20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

PRÁVO: Podle pravidel se nejede

V souvislosti s 80. výročím nacistické okupace ČSR máme i výročí jízdy vpravo. Je to jediné pravidlo, které z Protektorátu Böhmen und Mähren dodržujeme. ANO, antikorupční strana nejvyšší morálky a slušnosti vyznávající heslo „Podle pravidel“, však podle pravidel nejede.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 2.4.2019 12:23

Re: Prostě nemohli najít něco na Babiše, tak hledají v okolí.

Odpověď: Může. Příkladem jste Vy sám....

V. Čermák 2.4.2019 12:21

Re: Prostě nemohli najít něco na Babiše, tak hledají v okolí.

Nějakého Bureše neznám. Na současného premiéra Babiše, podotýkám velmi úspěšného premiéra je dlouhodobá snaha "Něco najít", zejména z tábora těch velmi, ale opravdu velmi Neschopných. Mimochodem, Obžalovat kohokoliv v ČR žádnou práci nedá. Poslouží i Anonym....

M. Prokop 2.4.2019 12:08

Re: Dobrý článek.

To je jedno, zda autor nebo hlásná trouba. Zvolena je ta (hlásná) trouba.

M. Prokop 2.4.2019 12:05

Re: Prostě nemohli najít něco na Babiše, tak hledají v okolí.

Na Bureše se toho našlo dost a při větší snaze by se našlo i víc. Jenom to dá dost práce, vyšetřovat a obžalovat nejdříve mocného úplatkáře, později i ministra a premiéra.

M. Prokop 2.4.2019 12:04

Re: Pravidla českého socialistického soužití pokračují

Čili normální průběh. Takhle to chodí všude na světě, kde žijí lidé.

M. Zdobinský 2.4.2019 12:03

Re: Prostě nemohli najít něco na Babiše, tak hledají v okolí.

Jasně všechno je to kampááň a účelovka. Může se kobliha člověku vrazit do mozku? Asi jo.

M. Prokop 2.4.2019 12:03

Re: Už jsem to tady minulý týden psal - tak znovu

Korupce moci úřední, státní, obecní bude tak dlouho, dokud budou tyto moci existovat. Jediná možnost, jak to omezit, je nedávat jim příležitost něco rozhodovat, tedy minimální stát a minimální přerozdělování. Další faktor, morálka obyvatelstva, se mění tak pomalu, že skoro vůbec, takže na tu nespoléhám.

Prakticky zmizela korupce při shánění nedostatkového zboží, které před těmi třiceti lety byla spousta.

J. Kozák 2.4.2019 11:57

Re: Pravidla českého socialistického soužití pokračují

Dnešní generace ráda zapomíná, že z přímých potomků poúnorových konfiskátorů se po sametu stali "osvícení demokraté" a zdatní privatizátoři. Od samého počátku bylo zřejmé, že polistopadový kapitalismus se nezrodí z etiky a umu rodiny Baťů, nýbrž z bolševické hrabivosti, což je vizitka naší současné rudé buržoazie, která nám tady vládne. I korupce proto byla průvodním jevem nastolení kýženého kapitalismu a dokonce jeho podstatou. To, co se na otevřené scéně v Čechách dělo v tzv. socialismu, byla přirozená lidská nenažranost, kterou komunisté rafinovaně vyzbrojili přitažlivou ideologií a ta se postupem času stala normou běžného života. Kdo chtěl něčeho dosáhnout, získat moc, nebo jen pocit vlastní důležitosti, či nenahraditelnosti, lhal a skákal v rytmu Rudého Práva a KSČ. Myšlenkové stereotypy dneška stále přežívají jako produkty Husákova systému. Bohužel, našemu národu, jehož vřelý cit k patologicky rozpadlé figuře, s nekonečnou žízní

a touhou po moci ani nevadí, že Miloš Zeman s celou svou hradní ambulancí již dávno nepatří Česku, ale Kremlu a čínským průmyslníkům .., kteří ho ovládají.

M. Krátký 2.4.2019 11:42

Už jsem to tady minulý týden psal - tak znovu

podstatný rozdíl mezi dobou před 30ti lety při bouřlivém budování socialismu a nyní je jen ten, že nechodíme na Letnou a nemáváme třepetalkami - jinak je to strašnej bordel jak s námi točej ty naše jElita - kradou ani poledne nedrží - D1 budou opravovat ještě 300 let a tím vyčerpají veškerou energii na další stavby dálnice - šmejdi zasjaný !!!

M. Pivoda 2.4.2019 11:22

Pravidla českého socialistického soužití pokračují

Zažitá kultura je totiž silnější, než zákonem stanovená pravidla.

M. Sedláček 2.4.2019 11:02

Re: Dobrý článek.

Pokud myslíte vize Máry Prchala a jeho marketingového týmu, tak to potom jo. Vždyť ten slovenský kkt má problém dát dohromady souvislou větu, natož nějakou vizi.

L. Písařík 2.4.2019 11:02

Re: Samé kecy.

Kmoníčku, nezoufejte, rozum se možná dostaví, chápete o čem se píše?

M. Sedláček 2.4.2019 11:00

Re: Dobrý článek.

Jasně, třeba těch kilometrů dálnic co vystavěl....

M. Krčmář 2.4.2019 10:50

A nebo půjdou po vás,dopadnou vás,a dopadnete jako Švejk,budete degradován pro blbost.

M. Krčmář 2.4.2019 10:48

Co to melete vy,pane Čechu? Presumpce neviny samozřejmě platí,ale politici, vysocí úředníci, členové bezpečnostních sborů jsou v jiném postavení než obyčejný člověk,kdyby zde byla alespoň základní politická kultura, takový člověk by okamžitě odstoupil ze všech funkcí. Ale rozhodně je pro nás hnutí ANO přínosem, hlášky jako ; sorry jako,já jsem si ten mandát vzal sám již nyní zlidověly. Také bylo k popukání, když paní Malá, předsedkyně jihomoravské buňky hnutí,ANO,ta s těma králíkama, horlivě vyzívala vedení k vyloučení jiného člena pro podezření z korupce. Agenta Bureše snad již netřeba ani zmiňovat, ukážete mu video,kde něco říká,a on vám bude do očí tvrdit že to není pravda. Kdybych chtěl zhlédnout tragikomedii,zašel bych si do divadla,či se podíval na některý kulturní kanál,ale když nám toto předvádí námi volení politici, člověka hned napadne,že "jest cosi shnilého ve státě českém".

J. Chaloupka 2.4.2019 10:30

Prostě nemohli najít něco na Babiše, tak hledají v okolí.

Když nezabralo Čapí hnízdo ani syn, tak teď je na řadě Faltýnek. A nenajdou-li tam, tak půjdou alespoň do rodiny.

J. Chaloupka 2.4.2019 10:26

Jen, aby nebyla nějaká ta amnestie s poukázáním na to,

že to trvá moc dlouho, jako u Klause.

P. Burda 2.4.2019 10:23

Re: Samé kecy.

Třeba tu s těmi padáky.

Ale chápu, že každý nemůže rozumět všemu. Dostal podklady, které jednoznačně doporučovaly - vina není na panu Kalouskovi, ale na tom, kdo zpracovával ony podklady. Stejně tak u čehokoli jiného. Mnoho lidí se snažilo panu Kalouskovi dokázat, že škodil. Ale kolik z těch mnoha mu dodalo nesprávné informace, aby se mu pak mohli smát?

Na rozdíl od naší současné vlády u pana Kalouska nikdy nedošlo k tomu, aby byl obviněn - a že se hodně lidí snažilo. Pan Kalousek nikdy neudělal mezinárodní průšvih.

Nefandil jsem mu, ale nemohu říct, že by byl lump (o podobenství s Johannem Graselem, či kýmsi zvaným Bureš, ani nemluvě).

P. Burda 2.4.2019 10:19

Re: Samé kecy.

Rozumět resortu není v požadavcích na místo ministra.

Rozumět muzice neznamená zároveň umět zpívat. I když, na druhou stranu, zpívá o hodně lépe než já - ale to snad každý.

I. Mertl 2.4.2019 10:07

Re: Samé kecy.

Čechu, Čechu, jakpak by asi dopadl Váš oblíbený ANOnista jako politik ve Vašem oblíbeném Švýcarsku?

K. Salajka 2.4.2019 9:56

Stoku

skvěle zastoupí trio Blažek, Koudelka, Vaňková. Brno má zjevně zásoby.

M. Prokop 2.4.2019 9:49

Re: Samé kecy.

To nejspíš ne, ale pak bych čekal přistižení, jako u DRátha, nebo alespoň zjištění, kdy, jak, kolik.

K. Salajka 2.4.2019 9:43

Obyčejnu ženu

potěší kabelka do dvou tisíc Kč. Kdybyste chtěl koženou kabelku vejdete se do 5ti tisíc. Takže nenechte si od Miloše nakukat, že za kabelky v ceně mezi 8 -10 mil. někdo z přátel očekával na revanš něžný úsměv.

V. Kain 2.4.2019 9:38

Re: Samé kecy.

Čechu snad nechcete říci,že by byl Faltýnek tak houpý aby ovlivňoval vybírání mýtného gratis.

K. Salajka 2.4.2019 9:14

Určitý problém

mám s Davidem Rathem. Navzdory presumpci neviny, je málo pravděpodobné, že předání krabice s vínem bude někdy vyloženo jako kanadský žertík, jako se to zdařilo nedávno s Indonésankou, která se podílela na otravě Kimova bratra.

Přímý přenos z předání úplatku se zřejmě podaří zpochybnit s menší pravděpodobností než přistání Armstronga na měsíci.

Na druhou stranu je tu otázka legálnosti odposlechů. Pokud bychom připustili odposlech u všech poslanců s podobně volným výkladem zákonných podmínek, asi bychom narazili u řady z nich na podobné aktivity. S výkladem podmínek odposlechu u poslance Ratha kontrastuje aktuální interpretace u lobisty Rittiga právní zdůvodnění bych označil spíše jako racionalizaci.

V anglosaském právním systému by zřejmě už byl Rath zproštěn a to pro nedodržení procedury. Vazba Ratha nemusela probíhat v Litoměřicích. Vědělo se, že soud bude mít na Pankráci, kde se dá z vazby na jednání přejít v bačkorách. Kolik asi stál přelet vrtulníkem ??? Asi šlo o cvičný let jako ten předsedy vlády do Alp. Zvláštní je také přidělený osobní prokurátor Petr Jirát - ten Ratha provází oproti zvyklostem několika instancemi. Okolo roku 1980 působil v Chomutově jako kovaný soudruh. Takže je chytrý, nebo tvárný ?

M. Prokop 2.4.2019 9:12

Re: "Faltýnek neudělal nic jiného,

Zasekl

M. Prokop 2.4.2019 9:12

Re: Dobrý článek.

Stačí krátká stagnace nebo recese, na nesmyslné sliby nebudou peníze a i hlupáci pochopí (všichni ne, ale to je běžné), že jeho vize byly a jsou jeden velký podvod.

M. Prokop 2.4.2019 9:09

"Faltýnek neudělal nic jiného,

než co dělají všichni ostatní politici už 26 let. je to naprosto běžné."

Možná dělají, dokonce pravděpodobně dělají, ale Faltýnek dělal tak blbě, že se při tom nechal chytit.

S presumpcí neviny máte zajisté pravdu, co se týče soudu. V politice by měla platit presumpce viny. O co větší možnost mají politici k lumpačení a korupci (mohou obchodovat s námi svěřenou pravomocí), o to větší by měli mít zodpovědnost. Projevující se mimo jiné i tím, že v případě důvodného podezření (v tomhle konkrétním případě víc než splněno) odstoupí.

Zasel se vám Caps Lock. :-P

M. Klas 2.4.2019 9:04

Re: Samé kecy.

Jakou to nevýhodnou smlouvu podepsanou Ing. Kalouskem máte na mysli?

M. Klas 2.4.2019 9:02

Re: Samé kecy.

Není běžné, aby politik takto loboval za výsledek tendru. Kohokoliv jiného, kdo by si "sám vzal mandát", už by dávno zavřeli. A jen tak mimochodem, pro politika žádná presumpce neviny neplatí, ta je možná před soudem.