2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí?

Prohrál jsem sázku. Naivně jsem věřil, že současná hlava státu má aspoň zbytek soudnosti, pokud zváží svůj současný zdravotní stav a dalších pět let ve funkci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 11.3.2017 18:02

Re: Kdo je u moci, nikdy nemá soudnost

Co třeba Bamberk? Nebo skromné shromáždění, aby ohlásil kandidaturu? Typický to projev skromnosti? Spíš nabubřelosti. Zemen je ledacos, ale skromnost?

Z. Rychlý 11.3.2017 8:33

Re: Kdo je u moci, nikdy nemá soudnost

Kdo je u moci? Zeman reálně žádnou moc NEMÁ ! Takže jde mu o něco jiného, než něco mocensky ovládat. Je to totiž narcis větší než Klaus a Havel dohromady; tudíž mu jde o to, být a udržet se na piedestalu a nechat si podkuřovat. A nejde tu o peníze, tihle narcisové jsou ochotni za ten piedestal i zaplatit.

Pro mě jsou zajímavé otázky typu, co je to za lidi, kteří se domnívají, že Zeman (či jiní narcisové) chce něco mocensky ovládat. Proč přikládají docela běžným lidským sklonům (narcismus, pomstychtivost, egoismus) jakési mýtické vlastnosti? Touha po moci? Ani náhodou. V Zemanovi žádná vize ani cíl nejsou, není tam nic, k čemu by chtěl použít tu svou (fiktivní) moc.

Nebýt buranství, které bude nejspíš hrané a předstírané kvůli obecenstvu, Zeman by nikterak nevybočoval z řady našich prezidentů Masarykem počínaje a Klausem konče.

F. Lesniak 11.3.2017 7:46

No jistě a zase ten Havel.

Pro havloidy je Havel modlou a vůbec jim nevadí, že chlastal daleko více, než Zeman a lhal, jako když Rudé právo tisklo. Nemá smysl připomínat jeho žvásty, protože každý, kdo nemá Alzheimera, si to pamatuje. A také to, že to byl docela obyčejný děvkař. To je ten jeho odkaz?

V. Němec 11.3.2017 7:49

Re: No jistě a zase ten Havel.

Havel je příklad jak jde vyrobit z nemožného možné.

J. Dusitko 11.3.2017 7:53

Re: No jistě a zase ten Havel.

On byl dívkař a to je rozdíl! A stejně měl nejraději tu svou Mercedes...

D. Polanský 11.3.2017 8:07

Re: No jistě a zase ten Havel.

Přemýšlím jaký odkaz nám zenechal: Snad to bombardování Jugoslávie ve jménu demokracie a že mu nevadilo, že z Kosova pod patronací NATO byli pak vyhnáni křesťané.

V. Němec 11.3.2017 7:34

A pan Vodvářka

má soudnost jasnou?

J. Pražák 11.3.2017 6:11

Jednooký mezi slepými králem

Na Zemanovi mi výrazně vadí jeho spolupracovníci (bez prověrky, bez přiznání majetku,...), možná jsou to jeho loutkovodiči.

Ale zatím má Zeman názory, které representují většinu obyvatelstva, na rozdíl od neschopné asociální vlády a parlamentu, kteří vyloženě škodí národu.

Spící Kníže nebo Pospíšil, Horáček,.... to by zrovna výhra nebyla.

P. Boublíková 11.3.2017 5:20

Asi vám uniklo

že Zeman se žádných předvolebních diskusí účastnit nehodlá. A zas máte námět na další článek. Že bude v úplném rozporu s tímto nevadí ;^)

J. Mrázek 11.3.2017 4:51

Dejte se vycpat i s Havlem

A pak se někde s nějakou "lavičkou" umístěte tak, aby jste byli alespoň jednou užiteční - tam, kde chodí hodně pejsků a nemají patník ....

K. Kovář 11.3.2017 1:34

Milý kecálku !

Buď rád že jsi rád ! Ty bys chtěl Šláfenberka co, no to by jsme to vyhráli ! Havel byl usvědčený zloděj, lhář a alkoholik který zmrvil na co se podíval ! Ten se hodil opravdu jen na to přikulování a kdoví jestli !

J. Jelínek 11.3.2017 7:15

Re: Milý kecálku !

No a pochcanej Zeman by nemohl ani přikulovat. Maximálně může připrcávat báťuškovi.

K. Kovář 11.3.2017 9:27

Re: Milý kecálku !

Pokud vím pochcal se na konferenci pan kníže, jestli se při tom neposral je otázka jakou měl zrovna stolici ! Směšný paňáco !

P. Sulc 11.3.2017 1:16

Dulezitejsi je,

aby tu soudnost mel narod, ktery si presidenta voli. Chyby se stavaji, ale zvolit jej po druhe, to je stejna hovadine jako zvolit 2x Obamu.. Jenze cernocha volili prevazne cernosi a hispanci. A tu pravdu a lasku, tu si nemalujte moc na ruzovo. Vetsinou, prevaznou vetsinou, ve svete vitezi lez, podvod, korupce a nasili, dnes, stejne jako pred tisici lety. Jen velice hloupi lide se stale jeste domnivaji, ze svet, byt ne zcela rovnou cestou, je stale lepsi a speje k nejake pohadkove dokonalosti. Nespeje, rekl bych,ze nyni speje k jakemusi zmodernisovanemu poddanstvi, nejaka podivna kombinace techniky a feudalnich manyru. A za nejlepsi pokladam druhou pulku 19 stol a habsburskou monarchii.. Dovede si nekdo predstavit, ze by se zakazovalo koureni, ci ze treba fotr nemohl maleho synka poslat se dzbanem pro pivo ci do trafiky pro virginka? Nebo ze by nektere zeny vriskaly, kdyby v citance byla basnicka o maminkach? Co by asi tehda delala policie, kdyby massy demonstrantu rabovaly obchody, zapalovaly domy a kocary, zabijeli kone, auta jeste nebyla a ohrozovaly nebezpecne okoli? Rekl bych, ze by uz na zacatku poldi natahovali zavery mannlicherovek a po prvnim vystrelu do vzduchu by nastal klid.

J. Dusitko 11.3.2017 7:49

Pro vás je důležitá instalace

české klávesnice. To opravdu zvládne i ten nejhloupější emigrant někde v Patagonii. Řekněte případně někomu, kdo se orientuje v moderním světě...

P. Sulc 11.3.2017 10:08

Re: Pro vás je důležitá instalace

Netreba, jen blbecek ji pozaduje, nema dosti inteligence pochopit psane.

F. Svoboda 11.3.2017 15:12

Re: Pro vás je důležitá instalace

Nejsem blbeček, ale čtení vašich příspěvků není příjemné.

P. Sulc 12.3.2017 4:37

Re: Pro vás je důležitá instalace

No, jedina rada je: nectete to. Nicmene, nejsem sam, kdo zije mimo CR a nepouziva ceskou klavesnici. A prevazne si ani nevsimnu u cizich prispevku, ze tam nekdy nejsou hacky a carky, nedej pane Boze jestli zchazi dokonce i krouzek na u. A kdyz si vsimnu, tak mi to nevadi, inteligence mam alespon tolik, ze textu rozumim. Co mi ovsem vadi, kdyz primitivni hlupaci mi misto argumentu predhazuji klavesnici, nebo mne poucuji, ze Sulc je husoenina a stale se trese. Nastesti si z mladsich dob pamatuju, ze Cesi vynikaji hulvatstvim, zavist a hulvatstvi jsou zname ceske narodni vlastnosti a tak mi to nevadi.Preju pekny weekend.

K. Vyšata 11.3.2017 1:01

Pane Vodvářko, národu zcela zřetelně

vyhovuje Zeman takový jaký je, tedy alespoň té části bez Vodvářků. Co naděláte, národ se nedá rozříznout a tu část Vašich názorů blízkých oddělit. Co s tím větším "zbytkem"? Vyhladit se nedá, v demokracii zvítězí svojí přirozenou moudrostí a nedá na doporučení "vyvolených".

Zbývá sebrat rozum do hrsti, setřást uraženost a zhrzenos poražených. Vrátit se do školy a studovat demokracii bez přívlastků. Třeba pochopíte, že Zeman je pro národ víc než Blaničtí rytíři vyjíždějící při ohrožení ......i když vrávorá a občas padá, hlavně, že mozek mu sakra dobře funguje. Žádné tlachy organizované Moravcem, bude mimo v první řadě divadla přihlížet....a doufám, že se bude dobře bavit. My s ním.

P. Sulc 11.3.2017 1:26

Re: Pane Vodvářko, národu zcela zřetelně

Prirozena moudrost naroda? Ceskeho? Skoda ze nevychazi Dikobraz, tam by se to hodilo. Ta ''moudrost'' se ukazala v r.1918 a pred tim, rozbitim 400 let stareho, fungujiciho statu. Pozdejsi narodni ''moudro'' tan novy stat zajistilo na ne dele nez 20 let, a to ten novy stat pendloval od zdi ke zdi. Kdy se v novem, bajecnem state zavedla dan ze mzdy? Za Habsburku neexistovala. A ted platite i dan z burta.

J. Fridrich 11.3.2017 7:11

Re: Pane Vodvářko, národu zcela zřetelně

Ale jsou i u nás kvalitní lidé.. Jenže někteří z nich sami do naší zprofanované politiky jít nechtějí - a ani se do té naší "arény" nehodí.. Také by opravdu moudrý a noblesní člověk tomu průměrnému Čecháčkovi jaksi nevyhovoval - on má radši toho svého zemana Zemana - ten je jejich, protože je jako oni...

K. Vyšata 11.3.2017 9:20

Re: Pane Vodvářko, národu zcela zřetelně

Jsou u nás kvalitní lidé, od těch nejvzdělanějších až po posledního dělníka. Ale za těch pár let po převratu se podařilo našim zvoleným politikům udělat z politiky žumpu toho nejhoršího kalibru co může být. Politiku neprováděli jako službu lidem, ale výhradně jako způsob zbohatnutí a získání pozic v honorovaných místech. A to je vnímáno veřejností jako nechutný obraz nové doby, který si nikdo při převratu nepřál. Proto, když byla konečně prosazena přímá volba prezidenta, dopadla jak dopadla. To co jsme považovali za elity se ukázalo jako hladová smečka kverulantů neschopných pochopit demokratická pravidla volby. A jsme ve stavu podle některých rozdělené společnosti, pode jiných ve stavu odtrhnutí některých od lidí. Mají svoji bublinku záště a nenávisti a docela se v ní z rozkoší povalují.

Moudrost a noblesnost by u té skupiny nenašla ani Slonková.

M. Těhanová 11.3.2017 7:51

Re: Pane Vodvářko, národu zcela zřetelně

Bum - to bouchlo 2x. Ta přirozená moudrost lidu volícího Zemana, a jeho dobře fungující mozek! Posloucháte ho někdy? Co z toho, když klade slova je z jeho hlavy? Opravdový , vlastní názor jsem od něho neslyšela.

K. Vyšata 11.3.2017 9:34

Re: Pane Vodvářko, národu zcela zřetelně

To máte těžký paní Těhanová, někteří lidé prostě nemají schopnost pochopit jednoduchost a proto ta zoufalost z našeho prezidenta, která elitáře přivádí do stavu naprosté rozvrácenosti. Nechápou náhlou nechuť lidí k jejich vnucování svých názorů, nechápou svět internetu, kde se lež nedá zakrýt noblesností a pokrytectvím. Dokonce je děsí, že má najednou mnoho lidí vlastní názory.

J. Lepka 11.3.2017 11:52

Re: Pane Vodvářko, národu zcela zřetelně

Národu zcela evidentně ne. A o návratu do školy byste měl spíš uvažovat vy, jestliže cca třetinu voličů považujete za celek. Jo, jo, to je důsledek výpadku ve vzdělání.

K. Vyšata 11.3.2017 14:37

Re: Pane Vodvářko, národu zcela zřetelně

Když pane Lepko už i děti v deváté třídě dokážou poznat, že třetina z celku co odvolí je větší než menší než třetina co odvolí jinak. Zbytek radši nešel volit, protože jim celá volba byla ukradená. Určitě se do té vaší vzdělanosti ještě taková maličkost natlačí. Kdyby to bylo příliž složité, tak po lopatě, voličů co zvolili Zemana bylo víc, než těch co volili Schwarzenberga.

P. Dvořák 11.3.2017 0:54

Nic proti tomu, že

"Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí".

Ale jenom ne vize Václava Havla!!!

J. Krásenský 11.3.2017 6:08

"Pravda a láska

zvítězí nad lží a nenávistí" je základem každé dětské pohádky (od biedermeieru). A pohádky pomáhají dětem večer usnout s pocitem, že všechno je tak, jak má být. A tak tomu bylo a jest i u nás.

P. Dvořák 11.3.2017 7:13

Re: "Pravda a láska

S těmi pohádkami máte pravdu. Že se vyprávějí dětem a ty tomu tak nějak i věří, to je také pravda.

Horší je, že tomu uvěřili i naši infantilové.

V. Kotas 11.3.2017 8:23

Re: Nic proti tomu, že

Ještě to bude chvíli trvat, protože ti zbožňovatelé V. Havla, mají zatím obsazená média ( především veřejnoprávní ČT ) a jsou nejvíce slyšet. Bohužel !