9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Zrušte kraje!

Většinou se snažím psát na jiná témata než ostatní komentátoři, ale někdy to nejde. Volby jsou volby. Svátek demokracie. Nebo jsou volby svátek demokracie jen někdy?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlček 18.10.2016 12:18

Re: Když nêkdo ječí

Pane Rudolfe, na rozdíl od vás, hlásné trouby pražské kavárny, vítače migrantů všeho druhu do Evropy, má pan Václav Klaus mladší nesrovnatelně rozumnější názory, než vy.

Takže je-li někdo štěkající kykina, pak jste to především vy sám.

P. Manda 18.10.2016 15:54

Re: Když nêkdo ječí

touche !

Z. Švrček 18.10.2016 16:12

Re: Když nêkdo ječí

Jste přežvýkavec. Jen tak pro vaši informaci - Klaus starší v době, kdy se o VSC mluvilo jako o zřízení přicházejícího "shora" (Evropa regionů - nebo to už si nepamatujete?) chtěl právě okresy přeměnit na kraje, jako jediné schůdné řešení. Bohužel mnoho regionálních politiků vidělo kraje jeko možný ústupový prostor pro možnost svého nezvolení, případně jako základnu pro vytváření mocenských center a rozdělování peněz mimo státní rozpočet, na což by pak oni měli vliv. Proto vznikly kraje za podpory většiny ze zainteresovaných poslanců VŠECH stran. Klause s jeho názorem tak převálcovala podobná vlna jako byla ta, která nadšeně, nedbajíc varování, tlačila před sebou náš vstup do EU. Obojí byl průser. Klausům tak nic nyvčítejte a zpytujte svoje vlastní svědomí.

F. Kusák 18.10.2016 6:55

Já nevím,

nemám v tom jasno. S panem Klausem sice souhlasím, volby do krajů moc netáhnou, ale zrušit kraje fakt nevím. Ačkoliv coby téměř Moravan, ale žijící poblíž Prahy, se přesto obnovení zemského zřízení dost obávám. Ještě ze mě nevyprchala pachuť tahanic se Slovenskem. A aby se slovutní Moravané, možná lépe Brňané, moc nenaparovali, dost mě zarazilo výrazné označení země Slezské na moravsko-slezském pomezí. Prostě osobní egoistické ambice nikde nekončí. Dobře je to vidět na panu Haškovi, dnes již bývalém hejtmanovi. A jestli je dobré jen dvoustupňové řízení, tzn. vláda (ministerstvo, státní úřad) - obec, tak to si taky nejsem jist. Asi není. Nedovedu si představit, že by starosta malé obce běhal s každou hloupostí do Prahy za nějakým úředníkem. Tak snad lépe, nechat to tak, jak je. Už jsme si na to jakžtakž zvykli. Zvýšení kompetencí by ale jistě pomohlo.

A. Bocek 18.10.2016 8:41

Re: Já nevím,

Navrhuji rozdělit republiku na Čechy a Moravu , Moravu na Moravu a Slezsko , Slezko na Cisársko a Prajzkú a Prajskú na Předkravařsko, Kravaře a Zakravařsko. (Kravaře jsou již nedělitelné maximálně tak na Hadamczykovo a ostatních) .

M. Prokop 18.10.2016 9:22

Re: Já nevím,

On agent Hofman (krycí jméno Rudolf) reaguje jen na jméno Klaus.

Částečné řešení by bylo v tom zvýšení kompetencí a hlavně, snížení přerozdělování. Když někde něco potřebují, tak ať si tam na to taky vyberou (a ovšem snížení odvodů do centra). DPH radikálně snížit a ponechat ji jen pro věci celostátního významu (policie, soudy, armáda, zahraniční politika, částečně vysoké školy, dopravní infrastruktura celostátního významu). Zbytek by byl obcí a jejich sdružení. U ministerstev a státních úřadů nepočetné expositury k zlepšení dosažitelnosti.

P. Skřivan 18.10.2016 4:02

Kraje bych nerušil,

spíš bych zrušil Poslaneckou sněmovnu a nechal Senát. :-) ... hned by ubylo zlodějin a zábavy.

F. Kusák 18.10.2016 6:59

Re: Kraje bych nerušil,

A což mít znovu krále a "Stavy". To by byla ještě větší sranda.

J. Hejmala 18.10.2016 7:56

Re: Kraje bych nerušil,

To by nebyla zadna sranda Myslim ze by to byl velice dobry napad..Potom ten zlotrelec Klaus starsi i mladsi by byli radi kdyby mohli delat na hrade podkoniho

J. Laták 18.10.2016 8:20

Re: Kraje bych nerušil,

Přesně tak. Dneska si jednou za čas odskočíme k volbám, aby na nás spadly čerstvé výdobytky SAMETOVÉ REVOLUCE s parádně "zrychtovanými" soudy, nebo rudými bolševiky "objevenou" demokracií.

Už nikomu nevadí prezident s rudou mlhou před očima a věčnou žízní po vodce a moci, jak ovládá pražský Hrad, který mnohdy slouží jako pajzl nikdy nekončícímu gaudiu hradní partičky estébáckých kreatur a čínským nájezdníkům. Rozpadlým figurám se na Hradě daří. Strhly na sebe pozornost velké části národa a jsou z nich novodobí hrdinové a jejich hlava je posedlá stařecky mstivým předsevzetím, že otočí naší euroatlantickou orientaci východním směrem.

H. Malichová 18.10.2016 9:22

Re: Kraje bych nerušil,

Pane Latáku, ten druhý odstavec je skvostný. Palec nahoru.

P. Švejnoch 18.10.2016 10:19

Re: Kraje bych nerušil,

... literárně ano ...

J. Laták 18.10.2016 11:03

Re: Kraje bych nerušil,

Děkuji Vám, bylo to ve stručnosti, ale kdo chtěl pochopit, tak pochopil .. :-)