16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

PRÁVO: Pro dobrotu na žebrotu…

Kreslený vtip o tom, jak Bakala sjednotil národ, uveřejněný v Právu 13. 8. 2015 a článek Kateřiny Konečné („Bakalova nejvýnosnější šachta“ Právo 17. 8. 2015) to ilustrují zcela zřetelně. Jediným „pochybením“ vlády ČSSD v době privatizace podílů v OKD v r. 2004 totiž bylo, že se o bytech patřících OKD při privatizaci vůbec zmiňovala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 25.8.2015 15:26

ČSSD a dobrota? Hahahaha...

Ti dělají jenom to, co jim vynáší prebendy.

J. Jurax 23.8.2015 19:57

Že by socani udělali takový kšeft

jako byl prodej OKD aniž by z toho měli pořádný vejvar - to opravdu není k uvěření.

No a ty byty - to byla jenom taková třešnička na dortu. S klauzulí o přednostním odkupu - aby se nebouřili voliči nájemníci v těch bytech, ono Ostrava dodnes volí rudě - která se ovšem dala jednoduše obejít, za což byl Bakala jistě patřičně vděčný.

J. Plzák 23.8.2015 13:43

Re: OKD bylo prodano hluboce pod cenou

Nesmysl. Každý kdo něco věděl o potížích uhelného průmyslu, musel vědět, že dříve či později OKD bude prodáváno, obrazně řečeno, za korunu.

A k tomu také došlo. Ty byty byly zřejmě jediné positivum.

I. Bičiště 23.8.2015 8:30

jaká žebrota ?

doufám,že tento pisálek nemyslí,že "za dobrotu na žebrotu" skončí Bakala ?

Měl by si zajet na Ostravsko a zeptat se lidí co měly smůlu bydlet v bytech OKD.

P. Vaníček 22.8.2015 15:39

Křeček v košili žvaní

až se mu od huby práší. V roce 2004 při tomto kšeftu byli socani u moci 6 - slovy šest - let a do té doby se pořád vymlouvali na spálenou zem a grandiózně zadlužovali ČR.i když v té době celá Evropa i naše hospodářství prosperovalo. I reformy zdravotnictví a důchodů mohli stihnout,jenže oni nikdy nedělali,nedělají a dělat nebudou nic,co se "dělným odborářům " nelíbí a šly by jim preference dolů.

P. Vaňura 22.8.2015 13:13

Jinak, myslím, že mnoho podnikových bytů získali

jejich tehdejší nájemníci do vlastnictví za netržní cenu. Také některé obecní byty prodaly i mnohem později podobným způsobem radnice, vedené ODS, dosavadním nájemníkům. Byl v tom jednoduchý kalkul, nájemníci soukromých bytů, závislí na regulovaném nájemném se nutně stávali voliči ČSSD.

K tomuto závěru ovšem nedospěli hned. Velmi dlouho se např. táhla kauza, kde se různí šizuňkové snažili zmocnit i DRUŽSTEVNÍCH bytů přes údajně státní vlastnictví pozemků, na kterých stály. Toto ovšem nebylo nic nového, za komunistů nemohl totiž NIKDO koupit pozemek od státu. I majitelé rodinných domků nebo i rekreačních chat dostali pozemky za relativně nízkou cenu ale pouze do propůjčení na dobu 99 let. Ještě r. 1990 byly ale pozemky pod rodinnými domky a chatami předány majitelům objektů, které na nich stály, do plného vlastnictví! Nakonec se téhož po několika letech dočkali i družstevníci.

J. Jehlík 22.8.2015 13:07

ČSSD a dobro

Asi tolik jako v pideli medu.

P. Vaňura 22.8.2015 13:03

Jedna zajímavá věc, před možná už 10 lety se jakýsi

podnikatel (kdo, jak, koho reprezentoval nevím) obrátil na vládu s tím, že kauza bytů OKD je zpackaná, ale když dostane 50 milonů zařídí, aby byty mohli koupit dosavadní nájemníci za netržní senu, jak jim bylo SLIBOVÁNO!!!!!

V. Běhal 22.8.2015 10:29

Kauza Čunek

Když Jiří Čunek zařídil, aby firemní byty ve Vsetíně byly prodány, za slušnou cenu, nájemníkům, tak na něho justiční mafie v čele s Ištvánem,  pomocí porušování zákonů a vytváření podvodných posudků, společně s medii, spustila štvavou kampaň  Dodnes se mu nikdo neomluvil.

To, co předvedl Sobotka při privatizacim OKD nebyla hloupost, to bylo darebáctví, za kterou ČSSD dostala dobře zaplaceno.

F. Doušek 22.8.2015 10:21

Křeček tímto jen přiznává, že mu taje máslo na hlavě.

Prostě ten prodej buď zpackali, nebo si naplnili vlastní kapsy a i na stranickou pokladničku zbylo.

M. Vondráček 22.8.2015 10:06

na žebrotu ??

Domnívá se autor, že uvidíme Sobotku žebrat ??

M. Mýval 22.8.2015 8:33

nezdá se mi

Že by dobráci jako ozubená pleš pro svou dobrotu skončili na žebrotě

T. Pansky 22.8.2015 4:00

Autor byl clenem CSSD a dal za CSSD kope ... Privatizace ..

... OKD byla zpackana pod zastitou CSSD (soucasny predseda vlady tehdy byl ministrem financi, jestli me neklame pamet).  Pan Krecek nam tu maze med kolem ust.  1) OKD bylo prodano hluboce pod cenou, ale k tomu se dnes nikdo nechce znat.  2) Pravni ukotveni predkupniho prava najemniku na nakup bytu bylo tak pravne zpackane, ze to patrne psal nekdo na vratnici o poledni prestavce, ne erudovany pravnik na ministerstvu financi.  ...  Nedivim se panu Kreckovi, ze dnes nevi, co ma rikat.  Ma stat na strane najemniku (coz by jako zastupce ombudsmana mohl a mel)?  Pan Krecek se postavil na stranu CSSD a zde se ohani svoji stranickou legitimaci.  top0625top@live.com