24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

PRÁVO: Fischerova korupce online

Náhlé Fischerovo zbohatnutí o několik milionů během čtyř pracovních dnů poté, co bylo jisté, že bude ministrem financí, zavání korupcí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 15.7.2013 21:39

Polanecký zase selektivně ....

..... vůbec se nezmiňuje o tom, že i ostatním kandidátům přispěli boháči milionové částky, a to i finalistům Miloši Zemanovi i knížeti pánu!

P. Papež 15.7.2013 23:14

Re: Polanecký zase selektivně ....

Jenže Fischer dostal peníze, až když byl skoro jmenován ministrem. A to je sakra velký rozdíl, když předtím pár měsíců mu všichni odmítli přispět. Není to divné?

J. Urban 15.7.2013 21:37

Fischer zřejmě věděl vždy, že své dluhy

bude moci zaplatit (jinak by je nedělal - pod rizikem exekucí a osobního bankrotu - blázen, to on zdaleka není!). Měl sehrát lukoilské křoví Milošovi. Úplně to sice postupem Schwarzenberga do 2. kola nevyšlo, ale konec dobrý - všechno dobré, jako ministr financí udělá jistě pro jisté lidi spoustu užitečné, i když špinavé práce. Na Rusnoka musejí něco dost ošklivého vědět, když mu na stará kolena nevadí brodit se těmito §račkami.

P. Götze 15.7.2013 16:58

RE

No nevim, tu funkci by dostal i bez tech milionu. Nejak nevim, v cem by ta korupce mela byt? Predevsim jeste ani nemohl nic udelat, cili maximalne nekde muze byt nejaky prislib neceho do budoucna a to bude spis prislib predpokladany, nevyrceny nahlas. Pochubuju, ze se to vubec d asrovnavat s kauzou odstoupivsich poslancu.

J. Heincl 15.7.2013 22:18

Re: RE

Zaměnil jste příčinu a následek. Miliony by nedostal bez funkce ministra financí. Ministrem by se bez problémů stal i bez milionů.

J. Boleslav 15.7.2013 9:29

O podobnou korupci

podle Ištvanovy interpretace se ale přece jedná i u většiny dalších ministrů, kteří Ovara v jeho prezidentské kampani podporovali. Fischer je pouze vrchol ledovce.

V. Petrová 15.7.2013 9:20

PŘESNĚ VYSTIŽENO

pan Ištván patrně není člověk na svém místě ( měl se narodit do 50. let, proces s Heliodorem Píkou by zřejmě zvládl na výbornou, namluvě o Miladě Horákové ).

P. Lenc 15.7.2013 9:12

To Ištvána nezajímá,

není to ODS.Nakonec, měsíc píši, že jde o politickou obědnávku a čím dál víc se v tom utvrzuji.

P. Maleček 15.7.2013 6:36

Další Polaneckého upocená snaha

Jen další Polaneckého upocená snaha zamlžit uplácení bývalých poslanců ODS státními penězi. Samozřejmě to co předvádí Fišer nic pěkného a měl by se sbalit a zmizet z veřejného života. Ale jsou tu dva podstatné rozdíly.

Zatím jako v případě náhle se ke kořenům ODS vracejících poslanců nikdo neodhalil domluvu Fišerova sponzora, že mu peníze dá až bude zastávat nějakou tu vlivnou státní figuru. A pakliže se tu uplácí pak soukromými penězi a ne cucáním zdrojů ze státní kasy, jako u hrdinů ODS.

Ke všemu ve funkcích kde "řádná" mzda je jen pouhým kapesným. Ten podstatný příjem tam teče, jak každý ví, přes v neprospěch státu zfixlované zakázky a prodeje majetku. A to měl být ten hlavní úkol poslanců, vracejících se vzdáním se mandátů ke kořenům té echt ODS.

Pomohli by tím sobě, ale také své partaji, která se bez peněz ukradených přes fixly ve státních firmách už neobejde. Pro klid v tuto chvíli ječících echt ODSáků, stejně jako další parlamentní partaje.

K. Frauknecht 15.7.2013 7:36

:-)

To je klika, že tu máme ostatní čisté a neposkvrněné partaje, když je ta ODSka tak hnusná.

Dštíte sice spravedlivě? oheň a síru, ale pouze na "produkt" nezdravého systému.

P. Lenc 15.7.2013 9:09

Re: :-)

To nic, to je jenom soudruh Maleček.

J. Blažek 15.7.2013 21:42

Re: :-)

Nicméně i přes nadávku do "soudruha" píše pravdu.

T. Blecha 15.7.2013 7:39

Re: Další Polaneckého upocená snaha

Ve státních podnicích a i na krajských a obecních podnicích sedí na postech "trafik" možná i několik tisíc současných a bývalých politiků. Tato praxe je sice hnusná ale je používána ve všech státech od doby co lidstvo vynalezlo politiku. Kriminalizace tohoto činu pouze u 3 bývalých poslanců je jasným účelovým chováním, které má vysvětlení v tom, že buď je Ištván aktivní blbec, nebo dostal zakázku. To je to co se snaží pan Polanecký naznačit. Bohužel pro tupé stádo a odpůrce ODS je to upocená snaha zamlžit uplácení bývalých poslanců ODS.

J. Blažek 15.7.2013 21:45

Re: Další Polaneckého upocená snaha

Je to trochu jinak: .... u těch tří poslanců ODS je to v té nejryzejší podobě ..... Prostě: Vy odstoupíte a za to odstoupení dostanete výnosnou lehkoživnou funkci. A bylo to řečeno předem! (Viz odposlechy).

V. Němec 15.7.2013 8:47

Re: Další Polaneckého upocená snaha

Nechci se hádat, ale korupce JE definována jako podplácení státních úředníků soukromými penězi!!!!   Takže toto je - na rozdíl od té "politické korupce", která nemá odraz v zákoně- přesně korupční jednání. Ale samozřejmě korupce předpokládá, že se tomu "soukromníkovi" ty peníze vrátí a znásobí ze státních zakázek - proto je důležité vědět, kdo je opravdu poskytl a ne kdo je jen vložil na účet.

P. Kmoníček 15.7.2013 12:09

Re: Další Polaneckého upocená snaha

Soudruh přítel Zeman by to vše hodnotil následovně:"Jsou to všechno idiotské kecy."A dal by si spokojeně další kalíšek.

J. Blažek 15.7.2013 21:45

Re: Další Polaneckého upocená snaha

Nebuďte závistivý a dejte si taky!

P. Schuster 15.7.2013 9:54

Re: Další Polaneckého upocená snaha

Tady "slyším" hlas ulice. Obama minulý týden poslal šéfa své volební kampaně jako velvyslance do Evropy. Je to lukrativní post a američtí kariérní diplomaté se zlobí, ale to je tak asi vše. Žádný americký Ištván se nenašel.

Vidím,že bláboly kole "uplácení" poslanců, jsou věčné. To, co funguje již staletí v celém civilizovaném světe a já bych to ani nenazval nemorálním, jak se to snaží někteří obhájit politici, tak to se u nás kriminalizuje. A ty další bláboly již nekomentuji.

J. Jurax 15.7.2013 2:46

Opakuju svůj přispěvek k úvodníku

tady taky pasuje jak Jandák na hrnec ...

Nuže, co se u toho Fischera podivujeme, je přece jasné, že sponzorsky investovat do poraženého prezidentského kandidáta je hovadina a vyhozené peníze, které se nemají šanci vrátit. Takže Fischerovi zůstaly dluhy ...

Kdežto koupit si - pardon, investovat do ministra financí - tady se už investice jistě vrátí, to je prostě kšeft, kdepak nějaká korupce. Ale Fischer aby se otáčel, má na to necelý rok, aby se jako investice sponzorům rentoval ...

No a drobné detaily v článku popsané o sponzoringu prezidentské kampaně měsíce po prezidentské volbě a tak dál jsou jenom taková drobnůstka, takový ani ne podvůdek, jenom úkrok stranou ... je toho hodně shnilého v tomto státě ...