24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MK 19.2.2008 14:16

Soudruhu regulovany Krecku,

vyridte si to laskave s Vlckem :-P

DŽAMBUL 19.2.2008 13:49

CSSD samí duchaplní poslanci

jen takové tiché a hodně s´mrduté upšouknutí, gratuluji.

Otakar 19.2.2008 13:24

Vedení ČSSD se při prezidentské volbě odkopalo.

A to tak, že žádný kostým jim není dnes platný. Paroubek by tak jak postupoval, postupoval i kdyby nebyl kandidátem Švejnar, ale kdokoli, třeba pes Filipes. Otázka zní co teď se Švejnarem, asi nic vše asi po povinných cca 7-15 denních žvástech půjde do ztracena, mouřenín vykonal co měl a půjde, šel by i pes Filipes. Co zůstalo je dost hnusné politické bahno hulvátského chování ČSSD hodné 4 cenové skupiny, a chování zelených , zejména při projevech před 1. volbou, bylo jako ze chlíva, obávám se že to nepůjde jen tak přejít a máme se dál na co těšit. Český politický dvorek se čím dál začíná podobat dvorečku u 4.cenovky, která nemá kloset.

fousek 19.2.2008 14:06

Re: Vedení ČSSD se při prezidentské volbě odkopalo.

velmi trefnéR^

Evicek 19.2.2008 15:08

Re: Vedení ČSSD se při prezidentské volbě odkopalo.

Můžu vědět, co konkrétně Vám přišlo "jako ze chlíva?" Páně Klausovo ťukání si na čelo bylo přinejmenším stejně školácké...... Jinými slovy, kdo chtěl, aby byl zvolen arogantní egomaniak, ten nezůstal zklamán.....:-/

vládík 19.2.2008 13:00

Konečně člen ČSSD, který uznal chybu Paroubka

Paroubek to byl, kdo tvrdě, neurvale (prostě paroubkovsky) prosazoval veřejné hlasování. Podle rozboru v blogu p. Křečka to byla hrubá taktická chyba. Chyba ČSSD - tedy především Paroubka, Ratha, Haška, příp. Sobotky.  Už víme, kdo je totálně poraženým: Tito neschopní taktici.

Díky, pane Křečku, konečně rozumné slovo (že to ale trvalo).

VLK 19.2.2008 17:02

Re: Konečně člen ČSSD, který uznal chybu Paroubka

Ano, první Křečkovo rozumné slovo, co jsem kdy četl.

S 19.2.2008 12:17

Křeček

Na článku JUDr.Křečka je vidět dlouholetá praxe v politice i v době normalizace. Teď vidí příčiny. Nic proti tomu, kdyby ho bylo slyšet i před volbou prezidenta. V diskusi je mluveno o ideálu soc.dem.R.Battěkovi, to přece žádný sociální demokrat nebyl, jen formálně hlásal pravicové ideje pod vizitkou ČSSD. Za jeho časů a časů prof.Horáka  se strana dopracovávala do politického zapomnění, z kterého ji vyvedl teprve Zeman. Pan Křeček je praktik dřívější strany socialistické a patrně by již měl být nahražen někým méně "zkušeným", ale schopným aktivního přístupu.

Ladislav N. 19.2.2008 14:40

Re: Křeček

Jo, Zeman vytvořil svou útočnou protireformní rétorikou z ČSSD pobočku komunistické partaje. ;-P

Jenda 20.2.2008 0:01

Re: Re: Křeček

S tim bych se odvazil nesouhlasit. Pobocku KSC z CSSD vytvoril az PlnouParouBack, ovsem v soucasne dobe se nemohou dohodnout co je centrala a co pobocka.

Psí vrah Čumil 19.2.2008 11:59

Inu, pane autore, dokud budete mít mezi sebou všeliké melčáky, pohanky a romany,

těžko bude výsledek - a to bez ohledu na způsob volby - jiný.:-)

Jura Jurax 19.2.2008 12:44

Re: Inu, pane autore, dokud budete mít mezi sebou všeliké melčáky, pohanky a romany,

Jojo, tak to dopadá, když zlotřilí zákonodárci neposlouchají rozkazy rodné strany - buď se řídí vlastním vědomím a svědomím, jak žádá ústava (ale to není moc pravděpodobné) nebo soudí, že pro ně bude z jistých důvodů výhodnější neposlechnout (vnitrostranické šouchle a boje, pronikavá blbost příkazu, lukrativní nabídka od konkurence a vůbec obecně osobní prospěch hodnotově převyšující ztráty z případného trestu).

Strana je ke korytům pozvedla, Stranu tedy mají poslouchat. Jenže činili-li by tak důsledně, jsou vlastně zbyteční - prostě by se sešli šéfové parlamentních stran a bouchli by o stůl počtem hlasů ve volbách dosaženým a bylo by rozhodnuto. Nebylo by rebelů, temných podezření a výhrůžek - a práci zákonodárců ve výborech by levněji a podstatně líp zvládli odborníci přes dotyčnou problematiku - aspoň by se rozhodovalo rozumem a na podle stranických hledisek, což by jen prospělo. A strašně by se ušetřilo;  akorát ČT  by místo přenosů z parlamentu musela najít jinou estrádu.

Psí vrah Čumil 19.2.2008 16:31

Re: Re: Inu, pane autore, dokud budete mít mezi sebou všeliké melčáky, pohanky a romany,

Milej Juraxi, nerad vám bourám bábovičky, ale pokud jsou ti ušlechtilí zákonodárci tak zatíženi na vlastní názory a svědomí, pak mají možnost kandidovat za sebe sama - na své vlastní triko, jak správně píšete. Zbytek jsou už jen prndy, jimiž pro sebe zakrýváte, že svědomí a názory dám a pánů zákonodárců jsou většinově formovány osobním ziskem. Ostatně na takovou vaši imaginární schůzku předsedů stran se mohl dostavit s jednoznačným výsledkem toliko pan premiér Topolánek. Dovedete si ostatně představit, že by se mezi ctihodnými zákonodárci za ODS objevil šílenec, jenž by se opovážil NEZDVIHNOUT ruku PRO ing. Klause...?;-D

VLK 19.2.2008 17:11

Re: Re: Re: Inu, pane autore, dokud budete mít mezi sebou všeliké melčáky, pohanky a romany,

Ne, to nedovedu. Klaus udělal z ODS to, co je. A všichni v ODS jsou mu za to vděčni, dnes, když už stranu nevede, více než dřív.

Ale podívejte se z tohoto pohledu na minulé zaříznutí kandidatury Zemana. Zeman udělal z ČSSD to, co je, ale aby jí dokázal přinést hlasy v době po opoziční smlouvě, musel jí dovolit se od něj distancovat. Jestli chtěl Špidla zůstat hodnověrným, musel nechat Zemana prohrát. A až třetí předseda dokázal ČSSD znovu zkonsolidovat, bohužel jen prohloubením těch negativních vlastností, které byly vidět už na Zemanovi - hulvátstvím a nedodržováním vnitrostranické i vnější demokracie.

Starý J. 19.2.2008 11:06

Švejnar měl v tajné volbě ještě daleko menší šanci

než ve veřejné. Z komunistů by krom Dolejše jej nevolil nikdo a pokud někdo z ODS, tak rozhodně méně, než kolik by jich bylo z ČSSD, co by volilo Klause. Jako facka Paroubkovi. Čunek by asi také nedemonstroval svůj okázalý vlezdozadkyzmus Paroubkovi, aby zachránil své korýtko a Paroubek na něj nadále neútočil. Ten mu za podporu Švejnara byl schopen odpustit i vykradení Státní banky! Při volbě Švejnara šlo o Paroubka! O jeho volné ruce k jakýmkoli prasárničkám, které by mu Švejnar samozřejmě toleroval, protože by mu byl neskonale zavázán. Přijít na politickou scénu, kde ho před volbou 95% lidí vůbec nezná a vhodnou manipulací se hned stát prvním mužem ve státě, tak to je opravdu pohádka "O českém Honzovi" dle soudružky senátorky Gajdůškové!

BuBu 19.2.2008 11:40

Re: Pane Starý . . .

. . . já to upřesním : Švejnar neměl v tajné volbě žádnou šanci !  Proto ty obstrukce - proto ten humbuk ! Já jsem 100% přesvědčený, že v tajné volbě by vyhrál Klaus hned v 1.kole - 1.volby !

vlasta 19.2.2008 11:57

Re: Re: Pane Starý . . .

R^

VLADIMÍR 19.2.2008 17:42

Re: Re: Pane Starý . . .

Hlavně je potřeba se zamyslet co nám to přineslo, hlavně mladým lidem.

No to koukam 19.2.2008 10:43

Regulovane najemne

A ted nam jeste Krecku rekni, odkdy prestanes bydlet v byte s regulovanym najemnym.

S 19.2.2008 12:22

Re: Regulovane najemne

Regulované nájemné např.v Praze je jen fráze domácích, kteří chtějí vykořistit tolik, aby mohli mlaskat, nejen brát tržby z dědictví po lidech, kteří domy stavěli. Regulace byla i za l.republiky a za okupace. Dnešní regulované nájemné např.v Praze činí v průměru 6tis.Kč za měsíc za malý byt.

Jura Jurax 19.2.2008 12:49

Re: Re: Regulovane najemne

.v Praze činí v průměru 6tis.Kč za měsíc za malý byt - hm, jak kde a jak malý a z čeho průměr :-/

Jinak - myslíte, že majitelé chtějí nájemníky neregulovaným a přemrštěným nájmem vyhnat? A kdo by jim pak platil - všichni by šli do levnějších, ne?

sociolog 19.2.2008 13:06

Re: Re: Regulovane najemne

V Praze mozna. Lec mimo hlavni mesto je to 1500. A opravujte z toho treba fasadu cinzaku...

Rad 19.2.2008 22:44

Re: Re: Regulovane najemne

beru!

brabus 19.2.2008 10:38

Nestačím se divit........

teda pane Krečku! Nestačím zírat, že člověk jako Vy, je ochoten zcela jasně popsat hlavní problém neúspěchu pana Švejnara. Můžu jenom souhlasitR^ Já jsem ještě ochoten jít trochu dál. A to, že Paroubek kašlal na Švejnara, ale jediné o co mu šlo, aby rozhádal vládní koalici prostřednictvím Švejnara.....

Jura Jurax 19.2.2008 12:49

Re: Nestačím se divit........

a zeleného Bursíka ...

huhu 19.2.2008 10:37

Křečkova parta za Jyrkovu ?

z bláta do louže. :-D

Jirka Tábor 19.2.2008 9:51

Skoro se mi zdá, že to pan Křeček nenapsal

nebo v náhlém afektu podlehl jasnozřivosti a pochopil, že způsob vládnutí předsedy Paroubka podporované DRáthem, je nadále neudržitelné a vede ČSSD do pekel. Zajímavé je, že se trochu vytratil dříve mimořádně aktivní pan Sobotka. O kvalitách ČSSD vypovídá i vedení volby prezidenta bývalým členem KSČ, traktoristou  a předsedou poslanecké sněmovny panem Vlčekem.

Klička 19.2.2008 9:46

Zásadní omyly české politiky

Milý pane Křečku, kdy už si konečně Vy a ostatní čeští politici uvědomíte, že zvolení či nezvolení pana Švejnara prezidentem není vůbec věcí veřejné nebo tajné volby? Způsob volby je pouze zástupný problém, vtloukaný do hlavy občanům. Mnozí občané však nejsou tak hloupí, za jaké je většina politiků považuje. Hlavním problémem je úplná absence demokratických principů a zjevné pohrdání Ústavou ČR mezi naprostou většinou vrcholových politiků a potažmo v celé České republice. V ČR neexistuje demokracie (vláda lidu) ale prachsprostá diktatura politických stran, zastoupených v parlamentu a částečně i v senátu. Tyto strany, výrazně porušujíce čl.27, odst 1 ústavy diktují svým poslancům svou vůli ( nikoliv vůli lidu) a přímo je tak nutí porušovat jejich ústavní slib, který při vstupu do parlamentu složili dle čl. 23, odst.3 ústavy. Ti poslanci, kteří nepodlehli v minulosti diktátu svých stran ať již jakýchkoliv (bylo jich bohužel málo) jsou následně protiústavně trestáni v rozporu s čl. 26 a čl. 27, odst.1 ústavy, ba co víc, dehonestováni v médiích, která se tak podílí na znásilňování náznaků demokracie v tomto státě. Zde je zásadní problém, pane Křečku, a ne ve způsobu volby.

Von 19.2.2008 10:24

Re: Zásadní omyly české politiky

Máte jistě pravdu - ti vnímavější to dávno pochopili, ale náprava je bohužel v nedohlednu.

KRTEK 19.2.2008 11:46

Re: Zásadní omyly české politiky

R^ SOUHLAS