18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Žulový Andrej Babiš

Soudě dle stranických preferencí, vydávaných různými agenturami, kauza Čapí hnízdo zatím neměla na podporu hnutí ANO velký vliv. Stále se pohybuje mezi dvaceti až třiceti procenty a šéf i faktický majitel strany Andrej Babiš se pořád drží na čele žebříčku důvěryhodnosti politiků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kyselková 14.4.2016 19:14

Stále jen pokrytecké

omílání afér minulých pravicových vlád ! Neměří se všem stejným metrem. Za pouhé podezření (ministr Drobil) nebo nařčení (Kocourek) s velkou doživotní ostudou byli postu zbaveni. Proti tomu cizinec Andrej Babiš se svou nekalou minulostí STB, záhadným získáním obrovského jmění, provozem svých nejméně 200 podniků - mediální magnát - je stále více zbožňován. Z kauzy Čapího hnízda má perfektní reklamu - procesí návštěvníků nemá konce. Asi mimozemšťan - oligarchové jsou zřejmě z jiné galaxie. Kdekdo se chce k nim alespoň vetřít.

V. Plocek 14.4.2016 15:00

Žulový Andrej Babiš

Babiš není žulový,, jako žádný politik Ale měl štěstí, že přišel v pro něj správný čas a s programem, na který česká společnost bitá zleva a zejména zprava musela kývnout. ODS v rukou mafie, TOP rozpolcena mezi akceptovatelným hrabětem a neakceptovatelným Kalouskem, o ostatních stranách nemluvě. A konečně koho chcete dnes, pokud by jste skutečně měli zájem o změny k lepšímu v naší zemi, volit. ČSSD, prokazující totální neschopnost řídit chod vlastní strany na dnešním příkladu obrdluhu, TOP s hysterickým Kalouskem, zelené a nedej bože bolševiky? A že Babiš fůru svých slibů nesplní. Připravme se na to na základě schvalování jím navržených zákonů, okleštěných parlamentem. Závěrem musím upozornit, že se v žádném případě nechci Babiše zastávat. Ale v příštích volbách při dnešním stavu mám pouze dvě možnosti: nejít k volbám anebo volit hádejte koho.

K. Janyška 14.4.2016 17:18

Re: Žulový Andrej Babiš

ODS byla v rukou Babiše ? Je to možné... Dzp.

L. Severa 14.4.2016 14:12

Andrej Babiš se pořád drží na čele žebříčku důvěryhodnosti p

Babiš chytil volební období ve kterém se ekonomice zrovna daří, samozřejmě ne jeho zásluhou. Ovšem většina občanů vnímá to, že se hospodářská situace zlepšila a nějaké Čapí hnízdo ani moc nesleduje, tudíž ani nevnímá. Navíc, ty průšvihy mají jen krátkou publicitu takže velmi brzo vyšumí.

K. Vyšata 14.4.2016 12:29

Pořád to samé,

Čapí hnízdo osm let stará ukázka vyčůranosti podnikatele. Nic co by kolidovalo se zákonem. Zajímavé je jedno, na historii podnikání Babiše se vrhl kde kdo s přesvědčením, že se v tisících jeho podnikatelských aktivit najde spousta porušení zákona a Babiš bude vymazán z politiky. Nic mimo sporného Čapího hnízda se nenašlo. Na co to ukazuje? Máme neschopné "pátrače", nebo je Babiš vzorem poctivého podnikatele?

Mnozí nemohou pochopit že mu neklesá oblíbenost, ANO se nehroutí a navztek opozici se do politiky navezl na začátku vzrůstajícího ekonomického cyklu. Politické skupiny "těch co spolu mluví" se v zákulisí usilovně snaží uplést Národní frontu proti ANO, samozřejmě v čele s Kalouskem, ten má největší zkušenosti když budoval v jednom šiku, s komunisty republiku.

Bohužel, nebo radši bohudík, to voliči nežerou ......

P. Selinger 14.4.2016 12:11

Stát řízený jako firma

v čele s Generálním ředitelem Babišem ? No fuj, děkuji nechci. Poněkud to připomíná Musoliniho, nebo i iné diktátory.....

P. Vaňura 14.4.2016 15:00

Mussoliniho politiku KORPORATIVISMU

dělá Brusel a příkladem typicky fašistické organizace je u nás např. Tripartita.

Čapí hnízdo, neřku li kabelky Nagyové - Nečasové jsou naprostou prkotinou např. oproti fotovoltaickému tunelu, zřízenému "standardními" politickými stranami, tehdy s čestnou vyjímkou ODS.

Mě třeba absolutně Čapí hnízdo nezajímá, důležité je ale např. to, že europoslanci za hnutí ANO hlasovali PROTI nuceným kvótám na migranty.

R. Langer 14.4.2016 11:37

Jaké zas

pravicové strany? Žádné nebyly, a nejsou!

M. Prokop 14.4.2016 11:51

Re: Jaké zas

Jsou, ale moc moc malé.

R. Langer 14.4.2016 12:56

Re: Jaké zas

Myslel jsem ve vládě...

D. Polanský 14.4.2016 11:27

Lze filozofovat,

ale zákon porušen nebyl. Tečka. Jinak obecně s textem tentokráte souhlasím. Babišovy názory jsou paradoxně produktem pravicové politiky, ač všichni mu nadávají do estébáků apod. Dobře fungující demokratický stát je to nejcennější co může občan od státu dostat. Kdyby nebyl i určitou brzdou, vládl by tu zákon džungle. Brzdou ze své podstaty musí být.

R. Langer 14.4.2016 11:38

Re: Lze filozofovat,

Hm, tak pravicová politika je založená na podvodech, dotacích a podvodech s dotacemi? Aha, tak to mi zase něco uniklo, myslel jsem, že je to zrovna naopak... :-D

M. Prokop 14.4.2016 11:53

Re: Lze filozofovat,

Babišovy názory jsou produktem dotačního vyžírkářství. Pokud to pokládáte za pravicové, zajímalo by mne v čem pravicové.

K. Janyška 14.4.2016 9:35

Lidi nezajímá nic. Daří se a oni milují tohjo, kdo je vždy

náhodně u vlády. Oni si myslí, že to on. V tom to je... Dzp.

D. Polanský 14.4.2016 11:28

A hlavně když pravice

navyšuje daňovou zátěž. Tak těžko jí někdo může věřit.

R. Langer 14.4.2016 11:39

Re: A hlavně když pravice

No, hlavně se jí nesmí říkat pravice. Protože to žádná pravice není. :-P

V. Grycz 14.4.2016 7:41

Mě by

zajímalo kdo mu to schválil, kontroloval a ne tyhle plané žvásty.

M. Prokop 14.4.2016 9:11

Re: Mě by

To je celkem nezajímavé. Formálním podmínkám vyhověl. Kdyby nebyl politik, nikdo by se o to nezajímal, ty "peníze z Brusele" jsou tunel tak jako tak.

Jenže pokud se vehementně cpe do politiky, musí počítat s trochu přísnějším posuzováním. Podobně jako jiní výtečníci v tomhle oboru, namátkou Gross, Palas, Novák, Dluhoslav ...

V. Pavelka 14.4.2016 9:39

vše stojí na

podmínkách dotace ,malý a střední podnik , vágně definován,a pětiletá lhůta nezačlenění do většího hospodářského celku,provozování projektu i pro veřejnost . vše je splněno ,žádné krimi se nekoná .

M. Prokop 14.4.2016 10:38

Re: vše stojí na

Krimi ne, ovšem požadavky na politika jsou i jiné, než že nebyl zabásnut.

J. Dvorská 14.4.2016 7:22

Babiš

Je neskutečnou ostudou lidí, kteří volí tento ksindl počínaje Babišem -agentem, konče lhářem Zemanem !

M. Čihák 14.4.2016 7:23

Re: Babiš

je na vyber nejaky neksindl? dejte tip!

M. Prokop 14.4.2016 9:12

Re: Babiš

Některé "malé" strany, zatím.

Každopádně nic rudého, zeleného, oranžového ...

M. Červeňák 14.4.2016 4:08

Žulový?

Ten už je na cestě k oceli. Třeba mu také jednou postaví na Letné sochu a za ním bude na jedné straně fronta na sójové párky a z druhé na vodnaté kuře ve slevě...