3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

PRÁVO: Podle pravidel se nejede

V souvislosti s 80. výročím nacistické okupace ČSR máme i výročí jízdy vpravo. Je to jediné pravidlo, které z Protektorátu Böhmen und Mähren dodržujeme. ANO, antikorupční strana nejvyšší morálky a slušnosti vyznávající heslo „Podle pravidel“, však podle pravidel nejede.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 2.4.2019 12:25

Re: Samé kecy.

Nechápe. Typický ovčan některé z politických stran.

P. Čech 2.4.2019 12:23

Re: Samé kecy.

Faltýnek mně, ani nikomu jinému, nic neukradl. Nikde a v ničem neporušil zákony této země. Aspoň mu to nebylo mocí soudní pravomocně prokázáno. To je pro mne důležité a ne žvásty novinářů a t.zv. opozičních politiků, jedné ze tří opozic v poslanecké sněmovně. Názory ovčanů politických stran mne rovněž nezajímají, stejně jako volná soutěž politických stran.

P. Burda 2.4.2019 13:11

Re: Samé kecy.

Tak proč tak moc všichni věrní členové sekty ANO brání tomu, aby se k té soudní moci vůbec dostal?

Nechť proběhne kompletní vyšetřování - a v případě, že výsledek bude vhodný k soudu, tak i soud. A stejně tak u Babiše.

Jestli stačí ječet: "Kampááň!", "Účelofka!", "Za to může Kalousek!" k odvrácení vyšetřování, je něco špatně.

A domnívám se, že tady je toho špatně mnoho.

P. Burda 2.4.2019 8:43

Re: Samé kecy.

K Vašim kapitálkám: Jakýsi Miloš Zeman kdysi řekl, že u politika má platit presumpce viny. On sice tentýž Miloš řekl, že jen hlupák nemění své názory, ale i tak se pan Hulík nemýlí v tom, že mám v politice mnoho (řečeno s Cimrmany) "sprostých podezřelých".

A že to samé dělají/dělali ostatní politici. V ANO možná. Ale jakousi Nagyovou vyšetřovali tak dlouho, až jí dokázali nezdanění kabelek (za pár miliónů, pravda). Na (oblíbeného) Kalouska tak dlouho házeli špínu, až zjistili, že kromě podpisu nevýhodné smlouvy nic neudělal (a že kdyby se sházel s těmi, co jim podepsal ty zakázky, tak by se o tom vědělo), největší provinění Parkanové je ve zpěvu "Dobrý den prapore z hvězd a pruhů" (tedy hlavně ve zpěvu, text byl proti zvuku vcelku nevinný:-))...

Prostě Cosa Nostra přišla až s ANO. I když, kmotrům z italské Cosa Nostra bych se měl omluvit. Proti ANO jde o spolek dobrosrdečných strýců.

K. Salajka 2.4.2019 8:53

Re: Samé kecy.

přiznejte že muzice rozuměla lépe než rozpočtu na obranu.

P. Burda 2.4.2019 10:19

Re: Samé kecy.

Rozumět resortu není v požadavcích na místo ministra.

Rozumět muzice neznamená zároveň umět zpívat. I když, na druhou stranu, zpívá o hodně lépe než já - ale to snad každý.

M. Klas 2.4.2019 9:04

Re: Samé kecy.

Jakou to nevýhodnou smlouvu podepsanou Ing. Kalouskem máte na mysli?

P. Burda 2.4.2019 10:23

Re: Samé kecy.

Třeba tu s těmi padáky.

Ale chápu, že každý nemůže rozumět všemu. Dostal podklady, které jednoznačně doporučovaly - vina není na panu Kalouskovi, ale na tom, kdo zpracovával ony podklady. Stejně tak u čehokoli jiného. Mnoho lidí se snažilo panu Kalouskovi dokázat, že škodil. Ale kolik z těch mnoha mu dodalo nesprávné informace, aby se mu pak mohli smát?

Na rozdíl od naší současné vlády u pana Kalouska nikdy nedošlo k tomu, aby byl obviněn - a že se hodně lidí snažilo. Pan Kalousek nikdy neudělal mezinárodní průšvih.

Nefandil jsem mu, ale nemohu říct, že by byl lump (o podobenství s Johannem Graselem, či kýmsi zvaným Bureš, ani nemluvě).

M. Klas 2.4.2019 17:17

Re: Samé kecy.

Podle Vás tuto smlouvu podepsal Ing. Kalousek? Máte nějaký důkaz, či viděl jste ji?

P. Burda 2.4.2019 20:12

Re: Samé kecy.

Možná se mýlím, ale pan Kalousek se k podpisu té smlouvy jako tehdejší ministr i hlásil. Minimálně přijal zodpovědnost (a nechal si nadávatú za své podřízené na ministerstvu - ale ani to už se ve vládě StBabiše nenosí.

Prostě pan Kalousek je jen člověk a má nárok na omyl. A jako člověk se také choval a chová. Dokonce, na rozdíl od sektářů ANO, se jako chlap hlásil i ke svým omylům.

M. Klas 3.4.2019 8:58

Re: Samé kecy.

Ve které vládě byl Ing. Kalousek ministrem obrany?

K. Salajka 2.4.2019 9:43

Obyčejnu ženu

potěší kabelka do dvou tisíc Kč. Kdybyste chtěl koženou kabelku vejdete se do 5ti tisíc. Takže nenechte si od Miloše nakukat, že za kabelky v ceně mezi 8 -10 mil. někdo z přátel očekával na revanš něžný úsměv.

P. Burda 2.4.2019 13:14

Re: Obyčejnu ženu

To asi máte pravdu. Ale uplácet souložnici (metresu, milenku ...) politika není zcela zpolehlivý způsob, jak přijít k výhodám - tedy kromě výhod sexuálních. A ona paní tenkrát nic jiného než konkubína nebyla - a tyké toho moc nedokázala zařídit.

P. Čech 2.4.2019 12:34

Re: Samé kecy.

Co řekl kdysi nějaký Miloš Zeman mne nezajímá. Pro mne je platný ústavní pořádek této země, konkrétně Listina základních práv a svobod. Ta ovšem o žádné presumpci viny nikde nehovoří. Jinak byste se měl smířit s tím, že volby nevyhrála Vaše oblíbená politická strana (podle textu hádám, že jde o TOP 09), ale že naopak je na odchodu ze sněmovny. Sice nikoliv většina (systém to nedovoluje), ale nejvíce z voličů volilo právě ANO 2011.. Chtějí totiž změny, které zavádět politické strany medovedou a ani nemohou. Šly by totiž samy proti sobě. Celkovou změnu systému ke skutečné zastupoitelské demokracii zásadně nemůže garantovat ani ODS, TOP 09, KDUČSL, ČSSD, KSČM, ani Piráti či STAN.. K této změně nás může dovést jen ANO 2011 spolu s SPD.

P. Burda 2.4.2019 13:07

Re: Samé kecy.

Spolek Prátel Demagogů ve spoejní s Cosa Nostrou ANO nás dovede ke změně systému. Budeme pak závidět Itálii dobu rozvinutého mafiánství - i když to nejhorší z Itálie už tu máme vybudováno a překonáno. Jen pořád tu máme pár (seriálově nazváno) komisařů Cattani, co oné La Piovra jsou po chapadlech.

Až tu bude mít Babiš takovou moc, o jaké sní, tak na hranicích Jižního Súdánu bude stát domobrana a odrážet imigranty z jednoho státu střední Evropy - z Čech. Protože pak bude i Jižní Súdán, nejchudší z chudých zemí, nejhorší vv kriminalitě, lepším místem k životu.

M. Klas 2.4.2019 9:02

Re: Samé kecy.

Není běžné, aby politik takto loboval za výsledek tendru. Kohokoliv jiného, kdo by si "sám vzal mandát", už by dávno zavřeli. A jen tak mimochodem, pro politika žádná presumpce neviny neplatí, ta je možná před soudem.

M. Prokop 2.4.2019 9:09

"Faltýnek neudělal nic jiného,

než co dělají všichni ostatní politici už 26 let. je to naprosto běžné."

Možná dělají, dokonce pravděpodobně dělají, ale Faltýnek dělal tak blbě, že se při tom nechal chytit.

S presumpcí neviny máte zajisté pravdu, co se týče soudu. V politice by měla platit presumpce viny. O co větší možnost mají politici k lumpačení a korupci (mohou obchodovat s námi svěřenou pravomocí), o to větší by měli mít zodpovědnost. Projevující se mimo jiné i tím, že v případě důvodného podezření (v tomhle konkrétním případě víc než splněno) odstoupí.

Zasel se vám Caps Lock. :-P

M. Prokop 2.4.2019 9:12

Re: "Faltýnek neudělal nic jiného,

Zasekl

P. Čech 2.4.2019 12:44

Re: "Faltýnek neudělal nic jiného,

Politika je život jako každý jiný. Presumpce viny je hloupost, obecně k ničemu dobrá. Je-li někdo lump a páchá trestné činy (porušuje zákony země) má být rychle souzen a odsouzen, dokonce myslím že přednostně, aby nemohl páchat nemravnosti. Takový člověk má být dán do vazby imunita neimunita. Zásadně ovšem nesmí být nikdo obviněn na základě anonymních udání, ale jen na základě podepsaných trestních oznámení. Křivé obvinění, prokázané soudem, má být trestným činem s trestem vězení min. 5 let. Měla by existovat možnost, aby občané přímo mohli odvolat politika, který se zproněvěřil svým slibům, o poslaneckém slibu nemluvě. teprve potom by mohl nastat v této zemi pořádek a řád. Skutečná zastupitelská demokracie.

V. Kain 2.4.2019 9:38

Re: Samé kecy.

Čechu snad nechcete říci,že by byl Faltýnek tak houpý aby ovlivňoval vybírání mýtného gratis.

M. Prokop 2.4.2019 9:49

Re: Samé kecy.

To nejspíš ne, ale pak bych čekal přistižení, jako u DRátha, nebo alespoň zjištění, kdy, jak, kolik.

P. Čech 2.4.2019 12:55

Re: Samé kecy.

Pokud mu není soudem prokázáno braní úplatků, je nevinen. Jasné?

I. Mertl 2.4.2019 10:07

Re: Samé kecy.

Čechu, Čechu, jakpak by asi dopadl Váš oblíbený ANOnista jako politik ve Vašem oblíbeném Švýcarsku?

M. Krčmář 2.4.2019 10:48

Co to melete vy,pane Čechu? Presumpce neviny samozřejmě platí,ale politici, vysocí úředníci, členové bezpečnostních sborů jsou v jiném postavení než obyčejný člověk,kdyby zde byla alespoň základní politická kultura, takový člověk by okamžitě odstoupil ze všech funkcí. Ale rozhodně je pro nás hnutí ANO přínosem, hlášky jako ; sorry jako,já jsem si ten mandát vzal sám již nyní zlidověly. Také bylo k popukání, když paní Malá, předsedkyně jihomoravské buňky hnutí,ANO,ta s těma králíkama, horlivě vyzívala vedení k vyloučení jiného člena pro podezření z korupce. Agenta Bureše snad již netřeba ani zmiňovat, ukážete mu video,kde něco říká,a on vám bude do očí tvrdit že to není pravda. Kdybych chtěl zhlédnout tragikomedii,zašel bych si do divadla,či se podíval na některý kulturní kanál,ale když nám toto předvádí námi volení politici, člověka hned napadne,že "jest cosi shnilého ve státě českém".

J. Farda 2.4.2019 12:40

Re: Samé kecy.

Kecy? ... :-) https://www.youtube.com/watch?v=QvQNwM0WBZ4

J. Holíček 2.4.2019 6:38

Dobrý článek.

Ale ještě chvíli to potrvá. Je to podobné jako s Čaputovou. Kdo na její místo? Na Babiše nikdo neměl a pořád ještě nemá. :-))

P. Čech 2.4.2019 8:25

Re: Dobrý článek.

A pokud se nezproneněří svým vizím, které uvedl ve své knize "Očem sním, když náhodou spím" na něj ani nikdo mít nebude.

R. Langer 2.4.2019 8:28

Re: Dobrý článek.

On je podle vás plní, pane Čechu? :-D

P. Burda 2.4.2019 8:45

Re: Dobrý článek.

Své vize plní.

Jsou ale jeho vize shodné s tím, co zveřejnil?

P. Čech 2.4.2019 12:49

Re: Dobrý článek.

Zatím ano, a kde mu to nedovoluje koaliční partner, tam se o to aspoň snaží.Plnit beze zbytku by je mohl pouze jako předseda jednobarevné vlády a nebo ve spolupráci s SPD