3.7.2024 | Svátek má Radomír


Diskuse k článku

POVODNĚ: Politici u nás a u sousedů

Povodně zasáhly hlavně Českou republiku a ze sousedních zemí v Německu Bavorsko, Sasko a Rakousko. Připomeňme si, jak se v této situaci chovali politici.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 7.6.2013 23:30

Re: Jak by asi zareagovala německá média,

Málo jsme si jej vážili, tak nás chtěl vytrestat :-)

J. Václavíková 7.6.2013 23:01

Re: Je neuvěřitelné, kolik lidí, včetně vás, pane Hrozo,

Pane Pavlovský, vysvětlovat to Klausovic sektě je marnost nad marnost. Nejvyšší velekněz jim zjevil své ,,pravdy" a o těch se nepochybuje :-)

M. Prokop 7.6.2013 21:49

Re: Čeká nás 5 let

Ten bývalý kdysi dokázal prosadit mnoho potřebného a užitečného.

Jsem mu za to vděčný.

B. Veltrubský 7.6.2013 16:55

Čeká nás 5 let

K panu prezidentovi co jsme si zvolili ( já ne) to máme. Bohužel aro. bl. No a co přežili jsme i jiné že. K bývalému panu prezidentovi co jste čekali jiného. Jedn za 18-náct druhý za za 20-cet bez 2 -vou

I. Pařízek 7.6.2013 12:09

Politická kultura střední Evropy.

Politická kultura a mezilidské vztahy jsou stále ovlivňovány tím,co bylo v naší zemi v letech 1945 - 1989 za diktatůry proletariátu v čele s KSČ. Seriozní politik,který to myslí s občany a zemí opravdu dobře a nezištně,ten nemůže mluvit a jednat jak pánové Zeman a Klaus.

V Rakousku a Německu si toto nedovolí ani regionální politik a zde je ten "zakopaný pes".

P. Pavlovský 7.6.2013 10:55

Re: Je neuvěřitelné, kolik lidí, včetně vás, pane Hrozo,

My, kritikové, býváme, chca nechca, řazeni mezi intelektuály.

Ovšem já s maturitou, spáchanou za pouhý jeden rok na VSŠpP, Wilhelma Piecka1 (1967), nevím, nevím :-)

P. Vaňura 7.6.2013 10:42

Intelektuálové opravdu patří tam, kam

je poslal pan Bátora. Ale "intelektuál" je specifická kategorie spasitelských magorů, která není ani náhodou totožná s těmi, které komunisté řadili pod hlavičku "pracující inteligence."

"Realizací" nápadů J. P. Sartreho byl např. Pol Potův režim v Kambodži, Saloh Sar (Pol Pot) studoval v Paříži a odtud si přinesl své šílené představy! Jsou na to dokonce pamětníci, kteří ho znali!

M. Martin 7.6.2013 10:38

Re: Je neuvěřitelné, kolik lidí, včetně vás, pane Hrozo,

Zapomněl jste na divadelní kritiky a jiné komedianty.

P. Pavlovský 7.6.2013 10:26

Je neuvěřitelné, kolik lidí, včetně vás, pane Hrozo,

hází zcela suverénně všechny novináře do jednoho odporného pytle.

Představte si, kdyby byl tento postup obecný:  všichni živnostníci, všichni lékaři, všichni záměčníci, všichni zemědělci, všichni učitelé  atd.

Nedávno to byli všichni profesoři, popř. všichni akademici, podle pana Bátory všichni intelektuálové (které demonstrativně poslal "do hajzlu".)

Nepřipadá vám to šílené?

Konečně i oblíbené "všichni politici", je pěkná pakárna!

P. Pavlovský 7.6.2013 10:20

Re: Jak by asi zareagovala německá média,

Co nám Klaus doporučil, to máme!

Není nad kvalifiovanou a upřímnou radu!

R. Hroza 7.6.2013 10:19

nevíte - nevadí. Hvížďala vám poradí

"Ale i prezident zafungoval tradičně: I povodně mu byly dobrou záminkou, aby zaútočil na novináře," ...pane Hvížďala, kdybyste byl schopen si po sobě občas přečíst co  napíšete -  tak nějak "jinýma očima" než jsou ty vaše, asi byste se taky nedivil, že novináře tady každý druhý ze dvou považuje za humus a zamindrákované šmíry. A to jak vám vadí "že se Klaus nezapojil do likvidace povodní" to vám asi dává průvodní lístek (pro vás jako vzdělance Zuweisung) minimálně k praktickému lékaři. 

P. Kolář 7.6.2013 9:25

Re: Jak by asi zareagovala německá média,

Vždyť od pana Zemana můžeme vždycky čekat jenom nepřiměřené reakce na cokoli.On očekává potlesk od svých dolních deseti milionů.Nutno přiznat,že se mu daří ten jeho záměr,že bude sjednocovat.Ale prozatím jenom blbce.Pokud jsme Klause podezřívali ze samolibosti,tak se teď dobře podívejme na tu exhibici,kterou předvádí tento člověk.

J. Vavruška 7.6.2013 6:58

Novináři? Pche!

O roli novinářů v těchto povodních by se dalo s úspěchem diskutovat: 1) "Centrální" redaktoři ve studiu působili dojmem ředitelů, kteří úkolují všechny ostatní, kladou starostům postižených obcí přechytralé, vyčítavě znějící otázky typu "a proč jste neudělali tohle", "proč jste to neudělali dřív" a podobně.

2) "centrální" štáby si vybraly jedno místo, odkud byl pěkný výhled, a tam potom tři dny točili svoje nicneříkající komentáře.

3) všeobecně se recyklovaly stále dokola tytéž informace a vydávalo se to za "novinky"

4) všechny televize natočily v první a druhý den povodní pár ilustračních záběrů, které potom donekonečna opakovaly na obrazovkách. Zejména ČT24 jsou mistři v promítání záběrů, které nijak nesouvisí s tématem ve zprávách, ani časově, ani místně.

Role (celostátních) politiků i novinářů tedy byla skutečně velmi podobná - ničím podstatným nepřispěli a jenom si na těchto událostech všichni svorně snažili honit trika. Divím se, že v případě ČT mají lidi chuť platit poplatky za tak mizernou kvalitu.

A. Hlaváček 7.6.2013 3:42

Jsou zábrany to pravé ořechové?

Ono by to asi chtělo občas probagrovat koryta, samozřejmě řek a jiných vodních toků. O dalších korytech netřeba psát. Ony zábrany nejsou vše. Pokud je zanesené koryto řeky, sebelepší zábrana asi moc nepomůže. Leda stavět ty dvacetimetrové. Pokud se nikdo nestará o vodní toky a to i ty nejmenší, tak prostě ty zábrany jsou jen kšeftem pro výrobce

J. Vyhnalík 7.6.2013 3:18

Martin Fendrych si potřeboval kopnout do Klause

Václav Klaus byl pozván na Primu kvůli debatě, jejíž otázky určoval moderátor. O povodních se zmínili na začátku i na konci, ale nedokážu si představit, co smysluplného by měl o povodni říkat Václav Klaus, který coby expresident nemá žádné pravomoci.

P. Pavlovský 7.6.2013 2:46

Jak by asi zareagovala německá média,

kdyby spolkový president do nich sarkasticky komentoval poletování paní premiérky?

Nebylo by to horší než nevhodná viróza?