2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Ztělesnění „české šikovnosti“

Hlídací psi demokracie uznale titulkují: Zeman přitlačil na Bakalu. Copak to vlastně soudruh prezident udělal? Nu, našel zdroje pro udržení ztrátového dolu Paskov, který nevlastní a do kterého nedal ani korunu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 30.9.2013 10:06

Škody za autorova působení v politice....

Právničina nevynáší ? I těm rychloprávníkům se daří, Benda, Gross a další... Vám už nikdo nevěří, kam vítr, tam Vaše stranička. Návrat nežádoucí . Jen Vám to ještě nestačili říct....

P. Kmoníček 30.9.2013 13:00

Re: Škody za autorova působení v politice....

Mrázku,článek je o něčem jiném.Četl jste jej vůbec a pak o něm zapřemýšlel?

P. Lenc 30.9.2013 9:44

Začíná to být únavné.

Co? Ten řev kolem dolu A dle propočtu nikoliv tísíců,ale 1200-1500set horníků, kteří práci ztratí.Ti ostatní mají být převedeni jinam.Propuštění, část do důchodu, větší část má projít nákladnou rekvalifikací, což již dnes většina odmítá, neboť oni jsou horníci a kdo je víc,že?Nemluvě o tom, jak jeden v televizní reportáži nevinně prozradil, už by nikdy nevydělával tolik co nyní a proto je pro něj vše ostatní nepřijatelné.Jenom se zeptám, jak to dělali ty desítky tisíc propuštěných v Čechách a na Moravě po zhroucení celých průmyslových odvětví, kteří se dokázali rekvalifikovat, začít soukromničit, kteří se museli často spokojit minimálním výdělkem a kupodivu přežili.Ano, máme stále "dělnickou šlechtu".Horníky.A to, co Zeman a spol.předvádí je opravdu útok na to nejnižší co v lidech je.A jen tak pro některé.Celý život jsem byl dělník, i já přišel o práci a i jako částečně invalidní jsem si práci dokázal najít, i když to nějakou dobu trvalo a musel jsem se v 56 letech rekvalifikovat.Když se chce, tak to prostě jde.

A. Novák 30.9.2013 9:41

prodat byty horníkům?

obyvatelé bytů se dovolávají svého předkupního práva. Čili pokud by Bakala byty prodával, tak přednostně horníkům. A kolik horníků si koupí byt s vidinou, že za rok, dva nebo tři jejich důl zavře brány? Poněkud začarovaný kruh...

P. Vaňura 30.9.2013 9:52

Bakala dal za jeden byt 40000 Kč

a horníkům by je musel prodat za stejnou částku. Za odstupné mají těch bytů několik.

L. Křivan 30.9.2013 10:03

Re: Za odstupné mají těch bytů několik

No a mají novou živnost. Z horníka pan domácí. Z několika bytů se už dá slušně žít.

E. Heusinger 30.9.2013 10:10

Kolik nájemníků

bude mít pan domácí v kraji kde hrozí vysoká nezaměstnanost, chytrolíne?

Paskov není jediný podnik, kterému hrozí zavření.

P. Vaňura 30.9.2013 12:58

Re: Za odstupné mají těch bytů několik

To, že jsem napsal několik bytů, mělo ozřejmit tu cenu. Kařdý si může dle smlouvy koupit jen byt, ve kterém bydlí.

A. Novák 30.9.2013 10:30

Re: Bakala dal za jeden byt 40000 Kč

odstupné by měla být rezerva na dobu, kdy bude horník shánět práci. Pokud bude chtít udržet životní standard na 35 tisících měsíčně, tak mu dlouho nevydrží, a to ani nemusí kupovat byt...

kde je napsáno, že Bakala musí byty prodávat po čtyřiceti tisících? Předkupní právo neznamená, že byt koupím za stejnou cenu jako předchozí majitel :o) to by vám jistě Kalvoda vysvětlil...

P. Vaňura 30.9.2013 12:56

Re: Bakala dal za jeden byt 40000 Kč

Nejsem si jist, jestli v té samé dohodě, co je v ní to předkupní právo, není i cena.

M. Prokop 30.9.2013 18:23

Re: Bakala dal za jeden byt 40000 Kč

Nemusel.

A. Novák 30.9.2013 9:37

nemusí se líbit všem

ale zatím se nenašla osobnost, která by ho odkázala do patřičných mezí. Kalousek na tom sice založil volební kampaň, ale klesající preference TOP09 ukazují, že to není voličsky zajímavé...:o)

S. Vaněček Šauerová 30.9.2013 10:08

Myslím, že nemáte pravdu. Žádnou kampaň hodnou toho slova u TOP09 totiž nevidím.

Zemanova podpora se pohybuje toliko kolem 50pct., nějací zájemci, kteří by ocenili silného "protiZemana", by se tedy nepochybně našli. Bohužel, jak jste správně napsal, nikdo takový není. Občasné poznámky a nevýrazné vymezení se proti tomu, co velmi dobře popsal Jan Kalvoda, na věci nic nemění.

P. Vaňura 30.9.2013 9:35

Spravedlnost je víc než zákon, alespoň

v očích lidí. "Lidé se jen zřídka zajímají o právo, ale vždycky o spravedlnost." (C) E. S. Gardner

A pokud by si president usmyslel, že nechá Kalvodova zaměstnavatele Šťávu pověsit, nikdo by se proti timu nepostavil.

Všichni vědí, že Bakala jk těm bytům přišel podvodem a proto Zemana budou podporovat.

"Právní" stát, kde si majitel může s otrokem dle zákona dělat co chce, nikdo nechce.

M. Moravcová 30.9.2013 9:30

Pěkný článek,

bohužel nabubřelý, egoistický  hulvát a lhář hospodské části obyvatel vyhovuje.

J. Boleslav 30.9.2013 17:20

Re: Pěkný článek,

Přesné.

M. Šetka 30.9.2013 9:25

všichni se snad bojí - čeho?

Štó dělať? Tázal se kdysi Vladimír Iljič. Co dělat teď,v situaci,kdy nemáme parlament,zatímco on má vládu a senát. K čertu s nějakými zákonnými opatřeními! Daleko jednodušší by bylo vládnout rovnou pomocí prezidentských dekretů.Kdo se po volbách postaví soudruhu prasedentovi,až nám bude vládnout ?Pan doktor ze Sládkovičova společně s bolševikem? Jo,pane doktore Kalvodo,maj recht. Kde je občanská společnost a její jednotlivé segmenty. Kde je akademická obec? Kde jsou profesní komory justice,kde jsou ti slavní hlídací psi demokracie? Nebo to zase bude v první fázi na hercích a studentech? Aby jim to bylo vzápětí ukradeno nejrůznějšími šíbry. No nic,zkusme pro začátek pasivní rezistenci /jak říkal Jiří Dědeček je to jako bojkotovat čtvrtohory/,ale alespoň něco. A ještě něco. Máme před volbami. Zkusme alespoň při této příležitosti použít obsah naší lebky. Ve stavu střízlivém,prosím. 

S. Vaněček Šauerová 30.9.2013 9:17

Velmi dobře, pane Kalvodo.

A další skvělý článek na centrum.cz od Jana Urbana. Všechno do sebe zapadá jak do skládanky a nemůže to být jinak. Problém je v nás.

M. Šejna 30.9.2013 8:24

dnes to bylo od pana Kalvody slabé

hlavně ty "idotské ústavní zvyklosti" se mu moc nepovedly. Ono se totiž o nich hovořilo v souvislosti se jmenováním Rusnoka premiérem. Tehdy se do Zemana všichni pustili, že prý nedodržuje ústavní zvyklosti. Na to Zeman reagoval proslulým výrokem, že pojem "ústavní zvykost" je pojem "idiotský". 

Panu Kalvodovi uniklo (a uniklo to i prezidentu Zemanovi), že jmenováním Rusnoka Zeman naopak ty "idiotské" ústavní zvyklosti dodržel. Zeman totiž postupoval podle ústoavní zvyklosti zavedené V.Havlem, když jmenoval Tošovského premiérem, aniž by tím respektoval vůli tehdejší sněmovny. Následně takto postupoval i V.Klaus, kdy podruhé jmenoval premiérem Topolánka přesto, že Topolánek nezískal důvěru sněmovny.

P. Pruner 30.9.2013 8:15

jednostranný a zúžený pohled

Pane autore, třeba i Vy máte nějaký nápad jak řešit zaměstnanost pracovníků dolu Paskov a navazujících profesí ? To je problém před kterým stojí kraj i vláda. Žádné optimální řešení neexistuje, jen ta špatná a ještě horší.

Jste si jistý, že pan Bakala postupoval vždy v souladu se smlouvou podle které příslušná společnost nabyla ony byty ? Je možné tyto byty, na které je údajně předkupní právo nájemníků,  použít jako zástavu bance na úvěr 400 mil.euro ? Pan Zeman nic nemůže nařizovat, pouze řekl svůj nápad jako jednu z možností řešení. Jako bývalý politik víte, že když jde o veliké firmy a veliké peníze, takže jde také o politiku a podmínky podnikání. Jinak řečeno, když bude dobrá vůle, tak si obě strany mohou nějak vyjít vstříc a nezužovat pohled pouze na Paskov. Doporučoval bych hodnotit až výsledek, ne začátek.

L. Novák 30.9.2013 17:38

Re: jednostranný a zúžený pohled

Neplácejte. Nagooglujte si, jak je definováno předkupní právo. :-)

J. Forman 30.9.2013 7:59

Díky, autore

Děkuji, správně a pregnantně vystiženo.

J. Boleslav 30.9.2013 17:22

Re: Díky, autore

Připojuji se.

E. Vašátko 30.9.2013 5:52

Dík pane doktore,

jenže i když mně Váš článek mluví z duše, je to jen výkřik do tmy, bohužel, jaký národ, takový prezident a pokud si přes 50 % voličů nevidí ani na špičku nosu a při volbách volí hlavně buřty a pivo, nemůžeme se divit.

H. Grúbr 30.9.2013 4:53

Lidská paměť má své meze

a puncovaný podvodník a lhář Kalvoda je toho dokladem. Fakt, že se nakonec dopídil onoho kýženého titulu Judr nic nemění na tom, že v dobách svého učinkování ČSL tento titul nevlastnil, ačkoliv se s ním oháněl. Lhal jednou, bude lhát pořád. Takoví lidé, jako je Kalvoda by měli nosit na čele cejch úředně ověřeného podvodníka, aby slušní lidé věděli, kdy je poučuje o morálce.

O. Malstoka 30.9.2013 7:27

Re: Lidská paměť má své meze

až si trochu odpočinete, vlezte Zemanovi do ardele, tam vám bude dobře.

R. Houška 30.9.2013 7:36

Re: Lidská paměť má své meze

Grúbře, Honza Kalvoda sice nebyl JUDr., ale byl to dlouholetý právník, úspěšný advokát a později soudce. Lidé jako vy takovým lezli zpravidla s hlubokou úklonou do zadku, se slovy pane doktore sem, pane doktore tam... Zkrátka, za bolševika byl každý právník pro neprávníky pan, pro ty předposr....ší, soudruh doktor. Narozdíl od všech před ním i po něm, ihned odešel, sám od sebe, ze všech funkcí, a dál je velmi, velmi úspěšným advokátem. Na rozdíl od většiny Grúbrů totiž i něco umí.

Na druhé straně Miloš Mlha Zeman, je soudem uznaný lhář. Tedy lhal, lhal dál, soudil se, a prohrál. Lhaním a nabídkou těch nejodpornějších vlastností jako je závist, se dostal i na Hrad, kde předvádí nejen trapné opilecké eskapády, další odporné lži, ale i to, že v rámci uspokojení těch nejnižších pudů různých Grúbrů, je schopen naprosto všeho, bez ohledu na ústavu, na kterou přísahal.

J. Forman 30.9.2013 7:57

Re: Lidská paměť má své meze

Kecáte a víte prd. Pan Kalvoda byl řádně vystudovaný právník, měl tedy právo používat titul mgr. Jeho chybou byla ješitnost, se kterou si místo tohoto titulu psal JUDr., tedy jako kdyby po studiu udělal ještě doktorské zkoušky. To je celá jeho chyba.

Jaký rozdíl oproti debilům z řad ODS i ČSSD, kteří vystudovali za jeden semestr, aniž ví, kde jejich škola leží.

A jestli obhajujete toho burana Zemana, tak jste stejný dřevák jao on.

H. Gene 30.9.2013 10:36

Re: Jaký rozdíl oproti debilům z řad ODS i ČSSD, kteří vystudovali za jeden semestr, aniž ví, kde jejich škola leží

Kdo třeba?

J. Václavíková 30.9.2013 14:29

Re: Lidská paměť má své meze

Pokud si tu aféru vybavuji, on jej ani sám aktivně neužíval, ale nebránil jiným, aby jej takto uváděli.