3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

PRÁVO: Co nedořekl Pavel Zeman

Splynutím do jedněch rukou obrovské hospodářské moci oligarchy s politickou sílou vrcholného představitele výkonné moci vzniká postava připomínající orientálního vezíra. Vezír může spustit circulus vitiosus beztrestného zneužívání moci: využitím politické a správní moci opatřuje svému impériu neoprávněné výhody, takto zmnoženými finančními prostředky ovlivňuje média a jejich prostřednictvím voliče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Halašta 18.8.2020 16:32

Takže jeden konkrétní příklad z Nařízení EU 1307/2013, čl.24: "9. Členský !!stát může rozhodnout!!, že stanoví minimální rozlohu zemědělského podniku ..."

Něco dalšího?

A. Renjascu 18.8.2020 18:06

A ta plocha je jaká??? No a pokud to víte, tak odpověď je jasná. Jinak před panem Babišem jsem varoval již v době, kdy ovlivnil prodej Unipetrolu, což bylo tuším v roce 2006 a "sponzoroval" ODS. To většina lidí ani netušila, že nějakej Babiš existuje. To, ale neznamená, že v jeho kritice budu používat falešné argumenty. Také nejsem jako někteří diskutující a téměř všichni politici uhranutý jen Babišem, ale vadí mi i další zloději v politice např Zgarba, Řebíček, kakaový Bob Kraus, tuneldědek Schwarzenberg, křišťálový Standa (ten se aspoň omluvil), Skalický, Kocourek ... a spousta dalších o kterých se většinou ani nepsalo natož aby byli obviněni či odsouzeni.

V. Halašta 18.8.2020 18:28

O čem je spor jste už zapomněl? Tak já připomenu - "podmínky určuje EU". Ne EU určuje rámec a konkrétní podmínky určuje vláda, resp. MZ.

Takže ty "falešné argumenty" si nechte na další školení agrotrollů a ty kecy jak "nemusíte Babiše" si nechte pro omezené koblihy, aby vám věřily, že Babiš nic protiprávního nečiní a v žádném střetu zájmů není.

A. Renjascu 18.8.2020 18:59

Položil jsem vám otázku, abyste si sám odpověděl a tak zjistil, že podmínky pro nárokové dotace jsou nastaveny pro všechny stejně, ale pokud trpíte obsesí Babiš, tak je samozřejmě těžké to pochopit. Osobně mi vadí veškeré dotace, ale je to holt korupční politika EU.

Jinak zde k vašemu tvrzení o odlišných pravidlech.

Jednotná platba na plochu zemědělské půdy

Jednotná platba na plochu zemědělské půdy (SAPS) zůstává i nadále nejvýznamnější složkou přímých plateb. Hlavním cílem SAPS je zabezpečit zemědělcům stabilní příjmy. Konkrétní podmínky poskytnutí této platby jsou uvedeny v nařízení vlády pro přímé platby č. 50/2015 Sb. v platném znění, které navazuje na přímo použitelné předpisy Evropské unie (EU). Tato platba je poskytována výhradně z rozpočtu EU.

V. Halašta 18.8.2020 20:12

Vy jste nepoložil otázku, vy odbočujete od tématu. Takže znovu - "podmínky určuje EU". Ne EU určuje rámec a konkrétní podmínky určuje vláda, resp. MZ.

A. Renjascu 18.8.2020 21:01

Zřejmě neumíte číst, takže ještě jednou: ...platby navazují na přímo použitelné předpisy Evropské unie (EU). Tj. Jsou v souladu s platnými podmínkami EU a platí pro všechny stejně, resp. u velkých hráčů se při platbě nad 150 000 snižují tuším o 5%, možná je to už jiné procento, lovim z hlavy. Každý predpisz EU je vždy implementován do národního práva a předpisů z důvodu rozdílnosti jednotlivých zemí, ale to rozhodně neznamená, že si to každá země může svévolně dělat jak chce, ale musí se pohybovat v právním rámci EU. I to je důvod, proč komise Agrofertu všechny dotace po prozkoumání uvolnila. Argumentovat konkrétními podmínkami je tudíž nesmysl, neboť i ty se musí pohybovat pouze v mantinelech vymezených EU. Nevím, zda je to pro vás již srozumitelné, ale debata začala zakonností či nezákonností Babišovo kšeftů a zde je zřejmé, že se pohybuje v zákonném pásmu. Možná budoucnost přinese odlišná fakta, ale momentálně je to takto. Neznamená to, že zmíněné věci nelze kritizovat, ale měla by to být kritika zemědělské politiky EU a nikoliv lidový soud, těch jsme si v padesátých letech užili až až.!

V. Halašta 18.8.2020 21:05

Ne. Vy jste odporoval slovy: " podmínky určuje EU a nikoliv vláda". To není pravda.

Tečka, konec vymyšlený agrotrolle.

A. Renjascu 18.8.2020 21:19

Lidi jako jste vy jsem za život poznal spoustu, vám nejde o to hledat pravdu a spravedlnost, vy si prostě jen potřebujete plivnout. Bude dobré pokud mě příště ze svých obsesí vynecháte. Nedokázal jste žádnou nezákonnost, jen jste slovíčkařil. Rámec určuje EU, to je ten hlavní hráč, kontroly proběhly, vše bylo ok, možná proto, aby Babiš zvedl packu při tom nezákonném obludném zadlužení EU (osobně se, ale domnívám, že jej dostála Merkel přes chemičky v Německu) ale to nám asi nikdo nepoví. Takže zatím vše v souladu s pravidly EU.

V. Halašta 18.8.2020 21:34

Jasně, nechat agrotrolly tady šířit agropropagandu, jak Babiš není ve střetu zájmů...

A. Renjascu 18.8.2020 22:29

Zato vy vypadáte, že jste placenej přímo z centrály tuneldědka, vy agrotrole..., prostě jste svazák jak výšitej. Možná vám, ale křivdím a jen jste nepochopil o čem byla řeč, ještě jsou prázdniny, tak zkuste nějakého češtináře, snad se to dá dohnat.

A. Renjascu 18.8.2020 21:21

A ty kecy o agrotrolech si také nechte, není mi dvacet a levičáky nevolím a nikdy volit nebudu.

A. Renjascu 18.8.2020 21:05

Jinak ta otázka byla důležitá abyste si odpověděl, zda u nárokovych dotacích dochází k odlišným podmínkám pro jednotlivé účastníky (čili je někdo zvýhodňován) anebo jsou nastavená pro všechny stejně.

K dotacím:

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/nejen-agrofert-podobu-zemedelstvi-urcuje-kontroverzni-spolecna-zemedelska-politika-40289376

V. Halašta 18.8.2020 10:46

Samozřejmě, že byla. O tom nepochybuje ani státní zastupitelství ale taky dobře ví, kdo je jejich nadřízeným.

A jaká retroaktivita? Důvod použití tehdy ještě neplatného paragrafu o dotačním podvodu namísto tehdy platného paragrafu o podvodu (nižší sazba, tedy výhodná pro obviněného) byl vysvětlen tolikrát, že jej tu může uvést jen Prchalův námezník. Ten na pozici "bureše nemusím, ale...".

J. Krásenský 18.8.2020 19:08

Vaši víru Vám neberu, jen pozor aby se nestřetla s realitou.

V. Halašta 18.8.2020 20:16

Tady s agrotrollingem neuspějete.

BTW, obsluhujete i účet Renjase, či jak se ten vymyšlený nick jmenuje?

J. BROM 18.8.2020 13:24

Bureše jsem nevolil, ale Babiše ano a prozatím nevidím důvod ke změně. Vidím to takto: Napřesrok ANO opět vyhraje, Babiš vydeleguje do postu předsedy vlády někoho z blízkého okruhu a stáhne se do ústraní ... a léta pořvávání nenávistných majitelů pravdy se potvrdí jako mlácení prázdné slámy.

V. Pavelka 18.8.2020 17:34

Tři státní zástupci to odložili , Zeman to k soudu nepošle protože nejsou důkazy , tak to nechají zavěšené v prostoru a jsou z vobliga , přece nedopustí aby Babiš vyhrál a takto jako chytrá horákyně , se všichni nažerou a koza se může pást dále [>-][>-][>-]?Hlavně se budou opoziční šmejdi plácat po ramenou jakou máme skvostnou demokracii?!EU8-o

V. Halašta 18.8.2020 17:50

Šmejd je tu především Babiš a jeho poskoci, poskoku.

J. Krásenský 18.8.2020 19:12

Ano, to si tu zřejmě myslíme všichni. Ale potíž je, odsoudit jej.

A. Renjascu 18.8.2020 19:46

Souhlasím to je právě ten veliký problém všech "progresivních" levičáků, že údajně chtějí spravedlnost, ale důkazy a zákonnost je tak nějak nezajímají. Sviňárny se tu dějí celých třicet let, ale pokud nejsou důkazy či šlo"pouze" o nemorální, ale nikoliv trestní jednání, tak holt smolík. Člověka to štve, ale stav, kdy se odsuzuje bez důkazů je mnohem horší.