1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

PRÁVO: Ministr Vojtěch vydírá a útočí na děti

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch chce, aby i děti od 12 let hradily testy na čínskou chřipku. Je to nejpodlejší útok státu na děti a rodinu od pádu totality 1989.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Janotová 16.7.2021 23:56

No tak holt máme každý jiný pohled na to, co je logické. Přeji vám ať nelapnete Covid (předpokládám, že očkování odmítáte).

P. Hák 16.7.2021 11:27

No, ano. Mám zprávy z jisté země na východě, strašlivě nesvobodné a tak, kde se lidé ve věci viru chovají velmi svobodně, nenosí "másky" a čekají na lepší vakcínu. Akorát že tam momentálně mají dost mrtvých včetně těch, kteří (řečeno s Marianem Kechlibarem) fakt nejsou "starými tlouštíky".

Jinak bych dodal "Bože/Bruseli/Karle Marxi/von Hayeku/Josefe Švejku, chraň nás před právníky, a před právníky lidskoprávními obzvlášť". Bývalo to doménou levicových aktivistů, že Listinu vytahuje Trikolóra, není zrovna potěšující...

R. Langer 16.7.2021 11:39

Už zase se mrví hromadí na ulicích? Kde že to je? 8-o

P. Hák 16.7.2021 12:16

Nehromadí se na ulicích.

R. Langer 16.7.2021 12:19

Hm, takže zase nic... :-(

P. Hák 16.7.2021 12:37

Chcete konkrétní jméno? Prostě nejsem oprávněn ho sdělovat.

Pokud mrtvý, který zemře v nemocnici, je "nic" a počítají se jen ti, co se hromadí na ulicích, pak je samozřejmě snadné prohlásit, že žádná epidemie není.

P. Hák 16.7.2021 12:17

Informace je od lékařky, která odmítla dvojnásobný plat za službu v "krásnoj zóně". Město sdělovat nebudu.

V. Klepetko 16.7.2021 15:55

Ten Váš příklad sedí úplně přesně!

V oné zemi mají teď terminální problém právě protože lidi vlastní vládě příliš nevěří, alespoň pokud jde o zdravotnictví...

Je to celé o důvěře! Je to celkem paradox: "limitovaná důvěra" znamená, že není zbytí a v určitém okamžiku nutně bude muset dojít k "fázovému přechodu" k totálnímu rozvolnění v britském / singapurském stylu, který splní tajná přání nejen všech Klausů a Koudelků, ale i všech nás ostatních! Má to jeden háček - singapurský fázový přechod je možný jen při značné proočkovanosti obyvatelstva (osobně si myslím že by to mělo být vyšší % než mají momentálně v GB nebo Singapuru).

A právě pan Koudelka a ostatní antivaxoví bojovníci nám ten kýžený okamžik oddalují... Více Koudelků - méně svobody!!

P. Hák 16.7.2021 19:32

Místní obyvatelstvo je nedisciplinované... nakonec to známe :-)

Teď jim smrtnost ale trochu klesá, buď je to počasím, nebo tím, že se zapojil Nejvyšší...

V. Klepetko 16.7.2021 21:07

... teď mi právě volal starý známý od nich, (zastupoval jsem tam po plyšáku Teslu) zdánlivě inteligentní dlouholetý místní sekční šéf z ministerstva pro zvláštní situace (mčs) - je kovidisident a opíchat se nedá ani na mučidlech, v bazénu má +37 a to prý každý virus zdechne sám od sebe :-)

J. Vintr 16.7.2021 11:03

Trochu (ale opravdu jen trochu) mimo téma. Na YouTube je nad každou diskuzí upozornění, že příspěvky musí splňovat "pokyny pro komunitu". Nikdy dřív mne nenapadlo tento odkaz rozkliknout, až včera. A dost jsem se podivil. Pod položkou "Zásady týkající se šíření zdravotních dezinformací o covidu‐19" jsou podrobně rozepsána témata (tedy spíš svaté pravdy) o nichž jest zapovězeno pochybovati. Nebudu to komentovat, závěr ať si každý, kdo si to přečte, udělá sám.....

V. Pavelka 16.7.2021 10:58

Nemůžete mít obojí Koudelka , Absolutní svobodu a zároven být uplně zdravej !?

P. Hák 16.7.2021 10:25

"Listina základních práv a svobod garantuje základní a střední školství jako bezplatné."

To sice ano, ale ne jako školní DOCHÁZKU. Pokud je dítě např. infekční, tak do školy nemůže. Porušení žádné listiny to samozřejmě není.

Ne že bych byl nadšen vizí další distanční výuky - je s ní mnohem více práce, než s výukou normální, a je výrazně méně efektivní. Porušení lidských práv to ale opravdu není, nemíchejme pojmy.

P. Hák 16.7.2021 10:40

Osobně bych zrušil povinnou školní docházku a nahradil bych ji povinným vzděláváním.

R. Langer 16.7.2021 10:53

A co pak s těma negramotama? 8-o

P. Hák 16.7.2021 10:54

To nevím, ale je to pravicové! ;-)

R. Langer 16.7.2021 11:01

S tím ovšem souhlasím. :-)

P. Hák 16.7.2021 11:01

Vážně: Rozšířit možnost rodičů neposílat dítě do školy a zároveň zbavit školy povinnosti přijímat všechny děti. Pokud se rodiče rozhodnou neposílat své dítě do školy, protože to není svobodné nebo to neodpovídá jeho genialitě nebo tak něco, O. K., ale po nějaké době dítě bude otestováno, zda vzdělávání probíhá a má nějaké výsledky - to není problém zjistit. Když probíhá, rodiče dostanou zpět poměrnou část daní/dotaci na vzdělávání. Když ne, nedostanou.

Jasně, je zde problém s menšinami libovolné barvy. Ale opravdu by měla být možnost odmítnout ve škole vzdělávat dítě, které se ve škole evidentně vzdělávat nechce/není schopno a má v tom podporu rodičů.

R. Langer 16.7.2021 11:09

... což povede k tomu, že se budou sdružovat děti, u kterých bude nějaký inteligenční potenciál, u rodičů, kteří budou umět opravdu učit, protože to ne každý umí , a...

Aha, a nešlo by rovnou udělat kvalitní soukromé školy pro ty, kterým na vzdělávání jejich dětí záleží? Tak, aby si je mohl dovolit každý, kdo o ně má zájem, a na ty ostatní se vyprdnout? ;-)

P. Hák 16.7.2021 12:15

Neříkám "zrušit školy", ale "zrušit povinnost chodit do školy". Ono by to v praxi stejně bylo tak, že naprostá většina dětí by do školy chodila, jako chodí naprostá většina prvostupňových, kde je domácí vzdělávání poměrně snadno "zaříditelné". Prostě by jen bylo možno řícui "fajn, nechcete sem chodit, tak sem nechoďte". Zatím to nejde.

Teoreticky by to šlo, ale není poptávka. Historicky u nás není většina soukromých škol pro ty, kdo chtějí lepší vzdělání, ale pro ty, kdo nemají vůli/schopnosti na to, aby se dostali na valitní veřejné školy. Elitní ústavy jako PORG jsou výjimka..

M. Sedláček 16.7.2021 14:55

V podstatě jste popsal domácí výuku, která je v naší zemi možná už docela dlouho. Zvláštní, že od začátku leží v žaludku hlavně komunistům všech barev (zejména socanské svoloči).

P. Hák 16.7.2021 15:28

Vím, co jsem popsal :-) Povolená je, ale musíte splnit nějaké předpoklady. A taky o ni není moc zájem.

Ovšem NENÍ možné, aby škola odmítla dítě, které patří do spádového obvodu. To by se právě mělo změnit. Koho rozhodování, toho zodpovědnost.

V. Pavelka 16.7.2021 11:16

Vzal jste placírkou všechny ty rádoby dokonalé ,Hák:-)

J. Vorlický 16.7.2021 9:38

Článek vidím jako týkající se dvou věcí: práva a zdravotnictví. Nepředpokládám, že cílem opatření proti čínské chřipce je, aby lidé přestali umírat. Do doby, než bude definován, není možné vést věcnou debatu.

Článek je jakýsi pochopitelný výkřik do tmy, ale nemohu s autorem souhlasit v tom, že příští volby mohou přinést změnu k lepšímu. Jádro problému je totiž jinde. Již ve volbách před 30 lety bylo rozhodnuto, že ČR bude/je demokratický a právní stát. ČR takový stát však není. To, že i pan Koudelka si je toho vědom, lze dovodit z jeho věty: Naši ministři zdr. dlouhodobě na ústavní práva lidí kašlou (odst. 2. článek). Dodám, nejen jeden ministr, ale celá vláda a to ne omylem, ale záměrně, práva popírá. V čem je tedy jádro problému?

Je v nadřazenosti státních institucí vůči lidem. Z toho vyplývá i to, že státní instituce se neřídí (a nikdo to od nich ani nevyžaduje!!) článkem 2 (1) Ústavy. Vláda kašle nejen na lidi, ale kašle i na další dvě moci ve státě. Tyto, aby nezůstaly pozadu, zase kašlou na vládu. Jejich úkolem v demokracii pochopitelně není na sebe kašlat, ale konat své povinnosti v souladu s vůlí lidu.

J. Vorlický 16.7.2021 9:56

pokr. k 09:38 Bylo mi Xx vysvětlováno, že ČR se řídí právem kontinentálním, římským, do něhož údajně patří i třeba Německo. Nemyslím si, že německé státní instituce kašlou na práva občanů, lidí. Jak to, že české státní instituce ano? Důvod je prostý.

Dle německého práva, rozhodne-li státní instituce proti občanovi a než smí na něm své rozhodnutí uplatnit a občan s ním není srozuměn, musí ho vláda před další státní institucí - soudem - žalovat a prokázat, že ONA POSTUPUJE PODLE ZÁKONA. Rozhodnutím soudu, ona stejně jako občan, se MUSÍ řídit. No a v ČR je to naopak. Státní instituce VRCHNOSTENSKY rozhodne (příklad: pokuta za nějaký přestupek), a má-li občan námitky ON MUSÍ ŽALOVAT a prokázat, že vláda mu rozkazuje něco, na co nemá právo. No a - protože, jestli státní instituce něco spojuje, tak je to to vzájemné na sebe kašlání, občan se svých práv těžko domáhá, protože již ze zvyku - státní instituce budou kašlat i na něj. Ergo, aby to kašlání nebylo pro státní instituce moc namáhavé, vyvíjejí ony další a další české přestupky.

Závěrem: další volby tedy nepomohou. Občané si musí nějak vynutit na státních institucích dodržování Ústavy aspoň v jejích základních bodech. Jináč je vcelku jedno, kdo příští volby vyhraje.

V. Pavelka 16.7.2021 11:09

Vy by jste rád dokonalý stát p. Vorlický ?! Ale s tím musíte do jiné dimenze ! O iluzi dokonalosti plácají nedokonali jako vy ! I DNA pracuje s chybou!

J. Vorlický 16.7.2021 12:25

. . . dokonalý, dokonalý . . . máte na mysli nějakou konkrétní dimenzi?

M. Boháček 16.7.2021 9:31

Držiteľ Nobelovej ceny z virológie: Očkovanie vytvára mutácie vírusu

Vakcinačný progam a snahu zaočkovať experimentálnou vakcínou neuvážene veľké množstvo populácie nazval vedeckou a medicínskou chybou.

Prominentný virológ sa vyjadril, že vakcína spôsobuje tvorbu protilátok v tele človeka. To prinúti vírus nájsť „iné riešenie, alebo zahynúť“. A to je príčina vzniku nových mutácií.

Tento výrok vidíme v realite – viď. Seychelly, kde po masívnom očkovaní sa vírus výrazne širíl. Podobne v Anglicku..

Profesor virológie sa taktiež zmienil o fenoméne ADE – protilátkami zosilnená reakcia, o ktorej podľa neho mlčia. Taktiež povedal, že v každej krajine to je rovnaké. Čím viac sa očkuje, tým viac úmrtí. Toto bolo aj v liste, ktorý písala veľká skupina lekárov Európskej liekovej agentúre. Taktiež sa zmienil, že v laboratóriu skúma pacientov, ktorí sa očkovali a krátko na to sa nakazili vírusom SARS-COV2.

Nobelpreisträger: Corona-Varianten werden durch Impfstoff verursacht

P. Vychodil 16.7.2021 9:45

navíc, nikdy v historii medicíny se neočkovalo uprostřed virové "sezony", neb to přispívá ještě více k vytváření rezistentních mutací...

je "obdivuhodné", jak medicínský mainstream dokáže během několika málo měsíců zahodit veškeré své dosud nabyté vědomosti...

J. Jirka 16.7.2021 10:25

Medicínský mainstream se skládá z lékařů ověnčených tituly, kteří nikdy v životě neviděli jediného pacienta a z hloubi duše nenávidějících praktiky, kteří jim svou prací v terénu kazí skvěle vyfabulované teorie.