5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

PRÁVO: Babiše nás OLAF nezbaví

Důvody jsou v zásadě dva. Zaprvé organismus vystavený příliš dlouhé expozici se časem stává rezistentní. A zadruhé politické problémy se mají řešit politicky a ne doufat, že je za politiky vyřeší orgány činné v trestním řízení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 10.1.2018 8:38

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Že je celá kauza politická je nabíledni. Kdyby se nejednalo o Babiše, nikoho by nezajímaly ani korunové dluhopisy, ani Čapí hnízdo. A ani dnes nikdo neprověřuje dotace, které získali jiní podobným způsobem jako Babišovy projekty. Podobně se ale blbne na celém "západě", jenom mi není jasné proč se zrovna tomuhle království pokrytců říká "právní státy".

J. Schwarz 10.1.2018 8:33

A šlo vůbec

o "dotaci určenou pro drobné podnikatele"? Zatím se mluvilo o "malých firmách" a ne o bohatství jejich vlastníků! A propos - pro jaké chudáky je asi určena "dotace" ve výši 50 milionů když předpokládám, že tou dotací není určena celá hodnota takové "malé firmy"? Dopustí se bohatý člověk podvodu, když zajde na polévku pro bezdomovce? Mohl by, ale ne pokud tu polévku budete z "politické korektnosti" rozdávat "všem, co mají hlad". O "kotlíkové dotace", dotace na tepelná čerpadla a pasivní domy taky žádají lidi, co by na to měli prachy i bez dotace. Svinstvo jsou dotace, ne "obcházení" podmínek jejich získání.

M. Těhanová 10.1.2018 8:21

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Pane Písaříku, o mé vlasy a mé šedé buňky se nestarejte. Raději se zamyslete sám, jestli vás někdo balamutí a vy mu na to skáčete.

J. Kulheim 10.1.2018 8:13

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Zákon je minimum morálky.

"Morálka" se nedá zvážit, změřit. Měří se gumovým metrem.

Zákon je "lidské dílo" a proto nemohou být dokonalé. Demokracie je především vláda. Vláda většiny nad menšinou.

Vláda bere lidem peníze ve formě daní. Na to si schválí zákon. Takže občan peníze "dát" musí, jinak porušuje zákon a může být stíhaný. Vláda nebo poslanci schválí zákon, který umožňuje přerozdělvání ve formě dotací, grantů, solární energie, atd. Soukromé peníze jsou v konečné fázi dávány, většinou našim bohatším spoluobčanů. Mnohdy jsou to právě oni, kteří přes strany takové zákony píší. Dotace nejsou protizákoné, ale jsou nemorální.

J. Kulheim 10.1.2018 8:00

Re: To je otázka

Co "Lájoš Bács" komu sebral?

L. Písařík 10.1.2018 7:59

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Snad nechcete tvrdit, že u nás máme nemorální zákony. Kdo je vyrábí? Nemorální politici? Kdo je schvaluje? Nemorální parlament? Kdo jste, že si osobujete stanovit pravidla morálky?

L. Písařík 10.1.2018 7:56

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Těhanová, jak dlouhé vlasy máte? Leč obávám se, že váš případ s vlasy nesouvisí, spíš bych hádal na masivní úbytek šedé kůry, pokud vůbec nějaká byla.

J. Kulheim 10.1.2018 7:56

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Pane K. Nováku 396, Kalousek peníze "neodklonil". Odlonil je pan Babiš. Pan Kocourek odklonil svoje peníze před rozvodem a v politice skončil. Byly to jeho peníze, nikomu je neukradl. Bylo to "jenom" nemorální.

Je dost pravděpodobné, že nikdo nebude odsouzený. Je to možná zákoné, ale NEMORÁLNÍ.

S. Sedlák 10.1.2018 7:55

Re: Babiš žádné peníze nezpronevěřil

Pokud to tak udělá, tak právě takové trubky, jako jste vy, zapláčí.

L. Písařík 10.1.2018 7:53

Babiš žádné peníze nezpronevěřil

Už v tom je vidět autorova zaujatost. Faktem je, že nemůže uhnout, když chce dosáhnout svého cíle. Opakuji: Když se mu podaří řídit stát stejně úspěšně, jako řídil své firmy, můžeme si potřepávat levou rukou s pravou.

J. Koubek 10.1.2018 7:47

A co soudce

Docela rád bych viděl soudce který bude soudit Babiše. Mohl by si dovolit ho osvobodit či odsoudit ať by si myslel cokoliv. A jak dlouho by se proces táhl? Do nekonečna. Lituji soudy.

M. Těhanová 10.1.2018 7:13

Re: V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

Jste b.bý, nebo navedený?

J. Karlík 10.1.2018 6:57

Pane radni

klobouk dolů před Vaší odvahou toto napsat. Jste snad první, kdo z opozice vidí věc bez brýlí nenávisti k oponentům. Ale obavám se, že Vaši kolegové Vás nepochválí. Snaha o objektivní pohled, ač by prospěla politické kultuře a následně i preferencím dané strany se u nás zdaleka ještě nenosí. O kultuře se mluví a mluví, skutek však utek. Snad budete první vlaštovka. Doufám, že na Vás nevyhrabou nějaké 10 let staré provinění, třeba že jste šel nebo jel na křižovatce na červenou.

K. Novák 10.1.2018 6:32

V pozadí za zprávou OLAF je nejspíš Kalousek.

A v pozadí za Sobotkovou kritikou Babiše je taky Kalousek. Pánbíčkář Sobotka dělal něco, co nevymyslel a pořádně nevěděl, proč to vlastně dělá. Proto např. ta demise nedemise. A o zprávě OLAFu ani o případu Čapí hnízdo nic nevíme. Ani to, jestli to bude stíháno, jen to, že to stíháno být může. V době, o kterou se jedná, Babiš majitelem Čapího hnízda nebyl a o jeho tehdejších majitelích se nemluví. Vyšetřováni by snad měli být především oni. Taky se vůbec nemluví o tom, kam ty peníze šly. Pokud nešly jinam než do Čapího hnízda, tak je snad všechno v pořádku. Je to jen naše novinářská hysterie. EU už v minulosti neproplatila řadu projektů a nikoho to nevzrušovalo. Navíc vyjmutí Čapího hnízda z dotací neznamená, že dotace nebudou v budoucnu přece jen proplaceny. Pravděpodobnost, že bude zjištěno, že všechno bylo v pořádku, existuje a je vysoká. Zprávou OLAFu, napsanou nejspíš u nás, bych se nevzrušoval.

J. Vobr 10.1.2018 5:50

Dobře napsáno !!!

Tu-ááá.

A. Bocek 10.1.2018 5:49

Babiš odejde,až podvede své voliče.

Tato doba není tak daleká, až zjístí důchodci , že si za svůj důchod kupují stále méně, že stát nám boptná a prosperují jen firmy navázané na Agrofert půjde Babiš do kytek. Škoda však ztracené dekády.

S. Sedlák 10.1.2018 3:57

To je otázka

Co nebo kdo nás Babiše zbaví. Olaf sám o sobě jistě ne, ale je dobře, že je a že vydal jakési stanovisko. Jeho zpráva vysílá především politické signály na které nějak politicky reagujeme. Je trapárna, že necháváme šmejd na nejvyšších pozicích.

Nemusíme to ale moc dramatizovat. ODS se v době aféry Lájos Bács chovala také jako dnešní ANO sekta a nepřehlížejme, že v něm skončilo mnoho lidí z ODS a ČSSD a nebýt krabice od vína, tak je tam i Rath. Na regionální úrovni to snad platí ještě víc, než na celostátní.

J. Pospíšil 10.1.2018 1:57

No konečně normální politické stanovisko.

Taky jsem nechápal, co to bylo keců o tom, že k tomu, že politik je zkorumpovaný je zapotřebí rozhodnutí soudu nebo orgánů z Brusele.

OLAF nám jen napsal to, co si přece uměl dát dohromady každý, kdo umí číst, dávno předtím, než nám to museli napsat z Brusele.

Ve stručnosti to píšu v různých příspěvcích už dlouho a vlastně bych mohl říkat, že OLAF jen opisuje. Ale nebudu to říkat, protože kdokoliv se s tím případem jen trochu seznámil a nenasadil dvojřeč, kdy něco jiného to je, když je to ten, co mu fandím a zcela opačné to je, když mu nefandím, musel dospět k témuž názoru. To není opisování, to je prostě popis, jak to je.