2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

PRÁVO: Jako domeček z karet

Každý takový domeček z karet má svoji základnu a tou samozřejmě měli být "kmotři". Je zajisté něco nemravného ba nezákonného, je-li někdo příliš bohatý a existuje podezření, že bohatství získal nelegálně nebo své legální výdělky alespoň řádně nezdanil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 24.7.2013 0:04

Re: zneužití pravomoci

Důvod stíhání Nagyové zveřejněn byl. Víte o tom vůbec?

P. Boublíková 23.7.2013 6:09

Někde (teletext?) jsem zahlédla

že prý Nečas chtěl koncem prázdnin oficiálně oznámit svůj vztah s Nagyovou a současně ji odvolat z funkce, což se policie dozvěděla z odposlechů jejich telefonátů. Akce Nagygate proto byla spuštěna dřív, než by k tomuto došlo - aby bylo vše možné využít proti Nečasovi.

V. Heidlerová 23.7.2013 8:07

Re: Někde (teletext?) jsem zahlédla

Je nesporné, že ODS je v oslabení, do něhož se občas strany dostávají. Kroky - spíše zákroky - proti Nečasovi - byl prachobyčejný sprostý puč i proti vládě, která konala reformní kroky. Za této situace budeme stát stále na místě, co jedna vláda schválí, druhá odvolá, a tak jen přešlapujeme na místě (v bahně). Je zajímavé, jak se teď útočí na všechny provinilé nebo i nevinné odesáky, ale slepá spravedlnost si nepovšimne trestných činů ostatních našich politických "celebrit".

P. Khail 23.7.2013 9:18

Re: Někde (teletext?) jsem zahlédla

Ano, zloděj taky říká: "Já to auto nechtěl ukrást, já si ho jen půjčil, za 14 dní bych ho vrátil. A poilcie tím, že mne dopadla, mi v tom zabránila." Problém je, že mu to uvěří jen velmi naivní člověk.

P. Lenc 23.7.2013 10:53

Re: Někde (teletext?) jsem zahlédla

A čemupak věříte vy?

P. Boublíková 23.7.2013 11:04

Re: Někde (teletext?) jsem zahlédla

Víte, ono je celkem jedno, jestli je tato zpráva o budoucích Nečasových úmyslech pravdivá nebo ne.

Přečtěte si příspěvek pana Švrčka - vystihl vše stručně a naprosto přesně.

P. Lenc 23.7.2013 13:34

Re: Někde (teletext?) jsem zahlédla

Ano, pan Švrček to napsal naprosto přesně.

B. Rybák 25.7.2013 18:56

Re: Někde (teletext?) jsem zahlédla

Na pochopení toho, že by pan premiér Nečas musel po zveřejnění svého vztahu s paní Nagyovou tuto ze svých služeb propustit stačí zdravý rozum.

J. Vyhnalík 23.7.2013 14:52

Re: Někde (teletext?) jsem zahlédla

To si myslím je už Nečasova paranoia. Osobně spíš věřím tomu, že zásah byl úmyslně na časován na dobu před prázdninami proto, aby sněmovnu zastihl v době dovolených. Dovolené také umožnily protahování vazby zadržených a nebýt rozhodnutí NS, nejspíš by se ve vazbě dusili ještě nějakou dobu.

Povšimněte si i toho, že policie a SZ přiznali, že zásah museli zahájit předčasně, protože jeden z podezřelých se chystal odejet do zahraničí. Zásah měl podle jejich plánů začít až v pátek. Zjevně to bylo proto, že počítali s víkendovou službou soudce, kterým jim vazby zadržených potvrdí. (Ve všední dny by případ mohl dostat libovolný soudce, ale o víkendu jen ten, který má službu podle rozpisu.) Kvůli tomu také zadržené drželi v policejní vazbě a čekali až na pátek. Proto také Nagyová 48 hodin po zadržení trávila převozy z místa na místo, nemohla spát a neměla ani osobní hygienické prostředky a antikoncepci. Potřebovali to natahovat dokud nebudou mít na místě "svého soudce".

P. Kolar 23.7.2013 5:17

Souhlasim s panem Necasem - v tom,

jak rikal, ze jestli je Istvan cestny chlap, tak by mel resignovat.

Ale otazka je, jestli to vsechno neudelal za nejakou slibenou trafiku.

R. Gramblička 23.7.2013 9:19

Re: Souhlasim s panem Necasem - v tom,

Už jsem tu o tom psal: Ištvanová osobní pohnutka byla zabránit zániku olomouckého zastupitelství, kde pan Ištvan vládne pevnou rukou, a které plynulo z plánovaného zákona o státním zastupitelství. Povedlo se - zákon schválen nebude, ba co víc, do rukou ho dostala Benešová, která ho chce předělat, což při jeji pracovním tempu vyzní do ztracena.

M. Starý 23.7.2013 10:13

Benešová u Moravce k zákonu o SZ

Poslední její věty u Moravce jak se mi vryly do paměti "ono Bůh ví co by s ním ve 2. čtení udělala poslanecké iniciativy a tak ho raději stáhnu a předložím ho ("upravený") novému Sněmovně - ta už bude levicová". Při těch slovech mě docela zamrazilo.

V. Váňa 23.7.2013 14:00

Re: Souhlasim s panem Necasem - v tom,

Vážený pane Grambličko,

to, co činí nynější orgány činné v trestním řízení, jsou lidé, kteří svůj post nastoupili za vlády jiné než je Rusnokova. To se měli pánové Kubice a Blažek dohodnout jinak. 

A pokud jde o zákon o státních zastupitelstvích - ten se připravuje téměř 10 let. Tak to už také nějaký ten měsíc počká, co říkáte?!

A pokud jde o samotný text - ten schvaluje sněmovna bez ohledu na to, co předloží vláda. Tak o co jde?

P. Khail 23.7.2013 9:22

Re: Souhlasim s panem Necasem - v tom,

Když si vyhledáte celý časový sled událostí bude vám jasné, že P. Nečas je jeden z posledních, kdo by měl mluvit o čestných chlapech a rezignaci.