3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

PRÁVO: Podle pravidel se nejede

V souvislosti s 80. výročím nacistické okupace ČSR máme i výročí jízdy vpravo. Je to jediné pravidlo, které z Protektorátu Böhmen und Mähren dodržujeme. ANO, antikorupční strana nejvyšší morálky a slušnosti vyznávající heslo „Podle pravidel“, však podle pravidel nejede.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 2.4.2019 9:12

Re: Dobrý článek.

Stačí krátká stagnace nebo recese, na nesmyslné sliby nebudou peníze a i hlupáci pochopí (všichni ne, ale to je běžné), že jeho vize byly a jsou jeden velký podvod.

M. Sedláček 2.4.2019 11:02

Re: Dobrý článek.

Pokud myslíte vize Máry Prchala a jeho marketingového týmu, tak to potom jo. Vždyť ten slovenský kkt má problém dát dohromady souvislou větu, natož nějakou vizi.

M. Prokop 2.4.2019 12:08

Re: Dobrý článek.

To je jedno, zda autor nebo hlásná trouba. Zvolena je ta (hlásná) trouba.

P. Čech 2.4.2019 12:53

Re: Dobrý článek.

Vy, ani já zde nejsme od toho, abychom zkoumali, zda má předseda vlády na něco peníze či nemá. Důležité je, jestli plní to, co slíbil. Kde na to vezme peníze je jen jeho věc, ne naše. Můžeme mu radit, nikoliv něco diktovat. Vize je jen vize, pane Prokope. Podvodem se může ukázat pouze zavedená vize, nikoliv vize na papíře.

Z. Lapil 2.4.2019 17:33

Re: Dobrý článek.

Absolutně naopak: mě VELMI zajímá, kde vezme předseda vlády na své vize peníze. Jsou to totiž z jedné sedmimilióntiny MOJE peníze, které do toho vráží. Kromě toho - s jeho vizemi fakt nejsem povinen souhlasit.

Ujasnění předpokladů: formulací "předseda vlády má peníze" myslíte zosobnění státu a tou vizí třeba dálnici. Kde vezme předseda vlády peníze na svačinu mě pochopitelně nemá co zajímat, samozřejmě pokud nekrade.

P. Čech 2.4.2019 19:28

Re: Dobrý článek.

Nikdy jsem nikde nenapsal, že musíte souhlasit s vizemi Babiše a ani nikoho jiného. Já např. až na jednu věc s vizemi Babiše souhlasím. Aby uskutečňování těchto vizí bylo financováno ze státního rozpočtu, s tím souhlasím také. Přitom je mi zcela jedno kde na to Babiš vezme peníze. Je to jeho věc. On řídí všechna ministerstva, nikoliv já a nebo Vy. Kde na to vezme peníze asi ví, jinak by o tom nemluvil a nepsal už vůbec. Podle mne by nejlepší bylo, kdyby je vzal z t.zv. sociálních dávek, přídavků, příspěvků, dotací a pobídek. Tyto socanské instituty totiž jen vychovávají lidi k lenosti a nezodpovědnosti.

P. Burda 2.4.2019 20:44

Re: Dobrý článek.

Jestli Vás správně chápu, je Vám jedno, že na své sliby vezme peníze třeba tím, že na veškeré příjmy uvalí 90% daň.

Tedy, že z Vašich (dejme tomu) vydělaných 20 000 Kč si 18 000 vezme na splnění svých slibů, zbylé 2 000 padnou na zdravodtní pojištění a od ČSSZ Vám přijde složenka kvůli nedoplatku.

Vím, je to dohnané ad absurdum, ale když je Vám to jedno ...

Nebo má 90 % zdanit jen někoho? Třeba ty, co nejsou podporovateli ANO? Nebo podnikatele, kteří nejsou ze kupiny Agrofert?

Chtěl bych mít Vaši důvěru v Babišovu dobrotu. Jenže nepřátelským převzetím jedné firmy přisli mí rodiče o dost peněz (ta firma, co jí zbyly oči pro pláč jim nic nedá, a Agrofert by si rád vzal víc), pár zákazníků mého zaměstnavatele přišlo o firmy nepřátelským převzetím Agrofertem také ... tak má důvěra v dobrotivost Babiše postupně klesla pod nulu dávno před jeho vstupem do politiky.

Z. Lapil 3.4.2019 9:04

Re: Dobrý článek.

To už zní líp. Stejně se mi ale nelíbí, že věci, se kterými nesouhlasím, se platí z mých peněz.

Stejným právem - protože po volbách může být všechno jinak - by bylo možné tvrdit, že je mi jedno, kde brali komunisti peníze co já vím na potírání Charty 77. Nebo, abych neriskoval "námitku totality", kde vezme vláda peníze na nepodmíněný příjem, což je evidentně vize mnohých a je klidně možné, že v příští vládě na to přijde řeč.

Úplně OT - ad referendum. Možná je to až příliš troufalá analogie, ale víte, jak to dopadlo, když bylo referendem (pravda - jediným platným hlasem) jednoznačně rozhodnuto: toto jablko patří té nejkrásnější.

Nechci to rozebírat, je to momentální nápad, ale myslím si, že by vás to mohlo zajímat.

M. Sedláček 2.4.2019 11:00

Re: Dobrý článek.

Jasně, třeba těch kilometrů dálnic co vystavěl....

P. Burda 2.4.2019 20:46

Re: Dobrý článek.

Volbou vhodné předpony získáte pro jeho veličenstvo hezčí čísla.

Třeba milimetry - to už překonáme dálniční boom Slovenska (tedy ČR v mm, SK v km).