ale odchylku od obecné ceny musí řádně zdůvodnit. To je ale v praxi problém. Stává se, že nízká cena při prodeji pozemků je zdůvodněna snahou obce udržet mladé lidi, současně ale, třeba i na stejném jednaní, dojde ke schválení prodejů padesátiletým členům zastupitelstva.

Prostě, obecní činovníci cítí, že se v poslední době jejich "obchody" OČTŘ více zabývají. A tak se chovají logicky, jako zájmová skupina. Tento článek je toho projevem. Ve skutečnosti ale těch stíhání v celé ČR je tak 15, srovnejte to s počtem obcí a jejich zastupitelů.

M. Frank 12.6.2014 11:59

Re: Drzý zloděj maskující zlodějny

To jsou pindy, bez odhadu nejde nic obecního prodat. Podle vás jsou všichni zastupitelé tupci, jen vy jste génius. Jděte se stakovým příspupem bodnout, jen pohrdáte lidmi a myslíte že jste sežral Šalomounovo hovno. Mám takových chytrolínů akorát dost. Ja dlouho jste dělal zastupitele? Vsadím se že ani vteřinu, zato dělat chytrýho na to si troufáte. Jsem zvědavý, kdo to bude dělat po akcích rudých prokurátorů s komunistickou rodinou tradicí.

M. Frank 12.6.2014 11:52

Re: Drzý zloděj maskující zlodějny

samozřejmě, že to vědí a zapisují. Proto mluví o koze, protože ví prdlajs.

M. Zikmund 12.6.2014 11:40

Re: Tak to by jim fakt hodilo!

No,používat základní funkce excelu je jedna věc, ale pokud se vy takto chováte i v běžném životě, tak evidentně musíte neustále kupovat jen samý šunt. To, co je nejlacinější není automaticky ekonomicky nejvýhodnější, často právě naopak. A jestli se touto primitivní logikou budou starostové ze strachu před Šlachtou a spol. řídit, pak rozfrcají svěřené prostředky stejně rychle, jako kdyby je rozkradli. A pak si panové Šlachta, Ištván atd. budou moci ukazovat svým gumovým prstíkem na kohokoliv, jednou protože nevybral nejlacinější, jindy, že podle nich záměrně nevybral ekonomicky nejvýhodnější. To je totiž evidentně ten hlavní účel, aby se jich lidi báli. Ale co já vím, možná vám to vyhovuje.

M. Prokop 12.6.2014 11:30

Re: Velmi dobrá otázka:

" "Tak dlouho, jako jsme se všechno učili přepočítávat pouze na peníze.""

Vy, a kdo ještě?

M. Prokop 12.6.2014 11:29

Re: Drzý zloděj maskující zlodějny

Ale ne, to je příspěvek k věci a celkem správný. Otázka je, zda zastupiči vědí, že to, co prokecali per huba musí i oficiálně zapsat. A zda by na to policajti brali ohled.

M. Prokop 12.6.2014 11:27

Re: Tak to by jim fakt hodilo!

Viz výše, asi budete poněkud .... alternativní.

Článek je (správně) o tom, že cena není vše.

M. Prokop 12.6.2014 11:25

Re: Když obec prodá někomu pozemky levněji,...

Tu nechápavost hrajete, nebo jste skutečně .... pomalejší?

M. Prokop 12.6.2014 11:24

Re: pane Jirso

O tom vašem prvním odstavci asi policie a Ištvani nevědí.

Zas tak velká ideologická sprosťárna to není.

Ta linka "korupce poslanců" vyšuměla do ztracena.

Že mně to u vás ani nepřekvapuje.

M. Šejna 12.6.2014 10:50

pane Jirso

pletete hrušky s jabkama. Zastuputelstvo má právo prodat pozemky za libovolnou cenu, tedy i za cenu výrazně nižší, než tržní. Musí to být ale zdůvodněno v usnesení zastupitelstva a navíc by tam měla být smluvní pojistka proti zneužití slevy na pozemek budoucím vklastníkem.

Srovnávat to se "svržením" vlády je ale ideologická sprosťárna. Ze mě to u skalního člena ODS ani nepřekvapuje?

Vláda se svrhla sama tím, že Nečas podal demisi. Nečasovi tuto demisi nenařidil žádný policajt, ale grémium ODS. Leda, že byste grémium Vaši rodné strany považoval za policejní složku. Nečas podal demisi nikoli kvůli korupčnímu jednání poslanců ODS, ale kvůli neřízené střele jménem Nagyová. Přitom stačilo, aby ji po provalení skandálu vyrazil z funkce a distancoval se od jejího řádění na úřadu vlády. Jenže on byl zamilovanej a radši podal demisi. Osud země ho v té chvíli zajímal méně, než rozkrok Nagyové.

K. Luboš 12.6.2014 10:49

Tak to by jim fakt hodilo!

P. starostům bych doporučil dát si všechny cenové nabídky do Excelu a pak použít funkci „Seřadit vzesupně“, resp. „Seřadit sestupně“. Samozřejmě je možno použít i vyhledávací funkci „MAX() a MIN(). No a pak bude hned jasné, komu něco prodat, nebo od koho cosi nakoupit. No ale když někdo přihrává kšeftíky třeba společnosti FirmaMého Bráchy s.r.o., no tak snad musí čekat, že bude mít problémy se Šlachtou.

K. Luboš 12.6.2014 10:36

Když obec prodá někomu pozemky levněji,...

...nikoliv tedy nejvyšší nabídce, tak bych za to p. starostu ani zastupitelstvo rozhodně před soud netahal. Prostě ať to doplatí ze svého a je to hotovo. Ale kdyby něco takového udělali jako zaměstnanci soukromé firmy, tak by s nimi přinejměnším okamžitě vyrazili dveře. A že jednali v zájmu občanů?  Tak to jsou opravdu jenom kecy!

P. Papež 12.6.2014 10:19

Re: Drzý zloděj maskující zlodějny

Pracoval jsem ve firmě, kdy se dělala výberová řízení na dodavatele elektrovybavení. Nové vedení firmy v rámci "zlevňování" zakázek nařídilo vybrat nejlacinějšího. Nejdražší firma s námi předtím dlouho spolupracovala, takže znala perfektně problematiku,ale přesto akceptovala výběr. A ejhle, nastaly problémy. Tyto problémy "drahá" firma předtím řešila sama, včetně projektové dokumentace, "laciná" firma požadovala dodatečnou projektovou dokumentaci. Po nějaké době jsme zjistili, že "laciná" firma dodala jiná zařízení (samozřejmě lacinější, aby se vešla do napnutého rozpočtu). Takže na konci bylo zjištěno, že "laciná" firma byla dražší než původní "drahá", byla udělána nekvalitní práce s neustálými reklamacemi. Máte pak ještě dojem, že lacino zakoupená služba je v rámci širších vztahů hloupost ? Samozřejmě to platí i naopak pro "laciné" prodeje obecního, které je řešeno v rámci širších souvislostí.

P. Papež 12.6.2014 10:07

Re: Drzý zloděj maskující zlodějny

Parafrázuji nadpis vašeho příspěvku. "DRZÝ HLUPÁK MASKUJÍCÍ HLOUPOST". To na vás sedí.

K. Janyška 12.6.2014 9:54

Svobodné hlasování musí zůstat navždy

právně neuchopitelné. To by se jinak museli poslanci a zastupitelé chodit ptát prokurátorů, jak hlasovat... Dzp.

V. Váňa 12.6.2014 9:36

Re: Souhlas

Vážená paní Vozábalová,

souhlas s článkem i s Vámi.

Jen malé upřesnění. Nemýlim-li se, tak samosprávu úředníky nenahrazuje kraj, nýbrž přímo ministerstvo vnitra.

P. Maleček 12.6.2014 8:51

Re: Drzý zloděj maskující zlodějny

Ale, ale, tak se jen zamyslete proč 95% prodejů majetku obcí jejich zastupitelstvy nedoprovází zveřejněný znalecký posudek na tržní cenu, v případě prodeje za cenu nižší kvalifikované zdůvodnění a k tomu nějaká ta pojistka bránící spekulativnímu prodeji.

A co vy sám. Také byste prodával svůj majetek pod cenou? A co by vám řekla rodina až by zjistila, že ten kupec váš dřívější majetek dál prodal dvakrát dráž? No - už se vám začíná rozsvěcet?

J. Boleslav 12.6.2014 8:48

Re: Souhlas

Zajímalo by mě jen, zda to OČTR dělají z blbosti či na něčí objednávku. Výsledek je ale v podstatě stejný.

J. Boleslav 12.6.2014 8:46

Výborný článek

skvěle vysvětlující podstatu problému.

J. Vozábalová 12.6.2014 8:18

Re: Souhlas

Děkuji!