Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M. Zima

11. 9. 2009 8:11
Pane starosta

zamítnutí zákona ústavním soudem nepředstavuje samo o sobě žádnou zvláštnost, zde jde o specificky českou ubohost, která tak nádherně vykrystalisovala v idiotské reakci hradního šaška, v komunistických a Paroubkových stanoviscích, v Zaorálkově vystoupení u ÚS, ten vůl tam šel s blboučkým Sobotkou bez jakékoli přípravy, bez vlastních právníků, jako na pivo.

Pravdu ovšem máte v tom, že ti klauni od kLause, přes Paroubka až po Pecinu se naučili myslet někde na schůzích KSČ. Oni nemají nejmenší ponětí o ústavnosti a o demokracii vůbec.

Vysoce pozitivní je ale neobvykle zřetelné odhalení myšlenkového světa guru kLause, on by stále ještě nejraději předbíhal legislativu, zřejmě mu doposud nikdo nevysvětlil, kolik ty jeho ješitné samolibosti stály a že by za to v ústavní demokracii seděl. Je dále vidět, že zamýšlené vydání obrazového almanachu idiotů, kteří volili V. kLause zobrazuje bohatou paletu české slabomyslnosti pouze nedostatečně.

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

11. 9. 2009 8:12
Re: Pane starosta

Tentokrát s Vámi musím bohužel souhlasit. ;-(

0 0
možnosti

Petr Kohout

11. 9. 2009 7:36
Ústavní soud svévolně pozměnil (porušil) ústavu.

Je stále otázka, zda-li je jeho rozhodnutí platné. Já v každém případě považuji těch 13 ústavních soudců za otevřené nepřátele demokracie, přesněji řečeno svobodných voleb.

0 0
možnosti

televizní divák

11. 9. 2009 8:04
Re: Ústavní soud svévolně pozměnil (porušil) ústavu. Demokracie - ohlodaná kost pohozená davům ?

Reálný kapitalismus systémově vytváří nezaměstnané, chudé, prostitutky a bezdomovce.Lidé ohrožení chudobou : ČR 6%, Německo 11%, USA 18%.

Neviditelná ruka trhu (spekulativní kapitál) často devastuje mezilidské vztahy .Zvyšuje se potřeba policistů, soudců a nových věznic.

Konec světového liberálního kapitalismu v březnu 2008 - dvě velké, zahraniční, krachující banky byly zachráněny znárodněním.

EU usiluje o solidární společnost (viz Evropská sociální charta)a vychází z reálné ekonomické situace. Bohatší se přesto mnohdy zvýhodňují.

0 0
možnosti

Veselý

11. 9. 2009 7:18
Nedívejme se zaujatě

Politici rozhodovali na základě vyjádření právníků. Prakticky pražská právnická fakulta posvětila jejich jednání. Ze včerejší večerní televizní diskuze s paní Drtinovou vyplynulo, že názor pražské právnické fakulty zastává v Evropě pouze Maďarsko, všechny ostatní demokratické státy mají opačný názor. Tedy názor našeho ústavního soudu je v souladu s názory ústavních soudů drtivé většiny ostatních evropských států. Z toho vyplývá jedna věc, pražská právnická fakulta má jiný názor, než je v Evropě uznávaný. Proto by měla univerzita udělat něco, aby její fakulta nevychovávala právníky, kteří mají jiné názory, než které jsou uznávány v demokratickém světě.  

0 0
možnosti

Vlastimil

11. 9. 2009 8:20
Re: Nedívejme se zaujatě

Politici rozhodovali na základě vyjádření partajních "právních expertů". A tihleti lidé jsou zvyklí na to, že jejich klient chce něčeho nějakým způsobem dosáhnout a oni jen dodají "právní stanovisko", které postup jejich klienta podpoří. Tedy žádné nezávislé stanovisko. 

0 0
možnosti

Náčelník Skvrnitý ocas

11. 9. 2009 6:20
Trocha demagogie

Osočovat poslance z protiústavního chování za to, že hlasují pro zákon, který je nakonec shledán protiústavním, je demagogie. Hranice mezi ústavním a neústavním zákonem je, jak jsme viděli, velmi tenká. To bychom museli mít sněmovnu ze samých právních expertů a nepotřebovali bychom Ústavní soud.

Největším přínosem rozhodnutí o neústavnosti zmíněného zákona je, že se někdo úspěšně postavil politikům, kteří se domnívali, že vyrostli až do nebe.

0 0
možnosti

Bulvan

11. 9. 2009 6:28
Re: Trocha demagogie

No vidíš. A právě, že sněmovnu ze samých právních expertů nemáme, podle toho zákony a chování poslanců, vypadá. Sami se v tom, co upachtí, nevyznají! Opravdu jsme tak prostoduchý národ?

0 0
možnosti

Bulvan

11. 9. 2009 6:15
S přihlédnutím

k výrokům většiny občanů v diskusích na webu si náš národ takové politiky zaslouží plnou měrou! Málokdo se zabývá mocenským chováním politiků. Kýždý většinou hledá toho, kdo stojí za podáním stížnosti pana Melčáka. Rovněž reakce na postup ÚS jsou převážně negativní. Zaslouží si tento naivní národ lepší představitele? Nezaslouží!

0 0
možnosti

Bulvan

11. 9. 2009 6:15
Re: S přihlédnutím

opr.: každý

0 0
možnosti

Petr B.

11. 9. 2009 6:08
Autore, a co když protiústavně jednal ÚS????

a podle většiny ústavních znalců tak také učinil. Samotný ústavní zákon schválený ústavní většinou v parlamentu a senátu by mohl být "protiústavní" jen za velmi mimořádných okolností a to tato situace v žádném případě nebyla. Jakou máme my občané proti protiprávnímu jednání ústavního soudu???? Copak může mít nějaká instituce v demokratickém státě absolutní moc nad všemi a nemůže být za své jednání postižitelná????

0 0
možnosti

Jirid

11. 9. 2009 6:18
Re: Autore, a co když protiústavně jednal ÚS????

Pane Petře, ÚS nemá absolutní moc. Pokud by pan Melčák nepodal stížnost, tak ÚS by nic v tomto případě nedělal, ani by nemohl.

0 0
možnosti

sKoba

11. 9. 2009 5:53
"Zákony jsou proto, aby se porušovaly" - není toto krédo podstatné části populace?

Tak co se divíme, že typický vzorek národa, usazený v parlamentu, se chová jako jeho zbytek? (Y)

0 0
možnosti

mirek

11. 9. 2009 5:49
Lid vládnea ne polsanci

Konečně někdo našim posrancům pardon poslancům řekl, že země patří lidu  a ne jim. Ústavní soud je tím kdo hájí lid této země a nikoliv posranci, paron poslanci. Senát je nyní zbytečný kdzž místo aby hájil ústavu jednal s posranci protiústavně. Všichni kdo hlasovali pro zrušený zákon jednali protiústavně a možná ve zločiném spolčení. Ztratili navždy jakýkoliv kredit stát v čele země a říkat si poslanci  či senátoři. Nemohou již tvořit zákony a být vzorem a myslím si, že máme právo využít ústavy a přestat se řídit normami, které oni přijímají.

0 0
možnosti

Petr Kohout

11. 9. 2009 7:37
Re: Lid vládnea ne polsanci

Naopak - lidu bylo řečeno, že má držet hubu, že žádné volby nebudou a o moc se rozdělí stávající poslanci s ústavním soudem.

0 0
možnosti

arch.JJ

11. 9. 2009 5:27
..ano, žumpa je plná a pěkně páchne

...dobře se odkopala tato politická veteš. Schvaluji jednoznačně nález ÚS. Právo  a pořádek chybí v této zemi.

0 0
možnosti

Vladimir

11. 9. 2009 11:51
Re: ..ano, žumpa je plná a pěkně páchne

Souhlas s tím konstatováním, že v této zemi chybí právo a spravedlnost a pořádek. Jenom musím připomenout, že ÚS

0 0
možnosti

Ostap Bender

11. 9. 2009 1:11
Něco jsem nepobral

Zvláštní - senátoři a poslanci podle autora ztratili právo tvořit zákony, ale přitom je jim bráněno ukončit svoji činnost v parlamentu a vypsat volby, v nichž by byli zvoleni noví. Nebo potvrzeni staří, samozřejmě, taková jsou už holt pravidla...

0 0
možnosti

oak

11. 9. 2009 1:43
Re: Něco jsem nepobral

nikdo jim nebrani aby jednali tak, jak jim tuto situaci ustava resit dovoluje.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz