16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 18.3.2024 20:05

Zelensky rozdal hned zkraje všem civilistům zbraně, pokud vím, tím z nich udělal účastníky války. To, že ukrajinská armada střílí z civilních objektu, to je také známé. Myslím, že o tom dokonce psala Amnesty International... Neříká se tomu "ukrajinská intifada?"

D. Laurencikova 18.3.2024 20:05

Zelensky rozdal hned zkraje všem civilistům zbraně, pokud vím, tím z nich udělal účastníky války. To, že ukrajinská armada střílí z civilních objektu, to je také známé. Myslím, že o tom dokonce psala Amnesty International... Neříká se tomu "ukrajinská intifada?"

A. Pašata 19.3.2024 6:39

Vážně rozdal zbraně VŠEM civilistům? Takže každý Ukrajinec má zbraň? Tomu sama nevěříte.

A podívejte se na dokument 20 dnů v Mariupolu. Schválně, kolik z těch povražděných civilistů bylo ozbrojených.

D. Laurencikova 19.3.2024 7:29

Vy to od začátku nesledujete? Já ano.

D. Laurencikova 19.3.2024 7:29

Vy to od začátku nesledujete? Já ano.

A. Pašata 19.3.2024 7:37

Já taky. A to, co tvrdíte, se nestalo. Viděla jste ten dokument?

D. Laurencikova 19.3.2024 7:56

Jaky dokument? O tom se bezne psalo v novinach. Kdybyste sledoval udalosti, tak vam to nemohl uniknout.

Warum die Aufrüstung von Zivilisten so gefährlich ist - Ukraine - derStandard.de › International

A. Pašata 19.3.2024 7:59

Dokument s názvem 20 dnů v Mariupolu.

A naučte se konečně používat odkazy.

D. Laurencikova 19.3.2024 8:32

Naucte se je pouzivat, je to snadne. Kopirovat, vlozit, to byste mohl zvladnout.

Dokument 20 dnu v Mariupolu jsem necetla, zato jsem hned na zacatku teto valky cetla zpravy o tom, jak pan Zelensky vydal zbrane civilnimu obyvatelstvu, aby se vsichni mohli branit proti agresorovi. Tim z nich udelal vojenske cile! Divim se, ze to popirate, jakobyste snad zpochybnoval pravo kazdeho Ukrajince, branit se proti "loupezivym, vrazdicim ruskym hordam"?

A. Pašata 19.3.2024 8:49

Naučte se je používat. Ne kopírovat/vložit, ale tak aby se daly použít. Průměrně inteligentní jedinec to zvládá.

Dokument jste číst nemohla, protože je to film. Mimochodem, oceněný Oskarem. A je tam vidět, že civilisté žádné zbraně nemají. Ostatně, Ukrajina by těžko měla v zásobě tolik zbraní a munice, aby mohla ozbrojit všechny civilisty. Těch byla maximálně hrstka někde v Kyjevě.

D. Laurencikova 19.3.2024 9:18

Prumerne inteligentni jedinec ma kopirovani a vlozeni v maliku. Vam to holt nejde.

Zelensky vyzbrojil civil, bez ohledu na vas film. Na tom proste nic nezmenite. A ja nechapu, proc se o to tak snazite.

A. Pašata 19.3.2024 10:24

Ale já nepopírám, že pár civilistů zbraně dostalo. Vy to ale prezentujete, jako by je dostali všichni, což není pravda. A tím pádem není pravda, že jsou civilisté legitimními kombatanty.

V. Kolman 18.3.2024 13:23

Přečtěte si paní Laurenčíková o Davidovi a Goliášovi.

Nikdo, nic, nikdy nemá míti za definitivní.......

Byl bych také rád, kdyby válka na Ukrajině skončila. Nikoli ale kapitulací Ukrajiny!!!!!!;-O;-O;-O

D. Laurencikova 18.3.2024 13:41

Kdo mluvi o kapitulaci Ukrajiny? Nikdo! Nekdy si poslechnete, o co tem "chcimirum" vlastne jde. Ukoncit to zabijeni, klid zbrani a jednat! Mezinarodni ucast, mezinarodni garance ... Kdyby to deset roku melo trvat, porad lepsi, nez to denni vrazdeni.

Kazdy general vam rekne, ze Ukrajina Rusko nikdy vojensky neporazi. Vlastne to ani nemusi byt general. Tato valka skonci jako vsechny valky u jednaciho stolu, jde jenom o to, kolik lidi musi jeste zmarit svuj zivot, nez k tomu dojde.

Jeste je tady jedna moznost: Zeme NATO se nesmiri s porazkou Ukrajiny a vyslou na Ukrajinu sva vojska, jak navrhuje Macron. Pak dojde k horke, pravdpodobne atomove valce s Ruskem. Je dobre predem zvazit, co se tim ziska a co se kvuli tomu ztrati. Pokud je zisk - nenechat Rusko vyhrat, vic, nez dalsi existence tohoto sveta, pak je to spravne rozhodnuti!

H. Lukešová 18.3.2024 14:30

Ukončení bojů mezi Rusy a Ukrajinci bude velmi složité, neb ruské a ukrajinské představy se diametrálně odlišují. Do médií pronikly zprávy o Medvěděvovu mírovém plánu pro Ukrajinu, který je však pro ni naprosto nepřijatelný a pro Rusy je nepřijatelný zase ten ukrajinský.

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-medvedev-zverejnil-mirovy-plan-pro-ukrajinu-a-je-to-sila-40464195

Takže se bude bojovat bohužel do úplného vykrvácení obou zemí, Ukrajina vykrvácí dřív, protože je menší a míň lidí.

D. Laurencikova 18.3.2024 14:51

Na články na Novinkách je třeba se dívat s rezervou. Já osobně spis věřím, že k té horké válce s Ruskem dojde, když tak sleduju dění... Spousta lidí se na to dokonce snad těší.

P. Diviš 18.3.2024 17:15

To jsme zase u toho Davida a Goliáše.

H. Lukešová 18.3.2024 17:28

Přála bych vítězství Ukrajině, tj. aby se jí podařilo vytlačit ruské vojáky z Ukrajiny, ale myslím si, že to pro ni bude velmi těžké. Chraň Bůh, nechci nikomu srážet morálku, nicméně zastavit Rusy bude pro Ukrajince složité.

D. Laurencikova 18.3.2024 18:03

To nebude pro Ukrajinu mozne. Vzdyt uz ted tam nema kdo strilet, odhlednuto od toho, ze neni cim. To by tam musela opravdu napochodovat vojska NATO, jak si preje Macron a ne kazdy s tim nesouhlasi.

H. Lukešová 18.3.2024 18:37

Asi to bude pro Ukrajinu nemožné. Ale ať řeší problém diplomaté, jak vyřešit tento konflikt. Ctihodná a věhlasná diplomatka Annalena Baerbock ať něco vymyslí, když ne ona, tak kdo tedy?

D. Laurencikova 18.3.2024 18:53

Kazdy, krome Annaleny Barbock, pani Lukesova. O diplomacii se pokousi Turecko, Cina, Jizni Amerika... Ja nevim kdo jeste ale ANI JEDEN POLITIK TZV. WERTE-ZAPADU! Ti umi jenom: Zbrane, zbrane, zbrane a jeste vice zbrani!!

K. Děčínský 18.3.2024 18:29

"Nikdy, nic, nikdo nemá míti za definitivní....." je píseň V+W+J z filmu Pudr a benzín, použitá později i ve hře Golem. https://www.youtube.com/watch?v=WNm5cmSB1hY

V. Heidlerová 18.3.2024 15:24

Ježíšmarjá. Rv

P. Diviš 18.3.2024 17:12

Občas v AfD ta proruskost někomu jebne. Nakolik se jedná o jednotlivce, nakolik je to programové, těžko říci. Každopádně pro mne by to byla značná překážka volby, pokud by se nejednalo o většinové volby jednoho konkrétního člověka.

D. Laurencikova 18.3.2024 17:39

To je samozrejme uplna blbost, co rikate. Nemci a Rusi meli DESITKY LET velmi dobry vztah, a meli by ho i nadale, nebyt USA! Nebyt Befehlu z Pentagonu a z Washingtonu. Jestli nekomu jeblo, tak tem politikum, kteri se nechali zatahnout do valky, ktera neni jejich valkou a kteri si nechali znicit vyzivnou tepnu, Nordstream 2, americkymi "prateli a spojenci". Tem, kteri si sami nici prumysl, stejne jako zbytky nemecke demokracie! AfD se muze postarat o omezeni skod, kdyby k tomu dostala prilezitost. Ale lide jsou bohuzel casto tak chytri jak vy, takze budou volit zase to, co uz volil tatinek a dedecek, bez ohledu na vysledky.

R. Langer 18.3.2024 18:27

Tomu se mi snad ani nechce věřit! 8-o

D. Laurencikova 18.3.2024 18:48

Presto je to tak. Jedno devce se na TikToku vyjadrilo, ze "Nemecko neni jenom nejake misto na mape, ale jeji VLAST". To stacilo skolnimu rediteli k udani a k tomu, aby nasledne divku vyzvedli z vyucovani 3 policiste a odvezli k vyslechu. Reditel se brani, ze jednal v souladu s narizenimi.... Ja mu to verim. Vlast je v Nemecku velmi podezrele slovo! Mysli se samozrejme NEMECKA vlast.

Polizei holt Schülerin aus Unterricht, weil sie Deutschland ihre Heimat nennt! | Exxpress

D. Laurencikova 18.3.2024 20:13

Mezitím jsem četla další zprávy, tak vám můžu říct, že školačce řekli, že by mohlo jít o "pobuřování" a že ji teď budou sledovat jako potencialni pravicovou extremistku.

D. Laurencikova 18.3.2024 20:13

Mezitím jsem četla další zprávy, tak vám můžu říct, že školačce řekli, že by mohlo jít o "pobuřování" a že ji teď budou sledovat jako potencialni pravicovou extremistku.

H. Lukešová 18.3.2024 20:30

Bože, Bože, to je hrůza.

No já jsem zase četla zprávu, že EU konečně uvalila sankce na ty zlořečené "násilné osadníky". Když tedy jsou zlí Palestinci z Hamásu, tak musíme nalézt nějaké zlé Židy. Právě ti osadníci jsou ti nejpravicovejší, nejvíce vlastenečtí, nejstatečnejší a to je pro EU nežádoucí. To píšete sama.

Jenže docílí pravého opaku. Izraelci a Židé nemůžou do většiny arabských a muslimských zemí, nyní někteří z nich nebudou moci do všech zemí EU, USA, Kanady a Austrálie, vlastně na Západ. Možná se ještě můžou podívat tak do Japonska, Jižní Koreje, Vietnamu či některých zemi Jižní Ameriky. Tak co jim zbyde?

Budou muset být doma, nikam necestovat, tak se naopak více připoutají k zemi. Bez cestování se dá žít, bez domova ne, takže budou zvelebovat svá políčka v Judeji a Samaří.