26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

PRÁVO: Kdy se Ivo Ištvan zastřelí?

Vlastně bych k tomu už nemusel vůbec nic připisovat, protože prakticky všechno jsem – na rozdíl od většiny ostatních – napsal už před dvěma lety.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Malovec 14.4.2015 9:45

Kde je Ištván,

Po přečtení rozhovoru s disidentkou paní Pošvářovou v posledním reflexu pokládáml otázku:

Kde je Ivo ištván ve chvíli, kdy má řešit korupci okolo tunelu Blanka a prověřivat informace paní Pošvářové. Kde je hrdinná Krnda, která by se o totéž měla zajímat?

F. Pavlis 14.4.2015 9:33

Olomoucký

státní zástupce je krytý z mnoha míst a ODS ještě dlouho nedosedne do vládních lavic.  Pozvání na Hrad hned po prezidentské volbě dává tušit jak velká byla vůle složit na lopatky předchozí koalici s Nečasem v čele. Pan Ištván v klidu dožije penze. Nikoli postkomunistický, ale dostkomunistický stát to dokáže zařídit. Ostatně i USA smrdí reálným socialismem na sto honů a pokroucená práva bez povinností a slušnosti mají přednost... Tak, tak.  O Rusku nemluvě.

V. Pokorný 14.4.2015 9:25

Pan Ištván

asi, podle zdejších odborníků, neprovedl správnou věc. Podle mne naopak udělal dobrou věc. Pomohl sundat tu vládnoucí sebranku, která se označovala jako pravicová, ač s pravicí měla společného málo, a která škodila většině občanů v republice jako málokdo.

P. Vaňura 14.4.2015 12:25

I Adolf Hitler odstranil vládnoucí

sebranku a demokratickou žvanírnu k tomu. Budete ho za to oslavovat?

Mimochodem, po tom, co předvedl Hudeček kolem tunelu Blanka nezbývá, než říci "zlatej Bém..."

J. Boleslav 14.4.2015 14:38

Re: I Adolf Hitler odstranil vládnoucí

Zlatej Svoboda.

Z. Frys 14.4.2015 9:22

Škoda

že se Petr Nečas projevil jako bačkora. Kdyby byl chlap, vyhlásil by výjimečný stav a pučisty Ištvána se Šlachtou nechal pověsit na Horním náměstí v Holomócu.

Myslím si, že Tluchoř a spol. trafikanti nejsou. Tluchoř nemůže mít ani morální problém, neb nevzal nabízené místo. Ostatní dva si výrazně pohoršili, nicméně si mohou klást otázku o morálnosti svého jednání. Nečasova vláda byla daleko lepší než úřednická vláda s. prasedenta a lepší než vláda současná. Kalousek, ač je to kkt, byl 100x lepší ministr financí než je agent Bureš. Zatýkání lidí na základě "odvážné právní konstrukce", tedy zatknout a počkat co na sebe sprostý podezřelý prozradí mě přijde jako z dob totality nacistické či komunistické.

F. Matousek 14.4.2015 11:27

Re: Škoda

vidíte to presne jako já. Presto se domnívám, ze István bude s vyssím platem nekam odstaven na  "klidnejsí"  flek.

A sice za odmenu ! Povesen jiste nebude. Bohuzel.

J. Boleslav 14.4.2015 11:52

Re: Škoda

Přesně tak, vidím to úplně stejně.

S. Donát 14.4.2015 14:37

Re: Škoda

Přidávám se.

J. Boleslav 14.4.2015 8:41

Výborný článek

naprostý souhlas. Ištván musí být uštván!

J. Hruška 14.4.2015 20:37

Re: Výborný článek

A kým uštván šutrházi?? Benzin petrolejovič naftěnko tomu zabrání.

Š. Hašek 14.4.2015 8:29

Souhlas s článkem.

Jen jako poznámka - ti oba se nezastřelí (škoda), neb mají jinak v hlavinkách nastaveny zpětné vazby.

Zbývá jen si (opakovaně) připomenout, kdo tehdy v parlamentu a na televizní kamery jásal, "že konečně chobotnici budou usekány chapadla" a budeme směřovat konečně rovnou ku Švýcarsku (nejméně). Já si ty mudrochytráky pamatuji velice dobře. Teď zalezli, popř. v televizi šíří poloprvady dále.

J. Kanioková 14.4.2015 16:00

:)))))))))

Z. Švrček 14.4.2015 7:53

A dnes?

Výsledek kauzy Nagyová je skutečně NULA. Prokázat jí "zločiny" z kterých byla obviňována při zatčení a za které seděla ve vazbě, se jaksi nedaří, tak na ni hodili, že nazdanila dary, které v úhrnu dostala. Strašlivý zločin.  Obvykle, pokud je to pravda, toto řeší finančák formou dodanění, případně další pokutou. Nechci to děvče a její pohnutky pitvat, její pohnutky a činy asi nebyly úplně morální, ale určitě také nebyly zločinem, který oprávnil všechny ty policejní manévry, na keré si Ištván - spíše borci v pozadí - pozvali kamery a novináře. To vše další okolo dodnes opravdu nikdo nevysvětlil a a si ani nevysvětlí...

Problémem fakt zůstává ta šedá masa tleskajících občánků, kteří si neuvědomují, k čemu došlo a co nám všem to nakonec "vynese"- a jak se zdá už vynáší. Změna politického prostředí, posílení různých nevolených křiklounů i politických byznysmanů. Denně se dovídáme o další státní šikaně, zpřísněních, regulacích, zákazech a příkazech, zapojuje se i ombudsmáňa, na chudý lid si Babiš došlápne, ale sám si přihrává další dotace za biopaliva a kdoví co ještě. A právě jeho ten policejní převrat přivedl k moci. Hlavně však, že tady máme kauzu, kterou se dál živí ti tleskající občánci (je jich plná diskuse níže) a tak se nikdo nešťárá v původcích, těch velkých rybách a jejich loutkách. Fuj.

J. Krejčí 14.4.2015 9:04

Re: A dnes?

Výsledek kauzy nula není. Ukázalo se minimálně to, že část politické špičky, o to více zamrzí, ze šlo o pravici, používá stát jako by ji patřil.

A Ištván rozhodne vládu nesundal. Byly možnosti, jak vládnout dále. To by ale Nečas musel ve vztahu ke své konkubín ě jednat razantně.

J. Václavíková 14.4.2015 9:59

Re: A dnes?

Máte pravdu, ovšem dnes je to téměř volání napoušti.

J. Václavíková 14.4.2015 10:08

Re: A dnes?

Máte pravdu, ovšem dnes je to téměř volání na poušti.

P. Maleček 14.4.2015 5:15

Kdy Ištvánovi postavíme pomník

Naopak, Ištvánovi už měl za jeho odvahu říznout do té hrůzy zvané Klauso-Zemanova oposmluvní kradokracie dávno stát pomník. To, že se "elity" zkorumpované politiky a státní správy, justici nevyjímaje proti němu vzbouří, mu muselo být víc než jasné.

Všechno jásání Štěpánka a spol. stojí na jednom rozsudku tří soudců, s kterým mnozí jiní nesouhlasí. A že po nabourání zrůdného systému přijde ještě něco horšího je bohužel společenskou zákonitostí, kterou aktuálně prožíváme.

Je jen na nás všech, kdy se stejně jako Ištván vzbouříme proti zbytkům hrůzy z dílny Klause, Zemana a nyní prý svatého Kalouska a jejich pokračovatelů hlavně z ČSSD a ANO. Jen jeden byť vlivný a odvážný Ištván to za nás - miliony poserů neudělá.

K. Frauknecht 14.4.2015 6:46

Re: :-))

Nic člověka víc nepotěší, než když se po ránu může zasmát!

Co řádek, to blbost k popukání. Ovšem slovní spojení "vlivný a odvážný Ištván" mě odrovnalo!!! Skoro jako to, že "za nás" něco dělá :-))). Ste pako!

P. Lenc 14.4.2015 8:27

Re: :-))

Jo, TO Maleček pouze potvrzuje, že každý klaun je opravdu tragická postava.

P. Manda 14.4.2015 7:29

Re: Kdy Ištvánovi postavíme pomník

Naivní a nemoudrý maleček. Který president, přijal tu státní zrůdu na Hradě ???

P. Maleček 14.4.2015 8:46

Re: Kdy Ištvánovi postavíme pomník

Dovolím si komentátorům mého příspěvku připomenout cosi o potrefených kejhajících husách - a jinak ať se daří.

V. Karda 14.4.2015 13:05

Re: Kdy Ištvánovi postavíme pomník

Soudruhu Malečku nezačal jste náhodou v reakci na článek kejhat první?

T. Pansky 14.4.2015 4:27

Cechum vlastne korupce zas tak moc nevadi. Nebo ano?

Doticni politici nebyli zvoleni na to, aby nekam odchazeli, ale aby zatupovali obcany.  1)  Proc vlastne odesli?  Muze na to nekdo odpovedet?  Nemuseli odchazet predcasne z PS, mohli nehlacovat, na to byli do PS dosazeni.  Nebyli zvoleni na odchazeni.  Nicmene to ukazuje na nespolehlivost poslancu ODS a ODS jako takove.  2) Nejvyssi soud nerekl, ze neprijali uplatek.  Nejvyssi soud prohlasil, ze byli kryti poslaneckou imunitou.  To jsou dve naprosto zasadne odlisne veci.... Takze si to shrnme: v Cesku mohou poslanci prijimat uplatky a nic se jim nemuze stat.

K. Frauknecht 14.4.2015 6:59

Re: Neva :-)

Odpověď na první otázku si můžete snadno vygůglit! Druhý bod je konstatováním a je správně.

Takze si to shrnme: v Cesku je korupce stejná jako všude (teď se vám to v USA taky mele), kde je možnost dosáhnout na státní prachy. Čím víc státu, tím víc korupce. Za první republiky byly rovněž korupční kauzy, ale bylo jich po hříchu míň, anžto stát strkal ty svý pazoury jen někam (např. budování severní obranné linie - bunkry, tam to dost "jelo" :-)).

M. Moravcová 14.4.2015 8:32

Re: Cechum vlastne korupce zas tak moc nevadi. Nebo ano?

jednu otázku pane Panský, Vy jste je volil? neměli by se dotyční voliči zpovídat především svým voličům. Pokud jste je volil, o čemž pochybuji, žádejte po nich odpověď a odpovědnost. Nevolil-li jste je, je vám do toho kulové.

P. Manda 14.4.2015 8:45

Re: Cechum vlastne korupce zas tak moc nevadi. Nebo ano?

A nejvyšší soud řekl, že úplatek brali?

P. Vaňura 14.4.2015 12:32

Nejvyšší soud řekl, že jejich

jednání bylo standardním politickým krokem.

P. Kolar 14.4.2015 1:32

Tak, tak

Pane Křivánku, sdílím váš názor na pana Plocka.

Dobrý článek. Také mně velice zajímá, ne kdy se Ištván zastřelí, (protože to lidé tohoto typu nikdy neudělájí), ale kdy ho pro totální blamáž a neschopnost někdo konečně vyhodí. A to i v případě, že by to nebyla neschopnost, ale splněnej úkol.

F. Matousek 14.4.2015 9:16

Re: Tak, tak

pokud ze zkuseností vím, jak to ve státní správe chodí, a to nejen ve státe Ceském, bude István uklizen na nejaké místo, kde uz nic nepokazí, nejspís povýsen. Mozná i dostane po právu nejaký financní postih, který mu bude pozdeji mnohonásobne vynahrazený zvlástní odmenou.