27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Zrušte kraje!

Většinou se snažím psát na jiná témata než ostatní komentátoři, ale někdy to nejde. Volby jsou volby. Svátek demokracie. Nebo jsou volby svátek demokracie jen někdy?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 18.10.2016 9:22

Re: Já nevím,

On agent Hofman (krycí jméno Rudolf) reaguje jen na jméno Klaus.

Částečné řešení by bylo v tom zvýšení kompetencí a hlavně, snížení přerozdělování. Když někde něco potřebují, tak ať si tam na to taky vyberou (a ovšem snížení odvodů do centra). DPH radikálně snížit a ponechat ji jen pro věci celostátního významu (policie, soudy, armáda, zahraniční politika, částečně vysoké školy, dopravní infrastruktura celostátního významu). Zbytek by byl obcí a jejich sdružení. U ministerstev a státních úřadů nepočetné expositury k zlepšení dosažitelnosti.

H. Malichová 18.10.2016 9:22

Re: Kraje bych nerušil,

Pane Latáku, ten druhý odstavec je skvostný. Palec nahoru.

K. Janyška 18.10.2016 9:20

Když se o krajích rozhodovalo, byl jsem proti. Navrhl jsem

prostřednictvím rozhovoru s p. Dybou Výkonné radě ODS, aby postup při eventuální instalaci krajů byl následující. Pokud se sousední okresy budou mít chuť se spojovat, ať to udělají. Ale ne nařízením. A Výkonná rada ODS tento návrh opravdu schválila. Pak od něho ODS pro mě bohužel odstoupila... Dzp.

H. Malichová 18.10.2016 9:17

Kdyby to nenapsal....

.. "mladej Klaus", tak bych souhlasila :-)

Kraje jsou jen byrokratickým smetištěm kohoutů, kteří se (zatím) nedostali do vyšší politiky, semeništěm klientelismu a nekontrolovatelného rozhazování peněz. Změňme ústavu, zrušme kraje, zaveďme zemské zřízení, Morava už nebude tak hloupá, aby chtěla vytvořit samostatný stát.

M. Prokop 18.10.2016 9:16

Re: Jako Babiš.

To jste jen zas něco nepochopil.

M. Valenta 18.10.2016 9:11

Jako Babiš.

Když to nevyšlo, tak zrušit.

A. Bocek 18.10.2016 8:41

Re: Já nevím,

Navrhuji rozdělit republiku na Čechy a Moravu , Moravu na Moravu a Slezsko , Slezko na Cisársko a Prajzkú a Prajskú na Předkravařsko, Kravaře a Zakravařsko. (Kravaře jsou již nedělitelné maximálně tak na Hadamczykovo a ostatních) .

P. Rudolf 18.10.2016 8:22

Když nêkdo ječí

"zrušte kraje", tak by měl zároveň dodat, co místo nich. Jsou totiž poue dvě alternaivy: opětovné vytvoření okresů, což je cesta blíž k občanovi, nebo zrušení bez náhrady, a tudíž daleko větší centralizace politiky. Jelikož tenhle synáček evidentně daleko od Kykinovníku nepadl, tak to ta první varianta asi nebude.

J. Laták 18.10.2016 8:20

Re: Kraje bych nerušil,

Přesně tak. Dneska si jednou za čas odskočíme k volbám, aby na nás spadly čerstvé výdobytky SAMETOVÉ REVOLUCE s parádně "zrychtovanými" soudy, nebo rudými bolševiky "objevenou" demokracií.

Už nikomu nevadí prezident s rudou mlhou před očima a věčnou žízní po vodce a moci, jak ovládá pražský Hrad, který mnohdy slouží jako pajzl nikdy nekončícímu gaudiu hradní partičky estébáckých kreatur a čínským nájezdníkům. Rozpadlým figurám se na Hradě daří. Strhly na sebe pozornost velké části národa a jsou z nich novodobí hrdinové a jejich hlava je posedlá stařecky mstivým předsevzetím, že otočí naší euroatlantickou orientaci východním směrem.

J. Hejmala 18.10.2016 7:56

Re: Kraje bych nerušil,

To by nebyla zadna sranda Myslim ze by to byl velice dobry napad..Potom ten zlotrelec Klaus starsi i mladsi by byli radi kdyby mohli delat na hrade podkoniho

F. Kusák 18.10.2016 6:59

Re: Kraje bych nerušil,

A což mít znovu krále a "Stavy". To by byla ještě větší sranda.

F. Kusák 18.10.2016 6:55

Já nevím,

nemám v tom jasno. S panem Klausem sice souhlasím, volby do krajů moc netáhnou, ale zrušit kraje fakt nevím. Ačkoliv coby téměř Moravan, ale žijící poblíž Prahy, se přesto obnovení zemského zřízení dost obávám. Ještě ze mě nevyprchala pachuť tahanic se Slovenskem. A aby se slovutní Moravané, možná lépe Brňané, moc nenaparovali, dost mě zarazilo výrazné označení země Slezské na moravsko-slezském pomezí. Prostě osobní egoistické ambice nikde nekončí. Dobře je to vidět na panu Haškovi, dnes již bývalém hejtmanovi. A jestli je dobré jen dvoustupňové řízení, tzn. vláda (ministerstvo, státní úřad) - obec, tak to si taky nejsem jist. Asi není. Nedovedu si představit, že by starosta malé obce běhal s každou hloupostí do Prahy za nějakým úředníkem. Tak snad lépe, nechat to tak, jak je. Už jsme si na to jakžtakž zvykli. Zvýšení kompetencí by ale jistě pomohlo.

P. Skřivan 18.10.2016 4:02

Kraje bych nerušil,

spíš bych zrušil Poslaneckou sněmovnu a nechal Senát. :-) ... hned by ubylo zlodějin a zábavy.