3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
yoss 4.2.2010 17:52

Nokia 6300

Zaplať Pánbůh, že ještě ty trubky nenapadlo důsledně vybírat daň z mobilů. Většina služebních  mobilů (Nokia 6300, Nokia 6230i....) dnes umožňuje poslech rádia (byť ho k tomu nikdo nevyužívá), takže by firmy defacto měly solit 45 Kč za každého zaměstnance se služebním mobilem. A jak je to, když do služebního notebooku fouknu do USB DVB-T tuner za 500 Kč. Má v tu chvíli zaměstnavatel platit 135 Kč měsíčně, když jsem tím z jeho majetku vyrobil funkční TV přijímač?

yenda 3.2.2010 7:36

Divím se, že někteří přispěvatelé podléhají naivnímu dojmu, že koncesionářské poplatky jsou bariérou proti závislosti TV/radia na politicích

To, že tuto tézi razí janeček ještě neznamená, že by to tak bylo.

učitel 3.2.2010 1:32

Platy

spousta vás se tady ohání, jaké mají v ČT platy. Ví však někdo konkrétně v jaké výši se tam platy pohybují ?? a né jedna paní povídala? Dále nepochopím, když má ČT na tisíce zaměstnanců a mnoho odborných sekcí a pracovišť, proč si najímají externí firmy na různé práce a draze je platí? Zde se jedná o malé producentské společnosti, poradenství v oboru zvuk a obraz, zadávání celých projektů a třeba i uzavírání smluv na fotografické práce, (viz poslední fotografování managementu za sto tisic...)  Doporučuji koncesionářské poplatky zachovat, ale radikálně snížit počet zaměstnanců, stávajícím snížit platy na běžný průměr a zvýraznit kontrolu a neprůhlednost tvorby firmám, či společnostem pracujících při vedlejším úvazku já na bráchu, brácha na mě. Při optimálním fungování se mohou koncesionářské poplatky snížit až na jednu třetinu. 

rolandszewczyk 2.2.2010 23:57

,

já bych veřejnoprávní media zrušil ouplně,,,,povinnost veřejné služby bych udělil držiteli licence ,,,,nechápu,vlastně chápu,proč Čt vyrábí zábavné programy a pod,to je jako by na každé radnici měl být tyatr a biřic by na to pod bodákem vybíral paušál na každé dědině,informace o nových např,zákonech však občan doluje odněkud z hlubin internetu....

Luboš 2.2.2010 21:43

převzato z digizone

Zákon skutečně neřeší, zda používáte mobil k poslechu rádia, nebo zda máte v kanceláři „vykuchaný“ model starého televizoru jako dekoraci. Obojí splňuje definici rozhlasového, respektive televizního přijímače. Pokud jste podnikatel a zároveň vášnivý sběratel starých rádií nebo televizorů, docela se vám takový koníček prodraží.Takže sumasumárum:pokud budete v kisně od televizoru chovat křečka,zaplatíte koncesionářský poplatek.

Josef 2.2.2010 22:30

Re: převzato z digizone

Ale notak,   zařízení musí být technicky způsobilé! - proč si to nepřečtete?   -    https://tvp.ceskatelevize.cz/poplatky/doc/zakon.pdf

linda 3.2.2010 15:25

Re: převzato z digizone

Ostatní televize mají možná i způsobilejší zařízení a bez koncesionářských poplatků!!!

Ale proč by se ČT měla snažit, když finance plynou automaticky. A pokud mají nedostatek,není nic lehčího, nežli poplatky zvýšit.

SW 2.2.2010 22:34

Re: převzato z digizone

To jste "podlehl" nějaké šeptandě  ;-)

Josef 2.2.2010 22:41

Re: převzato z digizone

No u soudu by se to řešilo podle zákona a ne podle nějaké novinářské slátaniny na Digizone. To jste si nevšiml,že i v tomto článku autor lže?  Myslíte, že četl zákon? Většina novinářů opisuje od stejných hlupáků jako jsou sami.

SW 2.2.2010 23:03

Re: převzato z digizone

čekuj linii vlákna, kámo  :o)

Rozpor určitě není mezi námi dvěma.

Josef 2.2.2010 23:26

Re: převzato z digizone

Ó pardón - už mi to leze na mozek a pak blbě vidím. Doufám,že se z toho vyspím.

Vlado Z 2.2.2010 20:26

Co chtějí politici

Nápad to není špatný, ale ne v našich poměrech. Zrušením koncesionářských poplatků a financováním ze státního rozpočtu by se jen posílil vliv politiků na televizi.ČT by tak ztratila i tu špetku nezávislosti, která ji ještě zbývá. Raději budu platit.

GUMIL 2.2.2010 20:21

jASNO

Konečně mám jasno, děkuji, veřejnoprávníndíra - úžasné. Op+t to ani nemusím číst.

GUMIL 2.2.2010 20:20

jASN2

jO

Pamětník 2 2.2.2010 18:26

Zrušení kocesionářských poplatků jako sociální opatření

Je až pozoruhodné,jak pan Štěpánek masíruje veřejnost názory,které slouží zejména k propagaci jeho osoby.On sám zatím neudělal nic,čím by dokázal svůj zájem o ČT.Jen by mne zajímalo,kdyby došlo ke zrušení koncesionářských poplatků,kde by  hledal důvody proti jiným televizím.Nevím jak komu to vadí,ale když sleduji filmy přerušované reklamami,které jsou prodlužovány až o 45 minut,tak už se také"těším" až totéž bude i na všech televizních stanicích,které sice nebude ovládat stát a podle příspěvků,drtivá většina komunistů,či bývalých členů STB,ale zahraniční vlastníci třeba z Rumunska.Nejsem také přesvědčen o dokonalosti vysílání ČT,ale ve srovnání s ostatními televizemí si myslím,že to tak strašné není.Jsem přesvědčen,že oněch 180,-Kč za rozhlas a televizi,je stejně tak masírováno jako poplatky u lékařů,nemocnicích,či v lékárnách.Tam se proti odpůrcům poplatků zvedá vlna odporu a tady díky panu Štěpánkovi se počítá,kolik se ušetří,když zrušíme koncesionářské popplatky.Není  tam ani zmínka,kolik by stát doplácel ze státního rozpočtu.Provést  privatizaci by  podle některých příspěvků nejlepší řešení.Možná ano,ale jak dál?Myslím,že bychom sice nadávali dál,ale hlavně nemuseli  platit.Současná ČT se nám některým nelíbí ,ale jak jí zlepšit?Má také rozpočet a když se někomu zdá,že zaměstnanci berou nepřiměřené peníze ,proč nezakročí stát?Stejně tak v dalších státních institucích,včetně Parlamentu,Senátu i jiných.

Kon 2.2.2010 17:53

Platil bych i víc, kdyby

Platil bych i víc, kdyby zmizely reklamy a program se zvedl z bulváru na inlektuálně i morálně slušnou úroveň.

ANO 2.2.2010 18:00

Re: Platil bych i víc, kdyby

   Dobry vecer,ja take ! Ale s pri intelektualni a take moralni urovni vetsiny redaktoru je to utopisticke prani.

linda 2.2.2010 16:58

Koncesionářské poplatky

Koncesionářské poplatky by měly být zrušeny,ať už jako úspora pro sociálně slabší nebo ne. Téměř se na programy ČT nedá dívat. Když se dovídáme jaké platy a odměny se vyplácejí v ČT,tak ať si na ně nejdříve vydělají vlastní prací. Stejně tak jako televize Nova,nebo Prima. Ti nejsou financováni z žádných koncesionářských poplatků.ČT rozhazuje peníze daňových poplatníků, nic jiného to není. Pokud dojde ke zrušenu poplatků, budou brzy se svojí existencí v koncích.

Martin 2.2.2010 17:45

Re: Koncesionářské poplatky

SOUHLAS !

ANO 2.2.2010 18:08

Re: Koncesionářské poplatky

  Pani Lindo,bohuzel nebudou. Vymytit  BOLSEVNIK u vodnich zdroju je take obtizne a ty zdroje penezni v CT jsou opravdu vydatne .

plšek 2.2.2010 18:49

Re: Koncesionářské poplatky

Mohl by nám pan Štěpánek vysvětlit kdo platí soukromé televize?  Jestliže ne my občané, proč toho nevyužije naše vláda a nevyužívá také tento tajemný zdroj peněz. Pan Štěpánek dosud nevysvětlil proč republika zaplatila lo miliard za vytunelování Novy panem Železným?

strejda 2.2.2010 21:11

Re: Koncesionářské poplatky

Vy si myslíte, že soukromé TV jsou perpetuum mobile na peníze? Někdo to zaplatit musí. I reklama stojí peníze a je součástí nákladů na zboží. Zase to zaplatí spotřebitel - daňový poplatník.

linda 3.2.2010 14:08

Re: Koncesionářské poplatky

Strejdo, reklama sice něco stojí,ale o té si rozhoduje každý sám, zda ji uveřejní a zaplatí nebo ne. Nikdo Vás nemůže donutit, že si musíte dát reklamu. Ale koncesionářské poplatky se nustále zvedají bez ohledu, zda se Vám to líbí či ne!!!!

Darek 2.2.2010 16:09

Drahý pane Štěpánku,

kdybyste se vůbec nenarodil, také bychom dost ušetřili.

Bůh nás ochraňuj, jestli vy se zásluhou hlasů od blbců dostanete do parlamentu. V jednom státním křesle neděláte nic jiného než že vymýšlíte, jak včas přesednout do jiného a tak stále dokola. To je celá vaše kariéra, váš smysl života. Míra vašeho populismu, křiváctví a rektálního alpinismu překonává i tu socanskou svoloč.

Ibalgin 2.2.2010 17:32

Re: Drahý pane Štěpánku,

lépe se to nedá napsat. /šmajlík palec nahoru /

Volič 2.2.2010 18:16

Re: Drahý pane Štěpánku,

Souhlas

Josef 2.2.2010 20:53

Re: Drahý pane Štěpánku,

Taky bych se vší skromnosti připojil - jen nevím? je od spodiny, nebo né?,důležité,že je to pravdivé.  Růže také rostou z hnoje.

JH 2.2.2010 15:47

To je úděsné, kolik voliček a voličů

ten politickej tajtrdlík získal svým populismem, nezadá si s BoBo. Je úděsné, že volební právo mají i naprosto neiformovaní lidé, podléhající kouzlu klamavé reklamy :-(  Pán Bůh s námi a Štěpánek pryč :-)

kustod 2.2.2010 17:42

Re: To je úděsné, kolik voliček a voličů

Ten blbeček si nezíkal nikoho,protože POUZE papouškuje dávno prosazovaný názor české veřejnosti,který né a né projít parlamentem.Proč asi?