8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ook 27.11.2009 11:43

Re: Koukám, že klausohujeři

proti moudrosti opravdoveho vlastence a patriota pevneho ve sve vire a lasce k vlasti je nejake formalni vzdelani kosmopolitnich intelektualskych zaprodancu nic, prd, hovinko.

Kdyby nebyla zanedbavana systematicky kadrova prace, tak by na US nesedela tahle sbirka elitarskych inteligentu, ale lide, kterym to proste dobre politicky mysli - jako napriklad Jakl, Vochvat, Hajek a treba i Klaus Jr.!

Sumo 27.11.2009 11:43

Re: Koukám, že klausohujeři

Na druhou stranu, názor, že se ÚS vyjadřoval k jiným věcem, než mu příslušelo, a tedy nekonal odborně, ale politicky, na to nemusíte být znalec ústavního práva.

Nevyjadřuji se jako Vy k tomu, jak ÚS rozhodl, ale proč se musel politicky vyjadřovat.

Zebra 27.11.2009 11:35

Re: Proč ještě vůbec něco píšete soudruhu Jakle?

"...na smetiště dějin ...", s výhledem na vysavač.:-)

Zebra 27.11.2009 11:33

Koukám, že klausohujeři

mají dnes v pytlíku místo švestiček „nedostatek protiargumentů vůči argumentům Jaklovým“.

Drobek problém vidím v tom, že vůči nejvyšším autoritám v oboru ústavního práva, pampresorem jmenovaným celoživotně se vzdělávajícím soudcům US argumentuje rockový muzikant i.e. právní laik, amatér a nevzdělanec, navíc zaměstnanec v předmětném sporu poražené strany a ještě navíc pro mě problematicky důvěryhodná osoba, na což soudím z jeho publikační činnosti.

Rovněž i já jsem právní laik, amatér a nevzdělanec, stejně jako, domnívám se, naprostá většina zde komentujících klauso- a euro-hujerů. Nemám čas, chuť ani zájem stát se odborníkem na ústavní právo a proto se vzdávám vážně míněného komentování článku amatéra a v tomto sporu se spolehnu a dám přednost výše uvedeným odborníkům.

REX 27.11.2009 11:33

Neúnavný bojovník za svobodu

Když čtu pana Jakla, tak mám dojem, že jsme se z komunizmu dostali ještě do horší šlamastiky, ba co víc, vládne nám despotický Brusel proti kterému je Moskva milující maminkou. Proč tedy tuto "hrůzu" Klaus podepsal? I když tak proč okamžitě neabdikoval. Ale já tu hradní partičku chápu. Ono poštěkávat z Hradu a nebo třeba  z Brazílie je tak lákavé, že.

L 27.11.2009 11:02

2 roky na to meli

2 roky si to mohli cist a vzdorovat. Ti sasci si to ale nechali na posledni chvili, protoze jsou jednoduse neschopni. Jsou neschopni si precist smlouvu za dva roky, protoze to cteni jim nejak nejde.

JM 27.11.2009 10:39

KALOUSOVY SLAVNĚ €UROSKEPTICKÉ OMYLY

HRADNÍ PÁŽÁTKA BEZ PRÁCE a hradní pán bez producírky. Jen tak tak, nepodařit se Kalousovi a jeho pážátkům-legislativcům, ukotvit do našeho právního systému autokratické schizma: "....referenda jsou plevelem v zastupitelské demokracie....."     Čím by se zabývali, na čem by exhibovali vyvolenci vytlemení, s připitomělými ministranty a jejich pážátka, nebýt od plebsu nadáni zastupitelskými mandáty se zbožštělou neomylnosti?.    V této souvilsoti se patří připomenout Kalousovy slavně €roskeptické omyly. 

F. Čech 27.11.2009 10:33

Proč ještě vůbec něco píšete soudruhu Jakle?

Ztratili jsme přece podle vás i soudruha Profesorisima podpisem Lisabonské smlouvy suverenitu, takže Klaus už není v podstaě ničím a vy jeho poskoci jste už dokonce míň než nic. Odeberte se proto se svými spojenci z KSČM a neonacisty s nimiž jste se, proti vůli většiny národa, snažili o destrukci EU na smetiště dějin a jen se dívejte jak to půjde i bez vás! 

jan 27.11.2009 10:33

Re: jaklovi

řád vytvořený lidmi - kteří vnášejí chaos do řádného chaosu přírody - v tomhle s vámi nemám problém diskutovat, chápu argumenty

horší je to se soudcema - mluvíte o elementrní logice nepoužil jste jediný příklad  - kdy rozhodují pro EU (krom schválení LS?) ústavní soud se ptá je to v souladu s ústavou ne je to dobrý je to špatný?

srovnávat EU s komunismem je blbost - ok oboje je socialistický  trošku vlevo ale ta to se může měnit za a) za b) za komunismu bysme tady asi takhle veřejně nediskutovali (určitě ne dlouho)

zkuste trochu rozvést ty soudy co se vám na tom nelíbí -myslíte že všichni soudci jsou podjatí? - jak byste to chtěl řešit? - mimochdoem studuju mezinárodní vztahy mam trošku fundovaný názor, co je a není logické v MV tak prosím mluvte klidně konkrétně

prezident Beneš 27.11.2009 10:28

Re: Lisabon je za vámi....Londýn 1941

Dr. E. Beneš uvedl v projevu 24.června 1941 (kniha - Šest let exilu a druhé světové války):

Co se stalo od Mnichova. Měli jsme smlouvu s Francií, s malou dohodou a Sovětským svazem. Velká Britannie byla spojena s Francií. Polsko mělo smlovu s Francií, ale její smysl a význam zničil Beck r. 1934 dohodou s Hitlerovým Německem. Byl jsem přesvědčen, že válka se blíží.

Katastrofa ne naše, ale celé Evropy přišla, a jeden pod druhém, kdo nezůstali na linii našeho odporu, začali od roku 1939 padat:

Nejdříve Polsko, pak Francie, pak Norsko, Belgie, Holandsko;pak bylo podrobeno za své vlastní spoluúčasti Maďarsko a Bulharsko, pak padlo Rumunsko, pak Jugoslávie a konečně se bránící Řecko. Velká Britannie byla téměř isolována a ubránila se jen s největším vypětím všech sil. A nyní konečně došlo na Ameriku a Sovětský svaz.

Dobře to řekl Winston Churchil v neděli, když zdůraznil, jak v Evropa lehkomyslně a bázlivě dovolila zbrojení a válečný rozmach nacistických zločinců a násilníků, aby pak jeden stát po druhém byl jimi rozdrcen.  

Ivan Nový 27.11.2009 10:27

Re: pan Ivan Nový

No nejprve budou námluvy EU a Ruska, pak bude válka mezi Ruskem a EU. Možná jen lokální a omezená. Rusko si ukrojí kus EU, EU se vzdá. Něco jako gruzinský scénář posledního konfliktu.

čm 27.11.2009 10:24

Re: jaklovi

Maminkóóó, kup mi konííčkááá;-D;-D

Ivan Nový 27.11.2009 10:23

Re: jaklovi

No chaos je přírodě vlastní, přírodu popírá uměle vytvořený řád :-))) No a demokracii u nás destruují právě soudci, kteří hájí cizí zájmy, a podle toho rozhodují i ve sporu s elementární logikou. Soudy byly i za komunismu, uznávaly však vedoucí úlohu strany, náš ústavní soud uznává vedoucí úlohu EU. A to je samozřejmě špatně.

Maryfox 27.11.2009 10:23

Na Hradě straší

Každý správný hrad potřebuje strašidlo, ale nemusí to nutně být celá skupina, která už se neumí ani na chvíli vrátit do reality.  :-(

Ivan Nový 27.11.2009 10:21

Re: jaklovi

Zastaralý? Co to je zastaralý? Nový není automatiky lepší. EU žádným hegemonem nebude, zbytečná a překotná unifikace povede k jejímu ekonomickému zaostávání. Jediným rozumným řešením je vystoupit z EU.

jan 27.11.2009 10:19

Re: jaklovi

hmm a za co?

mě přijde že nás táhne zpátky pod rusko, napomáhá zvyšovat chaos ve světě popíráním ekologie (nevidím negativní vliv člověka na přírodu) destruuje demokracii u nás (pohrdání soudy a soudci, zasahování do politiky) - budu mu vděčnej když rezignuje

Ivan Nový 27.11.2009 10:17

Re: jaklovi

Nikoliv, Klaus nevylepšuje občany, jedná v jejich zájmu a podle svého svědomí. To eurokrati nedělají, chtějí vytvořit novou a jinou Evropu bez toho, že by se občanů ptali zdali to vůbec chtějí.

ook 27.11.2009 10:12

Re: jaklovi

trochu VDEKU by si prezident zaslouzil, jen trochu vdeku.

ook 27.11.2009 10:12

kdo ma vize

mel by navstivit sveho lekare.

čm 27.11.2009 10:11

Re: pan Ivan Nový

..a Rus nám pomůže v tej válce. Bude se to řezat !!! Císaři Františku Josefovi I. nazdar !!!;-D;-D

jan 27.11.2009 10:10

Re: jaklovi

to co kritizujete na EU se tady děje taky možná jen mnohem intenzivněji- vzpoura úředníků, kteří svěřenou moc využívají, jako by byla jejich vlastní - hezky jste to řekl - porovnám-li úroveň EU a ČR vychází mi jako jasnej vítěz EU

státocentrismus - tedy že základní jednotkou mezinárodních vztahů je národní stát - mi přijde poněkud zastaralý - žijeme v trochu většim světě než je evropa - máme zde hegemony USA, Čína, Jpn, Brazílie, Rusko, Indie - chce-li ČR  mít aspoň trošičku vlivu měla by mít spoence

myslíte že když budem sami budem mít svět pod kontrolou? spíš se bude rozhodovat o nás bez nás - a to v moskvě

Čtenář 1 27.11.2009 10:09

Re: jaklovi

O té moci............přesně "sedí" ny p. Klause............

Lišák FOX 27.11.2009 10:08

Re: Špičkový článek

To že EU vyprodukuje něco dobrého je nutné posuzovat proti tomu, co produkuje špatného. Dle mého to špatné výrazně převažuje. Článek je skvělý a díky za něj.

Ivan Nový 27.11.2009 10:02

Re: Klokane

No z Česka můžete talky vystoupit, stačí když sám žijete slušně a o ostatní se nestaráte. Jinak samozřejmě, z EU je třeba vystoupit, být v ní je ztráta času. EU už teď bude dělat jen samé chyby. Dostala se pod nadvládu funkčních idiotů a lotrů, a těm se takové nesmysly hodí, proto je taky kopírují.

Čtenář 1 27.11.2009 10:02

Další

právník tentokrát hradní..........

WOTAN 27.11.2009 10:01

Re: Jakle a není to vzpoura?

klaus měl udělat TO co chtěl---ABDIKOVAT!

batys62 27.11.2009 10:00

Re: co asi bude muset

Ježiši, DAIMONIONE ty jsi idiot, to se nedá číst, divím se těm dvěma psavcům, že maj s tebou tolik trpělivosti. Stejně je to k ničemu, jejicc snaha je marná, ty zůstaneš blbcem!!!

Ivan Nový 27.11.2009 10:00

Re: jaklovi

No o tom je celá EU, je to vzpoura úředníků, kteří svěřenou moc využívají, jako by byla jejich vlastní. Ústavní soud rozhodoval tak, aby podle jejich mínění zajistil lepší Evropu. To je to, co povede ke konfliktu v EU. To je ta jihoamerikanizace EU. Jinak některá zdůvodnění soudu byla přímo v rozporu se zákony logiky.

Hnyk 27.11.2009 9:59

Re: Klokane

Česko je taky diktát. Z EU se dá vystoupit. Z Česka ne.;-D;-D;-D 

Hnyk 27.11.2009 9:58

Ano, konflikt vizí zůstává

Evropská vize kontra bolševická vize. A Jakl jasně ukazuje, že je odchovanec bolševické éry.;-D