29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Zvyšte si platy, urychlíte svůj pád

Přírodní zákony představují pracovní ekonomii přírody, jsou jakousi kosmickou geometrií. Ale existuje i morální geometrie. Pravdy jsou vždy jednodušší, přímočařejší než omyly a lži. Ctnosti jsou méně složité a geometričtější než hříchy. A proto Karel Čapek tvrdil, že i bůh sám je přímočařejší než démon či ďábel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Votava 30.7.2012 12:46

Nejzajímavější je to,

že při zvyšování platů či poskytování si jiných výhod, jsou poslanci vzácně jednotní, proti nejsou ani "největší lidumilové" naši bolšebvici. Tam opozice neexistuje. Z toho vyplývá, že článek Karla Čapka " Proč nejsem komunistou" je zcela pravdivý.

P. Schuh 30.7.2012 12:11

Co s tím ?

Oni si to ale pravdou mohou dovolit. Klidně si zvýší platy. Do voleb je od koryt prostě nikdo zákonnou cestou nedostane (a možná, že se je ani poté nepodaří vypráskat z parlamentu, protože jako se komunisté spoléhali na své věrné fanatiky, tak se spoléhají tito současní mafiáni na fanatiky rádobyreforem). V tom je ta totalita a jasná nedemokratičnost....

L. Krajicek 30.7.2012 3:35

Již samotný název článku je zavádějící.

Hlavní myšlenka jakbysmet.

Jako kdyby o tom, kteří politici a kdy odejdou, rozhodoval někdo jiný, než oni sami. Dokonce to snad má nabudit zdání, že o tom rozhodují ti, o kterých tito politici sami rozhodují, tedy občané - voliči. To už je zcela mimo realitu, přímo absurdní, na hranici zvrácenosti. Občané dokonce ani nerozhodují, kdo do politiky vstoupí (Kubové a Blažkové), natož odejde. A už vůbec ne o tom, kam odejde. Typický příklad: Ivan Pilip, dnes již zapomenutý politik – všestraník, který dokázal být ministrem čehokoliv a skončil jen proto, že jeho klika (m.j. sem patřil i Jiří Spacák Ruml) prostě prohrála a vyhráli ti druzí. Velice podobné jako v r. 1968, jenže bez tanků.

A už téměř vůbec nikdo neví, že měl zařízený flek, o jakém se většině našich politiků ani nesní. Stal se JAKÝMSI potentátem a papalášem JAKÉSI evropské banky s platem pětkrát větším, než by kdy měl jako politik v tom našem smradlavém kačáku. To je „Odcházení“, mistře, o tom jste měl psát.

Chování našich dnešních politiků asi nebude to pravé akvárium. Do akvária (terária) se chodíme dívat. Na ty exoty, co tam žijí. Máme je rádi a házíme jim tam myši nebo brouky, dáváme vodu, jsou na nás závislí. Když se dlouho nepohnou nebo jsou kdesi zalezlí, zaťukáme na sklo, rozsvítíme žárovku, abychom přiteplili nebo zhasneme. (mimochodem, čím se bude přiteplovat a zároveň i svítit, když nám ekoteroristi všechny žárovky zatrhnou?)

Chování našich dnešních politiků je velice podobné ožralým floutkům, nejspíše tak sportovním fanouškům, kteří bez ohledu na výsledek utkání, v autě jedou městem, do půl těla vystrčení z auta, mávají barevnými prapory, ulamují zpětná zrcátka, řvou ty svoje hesla, třískají o zem vypitými láhvemi od piva a kořalky. V koutku duše ví, že jednou přijde vystřízlivění a úděsná kocovina. Ale zatím, ach!, zatím je tak krásné jezdit křížem krážem a úplně ožralí ( jedni alkoholem druzí mocí) do ochraptění řičet : „JEDÉÉÉM!!!“ a „UŽ JSME TADY!!!“

J. Hejna 30.7.2012 8:24

Re: Již samotný název článku je zavádějící.

Ten Spacák byl ovšem Jan, což ho nijak nevylepšuje.

L. Krajicek 30.7.2012 17:20

Re: Jistě, Jan Ruml. Omlouvám se.

Rozeběhly se mi myšlenky a vzpomněl jsem si na Jiřího Rumla, který se několik roků zašíval ve "vyšetřovací komisi" pro události 17. listopadu. Vyšetřili kulový.

J. Malá 30.7.2012 14:49

Re: Již samotný název článku je zavádějící.

Ivan Pilip-to je ten, jak spolu s Bubeníčkem/ dnes už miliardářem/ odjel na Kubu a tam  je nakonec zavřeli za popouze ní k odboji. Čeští komunisti je pak jeli z vězení vysvobodit. Nato Pilipa odeslali dělat šéfa banky v Lucemburku.Když se teď z toho nebe na zemi vrátil, za peníze z nadbytečných příjmů si koupil zámek v sev.Čechách a za peníze EU jej nákladně zrekonstruoval.A protože zvenčí i zevnitř je to luxus, pronajímá jej nyní vládě na výjezdová a jiná zasedání.

L. Krajicek 30.7.2012 17:22

Re: Již samotný název článku je zavádějící.

Jsem v zásadě lidumil, mám rád slušné lidi. Proto bych ty dva na Kubě nechal shnít.

P. Pavlovský 30.7.2012 3:18

Opakuji svůj návh ze včerejška:

Navázat platy politiků i soudců na platy (nesoukromých) učitelů!

Společný jmenovatel: všichni jsou placeni z našich daní, všichni (až na některé politiky) mají vysokoškolské vzdělání!

P. Bárta 30.7.2012 14:52

Re: Opakuji svůj návh ze včerejška:

Mám protinávrh: Co takhle pro každého politika (ale i úředníka, státního zaměstnance apod.) udělat účet, na který by mu spokojení občané posílali částku podle svého uvážení? Vzhledem k tomu, že je každý občan "spolumajitelem" tohoto státu, mělo by to stejný efekt jako stanovení platu zaměstnanci jeho zaměstnavatelem...

no a že by některý takový nedostal nic? Třeba by ho trklo, že asi jeho práce nestojí za nic...