29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

PRÁVO: Čapí hnízdo a právní stát

Trestní řízení, v němž je mezi obžalovanými oligarcha stojící v čele nejsilnější politické strany a vlády, je prubířským kamenem odolnosti právního státu proti zneužití moci. Zatím můžeme být všichni, s výjimkou obviněných, spokojeni, že se policie nezastavila ani před majestátem Andreje Babiše.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chaloupka 29.3.2019 23:56

No, bude-li naše justice tak "rychlá", jako v případě

dr. Ratha, tak Babiš doslouží ještě i příští volební období a odejde do zaslouženého důchodu.

M. Krčmář 29.3.2019 14:06

Bureš tvrdí že kdyby nešel do politiky,po čapáku by neštěk pes,má pravdu. Pravdou však taky je,že to byl podvod, což dokazuje vrácená dotace. K tomu že vyšetřování nebylo ovlivňováno si dovolím říct jedno slovo;bylo. Kdyby se nejednalo o Bureše, zainteresované osoby by byly do půl roku souzeny a odsouzeny,dotace by se vracela s tučným penále. Leč znovu opakuji, že to jen ukazuje na nesmyslné nastavení těch dotací, které jdou na takovéto ptákoviny,a nejspíš v podobném módu operandi. Evropské dotace jsou dotace z našich daní,ty peníze nepadají z nebe,přesto se z nich vesele 20 let staví hotely, golfová hřiště a podobně, když už se staví něco přínosného tak se těch peněz třetina ukradne. Babiš nemá v politice co dělat vzhledem k svému nehoráznému střetu zájmů,a vzhledem k jeho metodám nemá co dělat ani v businessu. Takže letos píši Ježíškovi již teď; čert vem Babiše.

PS: serou vás vaše děti,volte hnutí ANO, poserete jim život!

V. Čermák 29.3.2019 18:32

Závist?

Jsem rád, že jste se nakonec od jakéhosi "Bureše" vrátil k premiérovi Babišovi. Dotace ON nevymyslel a jsou určeny Všem, kdo splňují zákonem stanovené podmínky. Mimochodem, pokud máte s premiérem Babišem, podotýkám, s velmi úspěšným premiérem, nějaké osobní problémy, můžete si příště zvolit nějakého Jiného premiéra. Toš tak, pane Krčmáři....

M. Krčmář 29.3.2019 18:41

Ale pročpak osobní,věcné pane Čermáku,v politice střet zájmů,v podnikání nepřátelské přebírání firem. A k těm dotacím, podmínky splněny nebyly,jinak by imoba tu dotaci nevracela. Tož tak.

J. Chaloupka 29.3.2019 23:58

Když čtu takový názor tak se ptám: A koho na jeho místo?

Znáte snad někoho schopného a zároveň čistého, tudíž volitelného? A neříkejte Fialu, ten umí jen "debatovat". Asi se bál práce, proto s Babišem nešel.

M. Krčmář 30.3.2019 10:27

Babiš je bohužel všehoschopný,neupírám mu pracovitost a schopnosti,ale vy se mylně domníváte,že šel do politiky aby pomohl státu, šel tam že zcela zjištných důvodů,za prvé zachování a zvýšení dotací pro Agrofert, bohužel ve velké míře na řepku, jejíž olej je dobrý na vaření,ale do motorů se nehodí. Co se týče Fialy, není to můj favorit,ale ví moc dobře,že kdyby šel do holportu s Babišem, voliči by jim to v dalších volbách spočítali, nehledě na to,že viděl jak dopadli socani, když veškerá pozitiva připisuje sobě a na své koaliční partnery hodí neůspěch,má na to totiž jak dost peněz,tak schopný PR tým, též slušné charisma,díky čemuž je mnoho lidí ochotno mu věřit lži,mne nepodvádí, nejsem jeho voličem, podvádí vás. Uplácí vás levnými jízdenkami a pár stovkami k důchodu,a vy si neuvědomujete,že jakmile začne ekonomika klesat,zas vám to vezme,začne to tím že někde zdvihne daně všem. Když šel do politiky,říkal že chce stát řídit jako rodinou firmu,ale kdyby takto řídil Agrofert,ten by dávno zkrachoval,a my tu neřešily ptákoviny viz čapí hnízdo. Hezký den.

J. Ptáček 29.3.2019 12:53

Premiérův stud

Co nezakazuje zákon, zakazuje stud.

Řekl dávno Lucius Seneca, souputník Kristův.

Stydí se aspoň trochu náš premiér, i když možná zákon neporušil, jen jej šikovně obešel?

Š. Hašek 29.3.2019 13:20

Re: Premiérův stud

Prosím o vysvětlení -neporušil-, -obešel-. Zákon.

To víte, já neštudoval s Marvanovou a Ištvanem.

J. Ptáček 29.3.2019 18:12

Re: Premiérův stud

Nejsem právník, jen primitivní občan bez jakýchkoli právních znalostí. Zákon obejít dokáží pouze nadprůměrní skvěle zaplacení právníci, ale čas od času se to stane.

V. Čermák 29.3.2019 18:37

Re: Premiérův stud

No ale teď tu máme ten Havlův Právní stát, tak co s tím? Nevzpomínáte vy náhodou se slzou v oku na Komouše? Tam by se to jistě nestalo, že?

J. Ptáček 29.3.2019 20:11

Re: Premiérův stud

Ne, na bolševický právní stát určitě nevzpomínám se slzou v oku, ani bez ní. Na doktory práv typu Urválek, Brožová nebo třeba Vaš. Ať už z Plzně nebo třeba ze sousedního Sládkovičova, nebo odjinud. Ti už mně ani vám hlavu neuříznou, jen dávají všem veřejně najevo, nejlépe přes internet, jací to jsou hlupáci. A nic na tom za bolševika nezměnila ani povinná přítomnost tzv. soudců z lidu z řad placených donašečů nebo domovních důvěrnic. Takový "Pepek Vyskoč" bývalého režimu.

J. Chaloupka 30.3.2019 0:01

Ostatně i Norimberské zákony byly zákony a musely

být někým schváleny. Tak jakýpak právní stát? Chraň příroda (jsem ateista v několika generacích), abychom se dostali do spárů naší justice. Případ dr. Ratha je odstrašující.

I. Širůček 29.3.2019 17:50

Re: Premiérův stud

Ach, seňore, to už je tak dávno ...

Znáte nějakého našeho politika, který by byl schopen se stydět? Mně tane na mysli pouze jméno Zieleniec, ale kde je mu konec? Fandové ODS mu nikdy neodpustili, pro ostatní to byl zase ODSák ... před mnoha lety měl kandidovat na prezidenta, ale zřejmě mu to rozmluvili...

V. Čermák 29.3.2019 12:08

Poprask mezi antiBabišovci.

Okamžik, kdy se ukáže, že Kriminalizace Babiše a hnutí ANO byla nejen Nechutná, ale hlavně Účelová, se blíží. Přestože teď konečně může celá akce dospět k soudu, místo radostného očekávání, padají šťavnaté Nadávky, dokonce i autorovi, který jenom prostě popsal realitu, je spíláno....

F. Kusák 29.3.2019 10:09

Jistě,

pan Jemelík má pravdu. Tady snad ani nejde o faktické trestní stíhání nebo o soudní žalobu, ale o skandalizaci Babiše a hnutí ANO. Výsledkem však byl přesný opak a posílení jejich vlivu. Andrej Babiš a jeho hnutí má sice k dokonalosti dost daleko, ale ruku na srdce, funkční vládu umí, kromě něj, sestavit pouze ODS a ČSSD. Ti ostatní by se jen tak nějak vezli. Tak vybírejte z těch tří možností, a hlavně pokud, když je pro Vás Babiš nepřijatelný (to je nutno respektovat), uveďte alternativu.

M. Valenta 29.3.2019 10:31

Re: Jistě,

Také mám rád koblihy, ale při jejich konzumaci používám šedé potvůrky mozkové.

R. Langer 29.3.2019 11:32

Re: Jistě,

No, vymýšlení pohádek jde spoustě lidem.

V. Čermák 29.3.2019 12:09

Re: Jistě,

Těch potvůrek šedých ale moc nemáte....

M. Krčmář 29.3.2019 14:13

Dalo by se říci "multifunkční".

M. Valenta 29.3.2019 9:53

Dojemné doznání oligarchovo a trumpeta Jemelík

"Kdyby prý nebyl v politice, tak kauza Č.H. nikdy nevznikla" - přeloženo: "Krást jsem mohl v klidu a bez buzerací a tohle mám zato, že jsem se Vás ujal".

V. Kain 29.3.2019 10:17

Re: Dojemné doznání oligarchovo a trumpeta Jemelík

Kdepak Valento nemáte pravdu.Ten vstup do politiky a vrcholných funkcí mu zajistilo státní zakázky na které by se jinak nedostal a tam šlo o velké peníze.Dále upevňováním svoji moci (a ta je dneska nebezpečně veliká)si zajistil takřka beztrestnost.Státní zástupci? Ti kteří rozhodují má pojištěné,ti ostatní ho nezajímají.Všichni kolem toho mystifikátora hodí po špičkách aby se nepopálili.Podívejte se jakou má moc např.Faltýnek.Ten byl jako opařený a nebýt Babiše tak už je dneska ve vazbě.Babiš se vrátil z USA a Faltýnek si dělá ze všech legraci.

M. Valenta 29.3.2019 10:28

Re: Dojemné doznání oligarchovo a trumpeta Jemelík

Proč mám takový pocit, že jsem, ač ve stručné podobě, napsal to samé co Vy.

R. Langer 29.3.2019 11:31

Re: Dojemné doznání oligarchovo a trumpeta Jemelík

Hm, proč jako by měl být Faltýnek ve vazbě, mimochodem? Už se na něco přišlo?

J. Chaloupka 30.3.2019 0:03

Zajímalo by mne jméno toho soudce, který dovolil

jeho sledování v minulosti. A na jakém základě?

V. Regner 29.3.2019 9:12

Jemelíku, Jemelíku

ty pako

V. Čermák 29.3.2019 11:59

Re: Jemelíku, Jemelíku

Hm, ale neulevilo se vám, že?

Š. Hašek 29.3.2019 13:23

Re: Jemelíku, Jemelíku

Regnere, Vy hlupče. A předsedo Místní lynčovací komise v ......... .

M. Šurgot 29.3.2019 4:36

Jedna vec je jista, kdyby Babis nevstoupil do politiky a kdyby nevyfoukl “tradicnim stranam” vitezstvi, ani pes by po nem nestekl...

Proc si to myslim?

Jako vzor mi poslouzi “Icko”, nebo-li Langer, kdysi vyrazna a velmi vlivna postava ODS. Kolem malinke vesnice, ve ktere bydli, vyrostlo nekolik sportovnich a ubytovacich zarizeni z dotaci, ktere jsou vyssi, nez Babisovych 50 milionu. “Icko” ma podily v dalsi akci, pro kterou byly nakoupeny u “jeho” vesnicky pozemky. Avsak v ramci akce Vidkun byli vysetrovani “Ickovi” spolecnici a akce “zdechla”, uz nestihli vyridit dotace. Pozemky zustaly prazdne. Kousek od Olomouce je areal, jako by hned vedle stalo Beverly Hills. Neverim, ze areal vyuzivaji mistni zemedelci.

Jenze Langer se stahnul z politiky a tak “to” nikomu nevadilo. Mel dobre naslapnuto. Jakmile doslo k tomu, ze akce “zdechla”, pokusil se o navrat do politiky ( ze by potreboval zamestnani ? ).

Vedeni ODS mu vsak navrat na vysluni zarazilo.... Proc asi?! Ceho se boji?!

L. Písařík 29.3.2019 8:21

Re:

Babiš klidně nemusel do politiky vstupovat, ale zřejmě mu vadil způsob řízení státu a jeho stoupencům taky. Proto má dodnes tak vysokou podporu. V kauze Čapí hnízdo - uvidíme, zda lze u nás odsoudit někoho za něco, co nespáchal.

V. Kain 29.3.2019 10:23

Re:

Písaříku ten toho má na hrbu tolik,že se to nedá ani vyjmenovat.A pokud jde o ty jeho preference,tak ty skončí až přestane rozdávat.Podívejte se jak šikovně hodil průšvih s mateřskou na socany.