26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

PRÁVO: Babiš zorganizoval dotační podvod

Podle policie Andrej Babiš řídil a koordinoval žádost o dotaci na Čapí hnízdo. Měl se tak dopustit poškození finančních zájmů EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Č. Berka 18.8.2017 9:42

Re: Bartoni,

"dotlačit k podpisu"? Pan Babiš někoho tlačil? Takhle přeci funguje moderní kapitalistická společnost - spekulace na burze je legální, texty smluv malým písmem jsou legální. Bohatý člověk může vlastnit "malou a střední firmu" - o velikosti firmy nerozhoduje jiný majetek vlastníka. Jiné IČO je jiná firma, i když obě vlastní stejný člověk a používají stejnou kancelář. Je běžné, že vlastník udržuje jednu svou firmu uměle ve ztrátě. Babiš to měl prodat nějaké "kyperské" společnosti, kterou by ovládal a dnes by měl pokoj.

L. Písařík 18.8.2017 10:55

Re: Bartoni,

To si myslíte vy. Fakta je nutno dokázat. Dotace se přidělují podnikatelskému subjektu, tím bylo Čapí hnízdo a nikoliv Babiš. Přidělování dotace, doufám nezávisí na tom, zda firmu vlastní Petr nebo Pavel. Pokud by to mělo být podle vás, pak by bylo trestné o takové firmě vůbec uvažovat.

Snad by bylo dobře prostudovat nějaké zákony a nepodléhat pokřiku rádoby komentátorů odborníků.

L. Písařík 18.8.2017 11:00

Re: Bartoni,

Jak to, pane Motl, víte, nějaký důkaz by nebyl?

J. Lepka 18.8.2017 9:07

Re: Bartoni,

No prosím : další sektář!

M. Vondráček 18.8.2017 9:47

Písaříku

Vám opravdu není jasné , že dotace na Čapí hnízdo byla podvod ??

L. Písařík 18.8.2017 10:56

Re: Písaříku

Nevidím jediný konkretní důkaz, jak a kde byl překročen zákon.

M. Vondráček 18.8.2017 14:37

Re: Písaříku

Nevidíte a nebo nechcete vidět :-)

V. Pavelka 18.8.2017 9:54

No

Takto staré strany zlikvidovali ,stranu Zelených a VVčka,strany ?Je to ustálená skupina , zakopaná už dlouho na pozicích moci a peněz , nedokážu si představit že bych je volil .Potřebujem Berluskonizaci politiky s pomocí Babiše.

K. Hinz 18.8.2017 4:21

Poslanecké náhrady

Vždy, když čtu nebo poslouchám "chytrosti" o Čapím hnízdu, vybavuje se mi toto: čerpání tzv. poslaneckých náhrad na něco jiného, než je určeno a bez řádného vyúčtování je či není trestným činem ? Je či není možné uvažovat o zločinném spiknutí ?

P. Schon 18.8.2017 5:56

Re: Poslanecké náhrady

O Čapím hnízdě nejsou žádné chytrosti. Komunistickoestébácký bastard Bureš prostě ukradl 50 melounů. Sněmovna je pochopitelně po volbách ke stíhání nevydá. Tak by bylo dobré kdyby za katrem skončila jeho ženuška i dcera. To by byl rachot.

L. Písařík 18.8.2017 6:08

Re: Poslanecké náhrady

SChone, a co tak jeho vnuky vyhodit ze škol a dokonce i vykopat nebožtíky a vyhodit z hrobů? Vidím komunistu jak pařez.

P. Schon 18.8.2017 7:28

Re: Poslanecké náhrady

Písaříku vnuci s tím nemají co do činění. Komunistu jako pařez? Cha cha. Takže Bureš legálně převedl Čapí hnízdo na anonymní akcionáře. Nikdo při schvalování nemohl zjistit, komu patří. Zkasíroval 50 melounů a po pěti létech to převedl na zpět na ANOfert. Kontrolní otázka. Když tak Bureš miloval Čapí hnízdo proč ho nenechal v ANOferu?

K. Frauknecht 18.8.2017 7:57

Re: Poslanecké náhrady

Snadná odpověď: anžto by nezkasíroval těch 50 mega :-))).

L. Písařík 18.8.2017 11:11

Re: Poslanecké náhrady

Neznám žádný ANOfert, snad Agrofert, proč si ČH Babiš nenechal v Agrofertu, to proto, že nebylo jeho. Do Agrofertu si ČH Babiš převzal až když za ně zaplatil dluhy u bank, potom fakticky patřilo jemu a nevím, zda dluhy platil Babiš, nebo Agrofert, to jsou dva rozdílné subjekty, ale na rozdíl od vás po tom nepátrám. Bojuji pouze za to že" člověk se zas dovídá co nikdy neproved, všichni lidi ve městě už o tom vedou řeč". Znáte tu písničku?

Povšiml jste si jak po odstoupení Babiše z místa ministra okamžitě poklesla vlna nátlaku ve všech mediích a dokonce dluhopisy upadly v zapomnění, účel posvětil prostředky. Je tady někdo, kdo se bojí, aby jeho pracovní metody se nedostaly na světlo a je ochoten platit štvavou kampaň, tak co zbývá chudému novináři, aby psal tak, aby ten dotyčný dobře zaplatil. Psaním o kytičkách a obláčcích dneska moc nevyděláš.

K. Frauknecht 18.8.2017 7:55

Re: ??

Co to plácáte, nejste krapet mimo?

L. Florner 18.8.2017 7:15

Re: Poslanecké náhrady

Ano Soudruhu! S nepřáteli Lidu, s rozvraceči Státu, s příživníky a

kontrarevolucionáři nesmí mít naše dělnické pěsti pražádného slitování! A

když nelze udeřit na ně, udeříme na jejich rodiny! K čemu soudy? K čemu zákony? Vždyť Lid žádá spravedlnost! A Strana ví!

Strana zná!

Kupředu, Soudruzi! Kupředu k šibenicím!

M. Klas 18.8.2017 8:12

Re: Poslanecké náhrady

Co se podívat do zákona? Není to jednodušší, než se ptát místních laiků? Pokud vím, na cestovní náhrady mám nárok, i když jsem na služební cestě neutratil ani korunu.

P. Götze 18.8.2017 0:12

RE

Toz pane Barton, to vas tady sezerou :-)