17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

PRÁVO: Ostudný soudní ortel nad ČSSD

Jako úder z čistého nebe přišlo rozhodnutí Městského soudu v Praze, který rozhodl, že ČSSD musí bývalému advokátu Altnerovi za zastupování v soudních sporech pro Lidový dům (LD) zaplatit 18,5 miliónu Kč a smluvní pokutu skoro 320 miliónů Kč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Myslivec 9.4.2016 7:40

Re: Vítej ČSSD ve světě svých voličů

Tak to podepisují!

Nakonec je to dohnalo a možná i dojde ke změnám nemravných zákonů!

Z. Lapil 9.4.2016 10:32

Re: Vítej ČSSD ve světě svých voličů

Mně tvrděj, že jsem nechutně pozitivní, ale obávám se, že Vaše pozitivita teď přesáhla meze... nenapíšu zdravého rozumu, nechtě Vás urazit, ale... Ale co, věříte v zázraky, nebudu Vám kazit radost :-).

Vlastně... Dovedu si představit, že přijde zákon "politické strany mohou jednostranně zrušit smlouvu kdykoliv a s kýmkoliv". Což vlastně už existuje na úrovni EU, tamější mnozí nemohou být soudně napadeni, to se přece řešilo v souvislosti s garančním fondem na záchranu Řecka a podobných...

F. Musil 9.4.2016 9:48

Re: Vítej ČSSD ve světě svých voličů

Plně souhlasím.Velmi nepříjemné prozření pro ČSSD.Jen si nejsem jist, když věc dospěje k Ústavnímu soudu, jak to bude s P.Rychetským.Býval v inkriminované době, místopředsedou ČSSD.Nebude to, náhodou, konflikt zájmů? Uvidíme.

Š. Hašek 9.4.2016 10:39

Re: Vítej ČSSD ve světě svých voličů

Nikterak jsem si nevšiml, že by ČSSD podepsala smlouvu "o nenažranosti majetkem, tedy o Lidovém domě" pod hlavněmi samopalů právníka Altnera. Z toho jest naprosto zřejmé, že smlouva jest krystalicky mravná - dva účastníci, dva podpisy. Tak mravná, jak smlouva o dodávce dortu na svatbu.

A i pětileté dítě ví, že jest třeba se proti gaunerům typu Jičínský a celé grémium ČSSD nějak pojistit, čas dal tomuto předpokladu plně za pravdu!! Doktor Altner má mozek v hlavě, ti čuňátka v Lidovém domě se svými mozečky zvládnou jen podkuřovat voličským ovečkám.

Opakovaně - ze srdce jim to přeji, nemá se to. Ale jsme v reálném životě, nikoliv v pohádce či nedělní škole.

J. Krásenský 9.4.2016 11:25

Re: Vítej ČSSD ve světě svých voličů

Ano ČSSD podepsala smlouvu dobrovolně. Pokud byla smluvní pokuta ukrytá drobným písmen pod čarou nebo nebo záměrně nejasně formulovaná, nebo jiném dokumentu na který se odkazovala, nebo by se její výše vymykala, pak může být nemravná. Ovšem ČSSD neměla v úmyslu zaplatit ani stanovenou odměnu natož pokutu. Takové jednání nemravné je.

Š. Hašek 9.4.2016 12:01

Re: Vítej ČSSD ve světě svých voličů

Důležité jsou poslední dva řádky Vaší poznámky!

Jádro problému, ostatní jsou mlhy Jičínského a dalších "novorovníků/právníků".

J. Krásenský 9.4.2016 18:51

Re: Vítej ČSSD ve světě svých voličů

Ano.

J. Schwarz 9.4.2016 11:16

Re: Vítej ČSSD ve světě svých voličů

Ještě by bylo vhodné si všimnout, že všechny zmíněné kategorie vyžírků / soudci, lékaři, státní úředníci a učitelé / jsou zaměstnanci státu. V soukrové sféře platí dohoda mezi klientem a poskytovatelem služby, zaměstžnanci státu volí vydírání.

V. Vojáček 9.4.2016 6:32

Ostudný soudní ortel

Pane Jičínský kdo vaše lidi nutil aby podepsaly smlouvu z p.Altnerem?Proč se nezabýváte kauzou do hloubky a nechaly páchat zlo všech předsedů ČssD a neodvolaly se.Pláčete na cizím hrobě

J. Strakoš 9.4.2016 5:52

Je to myšleno vážně?

Opravdu ten článek napsal zástupce strany, kterého jsme z daní platili jako jednoho z našich zástupců? To jsou opravu až tak daelko od reality?

V případě uzavření dohody mezi advokátem a stranou měly obě strany více možností změny a stanovení podmínek než občan a jakákoliv větší organizace (pojišťovna, ČEZ, RWE ...).

A pokud se obě strany dohodly na nějakém penále, pak se platí penále. Vždyť zákazníci Homecreditu a podobných by mohli vyprávět. Mnohdy je dlužník dohnán až exekutorem, protože není stanovena povinnost věřitele prokazatelně o dluhu informovat - to jsou pak situace, které jsou proti dobrým mravům - když budu dlužit někomu pár set a on si pěkně pár let mlčky počká, aby dluh pěkně narostl do desítek tisíc.

V tomto případě o nic takového nešlo - uzavřená smlouva je platná a penále taky. Pokud povede k bankrotu strany, je to nepříjemné, ale takto musí být pravidla nastavena, jinak zákony budou platit jen pro někoho.

E. Vašátko 9.4.2016 5:44

Děkuji soudruhu

Nezklamal jste. Strana bude na vás hrdá, zase ti hnusní kapitalisti. A teď ještě tu o Červené Karkulce, tu mám nejraději.

M. Červeňák 9.4.2016 4:24

Dobře vám tak

parchanti socanští! Doufám, že zkrachujete a jednou provždy ta vaše banda, okrádající nejvíc ty nejchudší z nejchudších, půjde k čertu. Pokud vás takto hájí ústavní právník Jičínský, který zpochybňuje řádně uzavřenou a podepsanou smlouvu, je to, jak doufám, definitivní polibek smrti...

J. Basler 9.4.2016 4:17

Proč ten článek vznikl?

Všechny poznámky k článku už byly napsány a p. Jičínský snad pochopil, co si myslí lidé, kteří nespí (případně žijí v jiném časovém pásmu). K tomu není co dodat.

Nepochopil jsem ale, proč byl článek napsán, když každý soudný člověk musel tušit, co bude následovat? Pane Jičínský, prosím, co Vás k tomu vedlo? Co říkáte na reakce v diskusi? Dlužíte nám vysvětlení této - momentálně pro všechny v diskusi - naprosté absurdity. Bude další článek???

Na zamyšlení je i to, zda si uvědomujete, co p. Altner dokázal: získal pro socdem Lidový dům, který nikdy neměla socdem (morální to určitě nebylo). Tenhle rozsudek ale respektujete, že? Tak proč ne ten současný?

Jste člověk, který se podílel na ústavě...

P. Dvořák 9.4.2016 3:00

Strana, která u nás vytvořila drtící mechanismus exekucí,

jehož součástí jsou i nehorázné úroky, se dostala do drtícího soukolí hrozby exekucí, jehož součástí jsou i nehorázné úroky.

Určitě bych si rád přečetl i to, jak tehdy místo toho nešťastníka na tom "výběrovém" padáku seskočil Kalousek.

V obou případech se jedná o model životních situací, kterým se říká "kouzlo nechtěného".

T. Pansky 9.4.2016 2:14

Skutecne ostudny clanek - a tohle vytvoril ustavni ...

... pravnik !!! Tak si to shrnme: strana A uzavrela smlouvu se stranou B o provedeni prace a zaplaceni prace s uvedenim penale pri neplneni. Strana B praci provedla, ale strana A se rozhodla neplnit smlouvu. Prislo predem domluvene penale. Strana A vychazela a ocividne dale vychazi z presumpce, ze smlouvy se v Cesku nemusi plnit !!! Tenhle nazor nam tu predstira USTAVNI PRAVNIK !!! Zaver: 1) Strana, ktera neplni sve zavazky, si nezaslouzi existenci na politickem bojisti - je to velmi nebezpecne, vytvari prostor pro nekalou soutez, podvadi. Jeji pravnici a politici nam hrozi rozvratem statu. 2) Skola, ktera autorovi clanku vystavila pravnicky diplom, by mela pozadat o jeho vraceni. Pokud to neudela, dava nam najevo, ze vychovava pravnicke diletanty a je ji to jedno. top0625top@live.com

J. Bruner 9.4.2016 2:46

Re: Skutecne ostudny clanek - a tohle vytvoril ustavni ...

článek není ostudný, ostudným je sám autor. Pokud by Nejvyšší soud shledal závěry nižších soudu za špatné, pak dojde k rozvratu právě těch ústavních principů, které (snad) pan Jičínský pomáhal vtělit do Ústavy. Pacta sund servanda - smlouvy se mají plnit a to musí platit i pro ČSSD. Ostadné je, že ti, kdož nám ordinují zákony je sami buď neznají nebo a to je horší, je nechtějí plnit. Pak ovšem i ztráta takové strany nebude žádnou tragedií.

P. Jášek 9.4.2016 10:01

Re: Skutecne ostudny clanek - a tohle vytvoril ustavni ...

Ta škola tehdy, i při jeho působení, takových "dělnických" právníků vypouštěla... třeba soudružka Brožová-Polednová

D. Bokr 9.4.2016 1:33

Vážený pane Jičínský

To, že dnes má ČSSD platit skoro 350 milionů, je způsobeno naprostým diletanstvím všech současných i minulých vedení ČSSD a současně neskonalou závistí. Ano, záviděli jste Altnerovi těch 18 milionů a rozhodli jste se mu je nevyplatit dle platně uzavřené smlouvy. A dnes se tedy dle té samé PLATNÉ smlouvy dluh vyšplhal tam kde je.

Pokud ta smlouva byla špatná, tak proč jste právě vy a další právníci ve vašich řadách nezamezili jejímu podpisu už tehdy??? Jenže vy jste si mysleli, že to nějak vykysá a že nakonec nebudete platit nejen pokutu, ale ani těch 18 mega. Zcela v duchu Paroubkova (a asi nejen jeho) názoru, že dluhy se platit nemusí.

Na závěr si dovolím jednu poznámku. Pláčete sice hezky, ale na špatném hrobě.

D. Bokr 9.4.2016 1:44

Re: Vážený pane Jičínský

A ještě jeden poddotek. Píšete "ostudný soudní ortel". To není ostudný ortel. To je rozsudek, který je zcela v souladu s uzavřenou smlouvou. A ta smlouva byla sepsána zcela v souladu s tehdy platným právním systémem, který jste mimo jiné navrhoval a schvaloval v parlamentu i vy osobně. Tak teď neplačte a plaťte. Máte to, co jste si sami uzákonili. Na tyto vaše zákony doplatily už tisíce lidí a konečně došlo i na vás.

V. West 9.4.2016 1:15

Zajímavé, že když

se do podobné situace, jen ta suma je o několik řádů nižší, ale stejně likvidační pro dlužníka, tak je to v pořádku. A často se tak stane aniž by dlužník cokoli tušil.

J. Sinnreich 9.4.2016 0:33

Pravni ptydepe

Pouze jedina otazka: Podepsala CSSD s pravnikem Altnerem (podle vas vydridusskou) smlouvu? Ano, nebo ne ? Ostatni je jenom vata, kterou omlouvate neschopnost, ci blbost vedeni CSSD.

Š. Hašek 9.4.2016 15:03

Re: Pravni ptydepe

Tak.

Vtip jest v tom, že žádný tzv. právník "jičínského typu" (město Jičín promine), sice umí psát eposy na thema právo. A on i na "demogracii".

Ale neumí odpovědět na jenoduchou otázku. Otázku s odpovědí ano nebo ne. I kdyby prostinká otázka zněla: Čistil jste si ráno soudruhu Jičínský zuby? I na to by napsal traktát.

J. Urban 9.4.2016 0:28

Pche, soudruhu

Jičínský, hlásná troubo socbolševiků.

J. Urban 9.4.2016 0:30

Re: Pche, soudruhu

Důkaz právního a morálního marasmu v ČR, když právník Ústavního soudu může beztrestně vypouštět takovéto politickopropagandistické ejakuláty.