18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

PRÁVO: Babiš zorganizoval dotační podvod

Podle policie Andrej Babiš řídil a koordinoval žádost o dotaci na Čapí hnízdo. Měl se tak dopustit poškození finančních zájmů EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 18.8.2017 16:04

Re: nervozním koblihářům.

Pokud vím, tak vše bylo rozhodnuto policejními orgány a státní zástupce se to dozvěděl až dodatečně.

F. Kusák 18.8.2017 16:02

Re: Moc mě vadí,

A jak jste přišel na to, že nevadil. Celá ta kauza s premiérem Nečasem byla velmi trapná. A P. Nečas to neustál a zabalil to. Nedovedu si představit, jak by vedl takový slaboch zemi ve válečném ohrožení. V této souvislosti mě napadá, proč politika vynáší do nejvyšších výšin právě takové lidi. No, proč asi?

M. Vondráček 18.8.2017 16:00

Re: nervozním koblihářům.

Když tak justice činí , tak se vám to nelíbí :-)

F. Kusák 18.8.2017 15:57

Re: nervozním koblihářům.

No to nevím, jako Vy to nevíte. Demokratický stát by měl k tomu využívat justici a nikoliv "vox populi".

F. Kusák 18.8.2017 15:54

Re: Moc mě vadí,

Bože můj, zas někdo chce soudit sám. A co takhle linčovat, to by se také mohlo. A hrdelní soudy na veřejnosti jako v Severní Korei nebo v Saúdské Arábii. Vážená paní, proč jste si pro své zvrácené názory vybrala NP. Je přeci mnoho jiných možností, kde byste uspěla se svými názory.

M. Vondráček 18.8.2017 15:53

Re: nervozním koblihářům.

Takže podle Vás je s Čapím hnízdem vše v pořádku ?? Až Vám šlohnu bicykl, bude mi také přinášet spoustu zážitků, dokonce si na jeho opravě vydělá místní opravář kol. To se Vám bude zdát v pořádku ??

A vhodnost termínu ?? Už jste viděl lumpa, který by řekl "ano, teď je správná mě zavřít "

F. Kusák 18.8.2017 15:43

Re: nervozním koblihářům.

Všechno by bylo v pořádku pane Vondráčku, tedy až na ten termín, tedy pár dnů do voleb. A nezapomeňte na to, že ta kauza je 10 let stará a zatím se nic nevyšetřilo. A pak, moc dobře vím, co je politicko byrokratická mafie. Když politici zlobí, pak ho ta úřednická mafie zničí. Vše musí fungovat ku "prospěchu" obou stran, resp. tří stran, ale o té třetí se moc nemluví a dokonce ji ani nikdo pořádně nezná. Doufám, že je Vám to jasné. Teď tam přijde někdo nový. Nechová se standardně, nerespektuje zaběhnuté vazby a také, zcela jistě, by chtěl něco pro sebe. To je velká drzost. A co kdyby se něco provalilo. Namátkou, taková lihová mafie nebo LTO. To přeci věděli všichni, jen celníci ne. Daňové úniky v řádu miliard. A tak bych mohl počítat, nestačil by tento server. A tak musí přijít kauza Čapí hnízdo. Ale Čapí hnízdo přeci existuje, zaměstnává docela dost lidí, ti platí daně. Rekultivovalo krajinu a umožňuje docela pěkné zážitky. A vše se financuje samo. Jó, takové aquaparky musí dotovat město, které se ocitlo s takovým projektem v pasti. Myslíte, že to radní nevěděli, a přesto to schválili. A tož tak...

K. Krejčů 18.8.2017 15:36

Re: Už ať nás přestanou krmit

Ještě poznámka - samozřejmě "dotační" firmy stíhat není důvodné - vesměs postupovaly v souladu s platnými zákony. Jediným kritériem tedy je naplnění podmínek dotovaného projektu včetně jeho realizace a jeho využívání - a to Čapí hnízdo splnilo. Takže se jedná pouze o dost průhledný způsob, jak diskvalifikovat nebezpečného soupeře ve volbách - nic víc, nic méně. Že je k tomu použita policie je ostudné. Ehle - k čemu byla nutná "policejní reforma".

M. Vondráček 18.8.2017 14:51

první koblihář se ozval, jsou tu ještě další :-)

Pan Gotze mi začal tykat. To už s ním vztek cloumá opravdu pořádně.

Píšete "my ostatní se rozhodneme u voleb .." Já se domnívám, že jste rozhodnut už nyní. Jen to nemusíte tak vztekle prezentovat ...

P. Götze 18.8.2017 14:42

Tak nervozne tu vypadas zatim jen ty. Proc, to vis jen ty sam. My ostatni se rozhodnem u voleb.

M. Vondráček 18.8.2017 14:37

Re: Písaříku

Nevidíte a nebo nechcete vidět :-)

A. Pakosta 18.8.2017 14:34

Re: proč se poskytují dotace?

Milý pane Brunere,

Váš výklad pojmu "entita" je, ehm, neobvyklý, jak by vám asi řekl profesor Hrbolek z filmu Marečku podejte mi pero. A vidím, že na něm lpíte stejně neochvějně, jako filmový student na svém výkladu slova "hrdobec". Než, nechme to být, není to důležité

Doufám, že se shodneme na tom, že člověk je přírodní objekt, a tudíž i lidská společnost je cosi, vytvořené přírodou. Nemůže ted ani člověk, ani společnost existovat v rozporu s přírodními zákony - voda nepoteče do kopce, kdyby se Brusel na hlavu postavila, to jistě uznáte. A jedním z přírodních zákonů je, že všechny živé organismy neustále mezi sebou zápasí o přežití, a že přežívají ti silní, zatímco slabí hynou a slouží silným za potravu.

Člověk od jisté doby tento zákon ignoruje, respektive jedná proti němu. Ne všichni, pouze tak zvané civilizované lidstvo. Namísto zákona přežití aplikuje naše společnost nejrůznější ideologie, tu více, tu méně podložené vědeckými teoriemi. Výsledkem toho je přemnožení lidí, hlad a nejrůznější nemoci, které zhusta nedovedeme léčit. Příroda "má ovšem dost času", je jí tudíž jedno, jestli vyhyneme za deset let nebo za tisíc, a jestli příčinou budou nemoci, globální válka nebo srážka asteroidu se zemí. Zákon přežití silnějšího se ale nakonec prosadí - jen doufám, že není namístě napsat zde "však sám uvidíte".... Ochrana slabých a nemohoucích je přirozeným modelem chování u sociálně (tj. skupinově) žijících tvorů, ale v přírodě jde vždy jen o ochranu vlastních členů skupiny, navíc jen těch, kteří mají pro skupinu nějaký pozitivní význam, byť i jen potenciální - typicky se chrání březí a kojící samice s mláďaty. A zase jen do určité míry - v bezvýchodné situaci zvířecí matka uteče a opustí mládě, neobětuje se za ně - její přežití má větší cenu.

My lidé se často i rozhořčeně ohrazujeme - nejsme přece zvířata! Ovšem je to jen projev sebestřednosti a povýšenosti - v ohrožení života jedince se chováme jako zvířata, a kdo toho není schopen, obvykle nepřežije. Život je boj.

M. Vondráček 18.8.2017 14:20

nervozním koblihářům.

Někdo podal trestní oznámení a PČR a SZ zahájili vyšetřování. Aby ho mohli dokončit , požádali PS o vydání .

Sdělení obvinění a soud , pokud se obvinění prokáže budou teprve následovat. Takže zas tak moc se neděle. Tak co Vás tak milí kobliháři znervózňuje. Že by strach z toho , že se opravdu prokáže , že šlo o podvod.

PS.: Zkuste poslat se zpoždění KH k DPH , to teprve zažijete cvrkot :-)

A. Nový 18.8.2017 14:12

A oni někdy spali pod mostem?

Pozor, aby vám nezaskočil koblížek. Moh by to být ten, co ho vrabci rozhrabují na cestě. :-)

M. Klas 18.8.2017 13:53

Re: Pokud něco zorganizoval, tak jenom to,

Máte pocit, že jsem něco takového napsal? Pokud se to nezlepší, zkuste navštívit psychiatra.

J. Bruner 18.8.2017 13:47

Re: proč se poskytují dotace?

pod pojmem entita rozumíme reálný, určitý a uzavřený systém, např.osoba, zvíře, věc a pod. Společenský systém je soubor určitých pravidel, který je neustále v pohybu a proto jsem napsal, že na něj nepasuje dobře pojmenování entita (= jsoucnost).

Systémem rozumím soubor pravidel pro chování lidské společnosti a rozdělování vytvořeného produktu. Vhodným systémem, tedy společenským režimem rozumím takvý systém, který zabezpečí co možná největší uspokojení potřeb těch nejchudších. Zkušenost mi říká, že v každém systému se protlačí k lepšímu "lizu" určitá skupina a je zbytečné proti tomu bojovat. Ochranu potřebují ti nejubožejší. Ti druzí se už umí v každém systému prodrat nahoru.

A věřte, že nemám potřebu poťouchlostí, ale kladu si otázky o fungování lidské společnosti tak, aby prožití života bylo příjemné. O nic jiného v životě nejde. Člověk, aby byl živoucím tvorem, musí jíst a pít. Aby své tělo uchoval, musí solidně bydlet a aby se vydělil ze zvířecí říše, musí mít příjemnou budoucnost.

V. Čermák 18.8.2017 13:46

Re: Babiš stejně jako jeho novodobí předchůdci

A oni teď nocují pod mostem a přes den žebrají......

V. Čermák 18.8.2017 13:43

Re: Už ať nás přestanou krmit

Několik drobných připomínek. 1. Zloděj je ten, co poruší zákon( aspoň v právním státě). 2.Tak měli by být stíháni všichni, nebo jen jeden, nebo nikdo? Vy naznačujete že jen Babiš. 3.A myslím, že se nesnaží ovládnout náš stát, ale normálně vyhrát volby. Jestli ho nemáte ráda, nevolte ho, ale nepoučujte druhé, co mají dělat oni.

M. Těhanová 18.8.2017 13:40

Re: Bartoni,

Ale on tam patřil, jen byl na chvíli nenápadně odkloněn, aby vypadal, že tam nepatří. Co je na tom nesrozumitelného, že to koblihy nechápou?

Navíc ta podmínka, že musí aspoň 2 roky pracovat v oboru cestovního ruchu? Podnikaly v něm ty nebohé děti?

J. Bruner 18.8.2017 13:31

Re: proč se poskytují dotace?

no právě. AB stvořil firmu, která odpovídala zadání. To splnil a bylo vše podle pravidel. Nyní, retroaktivně, musí čtou levity. A to považuji za podvod na AB.

M. Těhanová 18.8.2017 13:27

Re: proč se poskytují dotace?

On je přece nesplnil, on je podvodně obešel. Vy to tam nevidíte? Pak vám kobliha zalepila oči.

M. Těhanová 18.8.2017 13:24

Re: Už ať nás přestanou krmit

Jsem proto, aby byli stíháni všichni zloději, i ti kdo jim to umožnili. Nebylo by tak nesnadné je dohledat, kdyby se chtělo.

Ale ti ostatní se nesnaží ovládnout náš stát, takže nejsou tak nebezpeční. Myslím, že je nás dost, kdo další totalitu nechceme. Nebo spíš Orwelův svět, kde bychom byli kontrolováni na každém kroku. Už tak je toho dost.

M. Těhanová 18.8.2017 13:19

Re: Dobré je si připomenout,

To bude posuzovat váš guru? Tak koblihu snad žádný slušný člověk volit nemůže.

K. Krejčů 18.8.2017 13:15

Už ať nás přestanou krmit

ničím nepodloženými hypotézami. Stačí krátké info o jednání imunitního výboru, pokud tento výbor pochopí právní klasifikaci, o kterou policie své obvinění opírá, pak by snad (i když běžně posuzování právní klasifikace není prioritní úlohou tohoto výboru) pány ani vydat neměl, dokud policie nevymyslí něco lepšího. Vzhledem ke skladbě tohoto výboru to ale očekávat nelze. Otázka pak bude, zda postup policie přijme státní zástupce a případně jaké stanovisko zaujme soud. Pokud by snad měli být pánové uznání vinnými, pak by bylo spravedlivé začít stíhat v Česku desítky, spíše však stovky firem, které byly za účelem realizace dotovaných projektů zakládány či pořizovány (a.s. či s.r.o. lze i koupit)a bylo to někdy i deklarováno v zakladatelských listinách.

M. Těhanová 18.8.2017 13:14

Re: Moc mě vadí,

Na to, aby se člověk v téhle kauze orientoval ani nepotřebujete soud, aby vám řekl, co je správné. Ty důkazy jsou snad očividné.

A že silný politický protivník ve svém podnikání likviduje své konkurenty, na to snad taky nemusíte být velký myslitel, abyste to viděl. Stačí se zajímat.

A prosím, oposmlouvu sem stále netahejte, v té době se s volebním výsledkem a Havlovou záští vůči Klausovi nic moc jiného dělat nedalo. Havel přistoupil na Zemanovu nesmyslnou tézi o spálené zemi, jen aby zlikvidoval Klause. Navíc přes Zemana tehdy ve sněmovně nic neprošlo. Bylo to jediné řešení, které mělo v té době smysl.

A z tehdejších exponentů tam dnes už jsou jenom Zemanovi lidé, ale stále se najdou lidi, kteří to vyčítají dnešní změněné ODS. Je to docela ubohé.

F. Navrátil 18.8.2017 12:44

Za oponou

S největší pravděpodobností z této aférky Babiš vyklouzne a cestou nabalí další voličské hlasy. V politických kuloárech se ovšem tvrdí, že v zájmu zachování současné mocenské rovnováhy (čti privatizace státního rozpočtu) musí Babiš skončit ve vazbě ještě před volbami. Taková alternativa reálně existuje. Předpokládám, že Babiš má pro takový případ nachystán plán "B" jako poslední východisko. Prezident Zeman mu udělí amnestii. To by ho sice udrželo v politice, ale sebralo mu spoustu hlasů.

A. Nový 18.8.2017 12:28

Re: Babiš stejně jako jeho novodobí předchůdci

Babišovi děti chtěly podnikat, tak jim tatíček věnoval statek. Až ze statku vybudovaly "Čapí hnizdo",na které dostaly dotaci, tak jim ho hodný tatíček sebral. :-))

R. Divín 18.8.2017 11:48

Re: Babiš stejně jako jeho novodobí předchůdci

Babiš se stále víc zamotává do vlastních lží. Je třeba si uvědfomit, že ty jeho lži nejsou určeny normálně myslícím, ale nahrává svojí sektě náboje pro jejich další šíření. Sugestivně zdůrazňuje, že jeho "děti" chtěly podnikat a on jako hodný tatík jim na to přispěl. Pak ovšem mohly "děti " nahlásit podnikání na příslušném úřadu a mohly nerušeně podnikat. To by ovšem bylo pod úroveň zločineckého mozku AB. Oni nedělají nic normálně, jako obyčejný člověk.

A. Nový 18.8.2017 11:37

Re: Moc mě vadí,

Já za největší nebezpečí považuji ČSSD s její snahou o potlačení osobní svobody a snahou rozložit klasickou politickou soutěž. Koneckonců...

***

Doporučuji přečíst Babišův "Mein Kampf". Ta kniha se jmenuje "O čem sním když náhodou spím".

M. Hoblík 18.8.2017 11:13

Babiš stejně jako jeho novodobí předchůdci

je nezničitelný! Havel nikdy nepil, Topolánek byl ctnostný muž, Karolína Peaková ideální ministr obrany a voliči jsou naivní troubové.