6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Pravdomluvný estébák

Přelom letošního roku bude jedním z nejzásadnějších momentů v životě podnikatele a politika Andreje Babiše. Lednový bratislavský soud s Ústavem paměti národa totiž určí, zda se lidé úzce spřažení s komunistickým režimem před rokem 1989 mohou bez potíží etablovat v novodobé politice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 6.12.2013 14:00

Pravdomluvný estébák?

Zahraniční obchod byl lukrativní bonbónek pro stranickou elitu a spolupráce s STB a zahraniční rozvědkou v něm byla povinnou součástí práce. To, že mnohé materiály týkajících se pana Babiše byly prokazatelně skartovány je pádným, byť nepřímým důkazem jeho důležitosti a očekávané perspektivnosti jeho spolupráce s nimi (to se malým "rybám" nepodařilo). Skartování ale unikly některé maličkosti (účtenky), které dokazují, že pan Babiš s nimi měl nejméně 17 schůzek (a ne 3 jak tvrdí on). Zcela lživé je tvrzení, že bylo reálně možné záznamy o spolupráci zfalšovat. Podléhalo to kontrole, riziko prozrazení nefungujícího agenta by bylo vysoké a tresty (za zradu) velmi vysoké.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tydenik-Euro-odhaluje-Babisuv-svazek-z-StB-je-pravy-295405

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Exdustojnik-BIS-Hucin-Babis-spolupracoval-s-StB-videl-jsem-dukazy-Milos-Zeman-patri-do-vezeni-290256

http://zpravy.idnes.cz/andrej-babis-stb-0jr-/zahranicni.aspx?c=A131113_112935_zahranicni_hro

http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2013/09/13/kompletni-spis-spolupracovnika-stb-andreje-babise/

J. Urban 4.12.2013 20:51

Estébák estébákovi dosvědčuje, že nebyl

estébákem. V takovéto "prakci" mají nejrůznější čecháčkové dlouholetou zkušenost. Například když si po r. 45 dosvědčovali kolaboranti s nacisty navzájem, že nekolaborovali. Je fakt, že slušní lidé tohoto národa končili od r. 1939 hromadně na šibenicích a v koncentrácích (v lepším případě v emigraci) - a především zásluhou svých "českých" soukmenovců. Zbyl póvl, a proto taky může Babiš póvlu vládnout.

P. Vítek 4.12.2013 16:07

Kdyby nebylo tolik statniho a tolik dotaci z eu

necpali by se do statnich sluzeb ruzna hovada.

P. Vítek 4.12.2013 16:08

Re: Kdyby nebylo tolik statniho a tolik dotaci z eu

Pardon za to i....chtel jsem puvodne napsat neco mnohem sprostsiho.

J. Dvořák 4.12.2013 12:11

Darebák či hrdina,

my jsme hezká rodina !

M. Hoblík 4.12.2013 11:30

Účel světí prostředky.

Lhali všichni, včetně svatého Čecha Havla, proč by nelhali pracovníci STB? Pro české občany je dobrá každá habaďůra. Stádo je třeba vodit po našich pastvinách!

V. Novák 4.12.2013 9:38

Mimochodem - u toho Filipa, a koneckonců i Babiše bych

věřil, že se StBáci před nimi tajili. V řadách KSČ totiž lovit ne(s)měli.

Takže když První správa potřebovala nějaké doplnění k cestovní zprávě o cestě na odbornou konferenci, obchodní jednání, veletrh - prostě na Západ, tak nejspíš neplácli na stůl průkazem "Soudruhu, spolupracuj!", ale opatrně se mezi řečí poptali.

Což je ale jedno, jak Filipovi, tak Babišovi - byli evidováni, tudíž se na Lustrační zákon vztahuje. Ten neřeší "spolupráci", natož její míru, vychází z jediného - "byl/nebyl evidován"! Rozsudek si může evidovaný tak leda pověsit na zeď. Nebo na krk a chodit s ním po světě. Lustrační osvědčení má stejně pozitivní.

D. Nowodny 4.12.2013 22:24

Re: Mimochodem - u toho Filipa, a koneckonců i Babiše bych

Kde jste prosim vás žil ?? ŽE STBci "nelovili" v KSČ __??? Lovili všude, kde dostali pokyny. Odouzení vlastnich "soudruhů" bylo bez jejich "péče" ??

Každý kdo mohl vyjet na Západ a pracoval v nějakém průmyslu MUSEL napsat výpověd o každém dnu a setkaní pro "bezpečáka" v podniku.At už dělal  či ne pro STB.

V. Novák 4.12.2013 9:30

StBáci jsou nevěrohodní, zatímco StBácké seznamy jsou

Pravda Zjevená, na věky věkův, amen!

J. Schwarz 4.12.2013 4:57

Ono by stačilo

začít takové "důstojníky" odsuzovat za zneužití pravomoci veřejného činitele do kriminálu a ke ztrátě "výsluh". Pak bych byl zvědav, jestli by byli i nadále tak ochotní se přiznávat k protiprávní činnosti, kterou by vymýšlení si spolupracovníků a vypracovávání falešné dokumentace nepochybně bylo.

S. Vaněček Šauerová 4.12.2013 0:41

Hmmm ... teď už jste v Euru zas o krok dál,

není-liž pravda, pane Hrbáčku ?

Cit.: Nyní se ale týdeníku Euro podařilo získat vyjádření Kul´hova nadřízeného, který ovšem nechtěl prozradit svoje jméno. "Jakékoliv zásahy za mojí éry vylučuji. Je to nemožné", uvedl. Dotyčný brání také Júlia Šumana, kterého Kul´ha označil za falzifikátora Babišova spisu. Kul´hovy informace o manipulaci nebere vážně. "Moje úloha byla, aby se lidi věnovali práci, ne intrikám. Pan Kul´ha měl v práci velké mezery. Patřil mezi typy lidí, kteří neváhají zneužít informace ve svůj prospěch", prohlásil.

Na jiném místě Euro píše : "Kuľha se dostal do sváru se Šumanem a šéfem oddělení Milanem Jurkou". Tak to bychom měli to jméno nadřízeného. Pan Babiš tohle alibi nějak nezmákl. :-) Zdá se, že si bude muset přikoupit ještě Euro ... :-)