29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

PRAHA: Klimatický plán? Hausnumera a žvásty

Pokrokářská rada hlavního města se zavazuje utrácet peníze, které Praha nemá. Ukazuje tím, jak moc už progresivistické strany ztratily normální rozum a jak moc jsou závislé na neprůhledném bruselském propletenci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 24.5.2021 23:57

Projekt obří továrny na spadnutí. ČEZ se nejspíš spojí se Škodou Auto, stát jim pomůže

https://www.lidovky.cz/byznys/gigafactory-na-baterie-do-elektroaut-muze-byt-v-prunerove-sef-cez-mluvi-o-boji-s-casem.A210524_120028_ln_ekonomika_lidr

Tak přesně takhle funguje dotační mafie, která občanům patřičně vyprázdní kapsy. Gigatovárna na elektromobily a neekologická a drahá těžba lithia ve velkém v Česku... A ČEZ jako firma v majoritním vlastnictví státu samozřejmě nemůže přijít zkrátka... a každou zelenou blbost podpoří. Rv

Z. Lapil 24.5.2021 23:05

Daň z mrtvoly? Něco jako je daň z nemovitosti?

J. Vintr 24.5.2021 22:47

Už je vypracovaná metoda jak nebožtíky kompostovat.....

J. Kraus 24.5.2021 22:34

Třeba se to vyřeší přirozenou cestou. Každé ráno mi stojí před okny na ulici předměstské pražské obce fronta osobních aut ke 143m vzdálenému semaforu, odpoledne se řítí zpět. Mezi nimi městský autobus s pár lidmi nebo prázdný, jezdí tady tři linky. Nebo vlakem za dvacet minut až na Masaryčku, interval 30 minut. Kdysi v NDR byla u malých nádraží ve vesnicích kolem Berlína velká parkoviště a za pár minut byl člověk až na Alexanderplazu. Ale kdo by u nás jezdil sockou, ani zadarmo kdyby byla. Pole už daleko od Prahy zastavěna domky a bytovkami s dobou životnosti kolem deseti let. Některé zánovní domky se rozpadají už teď. Musí to být v tom Brně a v Bratislavě hodně zlé, že se chudáci museli odstěhovat do takové bídy a nejistoty a k tomu než by jeli autobusem, musejí předstírat vysoký společenský status. Vývoj spěje k tomu, že osobní auta zmizí stejně jako zaměstnání pro lidi nevytvářející reálné hodnoty. Kdo nebude mít doma aspoň staré kaborky a zásoby dřeva, neuvaří si a v zimě zmrzne. K tomu při blackoutu tlaková kanalisace přestane čerpat a v bytovkách pod námi se jim vyhrnou kubíky splašků ze záchodových mís ze třetího patra až do podzemních garáží. To vše a nejen to je velmi pravděpodobné.

Být optimistou nebo pesimistou záleží na tom, z jaké úrovně na situaci hledíme. Co se z přízemního pohledu může jevit jako katastrofa, z jiného úhlu může být začátek změny k lepšímu. Vyčištění scény před příchodem něčeho nového, perspektivnějšího. Starý bílý muž přivedl svět, který vybudoval, do agonie. Nedokázal vychovat vlastní potomky, přidržet je k mravnosti, slušnosti a práci. Ukázal změkčilost a slabost. Rozmazlenci, nechtějící pracovat, bránit se a už se ani rozmnožovat, jím za to pohrdají a dávají přednost dominantním černochům a muslimům. Je to logické a přirozené. Když není cesta zpět, není dobré prodlužovat agonii. Pražští Piráti jistě nejsou hlupáci ani cynikové a alespoň v podvědomí to jistě vědí.

Š. Hašek 24.5.2021 20:48

Měřitelný, nikoliv zásadní.

Bursík tvrdí, že zásadní, ale neumí ho změřit, jenom odsouhlasit. Je to blb, ten Bursík. Diskutér Šejna bohužel nemá možnost odsouhlasit, že Bursík je posedlouš. V tom jsem s panem Šejnou zajedno.

Jaký je Váš vliv na podnebí??? Měřitelně, nebo podle komise?

L. Novák 24.5.2021 19:13

Jaký je váš vliv na podnebí? :-P

J. Lukavsky 24.5.2021 19:12

"fotosyntéza potřebuje k rozvoji ustálenost a vykazuje teplotně-produkční optimum kolem 15C" a proto jsou nejproduktivnější moře polární že? Také při nižší teplotě je prodýchání vytvoření biomasy nižší. Proto tropická, čili teplá moře jsou spíš "mořská poušť. Učit se, učit se..... J.L. end

P. Brich 24.5.2021 18:35

Třeba si tře liškou ohon;-D

V. Mokrý 24.5.2021 18:03

Klima ne, ale Prahu/velká města oteplují.

Š. Hašek 24.5.2021 17:07

Pravděpodobně máte pravdu. Elektřina se nevyrábí u Bursíků doma.

Zkráceno.

I. Schlägel 24.5.2021 16:57

Jedno je jisté. Elektřiny bude nedostatek. A násobně zdraží. Pouze otázka času.

L. Novák 24.5.2021 16:38

Na ty vaše zelené blbosti se nedá rozumně reagovat. Melete o "virtuální baterii", což je marketingový produkt Eonu, německé firmy, která taky kouká z vnucené zelené idiocie něco trhnout do vlastní kapsy. Provozujte si reálné baterie na vlastní náklady, nikdo z nás nemá zájem platit vám v ceně elektrické energie vysoké náklady na udržení stability sítě zapojováním nestabilních nesmyslů na vaší střeše. Rv

J. John 24.5.2021 16:26

Vítám věcné komentáře. Pokuste se o ně také.

K. Nový 24.5.2021 16:17

J. John, ztrapňujete se tu sám.

J. John 24.5.2021 16:10

Nechcete si něco napřed přečíst o daném tématu? Neztrapňoval byste se veřejně takovými bláboly, které jste napsal. Takže speciálně pro vás a další obdobné Ajnštajny:

https://www.eon.cz/radce/chytra-domacnost/jak-vyuzivat-solarni-energii/co-je-to-virtualni-baterie-a-jak-funguje

P. Brich 24.5.2021 16:05

Zelení jsou škodná. Když byl svět ještě normální, škodná se střílela a piráti se pohupovali na ráhnech!!;-€EU;-O

P. Brich 24.5.2021 16:02

Pane Johne, zřejmě Vám nikdo neřekl, že elektřina je v zásuvce, tak na co elektrárny, a ještě k tomu jaderné!!

J. Pankovic 24.5.2021 15:37

Na Wikipedii se mûźete dočist tŕeba to, źe Gavrilo Princip byl politicky aktivista.

Pokud se zvyśi podil CO2 v atmosféŕe, tak to jenom pomûźe zelenèmu rostlinstvu ;-)

Ale bojovat proti zvyśovàni koncentrace CO2 spàlenim kanadské tajgy mûźe jenom opravdovy ignorant !!!!

Vśechny tzv "zelené" ŕeśeni jsou buďto neekologickè, neekonomické nebo nefunkčni a jejich jedinym cilem je nahnat penize do tech spràvnych kapesRvRv

J. Pankovic 24.5.2021 15:23

V Praze vyhràli komunàlni volby ODS, tŕeti bylo ANO, Piràti byli aź na 4. miste :-P...

...proste kdyź se spoji ûplatni s podrazàkama, tak se volič nestači divit ;-)

J. Sinnreich 24.5.2021 15:22

Krematoria budou jiste zrusena. Pohreb do biomasy, biomasu do teplarny/elektrarny a vznikly CO2 do podzemniho uloziste. Naklady zaplati rodina neboztika.

L. Novák 24.5.2021 14:23

Al Gore (ten, co mu dali Nobelovu cenu za lži) na zeleném šílenství, které sám propagoval, vydělal obrovské peníze. Bursík v Česku je proti němu jen břídil...

L. Novák 24.5.2021 14:19

Kdyby měli místo spalování mrtvol jejich ekologické anaerobní vyhnívání v BIOreaktoru, mohli by používat BIOplyn... :-P Samozřejmě jenom pro ty, co si připlatí navíc... Magor "Rada" by mohl jít příkladem, aby za ním nezbyla "uhlíková stopa"...;-)

L. Novák 24.5.2021 14:08

Bludy ;-O zelené obludy - virtuální baterie... ;-D Neférové podmínky? Nehorázné dotace a povinnost přednostního výkupu za vysoké netržní ceny jsou neférové podmínky? Hoďte na něj síť!!!

A proč by vlastně měla být fotovoltaika z vaší střechy připojená na veřejnou rozvodnou síť? 8-o

M. Šejna 24.5.2021 14:06

člověk prý nemá na klima vůbec žádný vliv.

Takže městské tepelné ostrovy neřešte.

Nemají totiž na klima žádný vliv.

;-D

M. Boháček 24.5.2021 13:54

Omyl, tí čo chápu o čo ide (a spoluvytvárajú eko zákony - CO2 povolenky, obmedzenie konkurencie na trhu automobilov v EU, atď.), na tom dokážu zarobiť obrovské peniaze.

To nie su blázni, skôr psychopati. Psychopat nie je blázon, i keď je narušený.

Tí, čo tomu veria, sú užitoční idioti.

J. John 24.5.2021 13:41

Kde autor přišel na to, že "...k fotovoltaickým panelům jsou potřeba baterie, jež nemohou být ve stejném domě, na kterém jsou panely."? Neslyšel nikdy o "virtuální baterii"?

Větší problém je PRE, která by dle současných pravidel účtovala i poplatky za distribuci vlastní elektřiny, protože by šla přes elektroměr, který jí patří.

Stejně by se musely upravit neférové podmínky pro nákup a prodej elektřiny (účtování po fázích,...), které dnes nedávají smysl pro instalaci solárních panelů. Na panelácích by to smysl mělo. Dnes jsou ceny panelů desetinové v porovnání s dobou před deseti lety.

M. Boháček 24.5.2021 13:33

Tárate nezmysly. Planéta je stabilná. ;-D

A čo sa týka prebytku CO2 z prvohôr, tak buďme radi, že ekologicky uvedomelí ľudia stredoveku prestali v 13. storočí masívne spaľovať uhlie, čím doško k ochladeniu, inak by sme sa tu uvarili. ;-)

Malú dobu ľadovú môžeme považovať za súčasť sekulárnej premenlivosti klímy, ktorá je ohraničená časovým intervalom niekoľko desaťročí až storočí. Presný začiatok malej doby ľadovej je problematické stanoviť. Je to zapríčinené ako absenciou meteorologických pozorovaní (v stredoveku sa nevykonávali), tak aj samotnými prejavmi počasia a klímy. Po stredovekom oteplení, ktoré trvalo približne od 9. do 13. storočia, neprišlo náhle k prudkému ochladeniu, klíma bola skôr náchylná k väčšej premenlivosti. Tieto štyri storočia sú v znamení zámorských objavov Vikingov, ktorí osídlili Grónsko a priplávali aj k brehom Severnej Ameriky. Priemerné teploty boli vtedy v Európe o niečo nižšie ako dnes.

Ako vrchol malej doby ľadovej sa označuje obdobie rokov 1560 – 1700. Relatívne teplejšie obdobie nastalo v období rokov 1812 – 1855. Koniec malej doby ľadovej sa datuje približne do polovice 19. storočia. No ani tento dátum nie je celkom presný, niektorí klimatológovia jej koniec posúvajú až do konca 19. storočia. Dokumentujú to aj meteorologické pozorovania z Viedne. Studené obdobie náhle končí zimou 1896/97 a pomerne teplé a stabilné podnebie pokračuje až do roku 1939, s výnimkou zimy 1928/29.

M. Boháček 24.5.2021 13:11

To skôr súvisí so vznikom a rozširovaním mestských tepelných ostrovov, než s klímou.

https://sk.peopleperproject.com/posts/14588-what-are-urban-heat-islands

Je otázka, pri súčasnom masívnom zastavovaní plochy ľuďmi(v európe je to myslím okolo 7%) , ako tieto tepelné žiariče ovplyvňujú klímu, regionálnu i svetovú?

Naše kamenné mestá v noci iba pomaly strácajú teplo, čo spôsobuje najväčšie teplotné rozdiely medzi mestom a vidiekom v noci.

Niektorí naznačujú, že mestské tepelné ostrovy sú skutočným vinníkom globálneho otepľovania. Väčšina našich meračov teploty sa nachádza v blízkosti miest, takže mestá, ktoré vyrastali okolo teplomerov, zaznamenali nárast priemerných teplôt na celom svete. Tieto údaje však opravujú vedci z atmosféry, ktorí študujú globálne otepľovanie.

M. Šejna 24.5.2021 13:04

To je sice pravda, ale člověk prý nemá na klima vůbec žádný vliv. Takže ta parkoviště klima určitě neoteplují a tepelný ostrov nemůže vůbec existovat.

;-)

Z. Lapil 24.5.2021 12:47

Krematoria topí plynem, ty jsou v cajku ;-).