2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Ztrácí Babiš nervy?

V posledních týdnech prožívají političtí reprezentanti ANO těžkou dobu. Už nestačí jen tak mlžit o tom, že „bude líp“. Nervy při tom tečou jak voda v „mimořádně“ znečištěné Vltavě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 15.4.2015 9:18

Re: Ale vždyť je to jasné od začátku.

Je to tak a je tristní, že to jeho voli(či) nevidí.

M. Moravcová 15.4.2015 9:31

Re: Ale vždyť je to jasné od začátku.

těm velkým pokryjí daně dotace.

V. Vaclavik 15.4.2015 11:13

Re: Ale vždyť je to jasné od začátku.

Vite, ja si zase myslim, ze ten Babis do te politiky sel opravdu uprimne, bez nejakeho dabelskeho planu ziskat statni moc na stranu sveho soukromeho imperia. Vidim to spise tak, ze je naivni, jak uz takovi lide byvaji, co se politiky, spolecnosti tyka. Stret zajmu tu sice je obrovsky, ale i kdyby si hral malou, nebo i velkou domu, v celkovem obraze spolecnosti to tak jako tak nic neznamena. 

Vy jste sice zacal svuj komentar tak pekne o tech idejich, ale pak se vam to zvrhlo na prosty populismus stekajici na podezreleho z umyslu obohacovani se z verejene kapsy.

Ano, ANO nema program, je to mokry sen tech hospodskych placalu ve stylu - ja bych tam udelal poradek. A Babis mel na to jit to placani ctvrte cenove realizovat. A samozrejme z toho nic nebude a byt ani nemuze. Ale z nejakeho umyslu obohacovani se (a jak jsem rekl, i kdyby...), nebo nejake jine zamery kolujici na jeho adresu, ho nepodezrivam.

Ty jeho pokladny jsou soucasti toho 'ideoveho' prostredi ctvrte cenove.

J. Boleslav 15.4.2015 11:31

Re: Ale vždyť je to jasné od začátku.

Nebuďte naivní. U člověka s jeho minulostí lze těžko nějaký altruismus předpokládat. Já to naopak vidím tak, že mu jeho bílí koňové v politice z ní částečně vypadli a částečně ho přestali poslouchat, takže mu nezbylo nic jiného, než se do ní dát sám. V jeho případě mně přijde snad nejúsměvnější, jak nadává na minulou dobu, ve které si svoje miliardy nahospodařil. Je to trouba.

15.4.2015 11:54

Re: Ale vždyť je to jasné od začátku.

:o)

No, trouba, to snad přímo ne!.... Ale jinak bychom si mohli i spolu porozumět, pane Jiří.

J. Boleslav 15.4.2015 12:06

Re: Ale vždyť je to jasné od začátku.

Mně tak připadá, že moc rozumu nepobral. Má ale dobré poradce.

V. Vaclavik 15.4.2015 13:03

Re: Ale vždyť je to jasné od začátku.

Jenze jak pisu, s tim jestli si nahrabe z verejneho neco vic, kdyz je u tech vesel moci, blahobyt obcanu spolecnosti ani nestoji ani nepada. Nas drzi pri zemi uplne jine veci. Rozumim tomu, ze lidi rozcili kdyz vidi rozkradani ze spolecneho prerozdelovaciho hrnce, jenze i kdyby vsichni byli andele, nasi prosperite by to stejne nepomohlo. Asi jako kdyby se lide ve fabrikach za komunistu neflakali, stejne by zeme Ameriku nedohnala a predehnala...

K. Janyška 15.4.2015 8:54

Ale babišovci jsou morální spodinou všude po repuiblice

Sám estébák a komunista a póvl... Dzp.

J. Boleslav 15.4.2015 8:54

Re: Ale babišovci jsou morální spodinou všude po repuiblice

Přesně tak.

V. Kraus 15.4.2015 7:56

Nejkratší aktuální politický vtip:

Do Agrofertu přijde kontrola z finančního úřadu.

P. Lenc 15.4.2015 7:59

Re: Nejkratší aktuální politický vtip:

Bylo by to úsměvné, kdyby to nebylo k pláči.

J. Boleslav 15.4.2015 8:52

Re: Nejkratší aktuální politický vtip:

Hezké.

J. Dvorská 15.4.2015 7:54

Babiš

Podstatné je , že zloděj volá, chyťte zloděje ! A STák mluví o morálce !

15.4.2015 11:07

Re: Babiš

Takových by se našlo více. Národ zase přestal být pevný a bdělý. Stádo samo to nezachrání, spíše jen totálně pohnojí.

:o(

K. Frauknecht 15.4.2015 7:24

Je to dřina

a jde to ztuha. Postupně některým spoluovčanům dochází, že divadlo se dá hrát i mimo jeviště. Vstupné na některá představení, která jako diváci platíme, je sakra vysoké. V případě divadelní frašky ANO jsme si dobrovolně vzali permici na čtyři roky, ale účtovat budeme až na konci. Jen se divim, že po VeVerkách na to naskočilo tolik jelimanů :-))).

J. Boleslav 15.4.2015 8:53

Re: Je to dřina

Moje řeč. Lidé jsou nepoučitelní, stále chtějí změnu. A netuší, že každá změna je k horšímu. :-)

M. Starý 15.4.2015 9:59

Re: Je to dřina

No nedivte se, že lidé byli znechuceni politikou po té co tady předváděl pan premiér Nečas s paní Nečasovou - Nagyovou, co dřela jako kůň. A Kalousek, jako místopředseda vlády o tom musel vědět.

Jenom na jednu otázku pořád nevím odpověď: "Kdo angažoval Ištvána?"

V. Novák 15.4.2015 10:08

Otočil bych to. Lidé byli znechuceni politikou,

kterou tady předváděl Kalousek. Premiér Nečas s paní Nečasovou-Nagyovou, co dřela jako kůň, to je taková úsměvná košilatá historka, jíž se lid u mocipánů spíše baví a je ochoten je prominout.

Samozřejmě, nejsme-li paní Nečasové nenagyová...

J. Boleslav 15.4.2015 11:24

Re: Je to dřina

Zatím nebyl nikomu ze jmenovaných žádný trestný čin prokázán.

V. Novák 15.4.2015 14:47

Re: Je to dřina

Ke znechucení není třeba trestný čin. Natož dokázaný.

J. Boleslav 15.4.2015 16:14

Re: Je to dřina

A čeho tedy? Nějakých vyfabulovaných obvinění jednoho šílence z Olomóce?

P. Manda 15.4.2015 19:39

Re: Je to dřina

jsem z vás znechucený, Nováku prý doma žerete chrousty

D. Polanský 15.4.2015 6:45

Líp opravdu nebude

Nám v roce 2014 nabídla ještě bývalá krajská koalice v Brně ke koupi obecné byty. Již roky město do domů neinvestovalo, jelikož se počítalo s odprodejem. Současná koalice ANO, SZ, KDU-ČSL a ještě Žít Brno s podporou Pirátů nám zasadili úder, do již rozběhlé akce, byla založena družstva atd. pravidla zrušila a aby nám bylo Líp, tak cenu zvedly o 100 %, s tím, že na opravu domu ani 1 Kč. V minulých pravidlech tahle podpora byla.

Takže nám Líp nebude, ale Babišovi ANO. To je celá pointa onoho ANO.

J. Boleslav 15.4.2015 8:54

Re: Líp opravdu nebude

Proč jste si ty byty nekoupili už dávno, to nešlo?

J. Stejskal 15.4.2015 9:28

Re: Líp opravdu nebude

Tenhle dotaz patrně pan Polanský ocení.

M. Moravcová 15.4.2015 9:39

Re: Líp opravdu nebude

zřejmě nešlo, protože vlny privatizace si město určuje samo. Totéž probíhá v Praze, v některých částech proběhlo v devadesátých létech za řádově 1 - pár stovek tisíc, v současné době se pod milion nedostanete a privatizace není ukončena. Dohodnuté termíny se prodlužují, partičky na magistrátě se mění, každý má spoustu potřebných kamarádů, takže kdo ví, jak to všechno dopadne

J. Boleslav 15.4.2015 11:27

Re: Líp opravdu nebude

Domnívám se (možná mylně), že kdyby se nájemníci o koupi opravdu snažili, už by musela být dávno realizovaná. Obávám se ale, že jim stávající stav vyhovoval. A teď se jim to vymstilo.

M. Moravcová 15.4.2015 13:52

Re: Líp opravdu nebude

ba ne, město a městské části nabízely své domy k privatizaci postupně. Nájemníci na to čekají, dokud jsou v produktivním věku a jsou schopni splácet hypotéky.

P. Maleček 15.4.2015 6:27

Babiše dohání jeho minulost

No, on Babiš v tom ječení na Kalouska nebyl dalek pravdy, ale mnohem důležitější byla forma. Babišovi pod tlakem neplnění jeho volebních slibů, hlavně onoho bude líp, začínají nejen v tomto případě nepěkně cukat nervy.

Což je jasným signálem, že mu čím dál víc dochází, že si svým politickým angažmá, zejména spojením s totálně zkorumpovanými (jediný rozdíl mezi ČSSD a ODS je, že v ODS to prasklo) a státními dávkami voliče uplácejícími socany.

Ono to začíná dokonce vypadat, že tohle spojení vůbec není náhodné. Však si stačí vzpomenout, že největší růst Babišova impéria byl za vlád socanů přes jimi Babišovi privatizované státní podniky. On si nejspíš někdo v ČSSD na ony doby moc dobře pamatuje (stejně jako na Babišovy aktivity z dob komunismu). Což vysvětluje i Babišovo "nepochopitelné" kejvání na socanské plundrování státní pokladny přes návrat či zavádění nových všemožných sociálních nesmyslů.

Současně začíná být čím dál tím jasnější, že Babišovy protikorupční sliby byly jen chytákem na voličstvo zoufalé z řádění Topolánko-Nečasovských vlád. A jeho vstup do politiky byl motivován víc růstem jeho byznysové moci (biopaliva) než napravováním společnosti.

Inu čím dál víc je zřejmé jak i finančně silného jedince může dohnat jeho minulost. Jen další důkaz, že takoví lidé nemají v politice co dělat.

R. Houška 15.4.2015 7:18

Re: Babiše dohání jeho minulost

Výstižnější popis situace už není možný. Díky