26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Zní zrady zvon

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 20.11.2010 15:56

To jsem od pana Vlka nečekal.

Pane Vlku, že zrovna Vy budete psát téměř obdivně o starostovi Prahy 5 (mimochodem jmenuje se Jančík, což se Vám asi nechtělo zveřejnit), to mě hodně zaskočilo.

Inu nic se neděje, pojďme dál čekat, až se z našich Morganů-Jančíků stanou ctihodní guvernéři. Při mých zkušenostech bych ale rozhodně neočekával, že jim potom narostou andělská křídla.

G. Novotný 19.11.2010 16:17

stále peněz dost

Pan Vlk konstatuje nevědomky jasnou skutečnost -Praha kvete (Smíchov ), přestože zlodějina kvasí na všech úrovních. Při odhlédnutí od morální stránky je vidět naprosto nespravedlivé rozdělení finančních toků do obecní sféry. V malých obcích nemají na kanalizaci a čističky, v Praze se krade a nikde to není vidět.

M. Prokop 19.11.2010 17:10

Re: stále peněz dost

Zrušit přerozdělování, snížit DPH, vyhlásit obecní daně. Ať si pak každá obec  hlídá vlastní zloděje a je vidět, jak mohovité má občany.

E. Kůrka 19.11.2010 16:07

Děkuji

p.Vlkovi za článek, který vychází z rozumu a uklidňuje

J. Švarda 19.11.2010 15:37

Svět se nezboří když TOP nebude mít jen úspěchy

Pane Vlk, jste skutečně jeden z objektivních autorů. Na jedné straně vidím hysterii příznivců TOP včetně Astona, velká slova o zradě na voličích atd. Z druhé strany příznivce ČSSD,kterým se střídavě líbí či nelíbí ta noční koalice. Domnívám se, že pravdu máte, že koaliční schpnost TOP a ODS je minimální a není divu.Přece ta TOP si dělala všechno co mohla, aby ODS dostala z různých koalic pryč(viz Praha 1 a další),z druhé strany ODS nepatří k těm ultra typu Kalouska a taky nevidí v tom větší zradu, než v té Praze 1. Pravice říkala, že politikka se nedá dělat na ulici, teď předvedla opak. Má pravdu spíš pan Klaus, který řekl, že se z té koalice svět nezboří, než kníže pán a pan Kalousek,kteří jdou do hysterie. Prostě Doc.Svoboda se ukázal jako lepší organizátor a taktik, než Doc.Tůma. Myslím, že bychom měli dát příležitost ODS a ČSSD a nemluvit zhrzeně o zradě,potratech,3K atd.

J. Anděl 19.11.2010 16:14

Re: Svět se nezboří když TOP nebude mít jen úspěchy

Myslím, že nikdo se neptá na to, jestli dáte příležitost ODS a ČSSD. Oni si jí vezmou sami.

J. Anděl 19.11.2010 16:14

Re: Svět se nezboří když TOP nebude mít jen úspěchy

Tak jako kdokoliv jiný v politice.

M. Vondráček 19.11.2010 17:06

Re: Svět se nezboří když TOP nebude mít jen úspěchy

TOP09 ji nechtěla, tak ji nemá :-))))

K. Dvořák 19.11.2010 14:26

TOP09 bez důvěry ;-)

Proto asi TOP09 dostala o 1/3 víc hlasů než ODS a o 2/3 hlasů víc než ČSSD, že? A Svoboda se vám jako loutka líbí víc než Tůma? Prosímvás, proč? Mimochodem, v tomhle jsou socani větší kabrňáci, ti svojí loutku poslali kamsi a oblažili nás (tedy vás) panem Březinou ... mají to ale odvahu ... nebo drzost?

Ale jinak ano, souhlasím, že té hysterie kolem koalice ODS a ČSSD v Praze je zbytečně moc

J. Klepal 19.11.2010 13:58

Zeman a Izrael

Jestliže někdo definuje terorismus a označí jeho strůjce za teroristy, je to jistě v pořádku, Zeman ovšem tehdy prohlásil něco jiného, na co by se nemělo s autorem zapomínat, totiž doporučil izraelské administrativě, aby původní arabskojazyčné obyvatelstvo odsunula tak, jak Čechoslováci po 2. světové válce odsunuli za podpory vítězných mocností část německojazyčné populace.

M. Prokop 19.11.2010 14:23

Re: Zeman a Izrael

To je zbytečné, to Izraelci udělali už dávno.

B. Rybák 19.11.2010 13:14

Doporučení

Doporučuji zde diskutujícím, aby si článek pod který píší své příspěvky opravdu pozorně přečetli, vyjadřovali s k němu a v tomto případě možná raději až po přečtení příspěvku pana Martina Vrby "O výsměchu voličům" a vždy pokud možno jednali podle "hoď kamenem, kdo jsi bez viny" (a pokud víš, že jde o největší a pravé viníky a ne o normální chybující, nebo dokonce o anonymní mafií předhozené oběti).

Š. Šafránek 19.11.2010 13:07

Nad mozkem poslušnost a nad rozumem víra...

Je kuriozní, jak titíž lidé (a nejen pan Janyška, ale i jisté dámy) na těchto stránkách  neopomenou označit socialisty při každé příležitosti za zločince (v případě zmíněného pána klidně i v diskusi o klokanech nebo skvrnách na slunci), ale když pražská ODS upeče socialistickou vládu a potopí pravicové voliče, bijí se za Klausovi milce do roztrhání těla. Kéž by tak ještě žil Karel Kryl: ...nad mozkem poslušnost a nad rozumem víra a správná příslušnost je víc než v botě díra...

Z. Rychlý 19.11.2010 14:47

Re: Nad mozkem poslušnost a nad rozumem víra...

To s tou správnou příslušností, to je přesné!

Sparta ! Sparta !

Z. Rychlý 19.11.2010 12:40

Jasně, vždyť se nic nestalo.

Spojení ohně a vody přece vidíme kolem sebe v kuchyni každý den. Voda se přemění, oheň zhasne, vznikne trochu páry (spíše mlhy) a jedeme dál. Chce to jen trochu se překonat a zvyknout si. Za pár let to budou onačejší kousky, tohle nám bude připadat jako velice cudný.  To, co je teď nezvyklé, bude za pár let norma. Dokonce možná se nám bude v budoucnu z nyní přirozené koalice dvou příbuzných stran zvedat žaludek. Proč ne ?

M. Vondráček 19.11.2010 13:02

Re: Jasně, vždyť se nic nestalo.

Když Vás to tak štve, cože nejste pražským primátorem Vy ?? Jistě by pak bylo vše úžasné, modrá obloha, mírný vítr, trvalé jaro, prostě ráj na zemi:-)

Z. Rychlý 19.11.2010 14:43

Re: Jasně, vždyť se nic nestalo.

Pane, štve mě to asi do takové výše, jako Vás štve můj text. Stát se pražským primátorem ? Zajímavá myšlenka, ale ta mě vůbec, ale opravdu vůbec nenapadla. A vůbec mě nenaštve, když se jím stanete Vy, přestože asi taky nedokážete zařídit mírný vítr, natož modrou (nebo oranžovou ?) oblohu.

Š. Šafránek 19.11.2010 11:32

Bratrstvo

Já to tedy vídím asi takto: je docela přesně spočítáno, že hlasy, které letos v Praze obdržela TOP09 jsou přesným rozdílem mezi hlasy získanými ODS před čtyřmi lety a dnes. ODS se zkrátka mimo jiné pomstila oněm zrádným odpadlým voličům, kteří jí 20 let pomáhali udržet si korýtko a nyní preferovali konkurenci. Co mě velmi zaráží je paradox, že ódéesáčtí příznivci velké koalice na pražském magistrátu (ve zdejších diskusích všem známé osoby) vůbec neřeší to, že premiér Nečas a stranické vedení vystoupilo proti (i když to je asi divadýlko pro masy). A též dotyční vůbec neřeší programové perly nové koalice, jakými je např. jízdné či vstupenky zadarmo. Jde zkrátka o bratrstvo, které by bylo schopno prohlásit, že červená je modrá, pokud by Václav Klaus naznačil, že si myslí totéž.

M. Vondráček 19.11.2010 12:19

ODS

nevyhrálo parlamentní volby a má předsedu vlády, nevyhrálo volby v Praze a má starostu ....asi jsou schopnější než chlapci z TOP09. Vy fandíte neschpným ??

Š. Šafránek 19.11.2010 12:48

Re: ODS

Fandím věrohodné pravici, a je mi šumafuk, jestli je modrá, exlidovecká nebo pravdoláskařská.  V Praze v pravice vyhrála hned na dvou prvních místech - a ejhle, místo toho bude vládnout mafiánská koalice se socialistickým programem a požehnáním Klause. Bravo! Hlavně, když si to správně soudružsky vysvětlíte.

M. Vondráček 19.11.2010 12:59

Re: ODS

proč soudružsky, to že někde udělala TOP09 chybu nepřipoštíte ??

Š. Šafránek 19.11.2010 13:09

Re: ODS

Chyba je jedna věc. Ovšem zrada, to je oč tu běží.

M. Vondráček 19.11.2010 13:00

Re: ODS

a která je ta věrohodná pravice, které fandíte ?? Doufám, že nemyslíte kolegu Laudáta :-))

S. Ševeček 19.11.2010 15:18

Re: ODS

Já taky fandím věrohodné pravici, proto jsem volil Svobodné.

V. Novák 19.11.2010 13:52

No, aspoň v Praze neplatí,

že TOP je ODS 2. ODS v Praze neuzavřela koalici se zrádci a odpadlíky, ale s osvědčenými protivníky - i takhle by se to dalo interpretovat.

Ostatně - pokud pánové odpadší do TOP tak toužili po spolupráci s bývalými kolegy z ODS - tak proč odpadali?!? Měli dokonalou šanci zůstat v jedné partaji a nedělit se o moc s níkým.

K. Janyška 19.11.2010 9:16

Tak to bylo ! Dzp.

http://virtually.cz/journal/?q=node/2136

J. Kulheim 19.11.2010 9:05

V zastupitelské demokracii

má každý z nás možnost volit, být volen nebo účastnit se přípravy programu strany a přesvědčit většinu o tom, že jím navrhované řešení je to nejlepší. Volič volí takovou stranu, která má šanci realizovat program, který odpovídá jeho zájmům a přesvědčení.  V ČSR ani v Praze nedostala žádná  strana  víc jak 50% hlasů a proto musela hledat koaličního partnera dělat kompromisy.

Byly tři možnosti. TOP+ODS, TOP+ČSSD, ODS+ČSSD. TOP o koalici s ODS neměla zájem. Lídři chytračili a jak se často stává, přechytračili. Zbývaly možnosti ODS+ČSSD nebo TOP+ČSSD.  Která z těchto variant je lepší? Pro voliče ODS pravděpodobně ta první.

Kdo jde politiky má zájem řešit věci veřejné nebo účastnit se řešení věcí veřejných  v pozici, ne v opozici. .  

Nevážil bych si strany, která bude trpně přihlížet jak ji vodí za nos strana, která zatím nic nedokázala. Někomu se nelíbí koaliční smlouva. Ta se většinou nelíbí nikomu. Někomu se nelíbí výsledek vole a jde je řešit ke koňovi nebo jde demonstrovat, aby dostal peníze, které nikdo nemá. Chce vládnout za každou cenu. Takové řešení je nepřípustné.

Š. Šafránek 19.11.2010 11:41

Re: V zastupitelské demokracii

Dobrý den. Považuji za pochybené tvrdit, že všechny možné varianty koalic jsou ekvivalentní. To je úplná rezignace na program, kterým své voliče strany nalákaly! Není pravda, že TOP09 koalici s ODS nechtěla. Pouze nechtěla, aby na radinici seděli z ODS ty nejprofláklejší osoby. Kdyby to totiž připustila, byla by pak sama obviňována z přistoupení na korupční hrátky. Argument, že TOP09 ještě nic nedokázala, je dost lichý. Důležitější je totiž síla mandátu, který dostala od BÝVALÝCH VOLIČů ODS. Také není pravda (to ovšem vy ani netvrdíte, tak to nevztahujte na svůj příspěvek), že při správě obecních věcí má jít pravo-levá ideologie stranou, protože jde hlavně o to uklížení chodníků a psích hovínek. Praha má rozpočet jako kdejaký menší stát! A je dost důležité, zda se vyplácá na dotované jízdné atd.

J. Kulheim 19.11.2010 13:12

Re: V zastupitelské demokracii

....Není pravda, že TOP09 koalici s ODS nechtěla......... Já si myslím, že nechtěla Vy si myslíte, že chtěla. Já se moho mýlit, píši poze svůj dojem. Psal jsem to i před uzavření jednání o köalici ODS a TOP. Vy jste možná u jednání byl a tak si můžete dovolit napsat, že chtěla.

.... seděli z ODS ty nejprofláklejší osoby... Pokud vím, tak osoby, které seděly na radnici nenavrhovali.

....TOP09 ještě nic nedokázala, je dost lichý. . Co dokázala?

J. Kulheim 19.11.2010 13:15

Re: V zastupitelské demokracii

Omlouvám se ODS+ ČSSD.......  a td.