5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavel 16.9.2010 7:36

Béme, máte už sbaleno?

Pí. Rakušanová, jejíž úvahy a názory převážně akceptuji, vyjádřila více slovy, co zde včera k tématu "Nový Primátor Prahy", já. Ať Béma nahradí kdokoliv, nemůže být horší! MUDr. Svoboda, který je známý z veřejného působení jako předseda Lékařské komory před Ráthem, navíc není spojován s žádným skandálem. Co si přát víc?

M. Trhlík 16.9.2010 12:37

Re: Béme, máte už sbaleno?

Pane Pavle,přece jenom bysme měli mít přání.To je aby všichni lidé spojovaní se skandály,neměli možnost neustále ovlivňovat politiku z míst,na která se dostávají přičiněním svých kamarádů,o kterých se zatím neví,že jsou do řady skandálů také zapleteni.Pořád se něco objevuje,aby to zase vyšumělo,protože řada významných politiků,má možnost  tyto skandály zemetat pod koberec.

V. Pavel 16.9.2010 12:42

Re: Béme, máte už sbaleno?

Pane Trhlíku! Souhlasím! Myslím, že je to do značné míry tím, že se u nás vůči politikům nepraktikuje "prezumpce viny", jako je tomu ve vyspělých demokratických zemích. I osvěta o tom je u jnás nedostečná. Existují občané, kteří to zaměňují za "prezumpci neviny" u trestního soudu a požadavek, aby zkompromitovaný politik z veřejné funkce odešel, pokládají dokonce za nedemokratický.

V. Michl 16.9.2010 1:14

A kdo jiný?

Vždyť politiku zde dělají jen lékaři, učitelé a pár prvníků. Když se podíváme na poslance,  senátory.a zastupitel ve větších městech, tak 80% všech těchto našich zastupitelů pochází z těchto profesí. Oni totiž všichni Ti ostatní se uživí dobře svou prací a nepotřebují se předvádět.