2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bac L'Jean 1.7.2009 7:53

"Demokracie" ve firmě

Že o nějaké demorkacii, natož takto kolektivisticky pojaté, nemůže být v žádné firmě ani řeč, je jasné každému se špetkou zdravého rozumu. Každá firma potřebuje jasné vedení, pro nějakou kolektivní diskusi a rozhodování tu není místo.

Zákon si může nařizovat co chce, ale uvedu li příklad - zaměstnavatel musí dát dohromady team, který je složený z profesně kompetetních lidí, OVŠEM takových, kteří jsou schopni se bez problémů snést. A teď si představte situaci - vezmete mezi partu chlapů, kteří jsou samej fotbal, pivo a prasárna, ženskou - notabene feministku, která bude schopnější než oni (vím, je to skoro až klišé ale pro demonstraci to poslouží vítečně). Co se stane? Naprosto to zhatí výkony celýho teamu.

Každý zaměstnavatel je títo zákonem potenciálně ohrožen, že v případě přijetí racionálního rozhodnutí mu hrozí  soud a následný postih, popřípadě nezbývá než přijmout člověka, kterého by jinak nikdy nezaměstnal (nebo ne na danou pozici) a samzřejmě, za toto si důsledky nese sám.

Tudíž, ode dneška nezbývá zaměstnavatelům nic než usilovně vzývat štěstěnu, že se u nich nebudou ucházet o místa lidé, které by nikdy zaměstnat nechtěli, popřípadě že je nikdo nebude žalovat.

Férové tržní prostředí? Kde je mu konec... (Y)

hudry 1.7.2009 8:06

Re: "Demokracie" ve firmě

... a bohužel to zbytečně zkomplikuje život VŠEM tím, že odmítnutí budou hromadně podávat žaloby s odůvodněním: "jsem špičkový specialista, ale byl jsem PROTIZÁKONNĚ jednoznačně odmítnut (např.) pro jsou 4% sexuální orientaci" ...

cb 1.7.2009 7:11

Vsechny kecy o rovnopravnosti

konci u stokiloveho pytle s cementem.

lesov 1.7.2009 7:18

Re: Vsechny kecy o rovnopravnosti

A co teprve sedmsetkilové pytle s cementem, distribuované dementem, že...?! 8-o

Netřeba 1.7.2009 6:50

Zůstane volební právo?

Volební zákon, to je totiž vysoce diskriminační zákon!

Abychom nakonec kvůli volbám zase neskončili ve Štrasburku.

hudry 1.7.2009 6:33

Jde o hloupý a průhledný alibizmus

Jestliže (jsa podnikatel) budu chtít přijmout zaměstnance, tak přijmu toho, koho JÁ budu potřebovat (a JÁ platit) a ne toho, koho mi "nařizuje" nějaká vzdálená úřednická instituce. Akorát mi v důsledku tohoto "zákona" přibude práce s tím, abych nedejbože nepoužíval "nevhodné" formulace pro odmítnutí těch, kteří MÝM představám nevyhovují. JINAK SE NIC NEZMĚNÍ !

lesov 1.7.2009 7:16

Re: Jde o hloupý a průhledný alibizmus

Ale zase na druhou stranu to budeš mít lehčí s propouštěním. Abys někoho nediskriminoval, propustíš všechny a bude... ;-D

j 1.7.2009 7:31

Re: Jde o hloupý a průhledný alibizmus

zajimavé představy jak se podniká Lesove, máš to v hlavě trochu pomotané

lesov 1.7.2009 8:33

Re: Jde o hloupý a průhledný alibizmus

Máš to nějaké pomotané, hloupé jéčko. Propouštění znamená konec podnikání! ;-P

1.7.2009 10:43

Musíte se všemi uchazeči udělat pohovor osobně.

Když neuděláte osobní pohovor, nebudete moci zdůvodnit odmítnutí nesympatií k uchazeči. Když svěříte výběr a pohovor nějakému svému zaměstnanci, musíte mu k tomu dát pokyny - a jakmile budou tyto pokyny diskriminační, budete v ohrožení. Takže aby na Vás skrze tento diskriminační zákon nikdo nemohl, musíte se všeho výběru účastnit osobně, což je v případě větších firem dost nepříjemné.

clay 1.7.2009 2:49

autore, četl jste to ?

(1) Tento zákon upravuje v souladu s právem Evropských společenství ) právo na rovné zacházení ve věcech: ) Například směrnice Rady č. 76/207/EHS o zavedení zásady rovného zacházení pro muže a ženy, pokud jde o přístup k zaměstnání, odbornému vzdělávání a postupu v zaměstnání a pracovní podmínky, směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 2002/73/ES, kterou se mění směrnice Rady 76/207/EHS o zavedení zásady rovného zacházení pro muže a ženy, pokud jde o přístup k zaměstnání, odbornému vzdělávání a postupu v zaměstnání a o pracovní podmínky, směrnice Rady č. 2000/43/ES, kterou se zavádí zásada rovného zacházení s osobami bez ohledu na jejich rasu nebo etnický původ a směrnice Rady č. 2000/78/ES, kterou se stanoví obecný rámec pro rovné zacházení v zaměstnání a povolání, směrnice č. 79/7/EHS o postupném zavedení zásady rovného zacházení pro muže a ženy v oblasti sociálního zabezpečení, směrnice č. 75/117/EHS o sbližování právních předpisů členských států týkajících se provedení zásady stejné odměny za práci pro muže a ženy a směrnice č. 86/613/EHS o uplatňování zásady rovného zacházení pro muže a ženy samostatně výdělečně činné včetně oblasti zemědělství, a o ochraně v mateřství.

clay 1.7.2009 2:51

Re: autore, četl jste to ?

to a mnoho dalšího jsem už ratifikovali v přístupových smlouvách....brečíte hezky ale na cizím hrobě;-D

Kolombo 1.7.2009 5:30

Re: autore, četl jste to ?

Aha, to se tedy brzo dočkáme inovací v podobě stejné doby odchodu do důchodu pro muže a ženy a třeba výpočtu důchodu podler pojistné matematiky - t.j. nižší pro vyššího věku se dožívající ženy, že.  Zákaz diskriminace by měly dodržovat především veřejné instituce, úřady atp., zatímco soukromníci by měli mít možnost řídit si svoje věci po svém. Pokud někdo touží zaměstnat černocha, ať si ho přiveze třeba rovnou z Afriky a druhý ať si hledá třeba Eskymáka cítí -li k němu náklonnost na žákladě četby díla "Eskymo" Velzla. Stát by se lidem neměl plést do života, už dnes jsou různí "bojovníci za práva" zdrojem největšího násilí vůči jednotlivci, daleko před lupiči, vrahy , chuligány a "nácky" všech odstínů. A pokud jde o kolektivismus - tytam jsou doby, kdy se hrdinný komsomolec vrhal do ledového proudu, aby jeho brigádě neuplavaly jakési klády. Přijda o život byl poté oslavován jako hrdina a ne haněn jako blbec. Tehdy kolektivismus znamenal obětovat jednotlivce posílení celku, alespoň podle tehdejších představ co ta "síla celku" je. Dnešní "kolektivističtí"  intelektuálští blouznivci a darebáci raději celý "kolektiv"  zničí než by se vzdali svých idiotských představ. Dnes není kolektiv kladen nad jednotlivce, naopak, stává se jejich sluhou, péče o "potřebné" a nejrůznější zkrachovance je takovou prioritou, že se stává jediným smyslem existence "kolektivu". Nebude-li tento splňovat představy samozvaných weltverbesserů, pak může jít k čertu a zastoupit jej může třeba muslimská "ummá". Konečným smyslem dnešní existence zřejmě je  sloužit egům páru namyšlených blbců ve vrcholných orgánech EU. Nazrál čas k revoluci, pánové a dámy! Na kůň. Pod tímhle vedením se unie stejně rozpadne, tak na co čekat!

zk 1.7.2009 8:14

Re: autore, četl jste to ?

Vy jste to četl? Já ano, a je to jeden velký blábol. Rv;-€

petys 1.7.2009 16:12

Re: autore, četl jste to ?

To bude mít katolická církev problém až se jí budou hlásit na kněze ženy.

m 1.7.2009 1:18

stat zajistuje podminky, stat stanovuje omezeni

pan autor rika, z stat (=vlada) nema co strkat nos do podnikatelskych veci, ale to neni pravda - stat(=vlada)  zajistuje bezpeci, zajistuje alespon nejake pravo, zajistuje vubec moznost podnikat, ...  - proto samozrejme ma pravo urcovat podminky podnikani. Jestli tato konkretni podminka je rozumna, je druha vec, ale stat(=vlada) na to pravo rozhodne ma.

těchňik 1.7.2009 1:26

Re: stat zajistuje podminky, stat stanovuje omezeni

... zajistuje vubec moznost podnikat - co to je za idiotský výrok?! Vláda může být ráda, že někdo vůbec podnikat chce, jedině tak získá peníze na provoz státu i na rozhazování. Podnikat je snad nějaká milost? Nebýt této milosti, tak už všichni chcípli hlady, zimou atp.

zk 1.7.2009 8:16

Re: stat zajistuje podminky, stat stanovuje omezeni

co to tady blábolíte?8-o8-o

hudry 1.7.2009 9:09

stát na to nemá ŽÁDNÉ právo !

Stát má právo zaměstnat ve SVÝCH strukturách (a platit) toho koho on chce já mám právo zaměstnat a platit toho, koho já potřebuji a koho si já SÁM vyberu !!! A když někoho nebudu chtít, tak ho prostě NEZAMĚSTNÁM, zákon - nezákon. K tomu mě nikdo nemůže žádným rádoby humanistickým zákonem donutit ...

tris 1.7.2009 9:18

Re: stat zajistuje podminky, stat stanovuje omezeni

No ono se čile podniká i tam, kde stát není... když vezmu extrémní případ, tak navzdory tomu, že stát v Somálsku někdy mezi roky 94-2006 opravdu nebyl, tak se tam podnikalo (a to poctivě!!) velmi čile. Vaše logika je pak ve stylu "když si najmu policajta, aby má práva zajišťoval lépe, než to dokážu sám (aby mě například ti bývalí vojáci v somálsku pořád neokrádali), tak to "samozřejmě" dává policajtovi právo mi určovat podmínky podnikání".... mě to zas tak samozřejmé nepřipadá.

mil hurikán 1.7.2009 0:43

hurá

to mi, dědkovi, spadl kámen ze srdce, nyní se na stará kolena konečně stanu tanečnicí u tyče, a nemůžou mně odmítnout, nemůžou, kiš kiš

mil hurikán 1.7.2009 0:45

Re: hurá

a ještě, zkuste mi něco udělat nebo snad naznačit, že se vám nelíbím, zdrhnu do Kanady a budu tam ječet a žalovat

lesov 1.7.2009 7:12

Re: hurá

Ty to zlehčuješ soudruhu, s takovými brzy zatočíme, jen co schválíme další kolektivistické a protiteroristické zákony. ;-O

Paul Sulc 1.7.2009 0:17

300 000 sportovnich idiotu vitalo hokejisty,

kolik desitek lidi demonstrovalo u Parlamentu proti idiotskemu descriminacnimu zakonu?? Zase plati; je takova vlada jakou si narod zasluzi. Ted kdyz mame co jsme chteli, do rachoty zvesela. Tak se usmivejte, ted uz vam je tento clanek stejne na ho v no.

zk 1.7.2009 8:17

Re: 300 000 sportovnich idiotu vitalo hokejisty,

R^:-/