18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Zrušme demokracii, je drahá

V pondělí 30/10 odvysílala stanice Radiožurnál exkluzivní rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem. Hodně se v něm hovořilo o povolební politické situaci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Karlík 6.11.2017 19:36

Re: Být Fialou stanovím podmínky :

No tak to není vydírání, je to povolební vyjednávání. Chtělo by to ale nějaké trumfy v ruce, takto je to jenom hanebny požadavek.

L. Písařík 6.11.2017 12:14

Re: Být Fialou stanovím podmínky :

Nemáte pravdu, ODS je nejsilnější z nejslabších, má pouhou třetinu poslanců v poměru k ANO.A ODS má ještě Fialu, ten je k nedocenění.

L. Písařík 6.11.2017 12:18

Re: Být Fialou stanovím podmínky :

EET a kontrola jsou slepice,které nesou státu zlaté vejce a taky nesou rovnost v placení daní, ať jsem občan nebo podnikatel. Proč by měl hospodský zastrčit do kapsy DPH z mého piva, kdyžý já DPH zaplatit musím, jinak pivo nedostanu ?

J. Karlík 6.11.2017 9:10

Jak víte,

že bude i třetí pokus? Ještě neskončil ani první. A nové volby? Chcete vyměnit voliče? Nebo je otrávit tak, že volit nepůjdou? Chcete vyhodit prachy za nové volby? Ze je demokracie drahá? Není, jen je špatný volební systém. Vítěz by měl brát vše, bez trapnych koaličních kompromisů. Vše, vč. odpovědnosti. Volby jsou každé 4 roky. Tady by mohly být každý týden. Dokud nevznikne ten správný guláš. Jak známo, do guláše se ve ctvrtek dává maso z kterého se v pondělí dělala svíčková.

M. Mikulec 6.11.2017 9:24

Re: Jak víte,

V Evropské unii se referenda taky opakují, dokud se nedosáhne žádoucího výsledku. :-))

J. Karlík 6.11.2017 10:33

Re: Jak víte,

Správně! Vsak také jedna významná strana vykřikla! EU se musí změnit, ale ne bez nás. S námi! Zda ta změna ma být k lepšímu či horšímu ten výkřik nesděluje.

V. Němec 6.11.2017 9:08

Jaká důvěra?

30% ANO postavilo na první místo, na stupínek vítězů, tak ať vládnou.

M. Valenta 6.11.2017 9:05

Skoro to vypadá, že jediná šance,

jak se ubránit Zemanovým špinavostem je paradoxně sám Babiš. Tedy, jestliže dodrží slovo a odolá Zemanovu vábení k vládě bez důvěry. Ono totiž vládnout bez důvěry ani dost dobře nejde nebo možná jde, ale jsou na to zapotřebí častá školení v Číně a Rusku. ČAU.

M. Mikulec 6.11.2017 8:35

Ano a Ne

Hnutí Ano, šéfe se moc nesnaží s nikým vládnout. Dělá si z přání voličů trhací kalendář: dva příklady: MUDr. Oto Košta vyhrál Babišovi post hejtmana v Olomouckém kraji. Za pár týdnů byl sesazen, protože tam potřebovali dostat jiné figury (Faltýnka). Paní hejtmanka Středočeského kraje Jermanová se dostala do poslanecké sněmovny, ale místo ní nam patrně nastrčí jinou figuru, protože paní hejtmanka zůstane hejtmankou: Proč tedy ksakru kandidovala za poslankyni??? To jsou pro mne nepřijatelné podvody na voličích.

P. Rudolf 6.11.2017 8:53

Re: Ano a Ne

No, vypadá to, že příliš v obraze nejste.

Koštu sice ANO nahradilo jiným svým členem, nicméně Faltýnkem zcela jistě ne. A nasazování známých tváří na stranické kandidátky se děje ve všech stranách proto, že to tak volič chce a ty neznámé tudíž stranám tolik hlasů nepřihrají. Bylo to tak vždy a zase bude.

J. Novák 6.11.2017 8:29

Jiný úhel pohledu...

Co takhle,místo že ANO nemá koaliční potenciál, tak že ani jedna ze zbylých stran nemá koaliční potenciál !

Jmenujte mi kdo s kým aby to dalo těch 101 ?!

Šedovous

V. Loula 6.11.2017 8:33

Re: Jiný úhel pohledu...

Souhlas, pokud budeme skutečně stavět na vyjádřeních jednotlivých partají: S Pepou ano, ale s Frantou ne.... tak jde o matematický problém lineární ulohy s omezujícími podmínkami a tato uloha opravdu nemá řešení.

M. Mikulec 6.11.2017 8:37

Re: Jiný úhel pohledu...

Vždyť 101 podpisů letos prezident Zeman nevyžaduje, tak proč se trápit? :-))

V. Loula 6.11.2017 8:46

Re: Jiný úhel pohledu...

Vyžaduje je sněmovna.

V. Loula 6.11.2017 8:21

Dotaz

Dotknu se pouze možné koalice ANO - ODS. Tato koalice by byla většinová, a vcelku by mohla mít i zajímavý programový průnik. Ale: Fiala tvrdí - před volbami a po volbách ještě urputněji - že s ANO do koalice nikdy a za žádných okolností nevstoupí, a zároven vyčítá Babišovi, že se málo snaží ODS přesvědčit. To je přeci protimluv a nelogický postoj, jak to, že Fiala jako akademik to nechápe.

K. Vyšata 6.11.2017 10:17

Re: Dotaz

Fiala je docela komik, máte pravdu, těžko se dá nepozorovat, že je bezradný a logika v jeho jednání se těžko dá najít. Je jak zaseklá gramofonová deska, a když dostal otázku od moderátorky aby něco vysvětlil, začal koktat. Protože celé jeho jednání je jednání schyzofrenika, chtěl by vládnout a nechce se podílet na vládě.

M. Klas 6.11.2017 12:57

Re: Dotaz

Vždycky je to obchod - něco za něco. A pokud vím, od Bureše zatím žádná nabídka nebyla zveřejněna. On by se měl snažit, aby většinu ve sněmovně získal.

M. Pivoda 6.11.2017 8:21

Občané "pejsek a kočička" upekli volbami nepoživatelný dort

Navíc občané "pejsek a kočička" svěřili sepsání ústavy odborníkům právníkům, kteří ale nepředpokládali, že (jak níže píše diskutér Panský), "že by se v čele postkomunistického státu mohla sejít kombinace býávalého komunisty a bývalého agenta StB".

Takže co se vznikou situací? Především:

- Uznají politici, že vůle lidu v demokratických volbách je pro ně alfou i omegou jejich konání?

- Uznají občané "pejsek a kočička", že experti na všechno možné nikdy neexistují?

V. Loula 6.11.2017 8:24

Re: Občané "pejsek a kočička" upekli volbami nepoživatelný dort

Ustava je cosi jako návod nebo algoritmus, jak se stát a politici mají nebo nesmí chovat v nejrůznějších možných situacích. Pakliže ustava "nepředpokládala" nějakou možnou situaci, tak je povinností tvůrců ústavy tuto díru co nejrychleji zacelit.

M. Pivoda 6.11.2017 8:38

díru do nejrychleji zacelit

In the next life.

P. Rudolf 6.11.2017 8:13

Při vší neúctě

k Zemanovi, se nemohu zbavit dojmu, že si české politiky, novináře a různé publicisty vodí na špagátku jako psíky. Jediné totiž, o co mu (a jeho proruskému bratrstvu) jde, je být znovu zvolen. A 30% voličů ANO, kterým vzkáže, že jen tak nedopustí, aby jim někdo z těch trpaslíků ukradl vládu, je celkem slušná voličská základna. Přičemž do prezidentské volby ke třetímu pokusu sestavit vládu snad ani technicky dojít nemůže.

Přímo to vidím, jak se Zeman v Lánech se skleničkou slivovičky v ruce spokojeně usmívá.

T. Pansky 6.11.2017 6:59

Tvurci ceske ustavy nepocitali s tim, ze by ...

... se na dvou klicovych postech mohli sejit ex-komunista a ex-tajny komunisticky agent. Ex-komunista nejedna v duchu ustavy, ale to tu bylo drive a nenasli se zadni politici, kteri by jeho jednani pohnali k ustavnimu soudu. A tak za to zaplatime mensinovou levicovou vladou vez podpory (coz naprosto potira demokraticky princip volby vlady a demokraticky princip vladnuti) nebo predcasne volby.

V. Loula 6.11.2017 8:28

Re: Tvurci ceske ustavy nepocitali s tim, ze by ...

Ale ano, já to vidím takto:

- vláda ANO s většinovou podporou sněmovny nevznikne, to prostě zaříznou ostatní strany

- vláda nonANO s většinovou podporou sněmovny také nevznikne, to prostě zařízne ANO

- budou předčasné volby, kde zvítězí ANO s nadpoloviční většinou, a následně vznikne jednobarevná vláda ANO s většinovou podporou sněmovny.

A. Holík 6.11.2017 2:35

Haha

Apel na rozum ? Vuci Babisovi a Zemanovi ? Hahaha ..

Č. Berka 6.11.2017 10:57

Re: Haha

proč ne? Mají ho dost na to, aby zamotali hlavu všem ostatním- ti se zmůžou jen na nářky...řešení sami nemají