2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Zmrazení platů

Když se v roce 2010 chystalo plošné snížení platů ve veřejné sféře, které prosadil Jaromír Drábek, ministr práce a sociálních věcí Nečasova kabinetu, vedlo to k velkým protestům odborů. Na plán vlády reagovaly odbory vyhlášením stávkové pohotovosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hatina 2.1.2022 11:32

Nějak tak, ono se dá čekat, že Fialova vláďa udělá stejnou další chybu, jako ta Nečasova, totiž že na ty protesty a dokonce i demonstrace odborářů (a nejen jich) kašlala. Což si sice myslela že si může dovolit (prostě vládnem, a pak to před volbama nějak okecáme), jenomže pak přišly její další průšvihy, zakončené Nečasovou avantýrou, a už to do předčasnejch voleb nevokecala, a šla si odpočinout do opozice na 8 let..

J. David 2.1.2022 3:57

Pětikolka, kouzelný slepenec. Chaloupko, chaloupko, kdo v tobě přebývá? Není i v té pohádce pět "nocležníků"? Žabička kuňkalka (Pekar-Adam), žabí mžurky má eminenter, ratus hrabalka (Longsádlo), věda a výzkum, mddme Currie by asi atom nerozbíjela, kdyby viděla, jaký štěpný "matroš", s daným izotopem má, jako reagens. A Vlček, šedý boček, Fiala. Canis lupus, i jazyk by si dal upilovat, aby mohl hlasem mečící dutorohé LGBT kozy uloupit kůzlátka z chlívka. Jo, i Zajíček Ušáček (lepus europeanus, na svíčkové znamenitý) Sedlák Jurečka, klasický klerikál. To bude povedené konkláve, zbývá ještě ustanovit "kongregaci pro nauku víry"v placeba Kalouskem ve VZP. ODS příznivcům se za vlka omlouvám, ale "šedý boček" professore má na skráních. Kdo bude ten medvěd, kdo tu chatrč rozsedne? Qui modo, která to bude "prdelinka".

F. Zrcek 1.1.2022 12:51

Recyklované demokraty novým kouskům nenaučíš. Přeji vše nejlepší v Novém roce.

J. Kašpárek 1.1.2022 12:24

Žádná chyba, vše je OK..

F. Navrátil 1.1.2022 10:08

Voličům pětikolky ještě stále nedochází, že vláda nebude plnit volební program, ale bude uskutečňovat vše, co zatím hlasitě kritizovala. V tom spočívá ta Změna!

Š. Hašek 1.1.2022 11:23

Nejméně polovina voličů pětikolky vůbec nevědí co chtějí.

Jinak by nemohla vrazit do mixéru politologické brýle profesora a dredy anarchisty! A čekat jemný broskvový džus.

Druhá polovina ví co chce. Klid kanceláře, plat za lejstra, dotace i na elektroauto, ...... a i při východu Slunce kouká na brusele.

P. Brecík 1.1.2022 22:50

Změna je veliká. U koryt je opozice = plán splněn.

J. Moravec 1.1.2022 10:03

“Dáme zemi do pořádku”. To opravdu ale opravdu od “pravicové” ODS nikdo nečekal. Ani pan Bartoň ne.

V. Heidlerová 1.1.2022 9:37

A už je to tady! Ještě není schválen rozpočet ve zcela mimořádné době a už proroci po silvestrovské noci - ranním oparem a úsvitem ozářeni - vědí, jak to všechno bude. A teď vážně: Všem zdravý a kladný rok 2022! Český národ nepatřil dříve k těm ustrašeným, poplašeným, pravdy se bojícím a těžkosti nezvládajícím národům. Že by to bylo od doby, co jsme se přichýlili k mocnému tamo dubisku? A koně nechť pijí z Volhy a ne Vltavy. PF 2022!!!

Š. Hašek 1.1.2022 11:29

Tohle Vás napadlo v dnešním ranním oparu, nebo to nosíte v hlavě už od 1. ledna 1990?

Díval jsem se do mapy, jestli v Praze teče Vltava (je to vlastně Labe nebo co tedy?). Volha to není.

Viděla jste někdy Volhu (né auto) na vlastní voči??? Poznáte dub (když nemá listy)?

Přeji všem volné dýchání nezadeklovaným nosem, v tom roce 2022! Nejsme v cementárně.

V. Kolman 1.1.2022 12:09

V Praze teče pane Hašku "dycinky" Vltava. Sporné to začíná být až u Mělníka. Tam se vlévá Vltava do Labe, ač by tomu mělo být naopak, anžto Vltavou protéká (údajně - sám jsem to neměřil:-)) více vody.

Určitě to ale není Volha - v tom se jistě shodneme;-D

Š. Hašek 1.1.2022 12:26

Jasnačka! :-);-)

Nepřeju Vám vidět ksichtíky mnoha Němců a kolegů ze Saska, když jsme jim ležérně sdělili, že to "jejich Elbe" je naše Vltava!

Nejlepší to bylo jednou na parníku Kurort Rathen, pod Königsteinem. Přisedli si tlustí důchodci a chtěli si povídat o Labi. Pak si vodsedli, i když jsem nabízel, že je zvu.

V. Petr 1.1.2022 13:58

Já bych uvítal, kdyby opět pili ze Sprévy!

Š. Hašek 1.1.2022 15:34

Mě teda teď napadaj věci ...... že je raděj nebudu psát.

J. Janotová 1.1.2022 18:16

si myslím, že by bylo dobře, kdyby ochutnali Seinu....., Bez nějaké spolupráce s frantíky zavřeme jaderky a budeme se prát o liščí ohony a ebonitové tyče......