18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

PRÁVO: Něco za něco a co za to?

Když aféra s bývalými poslanci a jejich údajném podplácení vypukla, věřil jsem, že má opodstatnění. Pamatuji si, že jsem řekl, že kdyby policie neměla velmi pevnou kauzu, kdyby neměla dostatek těžko zpochybnitelných důkazů, nemohlo k tomu dojít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 10.7.2013 10:53

Re: Išván je figurka

U Čunka konstatoval nevinu soud. Ištvan byl odvolán za to, že konal v rozporu s platnými pravidly.

M. Šejna 10.7.2013 10:50

pane Frauknechte

mě vždy pobaví, když modrá uderka prokop, Frauknech a Novák 471 přeně ví, že Rath je ve vazbě oprávněně a jasný trestný čin (presumpce neviny náhle neexistuje), zatímco Nagyová a spol. sedí ve vazbě neoprávněně, protože se prý ničeho nedopustili (tady pro změnu presumpce neviny funguje dokonale).

M. Šejna 10.7.2013 10:46

pane Nováku

já tady neřeším, v jaké vazbě Rath je, ale že je v ní tak dlouho, přestože prej je ten jeho případ tak jasnej. Když je tak jasnej, tak ho měli už dávno odsoudit.

L. Novák 10.7.2013 10:43

Re: Pane Šejno,

Šejnoviny. :-)

P. Vaňura 10.7.2013 10:42

KDO ZA TÍM VŠÍM STOJÍ?

Především, žalobce splácal úmyslně dohromady TŘI odlišné případy. 1) Otázka kmotrů, těm se zatím nestalo NIC, ač Janouška chtěli, opět už nesmyslně, obvinit dokonce z pokusu o vraždu. 2) Špehování paní Nečasové vojenskou rozvědkou a 3) Případ tří odstoupivších poslanců.

Kauza 3) je stejně nesmyslná, jako obvinění Víta Bárty.

L. Novák 10.7.2013 10:42

Re: pane Jonáku

Soud s Rathem začne v srpnu. Rath není v koluzní vazbě, ale ve vazbě útěkové, což je opatření k zabránění útěku obviněného a vyhýbání se trestu. Což u Ratha s ohledem na rozměry korupce a finanční částky u něj nalezené není pouze hypotetická obava.

K. Frauknecht 10.7.2013 10:35

Pane Šejno,

proboha! Co to plácáte za blbiny?

P. Boublíková 10.7.2013 10:17

Re: Ano pane Haasi,

Skutečně to celé má rysy frašky, ačkoliv jde o velmi vážnou věc. Námět pro Nohavicu jak vyšitý.

M. Šejna 10.7.2013 9:52

pane Prokope

že by kouzlo nechtěného? Tak Rath je podle Vás bezdůvodně dlouho ve vazbě. No to jsou najednou odhalení. Vy byste mohl dělat investigatice.

A Nagyová je prý nesmyslně obviněna. To je dokonce perla perel. Vona se přece ničeho nedopustila. Jen ji píchal premiér a ona mezi jednotlivými čísly úkolovala vojenskou rozvědku. Deset let za to asi nedostane. Ale odstřelit Nečasovu vládu se jí podařilo dokonale. Za to možná dostane od Zemana i milost. Něco jako milost za zásluhy o republiku.

I. Schlägel 10.7.2013 9:49

Re: Išván je figurka

Pan Čunek měl svého másla na hlavě rovněž dost. Že si na něm ovšem někdo smlsnul, to je pravda. Nicméně zastavení jeho stíhání na základě nepřijatelné politické intervence je prostě špatně. V Česku ovšem normální stav.

M. Šejna 10.7.2013 9:46

pane Jonáku

tak mi vysvětlete, jak je možné, že když je důvod u Ratha tak jasný, tak už víc jak rok trvá sepsání obžaloby. Jestli jim trvá rok sepsat tak jasné věci, jako je kauza Rath, pak si Nagyová a spol. posedí ve vazbě ještě déle, než sepíšou obžalobu u nich, když to u nich prý tak jasné není.

M. Prokop 10.7.2013 9:42

Re: Vadí mi, že

Sakra dobře si rozmyslet, koho volit.

Nečas už to sám vzdal, tam není za koho se stavět.

M. Prokop 10.7.2013 9:40

Re: Išván je figurka

Ještě jste zapomněl, že vše koordinuje Aštar Šeran .......

Čunek je blb, který nikdy neměl překročit hranice okresu. Akce proti němu byla vnitřní záležitost lidovců, tradičních podrazáků.

M. Prokop 10.7.2013 9:38

Re: pane Haasi

Z blbosti nebo úmyslně, ale to vyjde na stejno.

Takové jemnosti, jako rozlišovat  bezdůvodně dlouhou vazbu s reálným obviněním a (zatím) krátkou vazbu s nesmyslným obviněním, to je na Šejnu moc.

M. Moravcová 10.7.2013 9:11

Ano pane Haasi,

kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu.

Když se zdivočelý státní zástupce chce zviditelnit, je to tragédie. Doufejme, že spravedlnost si cestu najde.

M. Moravcová 10.7.2013 9:07

Re: Išván je figurka

a co k dehonestaci Čunka, nic? 

M. Moravcová 10.7.2013 9:05

Re: Éj moja paranoia.....(z žijícího klasika české poezie)

Možná to dělá klávesnice, ale kdyby ten blb každého nepeskoval za chyby a za myšlení, nikdo by ho ironicky neopravoval.

R. Jonák 10.7.2013 8:59

Re: pane Haasi

Mezi oběma případy je jeden zásadní rozdíl, který jste asi přehlédl (možná úmyslně). U p. Ratha byl důvod jeho zadržení jasný od začátku, v současném případu není jasný důvod dosud přičemž "kmotři" si užívají sluníčka v cizině.

M. Šejna 10.7.2013 8:27

pane Haasi

to jste měl brečet nad rozlitým mlékem už loni, když poslali do vazby Ratha. Ten tam sedí už přes rok a furt nebyl odsouzen. Pořád se, jak Vy říkáte, s Rathem nic neděje. Furt sedí a sedí a vina mu soudně prokázána ještě nebyla. Ovšem tehdy jste nepsal, že se jedná o policejní zvůli. A neptáte se dodnes. To až teď, když sebrali Vaše oblíbence, jste z toho nějak nervní. Takže počkejte si další rok, po který budou Vaši oblíbenci vychutnávat vazbu. Možná příští léto k nějakému soudu dojde. Do té doby si Vaši oblíbenci odsedí vazbu stejně dlouhou a "pohodlnou", jako Rath.

I. Schlägel 10.7.2013 7:39

Re: Išván je figurka

Jo, jo, Vesecká, Grygárek, Rampula, navrch exministr Němec... Povedená sestava hájící do roztrhání těla vymahatelnost práva v Čechách. S Vámi je opravdu legrace.

P. Kolář 10.7.2013 7:22

Re: Éj moja paranoia.....(z žijícího klasika české poezie)

Pane Hane,ty chyby nedělá pan Pavlovský,ty dělá klávesnice,která prostě nezvládá ten myšlenkový úprk.Možná Vám připadá nepatřičné,že se ten,který kritizuje,dopouští téhož. Ale předpokládat,že pan Pavlovský má pochopení pro chyby jiných,je velká iluze.

V. Běhal 10.7.2013 7:00

Išván je figurka

V celé akci má samozžejmě prsty Bradáčová a nejvyšší státní zástupce Zeman a hlavně Pospíšil, který je do funkcí dosadil. Tam to začalo, když odvolali Veseckou, která se postavila zvůli státních zástupců, kteří kriminalizovali a skandalizovali J. Čunka. Tehdy páni politici mlčeli a měli radost z odstavení konkurenčního politika a teď se jim to vrátilo. "Duchů, které jsem vyvolal, nemohu se zbavit".

Otázka: Měla Nagyová prvomoc úkolovat vojenskou rozvědku?. Domníván se, že ne, neměla-li pravomoc, nemohla ji zneužít.

P. Han 10.7.2013 6:40

Re: Éj moja paranoia.....(z žijícího klasika české poezie)

Kromě jedné pravopisné chyby a záměny pana Haase za pana Vlka asi nic, co? Lenka Bradáčová je vysoce schopná a věřím, že i po reorganizaci na ni zbyde odpovídající místo. Zatímco pod Ištvanem se už židle houpala nejednou a nepřesvědčil dosud o ničem kromě své hypertrofované ambicióznosti.

(lenka se píše Lenka, nečas se píše Nečas, mkterý se píše který, nahonmem se píše nahonem, mnež se píše než, jí se v tomto případě píše ji, st. zt. se nepíše vůbec.)

M. Freiová 10.7.2013 2:43

Vadí mi, že

se tady (a u Štěpánka) lidé mezi sebou hádají, místo aby se alespoň zvážilo, jak se za Nečase veřejně postavit. Podle mého soudu odvedl slušné dílo, ačkoli měl na krku mlýnský kámen koalice.

Máme samozřejmě problém v tom, že slušné konzervativní lidi je prakticky nemožné dostat do ulic, jak nám už v roce 1990 vysvětlili školitelé z britské konzervativní strany.

Nenapadá Vás něco?

mf

P. Pavlovský 10.7.2013 1:39

Éj moja paranoia.....(z žijícího klasika české poezie)

"Věřte tomu nebo ne, vláda navrhla zrušení vrchních státních zastupitelství v Praze a Olomouci".

Ano, tomu věříme, učinila to na návrh lenky Bradáčové, jejíž pozice tím bude zrušena, stejně jako Ištvánova. Pokud si vzpomínám, s touto koncepcí už přicházela do Prahy a nijak se tím netajila.

Jestli někdo její nástup nmechtěl, byl to nečas, mkterý kvůli tomu nahonmem nezdůvodněně odvolal Pospíšila a obratem jmenoval Blažka, který pak dlouho ryl patami v zemi, mnež jí jmenoval (pouze díky neústupnosti nejvyššího st. zt. Zemana)

"...který vrchní státní zástupce, pokud návrh zákona bude schválen, ztratí svou mocnou pozici?"

"Moc panenko, moc se ptáš!"  Uhodnete, pane Vlku, ze kterého je to klasika?  (Sepětí se nepíše sepjetí.)

J. Kanioková 10.7.2013 1:29

Vidím to podobně jako autor,

zatím ty poslední tři odstavce vypadají nejvěrohodněji..