27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Padouchové naší doby

Když před čtrnácti dny zemřel bývalý předseda Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal, nastal zajímavý jev: otevřela se propast ve vnímání nebožtíka mezi mediální obcí a Dohnalovými rodáky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 28.8.2013 18:50

Zcela s autorem souhlasím

Neschopnost, či neochota rozlišovat mezi lidskými (např. korupčními) slabostmi politiků a katastrofální slabostí špatné (zkorumpované) politiky, byl nyní dovršen kriminalizací politiků, kteří korupční politice, tedy především sociálnímu, byrokratickému a zelenému parazitismu brání (Klaus, Vondra, Drobil, Parkanová, Julínek, Svoboda, Nečas,....)

R. Kluzák 27.8.2013 18:24

Špinavá moc medií

Článek Padouchové naší doby mimo jiné ukazuje, jaká je moc medií: pravicovou vládou dosazený německý pravicový prezident v době pravicové vlády byl přesto sesazen a bude nyní dokonce postaven před soud kvůli směšně nízkým částkám která jsou mu kladena za vinu. Stačilo jediné: znelíbit se bulvárnímu tisku.  To tedy u nás je situace jiná: Poslanci podle rozhodnutí Nejvyššího soudu mohou korumpovat jak chtějí, pan bývalý prezident Klaus může si vyprosit a také obdržet obrovské dary ve formě ústavu,příslušné immobilie, pro sebe luxusní zámeček - od miliardáře, který je mu zřetelně za jeho privatizační systém ve kterém se mohlo krást a tunelovat vděčen. V Německu by něco takového působilo jako bomba -  naše media však mlčí a mlčí - protože jsou koupena těmi miliardáři. Špinavá media v ČR - bohuižel včetně Práva, kde působí také zřejmě koupený tak zvaný komentátor - s ruským jménem, nevzpomínám si - protože já to Právo raději vůbec nečtu... 

M. Pechr 26.8.2013 23:40

...

...přesně tak...

P. Běhounek 26.8.2013 19:49

Re: Dobrý důvod

Je to ještě složitější či horší. Protože nesmyslné a tendenční kauzy mohou být navléknuty na opravdové lumpy, jako je právě Julínek. Narozdíl od Vondry nebo Parkanové, kteří jen něco podepsali na základě doporučení a média se vůbec nevěnují zákulisním hráčům, kteří jsou těmi korupčníky. Diky zvařejněném spisu Parkanové byl ten kdo talčil na Daňhela, aby změnil negativní posudek dnešní Zemanův šéf bezpečnoati Fulík, poradce Bartáka, to jsou ty největší svině a namísto zájmu policie jsou dokonce svědky proto jiným lidem. Bráním se tomu jak můžu, ale ze všeho mi vychází, že velké svině jsou nepostižitelné a manipulují s novináři a ti se zmanipulovat nechají (zástupce jedné z nějvětších sviní Zeman).

P. Běhounek 26.8.2013 19:40

Re: Je to také o nedůslednosti novinářů

super příměr godhaj-prase

P. Běhounek 26.8.2013 19:37

DOBRÁ ÚVAHA

Ať máme každý na kauzy jakýkoliv názor, tak odstřelit prezidenta za 770 ojro nebo jednoho z mála poctivých politiků za chování milenky je na zamyšlení. Nebo se mnou nesouhlasíte? Kolik stačí uplatit lidí, aby jste svrhli vládu a měsíce odposlouchávali telefon premiéra republiky, dva a to je velmi nebezpečná skutečnost.

J. Kanioková 26.8.2013 19:03

Souhlas s článkem,

 "Všechny tři případy se samozřejmě v konkrétních okolnostech liší, některé důležité aspekty ale mají společné: arbitrárnost; nepoměr mezi vážností provinění a možnou výší trestu; tempo, jakým se skutková podstata po efektním výkopu stává menší a ještě menší.

Jen přidám - podrazáci jsou jednotlivci, ale největší sfiňárnu přičítám MEDIOKRACII !  I když... je pravda, že národ, který se považuje za vzdělaný a inteligentní.... by jim na to kašlal.. To je na tom nejotřesnější...

J. Boleslav 26.8.2013 15:40

Re: Petr Nečas,

Máte naprostou pravdu.

J. Kulheim 26.8.2013 14:08

Petr Nečas,

 byl jediným premiér, který se na tuto funkci cílevědomě připravoval od vstupu do politiky. Jeho velkým hendikepem bylo, že byl slušný a neobklopil se lidmi, kteří by mu dobře kryli záda ve straně i ve vládě. Ukázalo se, že mít za zády takové lidi jako Kalousek a Bárta, je smrtelné. Tito pánové se neštítili ničeho. Uměle vytvořené korupční kauzy jako Promopro a  pochodující nahrávací studio, Minařík, jsou toho důkazem. Dodnes nikdo nic nevyřešil. Snažil se "odřezat" tzv. kmotry od státní správy. 

Pravděpodobně předpokládal, že pokud koaličním partnerům nechá nejdůležitější ministerstva, tak s nimi bude solidní spolupráce a podaří se prosadit důležité reformy, které nesnesou odkladu. Ministr zdravotnictví, neudělal zhola nic podstatného, ministr dopravy spustil špatně připravený registr vozidel, atd.

Reforma systému a financování zdravotní péče nepokročila ani o milimetr. Z ministerstva se stala čtvrtá odborová organizace. Důchodová reforma, přes velký odpor opozice, alespoň začala. Reforma vzdělávacího systému, díky panu Fialovi, přece jenom trochu pokročila. Atd.

Nakonec dojel na to, že nechtěl, aby vládli policajti a právníci. Je myslitelné, aby téměř dva roky byl odposlouchávaný premiér? Aby byla kriminalizována politická rozhodnutí?

P. Rajman 26.8.2013 10:59

Je to také o nedůslednosti novinářů

Napište dnes článek z první ruky co dělá pan Šlachta, Ištván a paní Nagyová a spol. Do toho se novinářům dva měsíce od skandálu nechce. Raději říkají jak to komentoval ten a ten a co to (podle nich) znamená. To je to co veřejnost a nakonec i je samotné otráví tak, že větším malichernostem, ale čerstvějším dávají přednost. Když porazíte prase, tak s ním nemůžete zacházet jako s deseti deky gothaje, který se vám do tří dnů zkazí. Ale novináři (až na čestné výjimky) se takto davově chovají.

J. Boleslav 26.8.2013 10:41

Re: Dobrý důvod

Hezké je, když se pak novináři sami pustí aktivně do politiky. Často je z toho pak pěkná tragedie či tragikomedie. Šílený John by mohl vyprávět.

J. Boleslav 26.8.2013 10:38

Re: hodně dobré

Rovněž se připojuji.

P. Papež 26.8.2013 10:10

Re: hodně dobré

Souhlas.

R. Hroza 26.8.2013 10:00

hodně dobré

DÍK.

P. Lenc 26.8.2013 8:17

Re: Dobrý důvod

Ano, lůza vždy potřebuje terč, na který se může zaměřit.a na vytváření těchto terčů máme, jak správně píšete, novinářské hyeny.To, že jsou tyto případy vytvářeny účelově a na něčí objednávku nevidí pouze slepci a hlupáci.Nakonec případ Julínek a záchrané vrtulníky budiš příkladem.

V. Ondys 26.8.2013 6:06

:))))))))))))))) Copak se socialistické přerozdělování může obejít

bez nejodpornějších represí v boji o moc mezi společensky příkladnými :))))))))) urvat cokoli pro sebe z cizích peněz?:)))))))))) Srandovní je, jak se po největším výprasku vždy stane z lidumilného vlka příkladně mírumilovný :)))))))))) beránek vhodný jako užitečná oběť ostatním vlkům v zájmu :))))))))))))))))))) pokojného stáda.

V. Běhal 26.8.2013 5:33

Dobrý důvod

K těmto případům je možno přidat případ Jiřího Čunka, ze kterého, na základě vymyšleného obvinění, protizákonnému postupu Ištvána a mediální štvanivi udělala media korupčníka. Jenže všechny autorem popsané případy nebyly vytvořeny z dobrého důvodu, ale záměrně k odstranění nepohodlných politiků a rozjety novinářskými hyenami. Je neuvěřitelné jaká bezcharakterní lůza ovládá nejen naše media!